תגובה: תרגיל מחשבתי אבל ריאלי- רכב חדש לניוד לוחמים
ההפתעה הגדולה ביותר שנובעת מ"שטח" היא איגוף קו מאז'ינו דרך הרי הארדנים שנחשבו "בלתי עבירים" ב1940, ולכן לא הוגנו כראוי על ידי הצרפתים. כמובן שלא מדובר על קנה מידה של כלי רכב בודדים...
קרוב יותר בזמן ובמרחב וגם בקנה מידה: כיבוש סיני במלחמת ששת הימים, התבסס בין היתר על החדרת חטיבת שריון - 200 אם אני זוכר נכון - חמישים קילומטר לעומק, לאמצע מערכי האויב, דרך מניפת הואדיות בהמשך לנחל לבן וניצנה שנחשבו שטחים "בלתי עבירים".
אני רק שאלה:
למה להמציא את הגלגל מחדש? מה רע ב-JLTV של האמריקאים שזה פרוייקט שמתגלגל כבר שנים. הרי גם ככה מי שבסוף יממן את הרכב זה בטח יהיה האמריקאים וכנראה שגם מי שיבנה אתם. הרי כבר נעליים גם לא מייצרים פה.
למה מה שטוב להם לא טוב לנו?
http://en.wikipedia.org/wiki/Joint_L...ctical_Vehicle
לגבי המכרז - כמו שנאמר כבר, אין בו בכלל דרישות ביצועים. והשורה הראשונה בו נוגעת להתבססות על פלטפורמה ומכללים מסחריים. לכן ברור שהכוונה היא לואריאציה על ג'יפ קיים כלשהו - עם זה G, לנדרובר, ג'יפ J8, לנדקרוזר ואין עוד הרבה אפשרויות.
אפשר ללמוד גם הרבה מכלי הרכב ששימשו בתפקיד בעבר - ג'יפים או לנדרוברים. לא בטוח שצריך משהו שונה באופן קיצוני.
תרגיל מחשבתי אבל ריאלי- רכב חדש לניוד לוחמים
רק להשחיל לו מנוע של ספיטפייר ולהחליף לזחל מטיטניום.
http://img.tapatalk.com/d/13/11/09/ape5ynan.jpg
והוא עוד יעשה ווילי .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
קרוב יותר בזמן ובמרחב וגם בקנה מידה: כיבוש סיני במלחמת ששת הימים, התבסס בין היתר על החדרת חטיבת שריון - 200 אם אני זוכר נכון - חמישים קילומטר לעומק, לאמצע מערכי האויב, דרך מניפת הואדיות בהמשך לנחל לבן וניצנה שנחשבו שטחים "בלתי עבירים".
אלו השפאלות שהזכרתי, שעדיין זרוקות בשטח, ואפילו מסומנות במפות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לגבי המכרז - כמו שנאמר כבר, אין בו בכלל דרישות ביצועים
אתה לא יכול להתעלם מהמענה אליו נתפר המכרז.
בסוף תבנה יופי של דגם שלא יתאים לפתרון בשטח.
ושוב - זה לא מכרז אלא בקשה למידע. לכן הוא לא תפור...
וכיוון שזה מקרה נדיר שבו מישהו אמיתי מפרסם דרישות אמיתיות (בסיסיות ככל שיהיו) מרכב אמיתי - התרגיל הוא ריאלי, אבל כיוון שאף אחד מאיתנו לא הולך להציע באמת רכב - הוא נשאר תרגיל מחשבתי. לא כל יום יש הזדמנות כזו.
אסף.