לא יודע לגבי זבל, אבל מה שכן, 75 זה אוטו מכוער פחד ! (73 בעל פרופרציות יפות)
רענן
Printable View
בחזרה לשאלה המקורית...
מדובר באקסמפלר נדיר עם כל השיפורים שאי פעם מישהו חלם לשים על רכב 4X4,
בנוסף מדובר בקילומטראז' נמוך מאוד לרכב כזה,
בנוסף מדובר על יד ראשונה ובעלים שטיפל ברכב עד שכבר לא יכל... (למי שמכיר).
אם היה לי כסף הייתי קונה...
אבל אין לי... :)
חשבתי שהתכוונת אלי כיוון שציטטת אותי, את השואל המקורי אינני מכיר.
דרור, למרות שנראה שדבריך בקעו ועלו ממעמקי נפשך, בנושא הקפיצים, אותי ממש לא שכנעת...ואם אתה באמת מאמין שקפיצי עלים נותנים את התפוקות של קפיצי סליל , נו שויין...ואת זה אני אומר גם כאחד הבודדים שקנה סופה דנדשה מהמסגרייה בנצרת...ולמד מקרוב על האיכויות ה"משובחות" של הרכב הזה שבאמת יוצא תקול משערי המסגרייה....ובנוגע לדיסקו 2, שוב מנסיון של 10 שנים אומר רק בפוליטיקל קורקט שהמרחק בין המציאות לדבריך גדול מהמרחק בין קפיצי עלה מסוקסים לקפיצי סליל. אבל וכאן האבל הגדול, עם הסופה על מתליה וקפיציה ה"משובחים" עושה לך את זה, זה בהחלט סיבה טובה לסבול כל הדרך אל השטח וגם בשטח :)....כי כל אחד מאיתנו בוחר את הכלי שעושה לו את זה....הכי טוב...
- - - Updated - - -
רכס מה יהיה? אתה משתבח עם השנים אפילו יותר מה 75...
אוי עמית...
שיהיה ברור.
סופה סטנדרטית כפי שיצאה מתע"ר היא רכב לא ראוי למאכל אדם.
אני - פריק של סופה, אמרתי את זה - ואתה יכול לצטט אותי. כנ"ל טויוטה 75, היילקס, סמוראי ושאר כלים על קפיצי עלים.
בסופה זה אמור במיוחד ובעיקר לגבי הקפיצים הטורקיים הזולים שתע"ר היו מתקינים שיש להם תכונה חיובית אחת בלבד - עמידות. הם שורדים כנראה לנצח.
אבל - וזה אבל גדול. סופה (ול"ק סדרה 70, והיילקס, וסמוראי וכו') היא פלטפורמה משובחת לשינויים לפי דרישה וטעם אישי.
אני נוטה להאמין שהרוב המוחלט של הסופות שעדיין נוסעות, כבר לא משתמשות בקפיצים המקוריים.
יש בשוק כל מיני סטים תחליפיים באיכויות שונות.
אצלי יש סט קפיצים שפותח על ידי "מתלם" על האוטו שלי דאז (ארוך סגור) במשך תקופה ארוכה. הוא מיועד לסופה ארוכה סגורה, שם הוא נותן נוחות נסיעה מצויינת ולא רק ביחס לקפיצי עלים אלא בכלל, מהלכי מתלה ארוכים מאוד ועמידות מוכחת.
על הסופה הנוכחית שלי שהיא פתוחה וקלה בהרבה ועם צמיגי טויו שהם כבדים וקשים יחסית , הסט הזה קשה מדי כשהאוטו לא עמוס (גם אני הזדקנתי, לא לשכוח) אבל זה מה שיש וכיום אין לי תקציב לשינויים או משחקים בקפיצים. אם זה תקין ועובד אני לא נוגע.
מצד שני כשאני מעמיס עוד 3 אנשים וציוד לטיול, הם פשוט נהדרים. עובדים מצוין וגם לא שוקעים. המהלך מצוין (ואני עוד ויתרתי על חלק מהמהלך לטובת בטיחות בכביש כשהחזרתי את מוט הפנהרד על תושבת שתוכננה בקפדנות עבור ג'יפ מוגבה כדי לתת זויות עבודה נכונות - מה אכפת, האוטו נעול כפול) והאוטו בסה"כ מתנהג סבבה לגמרי ונותן תחושת יציבות טובה בנסיעת כביש כמעט בלי לפגוע ביכולות שלו בשטח, ואני עושה היום בעיקר שטח קשה.
קפיצי רוביקון אקספרס לסופה יפתיעו אותך ברכות ונוחות הנסיעה ובמהלך שלהם. אם היה לי תקציב לזה - כי הם יקרים אש - זה הסט הנבחר מנסיון אישי (הסופה הקודמת נגנבה כשלבשה סט כזה, הראשון בעולם, שנבנה בארה"ב במיוחד עבור סופה על פי המפרט המדויק של הקפיצים הנסיוניים שאני נוסע עליהם היום. ההבדל הגדול - העצום - הוא בסוג הפלדה. הפלדה שרוביקון משתמשים בה היא פשוט עולם אחר, יקרה מדי עבור הקפיצאים בארץ). אני מבטיח לך, שוב מנסיון, שהדיסקו שלך יחרבן קוביות או לפחות יתאמץ, בנסיון לזחול בשטח טכני אחרי סופה עם קפיצי רוביקון. הם פשוט קפיצים יוצאי דופן באיכותם.
יש עוד מותגים שאני מכיר פחות, טובים יותר ופחות - כולם עדיפים בסדרי גודל מהמקורי. וזה כאמור, ממש לא חוכמה.
לטויוטה ל"ק סדרה 70 יש על המדף קפיצי עלים אוסטרליים משופרים למיניהם ואפשר גם לבנות כאן בארץ סט קפיצים בהתאם לדרישות. כנ"ל לכלים יפניים כמו היילקס וכו'. זה נעשה בעבר בהצלחה רבה. יש ידע ונסיון ויש קפיצאים מתמחים בעלי נסיון רב.
אני לא אומר לך להחליף את הדיסקו שלך ברכב שטח עם קפיצי עלים, אבל סתם שתדע - קפיץ עלים הוא אולי קונספט מיושן, אבל דווקא ברכבי שטח הוא מאפשר הרבה שינויים ומשחקים ו"תפירה" על ידי בעל מקצוע לדרישות ספציפיות. בסופו של דבר - מה אכפת לי מיושן או לא, אם זה עובד?
היה לי דיפנדר לא מעט שנים
היה לי דיסקברי TD5 הרבה יותר מידי זמן( חצי שנה שמבחינתי היו 6 חודשים יותר מידי)
היה לי 75 שנתיים
כל עוד מדברים על דיפנדר TDI האמינות שלו אומנם לא מהגבוהות שיש אבל זה עוד נסבל, בכל רגע נתון יש אומנם מה לתקן ברכב, לא חייבים אבל זה מתיש אותך לאט לאט
הבעיה האמיתית שהרכב הוא פח זבל, החל מהדלתות שחצי נסגרות, חצי לא...
החלונות מקרקשים...
רעש של תיבת תעודה ברכב....
תנוחת ישיבה מכאיבה...
קלאץ קשה בטרוף....
מזגן חלש...
מושבים מהמאה ה18...
דלת אחורית שלא מאפשרת באמת להעמיס כמו שצריך....
כנפיים אחוריות שתופסות 40% מתא המטען...
עוד ועוד ועוד....
מה טוב בו? המתלים. שום רכב אחר לא נוסע בקו ישר כמו הדיפנדר.
מנוע בעל אמינות סבירה בהחלט
כנ"ל הגיר והטרנספר( למרות ששניהם בעלי נטיה לנזילות בלתי פוסקות)
סרנים: חרא
ה75 לעומת זאת מאוד אמין, מה זה אומר אמין אצלי? מכיוון שכל הרכבים האלו כבר ישנים הרי מופיעים בהם תקלות פה והם, בכולם, ב110 וגם ב75.
אז נכון שב75 באמת היו הרבה פחות תקלות( ואני קניתי את שלי כמשוחרר ממגב עם 450K), אבל עיקר העניין לפחות לטעמי הוא הסבב בין תקלות, ברגע שתיקנת משהו לא סביר שזה יופיע שוב בימי חייך... זה השוני האמיתי בין הרכבים מבחינתי.
על הכביש ה75 מרגיש באופן מפתיע נוח מהדיפנדר, יציב יותר ,סביבת נהג נוחה בהרבה, יש מקום לזוז ויש שקט ביחס לדיפנדר...
לי ה3 דלתות מאוד הפריעו, אי אפשר להכניס את הילד בלי מבצע מסובך.
בשטח הדיפנדר אוכל את ה75 בלי מלח בכל דבר ודבר מלבד שברים.
75 גם אחרי שעבר שידרוג מסיבי במתלים לא יגיע לאיכות המתלים שדיפנדר שחוט וסטנדרטי נותן.
יש כאלו שזה מפריע להם, יש כאלו שלא...
אגב מבחינת חלפים זמינים, אני לא נתקלתי לעולם בחלק שלא היה במלאי.
אם אני הייתי נשאר עם ה75 הייתי מחליף לו את המתלים לקפיצי סליל, בהשוואה לרעיונות האחרים שעלו כאן( רכבת כוח של טויוטה בדיפנדר), זה לא פחות לא חוקי ,הרבה יותר קל לביצוע והרבה יותר זול.
דרור, כרגיל אהבתי את הכתיבה המשובחת שלך. תענוג....
והדיסקו שלי אכן בתצורתו הכמעט סטנדרטית AS-IS כשיצא מהמפעל בסוליהול בלי מיגונים מיוחדים אכן "יחרבן קוביות" בשטח טכני קשה מול חלק מהכלים של החברים כאן. שמצוידים בצמיגים 33..... אממה, כמו שאמרתי לך, הדיסקו שלי מיועד לטיולים ואחרי שחוויתי מספר פעמים את הנסיעה אל הציחור ובחזרה ממרכז הארץ עם סופת ברזנט מדוגמת, הבנתי שמה שהתאים לי עם החברל'ך בסדיר ב.....לא מתאים לי עם האשה והילדים :). בשבילי הדיסקו הוא פלטפורמה טובה שמאפשרת לטייל הרבה, כמעט כל שבת בנוחיות ובנעימות שרק כרכרה אנגלית עם בושינגים משובחים במוטות רדיוס מסוגלת לספק וזה בדיוק מה שאני מחפש. להגיע בלילה לקיבינימט כשאני נינוח ומוכן להמשך הטיול למחרת....ולא שחוט ומרוט לבוש במעיל ומכנסי דובון.......ועם לומבגו.
אם הייתי הולך לשיטתו של רכס, הייתי קונה גון דיר קטן 4X4 וגורר אתו קרוואן משובח בכל תוואי שטח....ואז בנוסף לפופקורן הייתי גם מכין בשטח סורבה תותים משובח..או לחליפין מדגם נ"נ דיזל כרכב אספנות....דרך אגב, הרכס הזה, שלצורך העניין ניתן לקרוא לו לורנס איש ערב, הוא שובב גדול שתוקע אקס של G בוואז...באמת שובב צעיר...שעבר את ה 75..
אפרופו סופה, אני הולך להחיות בימים אלו תחביב שקצת הזנחתי, צייד חזירים, ולשם כך כנראה שארכוש סופה פתוחה.....שתאפשר מרדף מהיר על שדות השלף...
בנוגע לנושא השירשור, לאחר ששקלתי היטב את נושא ה 75 בעבר, החלטתי שבגלל המחסור בחלפים ההתעסקות עם הרכב הזה גדולה עליי.....ואני מעריץ את כל מי שלוקח עליו את המחויבות הזאת, כדי להחיות את האגדות והפיות ממפעל המסרגות.
סתם שתדע - הלנדקרוזרים האמיתיים הם במקור ARACO, לא טויוטה.
עמית,
הדיסקברי שלך יחרבן קוביות בשטח קשה גם מול טנדר ממוצע עם צמיגים מקוריים ונעילה.
לא צריך 33 ולא צריך שיפורי מתלה קיצוניים.
חלק לא מבוטל מפריסות הכננת של הגמל היו כדי להעביר דיסקברים בכל מיני מעברים ומדרגות שהגמל עלה לבד, בלי דרמה ועמוס בלא מעט ציוד.
גם ARACO שייך לטויוטה.
גם סובארו היא היום חטיבה בטויוטה.
גם דייהטסו היא חטיבה בטויוטה והיא מייצרת פחי אשפה מתנייעים. איך זה מסתדר עם המוניטין של טויוטה, רק לבודהה פתרונים.
פעם קראתי איפה שהוא שגם מנוע HZ1 המהולל של סדרה 70הוא במקור בכלל של VM האיטלקית שכולנו אוהבים לזלזל בה... לא נשמע לי סביר אבל שווה לבדוק.