תקרא שוב את שורה 3 ו-4 בהודעה מס׳94 שלי , בהחלט למישהו התחשק לדפוק אותנו ! אם יוציאו עכשיו חוק שאסור להתעתש בציבור ומי שיעבור אותו יחטוף 1000₪ קנס מה תגיד אז ??? אההה.. אני יודע , חוק זה חוק !!!
Printable View
מושיק שלום.
אני שמח לשמוע סוף סוף אזרח הגון אחד במדינה שכל כך מפרגן לממשלתו ונהנה מהנטל העולה וגובר שממשלתינו הנאורה מטילה, אני חייב לאמר שאתה כנראה נמצא במיעוט.
רק רציתי לתקן לך טעות קטנה אחת : רוב האנשים הנורמטיבים, גם אלה שמגיבים כאן בפורום (למרות שאת רובם אני לא מכיר) לא "רוצים לעבור על החוק". העבירה על החוק היא לרוב טעות. אילו כל טעות כזו באמת היתה גורמת לתאונה עם נפגעים אולי היה מוצדק להעלות את רף הענישה ולמקד את האכיפה בתחום הזה. אך כולנו יודעים שזה לא העניין ועל זה בדיוק ההתרעמות.
בנוסף להזכירך שבשבוע האחרון הועלה שכרם של נבחרי הציבור שלנו, אלה שאתה כל כך מוקיר ומעריך, מבלי להניד עפעף, ללא שביתות, ללא הרבה רעש בתקשורת, ממש פחות מחודש לאחר סיום שביתה ארוכה ועיצומים במערכת הבריאות כאשר שם רופאים השתכרו 26 ש"ח לשעה וודרשו העלאה של כמה מאות שקלים בחודש.
http://www.mako.co.il/news-military/...cdc2c21004.htm
אני לא יודע מאיזה מדינה אתה, אבל נראה לי שזה די רחוק מכאן...
תראה כמו שאמרתי אני נמנע מלחוות דעה על סמך מה שכתוב בעיתון
כי כבר שבעתי מרורים מהמידע המכוון שיש לו מטרה אחת
להשפיע על דעתי הפוליטית .
גם לעניין שביתת הרופאים אני לא יכול להתייחס כי אני ממש לא יודע את האמת מאחורי הפרסומים.
אני לא מסתכל כמה אחרים מרוויחים כולל מה מרוויח חבר כנסת אם זה חוקי מבחינתי זה בסדר.
מנכ"ל מזרחי מרוויח 18 מיליון שקל בשנה אתה חושב שזה לא בא מהכיס שלך?
אז למה דווקא השכר של חברי הכנסת מטריד אותך.
תשובה דנקנר והשאר מרוויחים על חשבונך משכורת של כל חברי הכנסת ביחד וזה על חשבונך.
אתה רוצה שחברי הכנסת יהיו רגישים לרחשי הציבור בסדר , השאלה האם רחשי הציבור זה מה שכתוב בעיתון הארץ?
אתה משוכנע שחצי מהאזרחים בארץ עניים כי ככה כתוב בעיתון ואז אתה לא מבין למה הם מעלים את השכר שלהם.
תראה אני ב20 השנים האחרונות לצערי לא פגשתי באופן אישי אף עני(בהגדרה הקלאסית של עני), תציע לי אתה
איך אני אמור להתייחס לאמירה שבארץ חיים הרבה מאד אנשים מתחת לקו העוני.
אני אגיד לך מה אני חווה (לא קורא בעיתון)
הכבישים עמוסים במכוניות, הקניונים מפוצצים, כולם מדברים בטלפונים משוכללים, אין מקום בטיסות יוצאות
מעדניות וחנויות יין ואלכוהול צצים כמו פטריות. בפורומים מדברים על שיפורים של רכבים טיולים ארוכים וכו.
אז יכול היות שיש עניים אבל אם בחיים שלי אני לא פוגש כאלה קשה לי מאד להתייחס לעובדה הזו כמשהו מאד
מהותי בחיים פה.
אני ילד עשירי למשפחה שעלתה בשנת 55 חסרת כל תהיה בטוח שאני יודע מה זה עוני חוויתי את זה על בשרי כמעט כל הילדות שלי.
תסתכל על החיים שלך על החיים של הסביבה שלך עזוב מה אומרים לך או מה מנסים לשכנע אותך תנסה לחוות דעה על סמך החיים שלך בלבד.
הרי מספיק שהגעת למצב שבו יש לך מחשב, אתה חבר בפורום של גיפים ויש לך זמן לקרוא ולהגיב אתה כבר נמצא בעשירון העליון מבחינה כלל עולמית
בסדר יש לך טענות כאלה ואחרות אבל החיים שלך הם סבירים ביותר גם אם חברי הכנסת (שיש להם גם חלק קטן בהצלחה שלך) מעלים להם את השכר.
אתה יותר ממוזמן אלי למושב , ישנם כמה משפחות שתוכל לראות במו עיניך מה זה המושג עוני , אבל צריך להזהר אין מסביבם גדר גבוהה ואי אפשר לצפות מה הם יעשו עוד רגע ....
אתם באמת חיים במדינה אחרת , לא ראית עניים ???? תפתח את העיניים ואם הייתי יותר בוטה הייתי אומר שתוציא את הראש מהתחת !
אני מקווה שאתה מבין שכל הנכתב כאן נאמר מבלי לפגוע ולהעליב ואני שמח לשמוע דעות מנוגדות לשלי .*
עדיף מראש לא להיות בוטה ואז גם לא תצטרך להתנצל על זה שאתה בוטה
זה סוג מסויים של מרמה ופחדנות אתה גם בוטה וגם חושב שאתה יוצא ידי חובה בכך שאתה מתנצל מראש.
משום מה אני לא מאמין להתנצלות שלך.
אז יש לך שכנים עניים מעולה, אתה עני?
הרי אתה לא מגיב פה בגלל מצבם של אחרים אתה מגיב פה בגלל המצב שלך לא?
כן , המצב שלי בזמן האחרון לא להיט בלשון המעטה , העסק שלי קשור קשר ישיר למותרות , אף אחד לא חייב דק או או פרגולה , ובתקופת מיתון העבודה שלי יורדת בצורה דרסטית .
בעיסוק השני שלי אני נותן שירות לתנורי הסקה , ובגלל עלית מחירי הדלק אנשים פחות ופחות משתמשים בחימום הזה .
אני עדיין חי טוב ואמשיך לחיות טוב גם באוהל במדבר זה עדיין לא אומר שצריכים ללחוץ אותי עד לשם רק בגלל שאני יכול להסתדר .
רגע לא אמרת שלא ראית עניים בכלל , אז מה זה משנה אם תסתכל עלי או על שכניי ???
נ.ב - לגמרי לא הבנת את מטרת השימוש ה״בוטה״ שלי רק אחזור ואומר לך שהכל ברוח טובה ונסיון לא מוצלח לנער אותך מעט .
מושיק היקר
אתה מערבב דברים וזה לא מרק זה פורום
העובדה שכולנו כאן איך שלא תסתכל על זה בני המעמד שיש לו(עליון לא עליון זה זניח)היא עובדה שאין עליה עוררין
עצם זה שאתה מצהיר שאינך קורא עיתון ושוב לא משנה הסיבה-הינך משול לבת יענה-אני מקווה שאתה כן קורא חדשות בוואלה או ynet
זה שראשי השלטון ומנהלים בכירים במגזר הציבורי /ממשלתי חיים על חשבוננו -ידוע והוכח גם בבתי המשפט
עניים יש בארץ ולצערי רבים-ההפגנה למען צדק חברתי לא היתה למען עניים אלא למען צדק חברתי
הטייקונים מוכרים איגרות חוב?לא אנחנו קנינו באופן ישיר-הבנקים וקרנות הנאמנות קנו
הכותרת של שרשור זה היתה נגד מצלמות המהירות-אף אחד לא כתב נגד מצלמות הרמזורים מצלמות צומת ועוד כמה שכתבתי כבר שתהיינה בהמשך
פגשתי היום בחור מהפורום-הוא ואחו נוסעים ברכבים מדהימים שעולים הון-אלא מאי-האבא שלהם מעביד אותם קשה והם עובדים מאוד קשה
הם בחרו לבזבז את כספם בכיבוש סלעים-נפלא-זכותם-לא אנחנו משלמים להם
מכל אילו שפגשתי כאן בפורום לא ראיתי אחד שנוסע ברכב על חשבון המדינה-ורובנו גם לא יכולים לנסוע מהר מאוד מפני שהרכבים שלנו עמוסים לעייפה בעיקר בציוד חילוץ כדי לעזור לאחר-ללא תמורה
יש פה מתנדבים יש פה את כל מיגוון התרבויות העדות וסולמות השכר השונים
מדלפונים שאהבתם לשטח מניעה אותם באיזה ג'יפון שנבחרי הציבור אפילו לא היו מצטלמים לידו ואני מאוד מעריך את החברה האילו.
ולידם באותו שפך נחל זהר בחצות הלילה יושבים כאילו שמה שאתה מרוויח בשנה הם יורקים בחודש-אבל הם עשו זאת ביושר ולא המדינה מממנת אותם
אז נכון אנו די אמידים לשתות וויסקי משובך ולהשאיר את הבקבבוק לאילו שעדיף להם לקנות עוד ליטר דלק-אך אנו מלמדים אותם איך להגיע לויסקי המשובך שלא על חשבון הקופה הציבורית
ולכן
יש לנו את כל הזכות לנהום לרטון לכעוס ולפעול נגד עושק רמיה אחיזת עיניים שחיתויות התעמרויות באזרח וכו'
ואני לא מתנצל שארוחת הערב שאני מיד הולך לאכול עם עוד 7 מסובים ורבע(הנכדה הקטנה שלי)מעשה ידי רעייתי הינה חלום של הרבה משפחות בארץ
הגענו לזה בדם יזע ודמעות
יוסי
אני שמח שהחיים שלך טובים ואתה נהנה מהם מהנכדים ובכלל ואני מאחל לך בריאות ואריכות ימים.
אני יודע שיש פגמים בהתנהלות השלטון אבל צריך גם לתת להם קרדיט גדול
כי נכון שמה שבנית היה במו ידיך אבל בהרבה משטרים אחרים היית יכול עבוד מאד קשה
אבל לא היית מגיע לכלום. הגענו למה שהגענו בתוך מעט מאד זמן ,מדינות רבות היו חולמות על רבע מקצב הצמיחה
שהיתה פה בשלושים השנים האחרונות כל זה בא גם כי היה לנו שלטון שאפשר את זה ומאפשר את זה גם עכשיו
צריך להיות זהירים לא לשפוך את התינוק עם המים, ההשוואה למשטרים של מצרים לוב וסוריה היא מקוממת
במדינות האלה אזרח מרוויח בממוצע 100 דולר לשנה והוא מעולם לא שמע את השאלה "מה עדיף נעילה קדמית או נעילה אחורית"
יש פה שלטון שמאפשר למי שעובד ומעיז להגיע למשהו בחיים שלו
ואם לא היו לו אילוצים קואליציונים הוא גם לא היה מאפשר סחטנות וטפילות.
אני בעיקר טוען נגד הצגת הדברים של דרור בבלי שהיא משתלחת בוטה וקיצונית והיא לא מתיישבת
עם החוויות שאני עובר בחיי כאזרח ואם אני מרגיש ככה אז לדעתו זה תסמונת שטוקהולם.
אני חווה את הדברים אחרת וכך אני מציג אותם.
אתה ואחרים תשפטו אם אנחנו חיים במדינה פאשיסטית שסופה קרב או במדינה שהחיים בה טובים בסה"כ.
הדינמיקה והמאזן של שחיתויות ועוולות שילטון נראות לי סבירות ולא חורגות באופן קיצוני מתאוות שלטון נורמליות.
אני אוהב את המדינה שבה אני חי קיבלתי ממנה כמעט כל מה שהייתי צריך על מנת לבנות לעצמי חיים טובים בריאות
משפחה וחברים.
שבת שלום
מושיק, אני לא רואה במה ח"כ זה או אחר תרם לאיזו שהיא הצלחה שלי. כל ההצלחות בחיי הן תוצאה של עבודה קשה מאוד. זיעת אפיים, וזו לא מליצה.
אני כן רואה איפה חברי הכנסת, ממשלה מנופחת, מאסות של פקידונים מיותרים שנותנים שירות רע וממררים את חיינו כמדיניות מוצהרת, כן פוגעים באיכות חיי, ואני דווקא לא נכנס להם לתלוש המשכורת - מה שמפריע לי זה שהם תוחבים את אפם ואת ידיהם המזוהמות הרבה יותר מדי עמוק לתוך החיים שלי.
אם טוב לך כאן ככה, בצורה שזה מתנהל - אני באמת מקנא בך, כי אומרים שעולם ורוד רואים רק דרך עיניים אדומות מרוב חומרים טובים...
אבל אני חושש שעל אנשים שמבחינתם הכל תמיד סבבה ונפלא וכל מה שהשלטון אומר הוא תמיד קדוש, המערכת המסואבת הזו מסתמכת.
בסוף זה יתפוצץ, שלא תדאג ושלא תופתע. תשאל את חוסני מובארק, הוא יסביר לך איך זה קורה.
מושיק, אני מסכים איתך שלתקשורת או (עיתונות) היום יש חלק נכבד ב"בניית המציאות" שלנו, ולא אחת מגמדים מצבים או מגדילים בעשרות מונים תופעות או מאורעות. אין ספק שהתקשורת לא רק מעורבת במציאות שלנו, אלא אף יוצרת חלק נכבד ממנה וזה ויכוח בפני עצמו.
אולם אני מדבר על מציאות יומיומית, דע לך יש עוני במדינתינו, ישנן שכונות עוני ויש הרבה מאוד משפחות קשות יום.
יתכן שמי ששייך לעשירון העליון כבר לא רואה מה שנעשה נמוך יותר. אני מסתכל סביבי, בתוך עמי אני חי. אך כמו שדרור אמר לך, גם אני, בזיעת אפי הרווחתי את אשר יש לי, ולאחר ששילמתי נתח כבד וגדול לחברה/מדינה/ממשלה/מס הכנסה.
אילו הנתח שנתתי (או שכולנו נותנים) היה הולך לאן שצריך ללכת, דהיינו, לפתח את סביבתינו, לדאוג לרווחתינו בתחומים השונים, לבנות חברה טובה יותר ונעימה יותר (כולל בטחון), אזי הייתי מוקיר ומכבד (כפי שכנראה הדבר בשוודיה), אלא שכמו שאתה יודע, חלק נכבד מהנתח הזה הולך לנהנתנים - נבחרינו, אלה אמורים לדאוג לרווחתינו ולמעשה דואגים קודם כל לרווחתם ורק אם נשאר משהו יחולק אליך, אם לא, יציבו מצלמות ו"יחלבו" ממך עוד כדי שיהיה מה להראות לנו.ואם גם המצלמות לא יספיקו לגזול ממך עוד "תרומה" ל"בור בלי תחתית שבקופת המדינה", אזי ימצאו פטנטים אחרים, המוח היהודי עובד, אל תדאג.
כל שערוריות השחיתות והמשפטים שמתנהלים כנגד נציגי הציבור כולל ראש ממשלה לשעבר, שר אוצר וכו', הם לא המצאה של התקשורת. חלקם כבר הורשעו.
אומנם טוב להיות שמח בחלקך, יחד עם זאת יש הרבה מקום לביקורת, בקרה ובוודאי למחאה, כי ממש ממש, לא הכל טוב, אלא בדיוק ההיפך, יכול להיות הרבה, הרבה יותר טוב, ולא רק לי או לך, לכולנו במדינה הקטנה והמיוחדת הזאת - שנבנתה בשבילנו.
אני מסכים עםרוב מה שאתה אומר
אבל, אתה מייחס חשיבות גדולה מידי להשפעה של השלטון על החיים שלנו (וטוב שכך) ומקיש ממקרים ספורים של שוחד על הכלל
שלטון ,כל שלטון מטיבעו נגוע בשחיתות ואינטרסים זה טבעי זה המחיר שאנחנו צריכים לשלם עבור זה שאחרים מתעסקים בזה.אני לא חושב שאצלנו זה חריג.
איך יראו החיים שלנו תלוי בעיקר בנו כאזרחים ופחות בשלטון .האנשים בשלטון הם תבניתנו ודומים לנו להפליא
איך שאנחנו נראים כך הם נראים זה אותם אנשים זה לא הם ואנחנו זה אנחנו פקיד מס ההכנסה ופקיד משרד התחבורה זה השכנים ממול ההורים של החברים שלך וכם אלה מהפלוגה שלך במילואים.
הם לא חייזרים שהוצנחו אלינו מהחלל וקיבלו הוראה לרדות בנו .כמו שדרור בבלי מגדף אותם ללא הרף וללא אבחנה ובגסות מבחילה ומאחל להם למות מטילים ומצהיר שהוא שונא אותם ולא יגיש להם כוס מים.
ככה יש כמה " דרור בבלי " מתוסכלים במשרדי הממשלה שכל מטרתם היא לרדות באזרח הממוצע .אבל דרור ודומיו בשלטון הציבורי הם חריג שלא ניתן להקיש
מהם על הכלל.
האח האפל הגדול הוא לא אנחנו,משרד הרשע יודע שרוב העם אצלו בכיס הקטן,כל זמן שאין מלחמת קיום מצד אלה שרוצים לרשת את מקומנו על הארץ הוא בטוח ויכול לעשות ככל העולה על רוחו,למכור נתחים משובחים מנכסי המדינה למקורביו ולדאוג לרווחתם על חשבוננו האזרחים הקטנים,הבלתי נספרים ולבסס יותר את עמדת הכח שלו בדרך לעריצות "לטובתנו".
משטרת המס ממלאת את תפקידה בדרך הקלה ביותר לביצוע,ומי שמנהל אותה לא מביא בחשבון שבטווח הארוך הוא יכל לחסוך הרבה יותר כסף במלחמה אמיתית בתאונות דרכים במקום במשחקי מהירות ושאר ירקות.
מושיק, נכון מאוד!! נבחרי הציבור שלנו הם נציגנו ובעצם מייצגים את החברה שלנו. נכון שהם בעצם אנחנו, אבל זה נכון עד שהם נבחרים, כלומר לפני שהם נבחרים הם השכן ממול, האבא של ההוא מקצה הרחוב, החבר מהמילואים וכו'. אך לאחר שהם נבחרים ומתחילים לטעום ממנעמי השלטון, בא גם התיאבון להון וככל ששני אלה חוברים התיאבון גדל, הכוח וההשפעה גדלים ומסנוורים עד שלא רואים אף אחד ממטר...
נכון שהתופעה לא קוראת רק אצלנו, אבל זה לא מנחם. זה לא אומר שלא צריך להלחם בתופעה ובחורמה.
לבוא ולאמר אשרי וטוב לי, אני מודה לנבחרי, זה בסדר שאתם לוקחים לעצמכם את הרבה, העיקר שאתם מחזירים לי כמה פירורים, זה לטמון את הראש בחול כמו יען. ורק יחזק ויגביר את התופעה. לעומת זאת- ביקורת קשה, חשדנות, העמדה לדין, שאיפה ודרישה עיקשת לטוהר מידות מוחלט אצל אנשי הציבור,ללא יוצא דופן, הוא הסיכוי היחיד שלנו (אולי) להשיג אנשי ציבור טובים יותר, נקיים יותר, תאבי בצע פחות הדואגים לאינטרסים של בחריהם ולא דואגים לקדנציה הבאה ולהון ורווח אישי.
אל תדאג נבחרי הציבור לא עושים טובה שהם נבחרים, גם אם לא ימעלו מתפרנסים בכבוד רב!!!
ושוב למושיק
אני חושב שאתה מערבב
נכון שכאשר קמה או נוצרה התשתית למדינת ישראל לאחר כמה גלי עליות שבנו את היסודות לתשתית זו ובמצבה של המדינה אז לעומת היום זה הישג שאין שני לו בעולם
זה לא בזכות השלטון אלא בזכות האזרחים-עובדים ,התיישבות עובדת,סוחרים גדולים וקטנים-ובעיקר בעלי חזון
לתפארת?אינני יודע-להישגים מרשימים?בהחלט
כי מה זו תפארת?חללי המלחמות?נכי המלחמות?-זה מצב קיומנו מאז העליה הראשונה-סייפא וספרא
לולא לו היינו בסכנת הכחדה לא היינו מגיעים לכאן-נלחמנו עם הגב לקיר-כאשר בשנים הראשונות נהגו מנהיגינו בזהירות יתרה מול מה יגידו אומותהעולם
אין ספק שהיהודים בארצנו רובם הינו אוד מוצל מאש
אך המרחק להלל ולשבח את השלטון היום בארץ הינו רחוק
אנו מדינה דמוקרטית עם התנהלות מיליטריסטית-ניצית-ולצערי עדיין בציביון פלמחני"קי ביחס לאזרח
טעויות של ראשי השלטון בארץ בשנות השמונים כמעט והובילו אותנו לפשיטת רגל לאומית
והיום?הפנסיה התקציבית הממשלתית מאיימת על כל תקציב מדינת ישראל-כמו באירופה וארצות הברית(למי שיש שם פנסיה)
על פניו המצב בארץ נפלא הוא
שאל את מפוטרי ההיטק שאין להם היום ממה לגמור את החודש
חיו וחיים כאן מיגזרים שלמים בחגיגה מטורפת-רובם עובדי ציבור עם חשבון הוצאות והטבות שאתה רק יכול לחלום עליהם-למזלנו הם מיעוט-לרוע מזלנו הם המחליטים
פעם בימי הביניים רב מכובד באיזה כפר במזרח אירופה היה רוכב על חמור כמקבילו בארצות האיסלם
היום יש להם רכב מפואר ונהג
חזרנו לימי בית שני בו הכהנים שלטו בבית המקדש ועשירי הארץ היו מתיוונים-עד פרוץ המרד הגדול
נגד רומא הוא היה?לא ולא
נגד "שועי"הארץ שנגסו בכל חלקה טובה-השלטון הרומי נתן להם אוטונומיה שארכה זמן קצר מאוד
ומה יש לנו היום?
עשרות אלפי כלי הרכב בכבישים.ברר וצא ולמד כמה מהם בליסינג
המיסוי על רכב?מהמטורפים בעולם
יש מה לתקן וצריך להחליף את ההנהגה בהנהגה צנועה שאחריותה לאזרח מעל הכל
מפני שללא אזרחים אין מדינה ואוי לך אם אתה לא שייך למגזר מסוים-בדיוק כמו שיטת הגילדות
אז רד מהעץ הגבוה ופקח עיניים
יש לנו ארץ נהדרת -היא שלנו-נבנתה נכון בדם ואש ועבודת כפיים והשכל היהודי
יש פה חבורת מטורפים שיאכלו אחד את השני כמעט עד זוב דם
הדבר היחידי שאנו יכולים להתגאות בו זה שאם חלילה תפרוץ מלחמה 70 אחוז יצאו להגן עליה ללא שאלות מיותרות
זה חוסננו ועוצמתנו
ותו לא
יוסי
אני עדיין חושב שהחולי לא נמצא בשלטון
הוא נמצא בחלוקה המאד לא שיוויונית של ההון
כאשר כל כך מעטים שולטים בכל כך הרבה מההון.
תעשה סריקה פרטנית של כל אחד ואחד מחברי הכנסת לפי שמות
ותראה שמעטים מאד מטילים צל כבד על השאר.
זה שהשלטון מצליח לזהות תפוחים רקובים ולהעמיד אותם לדין זה רק מראה שהוא שלטון טוב
זה לא אומר שמי שנשאר הוא גם כזה.
תקדיש לזה כמה דקות ותראה שדעתך נשענת על שמועות ולא על ממצאים אמיתיים
יש בכנסת הנוכחית רוב של אנשים שבאמת מקדישים את זמנם ומרצם ע"מ שנוכל לחיות פה בצורה סבירה.
נכון יש חברי כנסת שמייצגים רק את המגזר שלהם , לא צריך לשפוט אותם על זה בשביל זה הם נבחרו.
אני מאמין ביכולת שלנו לבחור נכון את נבחרי הציבור .כי אם אנחנו
לדבריך לא יודעים לעשות את זה אז הכשלון הוא שלנו.
לא יכול להיות שכל אחד הוא מועמד מצויין וברגע שהוא נבחר הוא הופך את עורו
תמיד יום אחרי הבחירות הממשלה כבר לא שווה שום דבר
עברתי פה לא מעט ממשלות אף פעם לא הייתה פה שביעות רצון מהממשלה הנבחרת
למה זה קורה ?
אנחנו באמת לא יודעים לבחור?
יכול להיות שהטובים משאירים את הזירה לאנשים בינוניים? יכול להיות אבל צריך
לקחת בחשבון את התוצאות.
אני מסתכל על החיים שלי ואני אדם ממוצע שדומה מאד לאחרים ברמת ההכנסה .
ב30 השנים האחרונות אף ממשלה לא הפריעה לי להגשים שום דבר ממה שרציתי להיפך
בכל מקום שהייתי צריך עזרה ממוסדות השלטון קיבלתי אותה במלואה.
אני חי פה בבטחון כמעט מלא (שזה הישג מדהים יחסית לסכנות שיש )
הקצב שבו המדינה מתאימה את עצמה אל מסלול הצמיחה שלי הוא מצויין
בעיקר בפיתוח של כבישים איזורי תעשיה מוסדות חינוך מוסדות מחקר
בתי חולים מפעלים מענקים למפעלים ועוד.
יש סתירה מהותית בין השלטון שאתה מתאר לבין רמת הצמיחה והפיתוח פה
זה לא הולך ביחד, התוצאות הכלכליות פה מצביעות בוודאות על שלטון אחר לגמרי ממה שאתה מתאר
מדינת ישראל מוכנה טוב יותר כמעט מכל מדינה אחרת במערב למיתון כלכלי זה לא יכול לקרות
במדינה עם שלטון כמו שאתה מתאר.
אני לא עובד ציבור אבל אני מכיר כמה שעובדים במשרד האוצר במשרד המסחר והתעשיה
הם ממש לא דומים למפלצות שמתוארות פה על ימין ועל שמאל.
בארה"ב אתה בוחר ממשלה ל 4 שנים ונותן לה לעבוד בלי חשש .
פה אם ממשלה מחזיקה שנתיים זה הישג וגם בשנתיים האלה היא סובלת מרורים.
כל השרשור פה התחיל בגלל שאני פשוט נדהמתי מעוצמת התגובות והנאצות שמטילים בנבחרים ועובדי ציבור רק
כי החליטו להתקין מצלמות לאכיפת מהירות . מה שנקרא "אוי אוי אוי"
אולי אני במיעוט אבל אני מרגיש צורך להגן על אלה שנבחרו ואלה שבחרו לעבוד בשירות הציבורי
כי בפועל הם עמדו ועומדים לרשותי תמיד .יש כמובן חריגים אבל זה עדיין חריגים שלא מעידים על הכלל.
הבעיה שלך מושיק היא התפיסה של אני ואפסי עוד, כל תמונת העולם שלך מבוססת על מה שאתה יודע מיד ראשונה,
אתה חף מכל ידע אמיתי , עובדות קשות.
טוב לך, ראית קניונים מלאים ואנשים טסים לחו"ל וזה הספיק לך לדעת שהמצב מעולם לא היה טוב יותר.
מציע לך לקרוא דו"חות ומאמרים של ארגון אדוה, לפחות תלמד משהו.
"שכר והכנסות של משקי בית·
פסגת פירמידת ההכנסות הולכת ומתרחקת משאר הפירמידה:
במהלך השנים 2000-2010, ההכנסה השנתית של רוב משקי הבית גדלה, אם בכלל, באחוזים ספורים.
לעומת זאת, ההכנסה של משקי בית במאון העליון גדלה ב-19%.
· העלייה בהכנסות משקי הבית במאון העליון נבעה בין השאר מן הגידול הרב בשכר שכבת המנהלים הבכירים במשק:
בקרב החברות הנכללות ברשימת "תל אביב 25", עלות שכר המנהלים גדלה בין 2000 ל-2010 ב-142%.
· נתוני ההכנסות בעשור האחרון סותרים את ההבטחה של ראשי המדינה והמשק,
לפיה צמיחה כלכלית תיטיב "בסופו של דבר" עם כולם. התמ"ג של 2010 היה גבוה ב-36% מזה של 2000,
אך ההכנסות של רוב משקי הבית גדלו, כאמור, באחוזים ספורים, אם בכלל.
משקי הבית שהכנסותיהם גדלו מאוד בעקבות הצמיחה היו אלה של המאון העליון – 19%.
· ב-2010 גדלו ההכנסות של כל משקי הבית בישראל; ברוב המקרים הן חזרו לרמתן ב-2008,
לפני פרוץ המשבר הפיננסי העולמי. הגידול היחסי הרב ביותר נרשם אצל חמשת העשירונים הנמוכים
– שאצלם גם נרשמו ההפסדים הגדולים ביותר ב-2009.
· במבט על פני כל העשור, הגידול הרב ביותר בהכנסות משקי הבית נרשם בעשירון העליון:
בין 2000 ל-2010 גדלו הכנסות משקי בית אלה ב-3.7%, או 1,682 ש"ח.
כפי שצויין לעיל, גידול זה נובע בעיקר מהגידול בהכנסות המאון העליון (העשירון העליון של העשירון העליון).
· האי שוויון בישראל הוא מן הגבוהים בארצות ה-OECD. על פי מדד ג'יני,
ישראל ממוקמת במקום ה-5 מבין 27 מדינות. יתרה מזאת,
בעוד שהאי שוויון (מדד ג'יני) בארצות ה-OECD גדל מאז אמצע שנות ה-1980 בשיעור ממוצע של 4.3%,
בישראל עלה מדד הג'יני מ-0.326 ל-0.371 – גידול של 13.8%."
מושיקו, ברשותך תיקון קל,
אי אפשר להשוות בין ממשלה בארץ לבין הממשלה ה פ א ד א ר ל י ת בארה'ב.
לפדראלים אין כול השפעה על חיי האזרח, כלום, גורנישט
אתה חייב להבין שאנשים חיים במדינות, 50 מהם, לכול מדינה יש מושל וסנאט(סוג של), והם מחוקקים חוקים לענייני פנים, וזה כן משפיע על האזרח של המדינה הספציפית.
לי אישית.....מי שורץ בבית הלבן? מעניין לי את השמאלית. דווקה כן מעניין אותי מי שורץ ברמות עירוניות, מחוזיות וSTATE., הם משפיעים ישירות על חיי.