תגובה: סמוראי ארוך VS היילקס
מנוע היילקס למי שלא יודע להמיר:
80 כ"ס
18.48 קג"מ
וזה עוד במצב חדש.
ועכשיו לך תסחב עם זה חצי טון ציוד ומשפחה בעליות של סדום כמו שרשמו פה לפניי..
עוד משהו.. זה שבארץ בעלי סמוראים\ג'ימנים הם בגדר חיילים שהשתחררו או סטודנטים דלי תקציב כך נראים השיפורים שלהם ומצב הרכבים(אמרת קרבורטור קירטע בהר חמרן?..)
ובכל זאת בהשקעה מינימלית(יחסית להיילקס), הרכבים האלה עדיין עבירים לא פחות מההיילקס שלך.
תשווה את ההיילקס שלך שהשקעת בו את מיטב כספך לסמוראי אי שם בארצות הברית(למה?..כי שם אפשר) נעול בצמיגי 31" וגם 33" ועוד דברים שבעלי סוזוקי חלמו עליהם שאפשר לעשות מהכלי הזה,
אז יש לך פלטפורמה באמת שווה.
הלוואי והתרבות המוטורית(כולל של הרשויות) בארץ הייתה נראית אחרת.
אייל,
חשבתי לרשום לך תגובה אחרת אבל יש בשרשור שני בעלי סמוראי שנותנים לך זוית מאד מפוכחת על ההבדלים ועושים את עבודת ההסבר טוב מאד לדעתי- תחזור ותקרא (כולל זה שהגיב לפני, יוסי מתגובה 29 ומי שעברו מסמוראי להיילקס)
אתה כל הזמן מדבר על מה אפשר לעשות לסמוראי כדי לשפר אותו וזה בדיוק העניין, אתה צריך לשפר אותו בשביל לקבל יותר, זאת פלטפורמה נהדרת לשיפור- וואחרי לא מעט שיפורים וכסף אתה מגיע לנתוני פתיחה של רכבים אחרים.
רק כמה דקויות לגבי היילקס שיעשו לך קצת סדר, כי לפי התגובות שלך חסר לך הרבה מידע בסיסי על הרכב, ועדיף שתעשה שיעורי בית לפני שאתה כותב בכזו נחרצות:
אני מכיר ומנוסה עם הרכב משנתון הייבוא הראשון של דגם 4X4 לארץ (1993) ועד לדגמי הויגו, שעליהם לא יצא לי להתנסות.
אותו הרכב בדיוק שווק בעולם בכמה שמות ורמות גימור, נעילות מקוריות (גם לפנים), כננת מקורית מהמפעל, לפעמים עם לוקרים ולפעמים בלי, מספר מנועים בטווח הספק כמעט כפול על אותם המכלולים וגם מספר מידות של גלגלים, בינהם 265/75/15=31וגם מידה אינצ'ית נאטו צרה וגבוהה של כמעט 32.
לגבי המנוע,
כל ההתייחסות שלי מכוונת למנוע אטמוספרי, ולא למנוע טורבו שהיום קיים בהרבה רכבים ועושה רק טוב לרכב.
ד"א זה גם לא נחשב לשינוי במיוחד, פשוט כי הרכב שווק בעולם עם מנוע חזק יותר כמקורי מהחברה, היבואן כאן בחר שלא להביא את המנוע.
מה שאומר שאם בחרת להחליף למנוע טורבו, המכלולים מתוכננים לחיות איתו בשלום, ולא צריך לשנות ברכבת כוח משהו, וזה משהו מהותי בעת הגדלת הספק- היכולת של המכלולים לחיות בשלום עם ההספק הגדול יותר וזה הבדל מהותי.
זה לא שיש גרסאות יצרן לסמוראי עם מנועים חזקים בהרבה,.
83 כ"ס (שזה ההספק המוצהר של הגירסא האחרונה של מנוע 2L אטמוספרי, שאיתו הגיעו ההיילקסים לארץ) ממנוע דיזל זה ממש לא אותו דבר כמו 83 כ"ס ממנוע בנזין.
לפי ההגיון שלך אני יכול לשדך מנוע אופנוע סופר-ספורט עם הספק כפול וההיילקס יהיה חיה רעה..
אתה באמת מתכוון להשוות מנוע דיזל עם הספק כ"ס ומומנט גבוה יותר החל מסל"ד 800 שמשודך לגיר עם יחסי העברה קצרים למנוע בנזין פעוט שעקומת ההספק שלו מתחילה ביותר מפי 2 ויחסי ההעברה שלו ארוכים יותר?
אם כך הפער בדיון גדול מידי, צריך לפתוח דיון אחר לגבי מנועים.
וכן,
עם המנוע העייף הזה אני עולה מכל מקום עם משפחה וחצי טון ציוד, לאט, ומגיע.
בעליות של סדום זה אומר גם הילוך שני בכל מקום שאין מרווח לשמר מומנט אבל עולה וחי עם זה בשלום ולפעמים עוקף משאיות שנוסעות עוד יותר לאט.. מרוץ צבים.
עליות מהשפלה לירושלים בכביש 1 זה אומר הילוך שלישי 65-70 קמ"ש, ולחכות שיגמר.
בכבישים פתוחים רגילים אתה מתנהל בקצב התנועה סביבך במהירויות חוקיות בלי מאמץ.
בשטח אותו מנוע עושה בית-ספר להרבה מנועים עתירי הספק במקומות מסויימים כי הוא חלק ממכלול נתונים די מוצלח.
לגבי השאלה על הרנגלר, לא מכיר אותה בכלל, זה ממש לא מעניין או עניין אותי, אני חי בשלום עם מה שיש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה לא שיש גרסאות יצרן לסמוראי עם מנועים חזקים בהרבה,.
יש, כמו ההייילקס 93-97, גם אותם לא ייבאו לארץ (מנועי דיזל, כנ"ל לג'ימני)
דורון, אין עוררין על זה שהיילקס יותר פרקטי מסמוראי. כמעט בכל התחומים.
המחלוקת בינינו נוגעת מבחינתי רק לטענה שלך שסמוראי משופר (ואתה גם טענת שמשופר מאד) עדיין פחות עביר מהיילקס סטנדרטי, שלצורך הדיון וגם לפי העובדות, מגיע בארץ עם צמיגי 205.
נכון, גם בתצורות הנ"ל עדיין יהיו תאי שטח שההיילקס הסטנדרטי יהיה טוב יותר, בדיוק כמו שיש תאי שטח שבהם גם ההיילקס המשופר ביותר יהיה נחות משמעותית מכל סמוראי סטנדרטי (מי אמר דיונות...?). לקחת את הקינה כדוגמה למגבלה של הסמוראי שלי זה לא דוגמה מייצגת. אני בכוונה לא שיפרתי יחסי העברה, ולא הגדלתי גלגלים למידה מטורפת, ואני אפילו נוסע עם מייצב מחובר. כי הכביש חשוב לי. ועדיין, נכנסתי לשם לבד! גם כי אני מפגר אבל גם כי אני יודע שכמעט בכל הסתבכות מהסוג שיש בקינה אני יוכל לחלץ את ה- 900 ק"ג של הסמוראי, אפילו לבד. הנה עוד יתרון של הסמוראי... וגם זה מבחינתי עבירות, וגם פרקטיות.
הרי הדיון הזה לא יכול להגיע לשום מקום עוד לפני שהוא התחיל. כי איך אנחנו יכולים להשוות עבירות? לפי אילו מדדים?
אתה נאחז בדיון על העקרונות התאורטיים של העבירות, ונכון שכבודם במקומם מונח. ואני מכיר את הפרקטיקה. יצא לי לנהוג הרבה בהיילקסים סטנדרטים, ויצא לי לעשות "חיובים" עם חבר עם היילקס סטנדרטי כזה בחורשן. אני אומר לך שגם אני הופתעתי מהמקומות שהרכב שלו התקשה, ושהסמוראי עלה בזלזול, או מקומות שהסמוראי עלה עם קצת קושי לעומת ההיילקס שאחרי כמה נסיונות וכמעט נזק החליט לוותר...
ונכון שיש גם את משוואת הנהג, ולחץ האוויר, ומצב המתלים, ואיכות הצמיגים, ועוד מלא דברים. ולכן הדיון הזה תקוע עוד משהתחיל.
בוא נפשט את השאלה כדי לנסות למקד את אי ההסכמה- סמוראי משופר (צמיגי 215 ומעלה/נעילה אחת לפחות) פחות או יותר עביר מהיילקס נעול אחורה עם צמיגי 205?
(אגב, רוצה סטנדרטי בהיילקס? אז צריך להשאיר גם את הג'נטים המקוריים שאי אפשר באמת להלביש עליהם שום צמיג שטח טיובלס ראוי...). וכאן אני שוב רוצה להזכיר לך שהדיון החל בהשוואה בין סמוראי משופר מאד להיילקס סטנדרטי שלטענתך נמצאים באותו מגרש... אני מבטיח לך שאם תראה איפה החברה הפסיכים האלו נוסעים עם הסמוראים שלהם אתה תחזור בך....
1.9 טורבו דיזל של פג'ו - 90 סוסים.
http://www.autoblog.com/2007/04/27/c...uzuki-samurai/
http://www2.izook.com/?page_id=78
http://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Jimny
" לשמש גם כרכב עבירות וטיולים קשים וגם כנותן מענה לשימוש יומי במידת הצורך."
בהערה שהערתי קודם המלצתי לנעם על היילקס כפשרה הנכונה למען שלום בית ופרקטיות . ואין מה לעשות גם בהיילקס וגם בסמוראי יש פשרות ( שניהם עגלות ) אולם אם כבר סטיתם מהנושא ,צריך לראות את השוק האמריקאי.בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות מבחינת השינויים והחוק , השוק ביקש aftermarket במיוחד להיילקס ולסמוראי -כרכבים תוצרת חוץ להבדיל מ-jeep , והשמיים הם הגבול . שני הרכבים הם בסיס מצוין לשיפורים , אבל אם נעזוב את הפרקטיות והשימושיות ליום יום , הרכבים שיש אצל האח הגדול וגם שיא העולם שהושג כמדומני ללא ספונסר להבדיל מחברת jeep שהיו שם קודם עם הרנגלר , מוכיח לפעמים שלקוטן/גודל יש גם יתרון בזויות המרכב.
כמה שלא הופכים את זה, ולמרות שמטעמים סנטימנטליים מאוד רציתי להגיע למסקנה ההפוכה, אני חושב שצריך להכיר במציאות:
בהנחה שהבחירה שלך (זרקו! לא אייל, לא דורון, לא אמיר ולא צחי) היא בין סמו ארוך להיילקס - ההילקס נותן לך יותר.
לא יודע אם הוא נותן לך יותר מבחינת עלות בטווח הקצר, כי יש לך מכונה נפלאה שתימכר בהפסד. אבל ביום מן הימים תרצה להתחיל לטייל עם הקטנה, ואולי עם עוד כמה קטנים שיצטרפו אליה - ואז תיאלץ להכיר בעובדה שהסמוראי לא מאפשר את זה. פשוט לא... תשפר, תוסיף מזגן, תתקין ABS וסלילים ומה לא - בשורה התחתונה* זו לא הפלטפורמה הנכונה למטרה ארוכת הטווח שלך.
אז בטווח הקצר, תמשיך להשתולל, אבל תתחיל לחסוך... כי אין הרבה רכבים שיוכלו לתת לך את הוורסטיליות של היילקס: זחילת סלעים אבל גם טיולי משפחות.
(וכן - יש עוד אפשרויות בתקציב דומה: טרופר, גרנד ויטארה, טראקן ועוד. אבל זה לשרשור אחר...)
*חדי העין שבכם יבחינו שזו לא הייתה השורה התחתונה. זו השורה התחתונה <---
במקרה גם ההיילקס של גלעד למכירה עכשיו - יש חלון הזדמנויות ;)