-
2 קבצים מצורפים
תגובה: ושוב אזהרה למטיילים: שלוחת צלמון, איך לא...
אחרי מבט בתמונות ניתן לראות שהגישה למדרגה מלכתחילה לא נכונה
המחשבה הבסיסית של לגשת בניצב למדרגה או כמעט בניצב לה מציבים את הרכבים בזויות מסוכנות
דווקא הצמדות לקיר עם כל הדופן של הרכב עוד לפני הטיפוס תאפשר טיפוס באלגנטיות קובץ מצורף 57571
בתמונה רואיה בבירור איך הביצה מתישבת על המדרגה ומהווה נקודת ציר שבשילוב עם השפץ של המדרגה גורם להחלקת החרטום כלפי מטה
היצמדות לשמאל וכל suv עם נעילה אחת ולחץ אויר מתאים עולה בקלות
האמיצים עולים גם ללא נעילות או עם משיכה קלה
אחד ממדריכי הטיול שהעביר שם קבוצה של suv וטנדרים שם תמונות שבהן נראה בבירור עוגן בצורת אוזן שתקועה בדופן ושדרכה מעבירים כננת או כבל משיכה על מנת להצמיד את הרכב לקיר
אמיר
כשמדברים על "צמוד לקיר" זה צמוד לקיר עד כדי קיפול המראה אם צריך !!
קובץ מצורף 57572
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דרור תסלח לי אבל אתה מז**ן את המוח.
זה לא כביש, זה לא רחוב, זה אמצע המדבר!!! אתה מגדל מצפון? אז מה אתה מתלונן על הרבה יותר אנשים שחושבים שכשאתה נוסע יותר מ90 קמ"ש אתה מתאבד ורוצח בפוטנציה? הם מאמינים בזה.
אם אתה "מעביר את העניין לטיפול הרשויות", אתה עושה פליק-פלאק מוסרי ברמה של שאול מופז ואין לך זכות לכתוב יותר "משטרע".
שב, תרגע, כנס לפרספקטיבה, זה לא טוב ללב שלך הלחץ הזה. המעלה היה שם הרבה לפנינו ויהיה שם אחרינו. אף אחד לא מגיע לשם במקרה, ואתה יצאת יותר מידי חובה כשהוספת הזהרה בפורום פומבי.
חייבים לאפשר אופציה של לייק לפוסט!
נמרוד, פנינים!!
-
סוזי,
אם אתה נצמד לקיר את מתחיל מנק׳ מוצא גרועה יותר.
השפ״צ שהרכב יהיה בו גדול מאד.
ההתרחקות היא בשביל למתן את השפ״צ.
נראה לי ששוב די ברור שאי אפשר לנתח סיטואציה מתמונות בלי להיות בשטח.
-
יואב, התגובה הכי לעניין בכל השרשור הזה!
-
מגניבים אתם. לימוד נהיגה בהתכתבות.
במיוחד הניתוחים בשלט רחוק שלך סוזי, על לחץ האויר, זוית הגישה וכו'.
לחץ אוויר 15. תסתכל על גלגל אחורי ימין. הגישה במקביל ובצמוד לקיר, שגם לדעתי היא הנכונה ביותר. אפילו המראה מקופלת. בפועל, אף אבן לא זזה. הסופה היה הרכב היחדי שעלה פעמיים בלי למוטט את הבניה (כי יש מספיק מומנט ולא צריך להשתולל על הגז). אבל מה? פעם גם לחץ אויר 18 היה סבבה. מנסיון. מסתבר שהיום גם לחץ אויר 15 כבר לא מספיק. 10 ומטה, אחרת מחליקים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלי טמבור
שום דבר לא הכרחי אף אחד לא מכריח אותך לנסוע לשם ,אין שם לא חדר מיון ולא סניף של קופת חולים וגם לא תחנת כיבוי אש אחרי העליה ,הסיבה היחידה
שהרשויות מתקנות שבילים בשטח היא הפחד מתביעות ,שביל שהוא לא תחת רשותם לא מעניין אותם ,מבחינתם לסגור את הכל אנחנו רק מציקים להם בעצם השהות
והנסיעה שלנו בשטח תשאל את ברלי הוא מבין קצת יותר ממני בכל מה שקשור לרשויות המדינה .
הועלה פה סירטון שמחזק את מה שאני כותב לגבי המדרגה הזו ,צפה בו עוד פעם אולי תשנה את דעתך ......
אני דווקא מפרגן לרשויות ולעובדים ברשויות ,לפחות מהחוויות שלי הרשויות שאני נזקק להם עומדות לרשותי
אני לא בוחן אותם לפי מה שאחרים אומרים עליהם אלא רק לפי החוויות שלי במפגש איתם ואני מרוצה.
זה שאני רוצה לטייל במעלה מרזבה ומתקשה לקחת סיכון בגלל שהוא קיים בפועל ,לא עושה אותי מצורע .
דארב א סולטן הוא לא מסלול עבירות או דרך שנחצבה בשנים האחרונות ע"י צהל או כל גורם אחר, זו דרך עתיקה מאד שחיברה מאדום לים התיכון
ואם יש מקטע כלשהו שצריך במעט מאמץ ופגיעה להסדיר וזה יאפשר גם למטיילים נוספים לטייל בבטחה בדרך העתיקה הזו שהיא גם עם תצפיות מדהימות לכל אורכה
אז לא נורא אם זה יקרה . אל תדאג זה לא אומר שעכשיו הולכים ליישר את כל הנגב .
אני דווקא מתפעל ומעריך את היכולת של דרור לצאת מהקופסה ומהסטיגמא שהצמדתם לו ולהביע דעה אמיתית מחוויה שקרתה לו.
-
ולחשוב שפעם הובלתי לשם קבוצות של מטיילים שחיפשו "טיול עבירות".... הייתי מסביר להם איך עולים, עולה בעצמי ומכוון אותם. איזה מזל היה לי...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshik999
אני דווקא מפרגן לרשויות ולעובדים ברשויות ,לפחות מהחוויות שלי הרשויות שאני נזקק להם עומדות לרשותי
אני לא בוחן אותם לפי מה שאחרים אומרים עליהם אלא רק לפי החוויות שלי במפגש איתם ואני מרוצה.
זה שאני רוצה לטייל במעלה מרזבה ומתקשה לקחת סיכון בגלל שהוא קיים בפועל ,לא עושה אותי מצורע .
דארב א סולטן הוא לא מסלול עבירות או דרך שנחצבה בשנים האחרונות ע"י צהל או כל גורם אחר, זו דרך עתיקה מאד שחיברה מאדום לים התיכון
ואם יש מקטע כלשהו שצריך במעט מאמץ ופגיעה להסדיר וזה יאפשר גם למטיילים נוספים לטייל בבטחה בדרך העתיקה הזו שהיא גם עם תצפיות מדהימות לכל אורכה
אז לא נורא אם זה יקרה . אל תדאג זה לא אומר שעכשיו הולכים ליישר את כל הנגב .
אני דווקא מתפעל ומעריך את היכולת של דרור לצאת מהקופסה ומהסטיגמא שהצמדתם לו ולהביע דעה אמיתית מחוויה שקרתה לו.
הלכתה רחוק מידי אף אחד לא חושב שאתה מצורע ,מותר לך לנסוע בכל מקום שתרצה בין זה לבין כל הניפוח שקיים בשירשור הזה לגבי המעבר בציר הזה יש פער
עצום תמיד תוכל לינקוט באמצאי זהירות בכל דרך שתיסע בה ,אם זה בלהוריד את נוסעי הרכב או בלסדר אבנים ולעלות בבטחה וזה כל הסיפור
במעבר הזה ולא מעבר, על כל עשר אלף רכבים שעברו שם תמיד יהיו כמה בודדים שיהפכו רכב וזה נכון לגבי כל מעבר שהוא מעבר לעליית מדרכה ,ובמקרה הנוכחי
דרור נתקף פחד וזה יכול לקרוא לכל אחד רק ההבדל שדרור עשה מזה טלאנובלה בהמשכים ,הוא בעצמו אמר שהוא עבר שם פעמים רבות ללא בעיה הפעם הזו לא.
אפשר להמשיך לטחון את הנושא הזה ללא סוף והסוף יהיה שהציר הזה יסגר ,ואז נפתח שירשור חדש ונתבכיין בו..
אם הרשויות יכנסו לעיניין הזה אנחנו נדע איפו העניין התחיל ואיפו הוא יגמר לעולם לא נדע ..
-
זו הטעות הגדולה שלך אלי.
תאמין לי, הדבר היחיד שאני פוחד ממנו זה שהציר ייסגר - וזה יקרה מיד כשיהיו נפגעים. סכנת ההתהפכות היום גדולה מאי פעם, וזה מעלה דרסטית את הסיכוי שמישהו נזהר פחות, יפגע.
וזה בדיוק מה שאני רוצה למנוע מלכתחילה - את המצב הזה שכל רכב שעולה שם, כולל משופרים ומוכנים למשימה הזאת - נמצא בסכנת התהפכות.
אני בכוונה לא מתווכח על עירוב הרשויות - טוב או לא. אני לא מתבייש להצהיר שאני לא משונאי הרשט"ג ופקחיה שעד היום, 22 שנים בשטח, נתקלתי רק בפקחים הגונים, עוזרים, מסבירים, שמתייחסים לכל המטיילים כאל בני אדם שהם חלק בלתי נפרד מהדברים הזה שנקראים שמורת טבע ומדבר. אם יש גוף אחד שלא מתנהג כמו "רשות" קלאסית או כמו משטרע או ביטוח לאומי, הרי שזה הרשט"ג. אני יודע שזה ויכוח נפרד ושיהיו רבים וטובים שיטענו בדיוק ההפך ושאני חי בסרט.
אני מבין את גישה שלך ושל נמרוד ושל שמוליק ושל עוד רבים וטובים כאן ומאיפה היא באה - אתם רוצים שיעזבו לכם את המדבר לנפשו, שלא יגעו ושלא ישפצו. מי שרוצה לעלות - על אחריותו ושהברירה הטבעית תחסל את כל מי שלא יודע לנהוג או שהרכב שלו לא מספיק משופר. גם אני חשבתי פעם ככה, בתקופה שהייתי בטוח שאנחנו הרפתקנים ונועזים ויחידי סגולה. היום אני חושב שאחרי שעליתם שם כל כך הרבה פעמים אתם פשוט זחוחים (כמו שאני הייתי ביום שישי האחרון) ושאתם לא מסתכלים על זה בצורה יותר רחבה ויותר אחראית. וזה גם המקום לומר שהגישה של "ברירה טבעית" היא מגוחכת - יש אנשים שזה מצחיק אותם לראות מישהו אחר מתהפך, וזה באמת מתאים אולי לבור ביום שישי אחר הצהרים, וגם שם - ברגע שמישהו יימחץ תחת גיפ שהתהפך, המשטרע תפשוט על המקום ותחדול את ההפנינג (אם לקרוא לזה ככה) שמתנהל שם כבר שנים.
המעבר בצלמון הוא לא זירת פעלולים ושעשועים. זה חלק מציר מטוייל, ונוסעים בו גם סתם מטיילים שהם לא מחפשי אקשן. ברור שכל המעברים והמעלות משתנים כל הזמן - וגם המקום הזה השתנה. לא בהרבה, אבל מספיק כדי להיות מסוכן מעבר למה שאני חושב כמקובל. וכן, אני באמת חרד - גם לתדמית שלנו, שמותקפת ומושמצת בכל פעם שמישהו נפגע. ואתה יודע שהמקום שאני עובד בו מחפש "סנסציות" כאלה כדי לעשות מהן מטעמים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מספיק כדי להיות מסוכן מעבר למה שאני חושב כמקובל. וכן, אני באמת חרד - גם לתדמית שלנו, שמותקפת ומושמצת בכל פעם שמישהו נפגע. ואתה יודע שהמקום שאני עובד בו מחפש "סנסציות" כאלה כדי לעשות מהן מטעמים.
דרור , היום זה מה שאתה חושב שמסוכן, מחר אמת המידה תהיה שמה האני חושב שמסוכן וזה כנראה פחות ממך, איך תגיב?
-
,הוא בעצמו אמר שהוא עבר שם פעמים רבות ללא בעיה הפעם הזו לא.
.[/QUOTE]
לדעתי אתה מפספס את הנקודה העיקרית
תשאל כל אחד שמתכנן טיול באזור מצפה רמון תמיד מגיעים למעבר הזה.
השלוחה הזו היא מיוחדת בכך שזה הציר הבודד באיזור שמעלה אותך מלמטה למעלה על גבי שלוחה ולא בתוך נחל.
אתה אפילו טוען שהתהפחות פה היא עניין סטטיסטי - זה לא צריך להיות ככה זה צריך להיות בטוח.
לא סתם המעבר הזה הוא בכותרות אם אתה פעם ראשונה שם לא ממש "מרגישים" את הסכנה זו נראית מדרגה פשוטה.
אני מכיר לפחות 10 מקרים של התהפכות, נכון זה מסתיים רק בנזקי רכוש אבל עדיין זה הורס טיול והנאה לכולם.
לא צריך הרבה מספיק עוגן מתכת בתוך הקיר : ראשון עולה עם כננת ותומך בכל אלה שבאים אחריו.
-
לחשוב שמסוכן או לא - זכותו של כל אחד. לעשות עם זה משהו, כלומר לשפץ (או חס וחלילה לסגור) - לעניות דעתי בסופו של דבר מסתכלים גם על הרזומה של המקום. זו כבר החלטה של מי שמוסמך לזה, שזה בדרך כלל מי שיצטרך לספק את ההסברים - למה קרה אסון ולמה מעבר מסוים לא מתוחזק ברמה המינימלית כבר כמעט עשור.
אני טועה אם אני חושב שביחס למספר כלי הרכב שעוברים במקום מסוים, במרזבה (שהוא באמת מעבר קצר ופשוט ולא קשה) מתהפכים או כמעט מתהפכים - הכי הרבה?... זו "אמת מידה" מספיק טובה למקום שזועק לשיפוץ/הסדרה?
אני יכול להתריע. להזהיר. וזה מה שאני עושה. ולא רק כאן.
מה יעשו עם זה הרשויות? אני מניח שברמה המיידית שום-כלום. בהתחלה לא יענו בכלל. אחר כך, כשאני אשתמש בשם של עיתון יומי גדול, ימצאו סיבות מהתחת לא לעשות שום דבר כי פורמלית זו לא שמורה מוכרזת אלא רק "בתהליך הכרזה" ושאר תירוצים לא לשחרר את מעט הכסף (באופן יחסי כמובן), שדרוש כדי לשפץ/להסדיר את המעבר בערוצון שמימין למעבר הקיים. כל זה כמובן עד הפצוע/הרוג הראשון.
ואז כמובן שכותרות בעיתונים ובערוץ 2 ו-10 וב-YNET או וואלה יאשימו את "תרבות ה-4X4" והתגובה המיידית תהיה סגירת המעבר ולך תדע לכמה זמן.
לכן אני פניתי ופונה בימים האלה למי שצריך, ושומר את כל התכתובות. ביום שיקרה שם אסון והנשמות הטובות יאשימו כרגיל את כל קהילת הג'יפאים, הכל יהיה מתועד אצלי. בפעם הזו אלה שמוסמכים לא יוכלו להסתתר עוד מאחורי זריקת האחריות על הציבור, שבמקרה הזה הוא אנחנו. וכמובן - הקרוקודילים התקשורתיים שאת שמם כבר הזכרתי בתגובה קודמת, אלה שכל כך אוהבים אותנו ורק מחכים להזדמנות, יצטרכו לחפש להם קורבן אחר לנעוץ בו את השיניים הרעילות שלהם.
-
תבדוק מה היחס של הרשויות בנושא תרומות. לא כספיות אלא ציוד ועבודה.
אם הרשויות יסכימו לקבל תרומה בצורת שעות עבודה וציוד, אולי נוכל לעשות משהו בנידון ולעשות את זה כמו שצריך ללא הרס המעלה.
-
הדבר הכי טוב שיוצא מזה זה התיעוד של דרור...
אגב גם אני בעד פתיחה חוזרת של העליה מימין שתיהיה יותר אתגרית ופחות מסוכנת.
יכול להיות שמה שצריך זה להוריד עוד את המדרגה שתישאר למעבר אופניים בלבד?
מה היה רע לפני שנים שהעליה היתה מימין?
מישהו יודע למה סגרו אותה?
צחי
-
למיטב זכרוני לא סגרו אותה. שיטפון הרס אותה לגמרי והיא לא סודרה מאז.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלי טמבור
]
.
תמשיכו לטחון מים או אוויר ,לא צריך לשפץ ולתקן שום מעלה ושום מדרגה באופן יזום על ידי הרשויות באף מקום ....
ישנם דרכים ושבילים ברמות קושי שונות ,אפשר לבחור לאן לנסוע כל אחד לפי היכולת שלו ,בכל מקום בעולם ישנם שבילים ברמות קושי שונות
תארו לעצמכם אמרקאי שיבקש מהרשויות שיישרו לו או יבנו לו עליה בשטח בגלל שהוא מפחד או הגיפ שלו לא מתאים לטפס שם ,האמרקאי ינהג אחרת
יש]פר את הגיפ יתקין קשת בטיחות ויקח מדריך שילמד אותו לנהוג ,אבל פה בארץ יתחילו להתבכיין ולעשות רעש מכל דבר קטן ולא חשוב..
לדעתי תמיד אפשר לעשות עבודת מעץ לפני העליה ולנקוט אמצעי זהירות כל אחד לפי שיקול דעתו .......
אצלנו אף אחד לא יקח את האחריות על ראשו ותמיד יחפש את מי להאשים שיסדרו לו יתקנו לו ישלמו לו ........
אולי שכחנו אני אזכיר לכם מדובר בשבילי שטח ולא בכביש 6 .........
אפשר לסכם את המקרה בפחד ריגעי של מר ברלי ,ומכאן נפתחה מערכה נגד האבנים במדבר ......
אפשר להפוך רכב כמעט בכל מקום בשטח ,הפתרון הןא לישר את כל השטח ????????????
כל מה שכתבתי לא קשור לאגו מאצו ,אלה לקו המחשבה שלי ,תשפרו רכבים ותתמקצעו יותר גם בנהיגה וגם ברכבים ותדעו להתאים את היכולת לפי
השטח שאליו נוסעים ,והכי חשוב תפסיקו להתבכיין........
חג שמח .......
אדון טמבור היקר
מכיוון שההילקס שלך חרא בדיונות אני מצע שתתחיל לבוא עם שופל וליישר את הדיונות הגדולות היכן שהסופה של דרור כן שווה משהו....
בעצם אל תעשה את זה כי אני נהנה גם מדיונות וגם מסלעים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
סוזי,
אם אתה נצמד לקיר את מתחיל מנק׳ מוצא גרועה יותר.
השפ״צ שהרכב יהיה בו גדול מאד.
ההתרחקות היא בשביל למתן את השפ״צ.
נראה לי ששוב די ברור שאי אפשר לנתח סיטואציה מתמונות בלי להיות בשטח.
דורון משום מה 20 שנה אני בוחר את אותו הקו אף פעם לא הייתה בעייה כי אני לא מגיע להיכן שהאבנים הגדולות מכסות את הבור
אבל אני כן מוציא אויר והרבה וככה אני לא צריך "להקפיץ את האוטו " על המדרגות הקטנות
אם יש משהו לא נכון לעשות בנהיגה זה "להקפיץ אוטו על המומנט" בשפץ עם נעילה קדמית
רק היום ראיתי סרטון חדש של היילקס מטפס שם בפסח
הוא בכלל הגיע מהחלק הגבוה של המדרגה (כאילו מכיוון התהום לתוך הקיר )אבל עם לחץ אויר נמוך ונהג טוב הוא עלה בזלזול ממש
לא הנפות גלגל ואפילו לא פרפורים מיותרים רק יד ורגל בטוחות זה כל מה שנדרש
דרור you are to old for this shit :p
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מגניבים אתם. לימוד נהיגה בהתכתבות.
במיוחד הניתוחים בשלט רחוק שלך סוזי, על לחץ האויר, זוית הגישה וכו'.
לחץ אוויר 15. תסתכל על גלגל אחורי ימין. הגישה במקביל ובצמוד לקיר, שגם לדעתי היא הנכונה ביותר. אפילו המראה מקופלת. בפועל, אף אבן לא זזה. הסופה היה הרכב היחדי שעלה פעמיים בלי למוטט את הבניה (כי יש מספיק מומנט ולא צריך להשתולל על הגז). אבל מה? פעם גם לחץ אויר 18 היה סבבה. מנסיון. מסתבר שהיום גם לחץ אויר 15 כבר לא מספיק. 10 ומטה, אחרת מחליקים.
אם צחי כפרי לא מתבייש להוציא מטאטא ולטאטא את המדרגה בשביל שקבוצת המטיילים עם ההנטרים והקינגים יעברו בביטחה אז גם אדון ברלי יכול
סלח לי דרור הפעם פישלת
מה שאני מציע לך כדי לצאת מהטראומה זה לחזור לשם והפעם לתכנן כמו שצריך ולטפס בשקט בלי דרמות כמו שאתה אמור לדעת ואחר כך לעצור , להכין קפה ולהגיד איזה אדיוט היית שהפכת פתאום לכזה סוס מת...
בכל מיקרה יש לי הצעת פשרה
אתה על תקלקל את המעלה אך אתה רשאי להציב בו שלט על הסכנה הטמונה בו בדיוק כמו שרכס עשה בזמנו
-