דרור
האם אני שומע צליל קנאה?
בבעלי רכבי הליסינג?
בבעלי ה"חומר" או בכוסיות?:p
דרור
האם אני שומע צליל קנאה?
בבעלי רכבי הליסינג?
בבעלי ה"חומר" או בכוסיות?:p
ברור לי שמחאה של ג'יפאים לא תתקבל בעין יפה , ואם הג'יפאים היו היחידים שסובלים אז מצבנו היה קרוב למושלם.
ובכל זאת...אחרי שעברתי לגור אצל ההורים של אישתי ואחרי שוויתרתי על לימודי המשך ואחרי שהשלמתי עם זה שאני כנראה לא אוכל להרשות לעצמי בית משלי לא במרכז ולא בפריפריה, עדיין לא יכולתי להמשיך להחזיק ,לתחזק ,לתדלק ולטייל ונאלצתי למכור את הג'יפ.
אז נכון שאם יש לך ג'יפ ואתה מסתובב בג'יפולוג אתה במצב טוב - רק מה עם אלו שמסתובבים בגיפולוג ולא יכולים להסתובב בשטח?
ביינתיים מי שבאמת סובלת מכל הסיפור -זו הסקודה פליסיה שאני מנסה לשכנע שאין לא יכול- יש לא רוצה :cool:
לא קינאה.
אבל אם תתעמק קצת בעניין הליסינג, תגלה איך הענף הזה משליט כאן "אחידות" שהורסת את שוק הרכב, ואיך פריחתו של הליסינג הזה באה על חשבון כיסו של הציבור.
בענייני חומר - מי אני שאתנגד לקצת חומר טוב? לקצת שתיה טובה....? לאיזה כוסית צעירה?.... או שתיים או שלוש?.... :p
אבל כמו הרבה דברים, גם את ה"חומר הטוב" (וכמוהו גם הסושי, והנרגילות והאלכוהול לסוגיו) צריך לדעת איך ובעיקר איפה ומתי. בחניון לילה אי שם בדרום הרחוק, זה אידיאלי. אבל כשאתה מוקד משיכה לאלפי מתעניינים, נמצא בעין המצלמה והסערה של תקשורת וכותבים מכל הסוגים - אז סושי ונרגילות וצינגעלאך וארגזי בירות, זה פשוט נראה רע. כל אווירת הבומבמלה הזו עם השאכטות והראסטות נראית רע. כל הדיבורים בטלויזיה של הילדות היפות עם המוח שלא הבשיל מספיק על "מאהל מלא באהבה תרתי משמע" נשמעים רע.
לא חסרים מתנגדים למחאה הזו, וחלק לא קטן משוכני המאהל מספקים אחלה תחמושת למקטרגים. חבל.
[QUOTE=ניר ל;399562]קראתי את הכתבה של גיא רולניק, יש בה הרבה מאד מלל , אבל היא לא עמוקה כלל- היא עמוסת ססמאות ואין בה שום עובדה. אני כלכלן עם תואר שני מאחת מהאוניברסיטאות הנחשבות אם לא ה , חייב לציין שלא הבנתי מה הוא טוען, לא הביא שום עובדה והוכחה לאחת מטענותיו.אם אתה מצליח לנתח את הכתבה הזו ולהוציא ממנה דוגמה אחת מוכחת - אשמח אם תאיר את עיניי.[/בלי תואר שני אבל עם קצת הבנה בתהליכים ופיננסים לטעמי יש שם מלל לרוב ותו לאQUOTE]
לפני אי אלו עמודים כתבתי כי הגעת גיפאים לא תתקבל בעין יפה. לא רלוונטי מי גומר את החודש או לא. יש מה שנקרא מראית עין. גם אצלו היחפ״ץ יש חברה עם גיפים שלא גומרים את החודש אז יש לו פגארו 99ממש ביג דיל. במדינה הזו אין מצב שאדם שמשתחרר תוך מספר שנים יוכל לשים דמי קדימה לגור ביבנה או יוקנעם אפילו. יש צדק במחאה אבל אני לא רואה שום דרך יציאה מזה במיוחד עם ראש הממשלה שלנו ודרור לא צריך לנסוע עד סוף העולם לדרינק טוב אפשר עד אלי הבייתה. האמת חייבת להאמר גם זוג שמרוויח 20 אלף בחודש לא גומר את החודש ואנא אל תספרו לי שיש משפחות שחיות עם 7000ש״ח. ארץ אוכלת יושביה *
תקראו בגלובס את המכתב של א' - זו כתבה שרצה שם כבר כמה ימים , שכיר משכיל שהוא ואשתו נכללים בתוך העשירון העליון מבחינת שכר ברוטו, הוא מסביר שם כיצד בחישוב מאד בסיסי (ואמיתי לחלוטין) הוא מגדל ארבעה ילדים ולא מסוגל לגמור את החודש.
זה המצב שאנו נמצאים בו - יש אחוז אחד מהאוכלוסיה (המאיון העליון) שחי כאן ברווחה אמיתית, 99% מאוכלוסיית המדינה הם או עניים מאד, או עניים - ואני לא מדבר על חישובי הלמ"ס אלא על המציאות , או שהם נחשבים אמנם למעמד הגבוה ומרוויחים הרבה מאד ברוטו - אבל בפועל גם הם מתקשים לצוף וממש לא חיים בסטנדרט גבוה כפי שהיה ניתן לצפות.
למעשה כולנו באותה סירה טובעת, רק שעד היום לא ממש התקוממנו, עשינו את מה שאני עושה עכשיו - חירטטנו במקלדת. אז אם חבורת "מפונקים" מעשני גראס הייתה הראשונה להרים את דגל המחאה - אני מצדיע להם, הם שווים הרבה יותר מאיתנו.
ראשית, הנה הפניה למשהו מעניין, מספרים מדוייקים שאומרים המון:
http://caspomat.blogspot.com/2010/12/blog-post.html
שמוליק, כמה שאני זוכר דווקא אותך ראיתי בשבוע שעבר ברוטשילד, מפגין, אז...ציטוט:
אולי תעבור ברוטשילד ותאסוף כמה מאלה
אסף.
לשיפור המצב רוח....
http://www.youtube.com/watch?v=TucMD...layer_embedded
אחרי המחאה בחורשן, אולי נעשה סיבוב לת"א לראות מה הולך שם :)
אם כבר שיר מחאה
http://www.youtube.com/watch?v=wTVSLbVwK68&feature=related
שמע, את ההסתה הפרועה שלך והדה לגיטימציה לציבור רחב שומר חוק עובד ומשלם מסים בדיוק כמוך, תשמור לעצמך או לפורומים הזויים אחרים המתאימים לך.
אני גר בהתנחלות (כמו כל המדינה הזו מבחינת הפלסטינאים ולא רק),
אני עובד במקום עבודה שלא קשור לממשלה,אשתי גם כן (כמו כן רוב השכנים והמכרים שלי מהיישוב),
אני לא מקבל שום דבר מהמדינה שום הטבה ושום יחס מיוחד,
אני משלם מסים מלאים אולי כמוך אבל בטח כמו כולם.
אני עושה מילואים , ילדיי לקראת גיוס.
אתה פוגע באנשים בדיוק כמוך ודווקא בנושא שלא קשור כלל לנושא המדיני.
אם אתה באמת חושב שההתנחלויות הן סיבת השורש למצוקה החברתית כלכלית (ובטח לכל הרוע וחוסר הצדק בעולם), זה רק מראה על ניכור ניתוק ושטיפת מוח עצמית.
אהה, אל תטרח להגיב,אני לא מתכוון להתייחס שוב,זה עושה לי רע).
טל.
נראה לי שזה עולה על כל שירי המחאה, למרות שדעתי עליו היא שהוא קצת מוגזם בכל זאת מעלה חיוך :)
http://www.youtube.com/watch?v=ru9ixxuynj0
נדב - צריך לציין השיר הוא "שיר החרא" של להקת הפונדקאים.
אסף.
תאמין לי שאפילו לא ידעתי את זה :(
טל תעזוב, אני יגיד לך תאמת, גם את כל הדרום צריך לפנות, פשוט אם כבר מפנים את גוש קטיף צריך לפנות את כל האזור, זה אשמתם שנופלים עליהם טילים! שלא יגורו שם! למה אנחנו צריכים לממן איזה מערכת כיפת ברזל? שיעברו דירה! ואם היית בוחר לבנות ישוב חדש בדרום, (חייבים לפנות אותכם לא??) אז לא נצטרך כבישים חדשים? טוב זה לא פורום פוליטי, אז מספיק עם החרא הזה!!
נו... עדיין מחאה של סטלנים ?! יש רק צעירים ?!
יש עוד זמן להצתרף !
דרור , זוכר שיחה שהיתה לנו ואמרתי לך שזו רק ההתחלה ? , אז עכשיו אני אומר לך - זה עוד לא הסוף !!!
אז אני במקום לתקתק במקלדת הלכתי הערב להפגנה בירושלים.
ואני אומר לכם שאני מודאג, מודאג ממצב מעמד הבינים זה ברור.
אבל יותר מודאג מזה שעומדים על הבמה ובקהל וצעקים "מהפכה", זו הבעיה באטימות מתמשכת של ממשלה, יודעים איך זה מתחיל אבל לא איך זה יגמר. (הכלוב של מובארק כמשל).
כל הרחובות לבית ראש הממשלה היו חסומים במג"ב, יש פחד באוויר. אני באמת מקווה שהאטומים בכנסת מבינים שהגיע הזמן לשנות את הקצאת המשאבים. עוד כמה לילות שבת כאלה ומי יודע כיצד זה יגמר.
אני וילדי (7 6 ושנה) לביתינו ואכן נראה מרשים העסק מרשים.
הבעייה אינה ביבי בלבד כאם כל ממשלות ישראל בעשרים השנה האחרונות.
ביבי מבזה את העם לאור העובדה שהוא אפילו דן בנושא הפגרה של החכ"ים במצב כזה.
בגדול הם צרכים להתעורר ולהבין שיש צורך בשינוי כל עוד "הבסטיליה לא נפלה (14 ביולי כמדומני) והעסק מאבד פרופורציות.
בהקשר זה הרשה לי לצוטט את וויסטון צ'רצ'יל במלחמת העולם השניה:
"זה אינו הסוף , אין זה אפילו תחילת הסוף, אבל אולי זהו סוף ההתחלה".
(סורי שהערתי את האשכל הזה לחיים שוב, פשוט היום תדלקתי את הבהמה וראיתי את החשבון :p - די מעצבן לשלם כ"כ
הרבה למושחתים על מיכל אחד :mad: :mad: :mad:)