תגובה: פרויקט T1 - Sparco תום בריל
מראש אומר שאיני מבין מאומה בתחום זה של בניית רכבי מירוץ ומירוצים על כל סוגיהם בכלל.
אבל נכנסתי לשרשור זה ונהנתי לראות את תיעוד תהליך התכנון והבניה, תוצרים של אנשים יצירתיים ומוכשרים, מוחות וידיים העובדים בתיאום ומצליחים להגשים חלומות.
מרשים ביותר ושאפו לעוסקים במלאכה.
ארז גור
6 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 82804קובץ מצורף 82805קובץ מצורף 82806קובץ מצורף 82807קובץ מצורף 82808קובץ מצורף 82809
חברתי הכינה לי מודל קטן של השלדה כמתנה, היא לא לקחה בחשבון שבעקבות אותו מודל הוספנו מספר מוטות חיזוק להקשחת השלדה .
לפי עמית זהו מהלך מאוד מקובל אצל קבוצות הבונות רכבים בפורמולה - SAE .
נכון שאין אפשרות לבצעה אנליזה אמיתית לאותו מודל באמצעים ביתיים אך הוא נותן עוד אלמנט בחינה של תכנון השלדה שבעקבותו פתרנו דרגות חופש.
עופר מ"קארבונייץ" יחד עם עמוס בועז ממשיכים לעבוד על המודל 1:5 כאשר היציאה ליצור תיהיה בשבוע הבא, בדיעבד זהו אחד השלבים החשובים לפני יצור אמיתי שמאפשר לבחון את טכנולוגית היצור אל מול האמצעים הקיימים ובנוסף מאפשר לעופר להבין טוב יותר את העיצוב עצמו.
בגזרת באז "baga-works" אפשר לראות בתמונות את תושבות מיכל הדלק כאשר עליהן תתלבש תושבת "אוקולון" לבלימת הזעזועים וקיבוע.
מעל המנוע בתהליך עבודה חיבור ה -X המחזק את השלדה, אותו איקס פריק לצורך הוצעת המנוע ומחובר עם מסבי קצה בקצוות כדי לאפשר יכולת כיוון ופירות קל.
שרשור ופרוייקט מדהימים.
נהנה מכל פוסט שעולה.
אהבתי את הרעיון של החולצה.
אני מציע לשדרג עם לוגו של האתר.
עם או בלי אני אשמח לרכוש אחת כתרומה ליצירה (;
14 קבצים מצורפים
,תודה רבה תומר.
קובץ מצורף 83078
השבוע אנחנו מתכננים לצאת לייצור חיפוי הרכב.
למרות פערים גדולים בכול הקשור לחלקים המחוברים למעטפת, החלטנו שעל מנת לקדם את הפרויקט יש לצאת לייצור מודל 1:1 עליו יותאמו כלל האביזרים הרלונטיים, וממנו ייוצרו תבניות ל"ייציקת" הקליפות עצמן.
המודל 1:5 שימש להבנת התהליך באופן מוחשי ולהדגמת אזורי החלוקה השונים שייצרו במוצר הסופי.
קובץ מצורף 83068קובץ מצורף 83070
הכונסים בתוכם נמצאים הגלגלים יהיו חלק המחובר לחיפוי שמעליהם, זאת לצורך קבלת חוזק מבני למעטפת באיזור הכנפיים.
השמשה הקדמית מתגלה כנושא בעייתי, שכן צורתה הקמורה גורמת לפגיעה בשדה הראיה שבמרכז החלון, ואנו מנסים לבדוק יכולות חיתוך פינות הזכוכית באופן שיאפשר מהנמכה של השמשה כולה.
יתרה מכך, השמשה היא נקודת הרפרנס בחיפוי כולו, ממנה נפרסים שאר המשטחים ש"נחים" על המרכב.
לאחר שתיפתר הבעיה,תשולב הזכוכית והבסיס שלה בתוך המודל חיפוי לצורך יצירת התאמה טובה בין התבניות והחלקים.
העבודה של בז על השלדה בעיצומה תוך בניית תושבות שונות וחיזוקי צמתים.
קובץ מצורף 83075קובץ מצורף 83074קובץ מצורף 83073קובץ מצורף 83072קובץ מצורף 83071
סגירת השלדה מעל המנוע גררה דיונים מרתוניים על חוזק החיבור באמצעות אביזרי קצה ממוסבים\קשיחים, שכן המבנה אינו מישורי ובצורת פירמידה תלת מימדית.
הפתרון הנבחר בשלב זה הינו X המחובר בקצוות מפרקיים שאינם מעבירים מומנט, כך בתרחישי פיתול השלדה, נמנעת כפיפת אלכסון הנתון למתיחה ע"י אלכסון הנתון ללחיצה.
קובץ מצורף 83077קובץ מצורף 83076
תודה רבה לעידו לוריה על תמיכה בכיפוף "בורקסים" בהתאם למימדים הייחודים שדורש תקנון FIA.
קובץ מצורף 83066קובץ מצורף 83067קובץ מצורף 83065
8 קבצים מצורפים
בעיצוב רכב נעשה שימוש רב באשליות אופטיות, זאת על מנת לשוות לרכב מראה מסוים,
במכוניות, הרבה פעמים רוצים לתת לרכב מראה קטן יותר ממה שהוא באמת, זאת עושים על ידי הצרת ה"ישבן" זה גורם למשטחי הצד להתכנס לאחור, במבט על הרכב מלפנים לעולם לא תראה ממש את קצה הרכב, ולכן הוא נראה קטן יותר וגם דינמי יותר. שמשה קדמית עמוקה עם קשת גדולה מייצרת תחושה של מכסה מנוע קטן יותר, חלוקת דופן הצד של הרכב יכולה להשפיע המון על הנראות של הרכב-כבד או קל, סטאטי או דינמי, כל זאת בכך שההשתקפויות על הרכב עוזרות ל"פרק" את המסה שלו ממשהו כבד למשהו קל יותר.
בדופן צד של רכב לדוגמה, המשטח שמתחת לחלון בד"כ מחולק ל"כתף"-שפונה לכיוון מעלה בזווית, בתוך הכתף ישתקפו השמיים והעצים.
המשטח שמתחת לכתף פונה כבר לקרקע ואליו משתקפים צבעי הכביש והקרקע.
כך שמבט על הרכב אם היה בצבע כרום היינו רואים גוונים כחולים במשטח הכתף וגוונים חומים על המשטח שמתחת.
במכוניות עם צבע המופע יותר מרוכך מכרום, אבל בהחלט מיצר שוני משמעותי בגוון הרכב.
לT1 ראלי רייד של תום בריל ברצוננו לשוות מראה ספורטיבי, אגרסיבי עם הרבה עוצמה
כוח מצד אחד מיוצג עלי די אלמנטים טכנולוגיים כמו כניסות אוויר ויציאות אוויר-מרמזות על כלי בעל טכנולוגיה מתקדמת שעובד בתנאים קיצוניים וגם מזכיר לנו מטוסים. ומצד שני בעזרתשרירים.
השרירים בד"כ יהיו סביב הגלגלים שהן הרגליים של הייצור, לכן אנחנו כל כך אוהבים שהגלגלים בולטים מהאוטו, זה אומר שהוא חזק. מהסקיצות הראשונות היה לנו שריר חזק מעל הגלגלים הקדמיים-מעיין משטח שבולט מעל שאר המישורים ומעט מתוח לאחור, מדגיש אותו ובעצם סוג של הד לגלגל, שריר הגלגל הקדמי נמצא בין הפטיש לסדן כי הגבהה של בית הגלגל גם פוגעת בשדה הראייה ומלמטה מהלך הגלגל+בוץ שנדבק אליו רוצים מקסימום מרחב. כך שהרבה "בשר" לפיסול השריר לא נשאר.
מהירות יכולה להיות מיוצגת בדרכים שונות, מראה אווירודינמי, שמשה קדמית משופעת חזק, רכב "רזה" מרווח נמוך מהרצפה, אזכורים מכלי תעופה ועוד...
על מנת לפרק את המסיביות של הרכב במרכז דופן הצד, אני מיצר קו חלוקה זוויתי שמחלק את דופן הצד. מבחינת העין שלנו זה יוצר אשליה שהרכב רזה יותר, והקו הזוויתי נותן תחושה של תנועה.
בדופן צד אני גם מיצר אשליה של חלון אחד ארוך על ידי כתם צבע שחור מבריק, החלון עצמו קצר יחסית לכתם, הכתם נותן תחושה של הארכת תא הנוסעים ומיצר אפקט שהזנב נראה יותר קצר ממה שהוא באמת. במבט על, באותו אזור, תא הנוסעים מתכנס פנימה לקראת הזנב ומאפשר מקום להיווצרות שריר מעל הגלגל האחורי, כל אלו ביחד מיצרים מראה של זנב ספורטיבי.
ההבדל בפיסול המשטחים בין שריר לגוש שומן הוא עדין, יש לתת להם מופע מתוח ומוקפד, ולא נפוח יתר על המידה, זה עשוי להפוך לשומן ואז המראה כבר לא כל כך ספורטיבי.
אלמנט משמעותי נוסף בעיצוב שעוזר להתמודד עם המסות והמסיביות הוא הקונספט של רכב בתוך רכב, כי הוא מיצר" איים " בתוך אזורים ובכך מפרק את המשטח השלם. זה נותן מראה יותר קל ורזה.
בזנב-שם עשיתי בו שימוש בכך שנראה שגוף הרכב בעצם עשוי מקליפה, כי נחשף כביכול עובי הדופן שלו, מרכז הזנב מיוצג בגוון שונה וגם בשפה עיצובית מעט שונה, "קשה" מרובעת ופשוטה יותר, זה מיצר דרמה מתח וגם מפרק את הזנב למראה יותר קל.
שימוש בקונספט זה גם מיצר חללים שנפערים בין הקליפה החיצונית לפנימית, אלו הם אזורים טכניים לכניסת ויציאת אוויר וכאמור משדרים עוצמה.
עמוס
עמוס תמשיך כך אל תחסוך מאיתנו כלום , מרשים , מקצועי ומעניין .
עידו
3 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 83513קובץ מצורף 83514קובץ מצורף 83515
משולשי מתלים חוזקו.
שלדה גמורה לפני פינישים.
מתחילים בהרכבה לקראת נסיעת מבחן ללא בודי וצבע וכמובן רישוי תחרותי והוצאת רישיון הומולוגציה FIA.
במקביל יצאנו ליצור של הבודי, בדיוק כמו במודל הקטן החתכים בגודל 1:1 נשלחו לסדנת "קארבונייץ" לתחילת יצור הבודי..
פרויקט מדהים.... קראתי את כל השירשור עכשיו בשעה שלמה ונתן לי המון חומר למחשבה....
נהדר לראות אנשים מקצועיים בתחומם....
בהצלחה בהמשך וכמה שיותר תמונות ככה כולנו נהיה יותר מאושרים....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tom Bril
תמונה מקסימה.
http://img.tapatalk.com/d/13/12/30/ba8eza3u.jpg
תודה רבה על הפרגון : )
בתמונות האחרונות של הרכב הוא צולם עם צמיג 205
לצורך בדיקות הרכבנו את סט ה235 ואז נראה הרבה יותר טוב בתמונות.
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
זה צמיג ראלי ייעודי ? אתה יכול לפרט על היכולות/יתרונות שלו ?
235/70-75/15 ?
235/85/16 זו המידה המקובלת במכוניות ראלי-רייד T1.
פדימה הוא יצרן פורטוגלי של צמיגים מחודשים. ראינו המון כאלה באירועי הבלקן וכנראה שזה עובד לא רע.
לגבי כל היתר- אין לי מילים. מקצוענות בלי פשרות מהתחלה עד הסוף והעיצוב של עמוס הוא תאווה לעיניים.
עושה טוב על הנשמה לראות פרויקטים של רכבי מירוץ ברמות האלה שנבנים בארץ.
אם אני מבין נכון את המידה זה משהו כמו 31.7/8 ? צר וגבוה ?
נראה לי מעולה גם לזחלנים, אבל אני אמנע מלחטוף את השרשור.
המשיכו בעבודה המעוררת תאבון :)
בז,
עבודה יוצאת מהכלל. ממש מליגת האלופים.
אם האוטו הזה יסע כמו שהוא נראה אז יש לו פודיום בטוח.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
חנן טרם נשקל .
בועז תודה רבה .
משום שאיניני הנהג המיועד ....
אני מקווה ומצפה לפרק את הפודיום ;+}
הרכב מושקע ואהוב בצורה קיצונית .
ירידה חריפה לפרטי פרטים ולקוח שיודע מה הוא מבקש מהאוטו .
חוויה .
Sent from my iPhone using Tapatalk
דרור תודה,
בז עבודה מדהימה!
עמוס