ידידי, אני כתבתי על LG Nexus 4 ולא על סמסונג שאיתו אין לי שום נסיון.
אילו הייתי מעריך שאלו יהיו המסקנות שלי לאחר שבוע שימוש אז הייתי קונה אייפון מראש...
Printable View
ידידי, אני כתבתי על LG Nexus 4 ולא על סמסונג שאיתו אין לי שום נסיון.
אילו הייתי מעריך שאלו יהיו המסקנות שלי לאחר שבוע שימוש אז הייתי קונה אייפון מראש...
לא מניסיון אישי, אבל אני מכיר מספיק נקסוסים 3 ו4 שעובדים קשה מאוד.
לא יודע מה קרה למכשיר הספציפי שלך, אבל מדובר באחלה מכשיר.
יש לאייפון את היתרונות שלו. לכל מי ששואל אותי (ויש) ואין יכולת טכנולוגית טובה, אני ממליץ על אייפון בלי היסוס. אבל להגיד שהוא טוב יותר מהאנדרואיד? ושהאנדרואיד הוא צעצוע לילדים? שוב, אנחנו חוטאים למציאות.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
יאללה. שיהיה.
העיקר שלנמרוד הוא טוב ומספק ונמרוד מרוצה...
אבל לא משנה מה יותר טוב - אין לי מושג איך אנשי האייפון (והאייפאד וכל החירטוט האחר של ג'ובס) מסתדרים בלי כפתור/אפשרות "חזור"...
ברנרד,
אתה חוזר על השטות הזו בלי הפסקה.
הרשה לי לגלות לך שה"כפתור" הזה באנדרואיד הוא כפתור ווירטואלי על המסך ולא באמת כפתור.
אצל אפל יש את זה באפליקציות שבהם צריך זאת.
ובשאר יש את כפתור הבית.
עושה אותו הדבר אבל בנוחיות יתרה ובלי לבזבז שטח מסך לטובת כפתורים שרוב הזמן לא ממש צריך...
אתה ממש טועה.
יש טלפונים שה"כפתור" הזה נמצא על המסך אבל הוא לא כל הזמן שם ולא "תופס" מקום מסך. לפעמים הוא אכן שם ולפעמים הוא "נסוג" לתחתית ומופיע כשאתה לוחץ.
בסמסונגים, למשל, הוא לא חלק מהמסך בכלל...
דבר שני.
גם באנדרואיד יש "כפתור בית" (וירטואלי או לא, מה זה חשוב).
וזה בכלל לא שטות.
כשאני רוצה לחזור לפעולה האחרונה או המסך האחר בכל שלב של העבודה/משחק עם הטלפון, אני יכול - אתה לא!
אתה חייב לחזור ל"מסך הבית" ואם צריך, להכנס שוב לאפליקציה (שבה דווקא לסטיב לא בא לשים אופציה של חזרה, למעלה מצד שמאל - למה? כמו הכלב והביצים).
זה הבדל גדול מאוד - האופציה לעשות מה שאתה (ולא ג'ובס) רוצה. רוצה לחזור אחד אחורה - אפשר. רוצה מסך הבית (כמו באפל) - בבקשה. מה שאתה רוצה!
בשבילך זה יותר מידי לחיצות - אין בעייה. תפאדל - גם פה יש "כפתור הבית".
ושוב.
זו ממש לא שטות. זה ההבדל בין להאפשרות לבחור מה טוב לך לבין האפשרות לבחור מישהו, שיקבע מה טוב לך..
ולא תמיד בהצלחה רבה - למשל, על פי ג'ובס, האגודל (כן, זה שמפריד בנינו לבין 99% מהחיות והיווה את "ה"הבדל) מיותר ואפילו מפריע לתיפעול נכון של האייפון... החליט..
והכל מגובה ואם אתה מחליף/מוסיף טלפון/טאבלט, אתה יכול בלחיצת כפתור לשחזר להתקין את כל האפליקציות חזרה/בחדש.
אתה גם יכול להכנס "לחנות" במחשב בבית ולעשות סדר - להתקין, להסיר, לשדרג, לעדכן את כל האפליקציות ומיד זה מתעדכן במכשירים (אתה גם יכול לקבוע באיזה מכשיר...) - הרבה יותר נוח מאשר להתחיל להתעסק בטלפון...
כל נושא הענן, הגיבוי, והאייטונז מאוד מפותח גם באייפון. פעם האנדרואיד ניצח בנוקאאוט. היום, למשתמשי אפל שמקפידים להפעיל את הפונקציה, יש שוויון מלא בתחום הזה.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
זה לא ענן וזו לא פונקציה שצריך להפעיל.
זה פשוט המשתמש שלך בגוגל) ג'מייל ( וזה נעשה באופן אוטומטי. לא צריך להפעיל כלום.
ענן ושמירה וגיבוי, זה משהו אחר לגמרי...
נמרוד (או כל בעל נקסוס אחר) - אני מוצא שהחייגן הבסיסי בטלפון באמת לא נותן את כל האפשרויות של חייגן סמנסונג, למשל (למרות שבאנדרואיד 4.3 יש שיפור בנושא) - ממליץ להתקין יישום בשם ExDialer שנותן חייגן כמו של סמסונג:
1. אפשר להתחיל להקליד ספרות (או "אותיות" בעזרת המקשים המספריים, כמו בטלפונים של פעם) ומתבצע חיפוש באנשי הקשר, כך שניתן למצוא מייד את איש הקשר בעל הטלפון ולחייג אליו.
2. ניתן להתקשר לאיש קשר ע"י "החלקת" שמו ימינה ואילו החלקה שמאלה תיביר ישירות לכתיבת הודעה לאיש הקשר.
3. ניתן להגדיר מקשי קיצור לחיוג מהיר (לספרות 2-9)
ועוד
בחייגן המובנה בגרסה 4.3 אפשר כבר להגדיר חיפוש באנשי קשר וגם להגליד "אותיות" כחיפוש, אבל זה עדיין לא באותה רמה.
ארז גור
נבלבל אותכם קצת:
לאחרונה חיפשתי נייד חכם לבנותיי בלי השקעה גדולה מידי.
הפופולרי בקרב הילדים הוא גלקסי 2 מיני (קטן, איטי ועולה כ 700 ש"ח)
חיפשתי, חיפשתי ולבסוף מצאתי את הנייד הבא: Thl w100. קצת נתונים: מסך 4.5"מעבד 4 ליבות, מהירות מעבד 1.2Ghz, זיכרון RAM 1GB, זיכרון ROM 4GB עם אפשרות הרחבה עם כרטיס ל 32GB, מצלמה קדמית 5M, אחורית 8M, מערכת הפעלה של אנדרואיד גירסה 4.2
דומה בצורתו לגלקסי 2 והכל במחיר של 152 דולר (540 ש"ח)!!!
קצת מחשיד נכון? כבר קבלתי את המכשירים כשלושה שבועות לאחר ביצוע ההזמנה מהקישור שצרפתי (בערכה יש אזניות, מטען, 2 סוללות, מגן מסך, מגן לטלפון מסיליקון (בצבע ורוד :)) ומגן נרתיק) . המכשירים מתפקדים מעל למצופה. נקנו בסביבתי כבר מספר מכשירים לילדים נוספים וגם למבוגרים וכולם מרוצים!
לא אומר שהם Hi End ויש להם חסרונות-
אין ממש After Market- כיסויים, חלקי חילוף (במחיר כזה אפשר פשוט להחליף את הטלפון).
יש בעיה בקליטת הGPS אבל בעזרת מדריך קצר העניין מסתדר- בדקתי WAZE ן ORUXMAPS
למביני האנדרואיד- מגיעים עם רום נקי, ניתן לעשות ROOT ולהחליף רומים.
מתפתחת קהילה תוססת לכלל הטלפונים הסיניים בכלל ולחברת THL בפרט גם בישראל
בשבילי כנראה אקנה את ה W8s עם מפרט מרשים.
יש לקחת בחשבון מיסוי של 30% בערך שיכול להיות שיידרש (לא בטוח) ועדיין המחיר משתלם+
תחשבו על זה...
דברים ברוח זו כתבתי בתחילת השרשור:
רק חייבים להביא נתון נוסף - לאחרונה נעשה מאמץ מוגבר במכס ונתפסו מאות מכשירים מיובאים מסין/הונג-קונג/סינגפור. בתמונה שפורסמה בעיתונות ניתן להבחיו בקופסאות רבות של חברת THL....
אבל גם אם תשלום המיסים (כ- 34% הכוללים מכס + מעמ) המחיר אטרקטיבי....
ארז גור
לא התערבתי בשרשור הזה....בכלל
הסיבות פשוטות, ב3 שנים האחרונות ממש לא היה ויתכן שגם לא יהיה שום דבר חדש בעולם הסליולרי, זה אותו זבל, רק המחירים עלו.
דוגמה בפועל:
לפני כ4 חודשים החלפתי את הHTC GLACER בן 3 (לא מבחירה) בS4
אז כן, הוא יותר גדול ובזה השידרוג מסתיים. אין דבר שאני יכול לעשות עם הS4 שלא יכולתי לעשות עם הHTC הישן, בנוסף קיבלתי רום מפגר ועצלן שאפילו לא עומד ליד ולא קרוב לHTC SENSE מבחינת שימוש חברותי, 4 ליבות...8 ליבות...למה זה מעניין? הביצועים בפועל לא השתנו, וזה האמת ל95% של המשתמשים בעולם.
כול השרשור הזה..זה עוד שרשור "שלי הכי גדול" ולא יותר מזה, המכשיר הסליולרי נהפך לעוד מוצר אופנה, תיק של קואטץ'-גוצ'י-או זבל אחר, חלילה מישהו יראה אותך-אותכה עם המודל של שנה שעברה.
תכף ברנרד יבוא ויקרא לי פרימיטיבי-תראו.
הגדרות--》יישומים--》ברירת מחדל.
תגדיר את החייגן החדש שלך שם.
קח בחשבון שקיצור הדרך לא יתחלף לבד ותצטרך להחליף ידנית.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 4
למה פרימיטיבי, למה?
זה שהיית עם HTC ולא עם נוקיה "פליפ"/צדפה, כמו חבר שלי פה, כבר אומר שאתה מודרני!!!
אתה מדרני/פרימיטי בדיוק כמוני - עם גלקסי S2 כבר יותר משנתיים וחצי - מחכה כבר כמעט שנה שייצא ה-NOTE 3.
כבר אמרת לי שקיבלת גלקסי S4 ואתה לא מרוצה ושהוא מועמד רציני להדחה אבל למה בכלל לקחת S4?
היה לך HTC והיית מרוצה, קח HTC חדש (ONE, ביצועים וגודל ממש דומים לגלקסי הבכיר) ותישאר עם הממשק (שאמרים שהוא הרבה יותר נחמד משל סמסונג) שאתה מכיר, בלי זמן הסתגלות וכך תוכל להעריך את ההתקדמות שנעשתה בשלוש השנים האחרונות..
אני, אישית, לא כ"כ אוהב את HTC.
יש להם טלפונים יפיפיים, עם מפרט מרשים אבל בלזאת משהו צולע שם.
מצב החבר כ"כ גרוע, שהם ממהרים להוציא, לפני כולם, טלפונים לא "בשלים" והם לא מצליחים "להתרומם".
דבר שני, וזה למשתמשים קצת יותר... הרפתקניים, קהילת המפתחים ל-HTC קטנה, יחסית לאלה של סמסונג ויש הרבה פחות רומים ואפשרויות הרחבה/שינויים וכמובן.. חלקי חילוף.
חוץ מזה, אני מעיד על עצמי שאני כלב זקן וטריקים חדשים, הם לא בדיוק כוס התה שלי - אני רגיל לממשק (הצולע) של סמסונג ומעדיף את גישת העדר - יותר מכשירים=יותר נסיון=מכשיר עם פחות בעיות... לדעתי.
לעניין המכשירים הסיניים.
אני בעד!!
ממש כך - לקנות מכשיר סיני, עם חוו"ד טובות, לשימוש בסיסי+... אין ממש תחרות לפתרון הזה.
מי שלא "מתעסק" יותר מידי עם הטלפון, זה "ה"פתרון בשבילו - התמורה למחיר ... ללא תחרות.
בעייה אחת - לא כל רום מתאים לכל טלפון ובמיוחד לסיניים - התקנה של רום לא מתאים ואפשר, ברוב המקרים, לעטוף את הטלפון בנייר ולזרוק לים..
לכן, לקנות אחד מייצרן/דגם מוכר שיש לו מפתחים.
הגלקסי מיני (קניתי פה, ב-$200, לילדה של חבר - נראה נהדר... עד שמדליקים אותו - קטן, מסך מצ'וקמק, איטי... מתאים רק למי שיש לו ידיים קטנות במיוחד..
בועז.
למה ללכת בחלקים?
יש רום (מערכת הפעלה) שמנסה להיות כמה שיותר דומה לאפל - תתקין אותו. תקצר מאוד אתזמן ההסתגלות לטלפון - כנס ללינק שרשמתי אי-שם למעלה. זה פורום ישראלי לכל מיני מכשירים סלולרים (גם סינים). יש שם המון מידע ונסיון "מקומי".
קצת יותר מסובך (אנגלית ומליון אפשרויות) הוא הפורום של XDA - שם יש הכל!!!
זה נראה יותר מידי אבל לא צריך להתפזר. מחפשים בדיוק מה שרוצים/צריכים ומתעלמים מכל היתר - שלא תיסחף .משהו כמו ללכת לסופר עם רשימת קניות של סלסלה קטה ולצאת עם שתי עגלות עמוסות...
זהו, שם בדיוק לא רציתי להיות.
ציפיתי לקבל חבילה בשלה מהיצרן בלי להתעמק בקרביים של הטלפון.
יש לי מספיק טכנולוגיות שאני צריך להיות בקיא בהם בעבודה גם בלעדי זה.
אגב, את החייגן לא הצלחתי להפעיל וויתרתי אחרי כמה דקות של נסיונות.
הפיצ׳ר של להפוך אותו לדיפולט לא מואר בתפריט...
אני מבין אותך ומסכים שלא חייבים "לחפור" במערכת.
אבל..
אם אתה רוצה משהו מותאם אישית, ולצורך העניין "דומה למה שאתה מכיר ואוהב" זה מותאם אישית, צריך להכנס למערכת באופן בסיסי. לא יותר. משהו כמו להוריד אפליקציה ולהגדיר אותה כרירת המחדל.
וזה משהו שאף אייפון לא יתן לך (בנוסף למעבד/מסך/מחיר טוב יותר מהאייפון...:rolleyes:)
אני לא יודע מה הורדת ולמה זה לא מאפשר לך להגדיר את זה כבררת מחדל אבל אני מבין שאם זה לא מיידי - זה לא מתאים לך ואולי תופתע, אבל זה גם מקובל עלי.
להתאמה אישית יש מחיר - להתעסק עם זה עוד כמה דקות, עד שזה מתאים כמו שאתה רוצה - למי שרגיל/רוצה/התרגל למוצר אחר ויש לו את האלטרנטיבה "ביד", אין צורך להתעסק עם משהו אחר... מובן לגמרי.
כלמה שאני אומר הוא:
- שיש כאלה שמתאים להם אייפון (עם כל היתרונות והמגבלות וההגבלות) וזה יופי להם - לבריאות.
- האנדרואיד - כל טלפון "של אנדרואיד" - יהיה יותר מתוחכם ויותר חכם ויציע יותר אופציות ואפשרויות - יש כאלה שזה לא מתאים/מיותר להם.
- לבוא ולהכריז על אחד הטלפונים המתוחכמים והוורסטילים שקיימים בשוק כעל "פלופ" ו"למשחקים בלבד"- קצת יומרני והרבה חוטא לאמת ולמציאות.
- אפל, כפורצת דרך ומובילת שוק, היא נחלת העבר -אנשים לא טיפשים,. ברגע שהם מבינים מה האפשרויות ומה נמנע מהם, וכמה הם משלמים, הם לא ישארו הרבה זמן באפל... כמו שממש קורה..
- מאז האייפון 3, אפל לא המציעה/הציעה שום דבר חדש/חדשני, מלבד אולי להכריז פטנט רשום על מלבן עם שוליים מעוגלים ושלמין האנושי יש יותר מידי אצבעות ואלה ממוקמות במקום הלא נכון.