תגובה: מצלמות מהירות, האם זה נכון?
אתה מכיר אותו? אתה יודע כמה מיסים הוא משלם? יותר או פחות? לא הייתי ממהר להפריח האשמות כאלה אם לא היו לי נתונים מוצקים ביד.
אפשר לומר על כלל הטייקונים שהם חארות. בכל מקום בעולם. הם תמיד יידעו לנצל את הציבור, תמיד יהיו להם סוללות של עו"דים ורו"חים שימצאו עבורם את הפרצות המתאימות בחוקים על מנת לשלם פחות מיסים. זה מסריח אבל כשר. "הכל על פי חוק" כמו שאוהבים לומר פוליטיקאים מושחתים.
בנוסף, הטייקונים בישראל יכולים לעשות מה שהם רוצים כי יש כאן ממשלות מזעזעות שמשתפות איתם פעולה ומחלקות להם בגרוש ורבע את נכסי הציבור ומאפשרות להם לגזול את הציבור ולהסתפר עליו. והציבור (המטומטם) הוא זה שבוחר - שוב ושוב - באותן ממשלות בדיוק. וככל שהממשלות יתעללו בציבור המטומטם הזה יותר ויותר - כך הוא בטימטומו יעריץ אותן יותר ויבחר בהן... שוב. עובדה.
רבע מעם ישראל רואה בראש הממשלה הנוכחי סוג של מלך/קיסר/אליל/משיח/או כל מושא להערצה אחר. גם זו עובדה.
אבל לפני שהשרשור גולש לפוליטיקה אני אעצור את זה כאן.
עזבו את "אור ירוק" והאדונים אבואב ונאור בצד. הם לא קובעים מדיניות. הם רק מייצגים את הדחף האנושי (הטבעי?...) לחפש אשמים ולהתנקם בהם. עם ישראל, מה לעשות, יכול להתהדר ברמת הנהיגה הנמוכה ביותר בעולם המערבי והבעיה איתנו היא לא רק שאנחנו נוהגים גרוע אלא שאנחנו לא מוכנים להכיר בזה ולהודות בזה - וגרוע מכך, שאנחנו לא מוכנים לעשות שום דבר על מנת לשפר את עצמנו כבני אדם בכלל וכנהגים בפרט.
חינוך?... מה פתאום. אנחנו תמיד בסדר. אנחנו הכי טובים. יודעים הכל הכי טוב. אנחנו העם הנבחר, עם הספר ועם ההייטק, אומת הסטארט-אפ והאקזיטים, לא צריכים ללמוד כלום מאף אחד - אלה תמיד האחרים שאשמים. ומי שאשם - צריך לנקום בו. מיד. כמו שאנחנו מתנהלים בנושא המדיני-בטחוני, ככה גם בעניין הזה ואני לא מבטא כאן שום דעה פוליטית אלא רק מציין עובדות. ולא - לא כל מה שנכון וראוי כשמתעסקים עם מחבלים, נכון גם כשרוצים להפחית את הקטל בכבישים. עם הספר, מה לעשות - לא המציא את הגלגל.
וככה זה מתנהל. עשרות על עשרות של שנים. החינוך כאן על הפנים והחינוך התעבורתי בפרט. לימודי הנהיגה ברמה נמוכה, דורות על דורות של ילדים ערסים הופכים להיות בריוני-כביש אלימים שנוהגים רע ומסוכן, תאונות דרכים בלי סוף ומספרי נפגעים מזעזעים ללא אח ורע בעולם המערבי (ביחס לגודל האוכלוסיה, לק"מ כביש ולרמת המינוע) וכל מה שמעניין את מקבלי ההחלטות זה רק "אכיפה" ועוד "אכיפה". הם פושעים כי הם יודעים שאכיפה לא מונעת עבירות ולא מונעת תאונות ולא מרפאת פצועים ולא מחזירה מתים לחיים. אבל היא מכניסה מיליארדים לקופה. כן, מיליארדים. לפחות מיליארד וחצי שקלים בשנה. תבדקו אותי. הם יודעים את זה טוב מכולנו. הם לא רוצים שנפסיק להיות עבריינים.
זה נורא פשוט: חינוך עולה הרבה כסף, אכיפה מכניסה הרבה כסף. מה יעדיף הפוליטיקאי?......
השקעה בחינוך נושאת פירות רק בעוד כך וכך שנים. תשקיע בחינוך בכלל ובחינוך תעבורתי בפרט כבר מכיתה א', ותקצור פירות רק אחרי 10-11 שנה בערך. בעיני הפוליטיקאי הממוצע זהו לא פחות מאשר נצח. הוא יעבוד וישקיע ומישהו אחר יקצור את הפירות והתהילה?... זה לא מתאים לו. הוא צריך תוצאות עכשיו ומיד. פרויקט מצלמות מהירות לעומת זאת - יכניס מאות מיליונים באופן מיידי. וקרן שפע שמייצרת ערימות של כסף ללא הגבלה היא "בעייה" שכל פוליטיקאי ישמח "להתמודד" איתה.
מצטער . אבל לא האשמתי אותו בדבר .
אני בטוח מעל לכל ספק שהוא משלם מיסים כחוק. וכמו שכתבתי , לא כמוני או כמו כל עצמאי אחר, כשאתה מחזיק חברה או כמה גדולות ,תשלום המיסים שונה לגמרי , והאפשרויות (ואני מדגיש - חוקיות) לעבוד עם הכסף ולשמור אותו ברשותך או לקדם דברים שונים הן נרחבות .
דרך אגב , לפי ארגון "מידות" שמוכר ע"י משרדי הממשלה בנקים ועוד , ובודק עמותות המשתפות פעולה .
http://www.midot.org.il/%D7%90%D7%95...A8%D7%95%D7%A7
אחד התנאים של שדוני האוצר לתוספת תקציבים למשטרה הוא הוספת מצלמות מהירות או כל מה שיעשיר את קופת המדינה מצד האכיפה.
-אתם רוצים תוספת כח אדם לוחם-תוסיפו מצלמות אכיפה!!!
חד וחלק,עד כמה שזה נשמע רע,ככה זה עובד עם שדוני האוצר.
מאזן,מספרים וגרפים כלכליים ,על פי חוק כמובן...על הגל הזה גולשים כל האבוהבים למיניהם,עם הרוח הגבית במפרשיהם שנושבת מכיוון האוצר.
בשורה התחתונה ,הרבה יותר קל לחלוב אזרח מאשר לייעל גופים ממסדיים.
פוליטיקאי חכם וישר, פה במדינת אור-לגויים, אמר שיש שלושה סוגי פושעים;
אברג'יל הפושע הקטן - עובר על החוק,
משפחת ינקלביץ הפושע הבינוני - עוקף את החוק,
ומדינת ישראל הפושע הגדול - משתמש בחוק.
(נאמר בקשר למאגר הביומטרי יימח שמו)
ואידך זיל גמור (מי שלא יודע מה הפירוש שיגגל)
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gp1
עמית .
חייתי כמה שנים בארץ אחרת . שלדעתי אישית קצת יותר נאורה , נוחה למחיה וועוד הרבה דברים חיוביים יותר מארצנו האהובה.
ראשית טייקונים שם עושים מלא קומבינות . אבל........ באופן אישי , מעולם לא הרגשתי את זה. ובסופו של יום, זה לא גרע ממני אישית. כאן ,,,, כן. הקומבינות שלהם , הורגות לי את יים המלח, הקומבינות שלהם מרעילות את סביבתי הקרובה. הקומבינות שלהםם העלו לי את מחיר המים לפי 10 יותר מהמחיר שאמור להיות במיוחד שאין יותר מחסור במים בישראל. ( אפילו... ישראל הפכה ליצואנית מים לירדן ). הקומבינות שלהם השתלטו לי על הגז . ( תראה מה הולנד עשתה עם הגז ) ( ו....מחירי הגז אפילו עלו) . הקומבינות שלהם מכסחות לי את הפנסיה (התספורות +++++ וכל המשחקים במניות)
הקומבינות שלהם העניקו לי ווסט זוהר לשים ברכב . ( והווסט הזה מגדיל את הסיכוי שרכב חולף יתנגש בך - אתה יודע שהידיים עוקבות אחר העינייים - על זה אבואב לא מדבר .... שהרבה מהתאונות שהם מגדירים כתאונות ממהירות מופרזת הן בכלל תאונות שרכב שנתקע בכביש מהיר בשוליים צרים, הרכבים החולפים מתקרבים אליו בצורה מסוכנת או מתנגשים בו כי הידיים הולכות אחר העיניים. אתה מוזמן לעמוד בשולי הכביש מספר דקות ותסתכל לנהגים בעיניים ותראה שבלי להתכוון הם מושכים לכיוונך .
איך לדעתך נהרג מתנדב ממשטרת התנועה ליד מכון וינגייט וינגייט ????? הניידת עמדה בשוליים והנהג הסתכל עליה וסטה.
בקיצור ... לא מאמין להם . ולא למדינה . ואני מצפה לדאבוני שבני ה-40 ומטה שלא יעשו את "המכה " יאלצו לעבוד עד המוות מפני שהפנסיות בדרך לאבדון בגלל הטייקונים והמדינה .
וזה לא כספו... כי אם הוא היה משלם מיסים כמוני או כמו כל עצמאי אחר, היה לו הרבה , הרבה פחות.
במקרה הנדון מדובר על ייזם מצליח שעשה את הונו באקזיט מוצלח ללא קשרי הון שלטון. כן ירבו.
עכשיו הוא חולק את עושרו הרב עם הציבור הרחב.
הבעיה המרכזית אלו לא הטייקונים או המצליחים בסקטור הפרטי, הבעיה היא בסקטור הממשלתי, ברשויות המקומיות ובעיריות שבגללם אנחנו חיים במדינה עם אופייניים של מדינת עולם שלישי.