הקדימו את ה-1.4 - "שגרירות הביטקוין בישראל"?
Printable View
אולי ימצאו שם את המטוס המלזי הנעלם, שביקש מקלט מדיני....
נמצא מחליף למטבע הוירטואלי:
http://www.calcalist.co.il/markets/a...632042,00.html
איך, איך קלעתי לדעת גדולים... באינטואיציה...
טוב, בעצם אני תמיד נגד אז כמו אותו תרנגול עיוור... גם הוא פוגע, לפעמים, בגרגר..
מזל שלא קניתי.
עכשיו רק צריך לדרוש לקבל את המשכורת פה, בשקלים...
כולם עדיין כאן...? :cool:
כלכליסט:
עקיבא אופנבכר, הממונה על האגף המוניטרי בחטיבת המחקר בבנק ישראל, מבין שלמרות הבעייתיות כבר לא ניתן להתעלם מהמטבע הווירטואלי שהבנק כינה בעבר "מסוכן". אופנבכר: "אנחנו רוצים ליצור סביבה פחות מעיקה על המשקיעים"
http://www.calcalist.co.il/markets/a...642996,00.html
"האט ער געזוגט"
איך הסיני הזקן ההוא אמר: "אם תשב מספיק זמן על שפת הנהר..." וכאן יש המשך על מה תוכל לראות, ששט עם הזרם.
אז...
כמובן שאני לא מתכוון, חלילה, למי מהחברים פה באתר, אלא לקישקוש המקושקש הזה, המכונה "מטבע"..
זה מה שראיתי היום:
ביטקוין? כבר הספקנו לשכוח
ורק להזכיר למה אני מתכוון (בועז - עוד ציטוטים:rolleyes:).
וכן. אני יודע מה אומרים על מי שמצטט את עצמו (יש פה אחד כזה... רץ לנשיאות בארה"ב... דונלד משהו..) . אני לא כזה - הרי אני מודע למגבלות האינטלקטואליות שלי:
נראה שהפעם קלעתי.. - תנסו להתעלות:
נמאס לאסוף ציטוטים... אבל תסתכלו בעמוד 6
מיצית את מכסת הצדק שלך לעשר שנים הבאות.
תתקדם ג׳ינג׳י
[emoji3]
יש כאלה שקוראים לא רק את הכותרות אלא גם את הכתבה עצמה:
שער המטבע עומד היום על מעל 300$
ברבעון השלישי של 2015 השקעו 85 מיליון דולר בחברות שעוסקות בביטקויין. עליה של 15% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, אבל צניחה של 41% ביחס לרבעון הקודם.
התגובה האחרונה כאן מאלה שקברו את המטבע היתה לפני שנה, אבל ע"פ הכתבה: "רק לפני חצי שנה, סטארט-אפים בתחום הביטקוין היו אחד התחומים הצומחים ביותר בענף. היית אומר "ביטקוין, ביטקוין, מטבע מטבע" והעיניים של משקיע ההון סיכון היו נוצצות והוא היה משאיר לך הר של דולרים על השולחן"
העסק חי ונושם.
גם בהייטק היתה בועה וגם ביל גייטס אמר בזמנו שאינטרנט זה רק משחק לילדים ואין לו כל שימוש בעולם העיסקי.
גם לביטקויין יש תנודות ומחלות ילדות ורמאים שמנצלים את התמימות והבורות של אחרים, אבל מדובר בהמצאה גדולה. ענקית.
יש מי שמבין את זה כבר היום, ויש מי שעוד יבין את זה בעתיד :cool:
מה יש, תן להנות. לא כל יום "מצליח לי"..
ותמיר...
יפה דרשת...
עכשיו תיישם.
הנה, אני אעזור לך:rolleyes::
"המשקיעים קולטים שהם לא יראו את הכסף הזה חזרה."
ו... במיוחד החלק שהדגשתי:
"יש להניח שחלק ניכר מהירידה במחיר המטבע, ובהתאם בעתידן של החברות שחגות סביבו, נובע מכך ששיעור גבוה מאד של עסקאות הביטקוין הן בלתי חוקיות - והשנה, במשפטו של רוס אולבריכט, הסתבר שבניגוד לסתם דולר, ביטקוין משאיר מאחוריו שובל ראיות אדיר, ראיות ששיחקו תפקיד מרכזי בהרשעתו של אולבריכט. הפושעים מחפשים פתרון אחר, והמשקיעים נתקעו עם השאריות."
וזה, למיטב זיכרוני, דומה מאוד למה שאמרתי, שיפיל את הקישקוש הזה...
אחרי הירידות המאסיביות חשבתי להעיר את השירשור הזה .
אז הבנתי שזה כמו טבעונות.
כלומר דת שאינה פלורליסטית.
Sent from my SM-T700 using Tapatalk
בכיף כפרה, רק שמאחל לך הצלחות קצת יותר מובהקות :cool:
נסה רק לקחת את ציוני העובדות ב"כתבה" ופחות להתייחס לדעתו של הכותב, שכנראה גם יאלץ לאכול כובע או שניים מתישהו בעתיד.
"יש להניח" ו"ובהתאם בעתידן של החברות שחגות סביבו"- הכתב הנכבד מניח הנחות ויודע את העתיד ויודע מה ה'משקיעים קולטים', וכל זה בטור 'טכנולוגי' שבועי ברמה של ועדת קישוט של כיתה ג'.
גם כשהבורסה יורדת אתה טוען שהבורסה היא דת?
וכשהביטקויין עלה, מה טענת?
רק אניח כאן גרף שער הביטקויין/דולר מתחילת השנה, שלכל לועסי הכובע יהיה במה לבהות בזמן האכילה.
בתיאבון :cool:
קובץ מצורף 103073
מקור:
http://www.coindesk.com/price/
לא התיימרתי להיות "מבין גדול" (ואפילו לא קטן).. רק נעים לי שאני קולע לדעתם של גדולים וחכמים ומבינים ממני (לפעמים).
ובכלל, YOU TAKE WHAT YOU CAN.
צדה את עיני ידיעה, בעיתון של אנשים "רגילים"... לא ראיתי ידיעה אחרת.
אם יש משהו "מקצועי" יותר, בשפה של בני אדם, אשמח לקרוא ולהחכים..
דיעה?
נדמה לי שכל נושא ה-"מה יהיה", הוא עניין של דיעה, שמסתמכת על עובדות ותחזית של מה שיקרה, לדעתו של הכותב.. כך זה פה וכך זה בכל כתבה/מאמר/אמירה...
אתה אומר שההוא ברמה של גן ילדים - שויין. אין ויכוח שזו לא כתבת תחקיר מעמיקה - אז? איפה הוא טועה?
ומי יאכל את הכובע...
נראה לי שמי שיאכל את הכובע הם אלה שהאמינו "בעיניים בורקות" וקנו והפסידו..
או שיחכו עוד כמה וכמה שנים (וכמה וכמה).. אולי בסוף זה כן "יתפוס"...
אני אמרתי למה אני חושב שלא יתפוס (להזכירך - דווקא בגלל כל ה"יתרונות" שהזכרת) - בנתיים, אחרי ה"בום" של "משהו חדש עם פוטנציאל" (עאלק), ועם הממשלות ששמות רגליים, נראה לי שהציפיה שהדבר הזה "יתפוס בגדול, ורק העוורים לא רואים זאת", היא רומנטית משהו, אם לא נאיבית..
רק תגיד מתי אפשר להכריז על ה"בסוף", שבו מישהו צריך לאכול את הכובע..
עריכה:
אבל רגע, למה אני כזה נדיב?
המטבע חי וקיים ונסחר כרגע על מעל 300$!
ע"פ הכתבה ברבעון האחרון בלבד הושקעו בחברות הזנק שעוסקות במטבע (לא במסחר ישיר, אלא בכל מיני אפליקציות המטפלות במטבע) 85 מליון דולר!
אדרבא, שיגידו כל קוברי המטבע לא מתי אלא מה צריך לקרות שיודו שהמטבע חי או מה צריך לקרות שכולם יודו שהמטבע קבור?!
המטבע שרד את כל המשברים ונסחר בהיקפים גדולים ומרכז סביבו הרבה חברות הזנק.
נכון שיש עדיין אתגרים, אבל כל מי שדיבר על פירמידה, פונזי וכיוצ"ב, מבלי שהבין על מה הוא מדבר, יכול לאכול את הכובע מיד ולא להמתין.
נו באמת..
זה רציני?
להסתכל על כמה השקיעו, כסכום מוחלט, בלי להכיר במגמה, שהיא - מה השקיעו בעבר לעומת היום?
זה רציני להגיד "שווה 300", בלי להתייחס למגמה שנובעת מהשווי, כשהיה "הדבר הבא".. 1200?
אתה יודע, בתעשיית הרכב, השקעה של 81 מליון(המון, המון כסף) ברכב, מצביעה על... העלמות צפוייה..
סתם דוגמא.
במסגרת ההיסטוריה של תעשיית הרכב, שאני לומד בזמן האחרון, היתה לאיזו חברה השקעה של כמעט 200 מליון דולר, בשוק האמריקאי..
מי שהבין, מה משמעות ההזרמה ההיא לאותה חברה, מיד מכר את כל המניות.
זה היה בערך הסכום, בהתאם לרגולציה האמריקאית, הדרוש ל... סגירת החברה ופיצוי ותשלום לכל הנוגעים בה...
אז..
כשמישהו אומר לי "השקיעו 81", שזה המון... בשוק שרק לפני פחות משנה השקיעו יותר מ-200.. וערך המוצר/מנייה/מטבע ירד במאות אחוזים בתוך פחות משנה... וכשיודעים מה הרגולטורים חושבים על זה...
אני מתחיל לחשוב שמדובר בקצת יותר מגרעפס... זה מתחיל להיראות כמו פירפורי גסיסה.
ותסכים איתי, שבשוק שכזה, מה שנראה/מתפרש לפעמים יותר חשוב ממה שקורה באמת(לדבריך) וזו הופכת לנבואה שמגשימה את עצמה...
- - - Updated - - -
עוד דוגמא... לדעתי.
מה שקורה בוולקסוואגן, זה גרעפס.
מכה קשה אבל יש לו, לקונצרן, מספיק היסטוריה ונכסים וגב, על מנת לשרוד את הירידה.
ל"מטבע" הזה, ובלי להיכנס אם זה בצדק או לא או שזה בגלל צרות עין וחוסר יכולת להעריך את ה"אוצר" שנפל לידינו, אין... כלום.
לא גב ולא נכסים ולא היסטוריה, שתעזור לו לצלוח את הגרעפס...
זה, לעניות דעתי הצולעת..
- - - Updated - - -
עוד דוגמא... לדעתי.
מה שקורה בוולקסוואגן, זה גרעפס.
מכה קשה אבל יש לו, לקונצרן, מספיק היסטוריה ונכסים וגב, על מנת לשרוד את הירידה.
ל"מטבע" הזה, ובלי להיכנס אם זה בצדק או לא או שזה בגלל צרות עין וחוסר יכולת להעריך את ה"אוצר" שנפל לידינו, אין... כלום.
לא גב ולא נכסים ולא היסטוריה, שתעזור לו לצלוח את הגרעפס...
זה, לעניות דעתי הצולעת..
וזה מה שאני ראיתי היום:
תחייה מחדש? הביטקוין יותר מהכפיל שוויו מתחילת השנה
ציטוט: "החלטה בשבוע שעבר של בית המשפט האירופי לצדק שסיווג את ביטקוין כמטבע".
(אני ממליץ על ברסלינו. קל להשיג בברוקלין ועשוי לבד משובח http://www.bencrafthats.com/product....name=borsalino)
תמיר?
שיטחי?
אתה?
רק עלמנת "להוכיח" משהו?
לא יפה...
הנה מה שקראתי בפנים - "...אלטרנטיבות בטוחות וטובות יותר, כולל מבנה טכנולוגי חזק יותר ורגולציה מקפידה."
לא יודע מה איתך אבל אני קורא "רגולציה"...
זו לא אחת הבעיות העיקריות (עיקרית) שאני הצגתי (אתה קראת לזה "יתרון" ושנגמר עידן הרגולציה של "בעלי העניין") - שאין רגולציה ולכן לא יתכן שיתקיים?
נדמה לי שאפילו הזכרתי הלבנת הון וטרור ופרמידה וכו'...
כנראה שמישהו חושב כמוני (סתם עפתי על עצמי... אני חושב כמוהם, כמו המומחים :) ) ומנסה לתקן את עניין הרגולציה והפרמידה והשימוש הנוח לטרור והלבנת הון...
אז "המטבע" שלך, מתחיל לעמוד בקריטריונים של מטבע אמיתי (שזה כשלעצמו מוכיח שהטענה שלך היא... FALLS) ולמעשה "מוותר" על כל הקירטריונים שכל כך קסמו לכל אלה שהשקיעו בו...
אז יש לנו "משהו" שמשמש כאיזשהו "שטר מכר" וקוראים לו ביטקווין שנשכר בבורסות כלשהן ו... הספקולנטים חוגגים..
ובאמאשך...
"בית המשפט קבע"... ובמיוחד הארופאי לצדק...
להזכירך, כמה בתי משפט כאלה (במיוחד באירופה) קבעו כל מיני דברים שבינם לבין המציאות (לא כל שכן ל"צדק") אין שום קשר..
נדמה לי שאפילו קבעו שפלסטין זו מדינה..
עכשיו... אני לא נכנס לנושא הפוליטי/הומני אם מגיע להם או לא מגיע להם מדינה. אני מתייחס רק לפן המשפטי.
תסתכל מה הקרטיריונים של "מדינה" - הדברים ההכרחיים על מנת ש"משהו" יוכל להקרא ולהחשב "מדינה" ותראה ש(בצדק או לא..)פלסטין לא עונה על שום קריטריון משפטי/מדיני מוסכם...
אבל זה לא הפריע לכל מיני בתי משפט ואירגונים להחליט על "מדינת פלסטין".
ויש עוד כל מיני כאלה (תעשה חיפוש מהו רצח עם וכו' ותשווה להחלטות בית הדין הבינלאומי ..).
אז איזשהו שופט "גאון" קבע שהביטקווין הוא מטבע - ועל זה כבר שחר אמר:
ואני הגבתי מה שהגבתי..
עד כאן, על קצה המזלג, על "החלטת בית המשפט הארופאי לצדק"...
ונחזור למאמרון (ה"רציני ביותר" והמעמיק, לעומת זה שאני הבאתי) שציינת.
מה אומרים למעשה - מישהו "קנה" את השם ביטקווין והחליט ליישר איתו קו, לעומת כל יתר המטבעות... זה בטוח ישפר את מעמדו, ולו לזמן קצר, ולכן ממהרים להשקיע, מתוך רצון/תקווה/כוונה שיעלה... ונוצר "גל" - לא לזה קוראים ספקולציה?
נסתכל קצת על המספרים שבאת/הסתמכת:
מ-$1200 (מהכתבה "שלי") ל-קצת פחות מ-$400 וזו לאחר עלייה של יותר מ- 100% ואתה רואה את זה כהצלחה????
אני חושב שאםמישהו צריך לקנות כובע (כך, רק ליתר ביטחון) זה.. לא אני..