תגובה: מה אומרים על TESLA ? האם הפעם זה באמת זה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
זה כמעט קרה עם בטר פלייס, שפיתחו פתרון מרשים, אבל גם עשו מלא טעויות, בינהם חטא ההיבריס.
לדעתי זה יקרה, בפחות מ 10 שנים. לא בדיוק איך שאתה רוצה, אבל זה יקרה.
בברכה,
האופטימיסט.
הם ממש לא היו ב"כמעט קרה"...
אחת הבעיות עם הפטנט שלהם (היפה כשלעצמו) להחלפת הסוללה, שהיא ממש לא היתה קומפקטית - הם יכלו להתקין יותר קומפקטית ו"נוחה" אבל אז המחיר...
דבר שני שלא עשו, לא בגלל היהירות (שאותה אני מייחס רק ל"איש החזון" - אני מכיר את קפלינסקי - היה מפקד שלי ב-84 והוא ממש לא יהיר), זה להכין שת"פים לעמדות החלפה בכמה שיותר תחנות דלק...
זו לא היתה יהירות אלא בצע כסף/שליטה על כל השוק... מיד...
אתם נתפסים להיבטים התפלים של בטר פלייס, לא לעיקר. המכונית היתה כולה אבטיפוס מדגים טכנולגיה, ותחנות החלפת הסוללה פתרון ביניים יקר ובאמת לא מוצלח. מאד יכול להיות שהם הקדימו את זמנם - ונפלו. ניר ימצא את בטר פלייס הבאים, ומישהו מהם יצליח בענק.
נמרוד.
אתה מתעלם לגמרי מהעובדה הפשוטה, להיום עם הסתייגות לגרעין ולמים, שלייצר חשמל זה עסק מאוד יקר ומזהם...
אתה יכול לתת הנחות ולסבסד, כל זמן שזה בקנה מידה קטן ולצורך מטרה אלטרואיסטית (אעלק ירוקה..) אבל לא כמערכת תעבורה מאסיבית... לזה אין תשתית.
תחנות הכוח לא יוכלו לעמוד בטעינת לילה של עוד מאות אלפי מכוניות...
רוח ושמש.
רעיון יפה אבל יקר מאוד (מרכיבים יקרים ושטח... והובלה של החשמל, אם זה במידבר).
ראה מה קורה בסן פרנסיסקו, שהזכרתי למעלה...
המערבולות של התחנות, הורסות הכל.. ממש שממה שם... לא פוליטיקלי קורקט.. יותר...
אותו הדבר עם הקולטים "הקונבנציונלים". שטח ענק שבא על חשבון דברים "ירוקים" אחרים. בספרד כבר מחבלים בשדות "השמש".
מים - תראה מה הולך בברזיל וסין...
נשאר רק גרעין וגם את זה היפנים די דפקו, לתקופה הקרובה...
המצב עגום, מבחינת החשמל...
ולכן אני חושב שיזמים כמו אביב צידון ופינרג'י, שלא עושים שום דבר שלא ניסו קודם - רק הופכים את מה שאחרים הצליחו לעשות במעבדה למשהו ישים, וזה בזכות יכולות מיחשוב וניהול מידע ( ובמקרה הזה ניהול אנרגיה ממוחשב) שלא היו לפני זמן קצר מאוד.
כאן גם לא נעשות הטעויות של בטרפלייס, והכל מתחיל עם השת"פים הנכונים.
ופינרג'י לא לבד... אני בטוח שתוך כמה שנים יהיו עוד כמה מיזמים כאלו שיעקםפו את הבטריות. נחכה
ונראה.
ועוד תוספת למה שנמרוד כתב.. בטרפלייס בכלל לא היתה חברת רכב. הם רצו להיות אלו שה"פרוטוקול" שלהם לניהול תשתית למכוניות חשמליות יהפוך להיות הסטנדרט.
בהקבלה, הביזנס שלהם לא אמור היה להתחרות בנוקיה או אפל, אלא להיות זה שכתב את הפרוטוקול gsm.
אבל הצורה שבה הם בחרו להוכיח את זה.. הפילה אותם.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתם נתפסים להיבטים התפלים של בטר פלייס, לא לעיקר. המכונית היתה כולה אבטיפוס מדגים טכנולגיה, ותחנות החלפת הסוללה פתרון ביניים יקר ובאמת לא מוצלח. מאד יכול להיות שהם הקדימו את זמנם - ונפלו. ניר ימצא את בטר פלייס הבאים, ומישהו מהם יצליח בענק.
לגמרי לא מסכים איתך.
לא אבטיפוס ולא מדגים כלום - מכרו אותה לציבור כמו (אם ניקח את הסלוגן של סמסונג) "הדבר הגדול הבא... כבר כאן"... ובמחיר לא זול בכלל..
מכרו לציבור!!
כולל עמדות טעינה ותחנות החלפה עצמאיות/יעודיות, בלי שום שת"פ עם דברים קיימים
אבטיפוס לא אמור למכור כמה עשרות אלפים (כפי שהציגו את היעד שלהם)...
אבטיפוס אומר, זו הטכנולוגיה/הרעיון אוטוטו יבשיל ונצא לשוק עם משהו בשל...
וזה, בכלל לא טפל.
זה "מכתים" את כל הרעיון ומי שנכווה, יחשוב 10 פעמים אם לקנות חשמלית אחרת...
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
טסלה הציגו לא מזמן פתרון בטר פלייסי די מרשים - תחנות החלפת סוללה. מקווה שימשיכו בפיתוח הפתרון ושנתחיל לראות תחנות החלפת סוללה מפוזרות כמו תחנות דלק.
חלק מהמשתתפים בדיון חייבים הצצה של חודש אחד באזור עמק הסיליקון כדי להבין כמה הרכב חשמלי הוא בר קיימא כבר כיום. ואני לא מדבר על טסלה.
האזור מוצף ניסן ליף, שברולט וולט, פיאט 500E ועוד. אנשים משלמים עליהן $100-$300 ליס ומשתמשים בהן כרכב commute לעבודה ובחזרה. טוענים בבית והמגרש החניה. מקבלים עדיפות בכבישים, נוסעים בנתיב ה car pool וצוחקים על כולם.
קבלו הצצה למגרש החניה של אפל בקופרטינו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
...
ועוד תוספת למה שנמרוד כתב.. בטרפלייס בכלל לא היתה חברת רכב. הם רצו להיות אלו שה"פרוטוקול" שלהם לניהול תשתית למכוניות חשמליות יהפוך להיות הסטנדרט.
בהקבלה, הביזנס שלהם לא אמור היה להתחרות בנוקיה או אפל, אלא להיות זה שכתב את הפרוטוקול gsm.
אבל הצורה שבה הם בחרו להוכיח את זה.. הפילה אותם.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ולאלץ את כל היתר לשלם להם, לא רק בעבור הזכות להשתמש ברעיון, אלא לקנות מהם את הכל... להרוויח מכל הכיוונים ועל חשבון כולם - פלא שלא שיתפו איתם פעולה, מלבד הפוליטיקאים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
...
חלק מהמשתתפים בדיון חייבים הצצה של חודש אחד באזור עמק הסיליקון כדי להבין כמה הרכב חשמלי הוא בר קיימא כבר כיום. ואני לא מדבר על טסלה.
האזור מוצף ניסן ליף, שברולט וולט, פיאט 500E ועוד. אנשים משלמים עליהן $100-$300 ליס ומשתמשים בהן כרכב commute לעבודה ובחזרה. טוענים בבית והמגרש החניה. מקבלים עדיפות בכבישים, נוסעים בנתיב ה car pool וצוחקים על כולם.
נכון.
כבר הזכרתי שפה, בחניונים המקורים בערים, יש מקומות שמורים, כולל עמדות טעינה, לכלי רכב חשמליים וזה יפה ואחלה אבל זה עדיין "לא שם"...
ועמק הסיליקון הוא לא דוגמא לכלום (ד""א, שם, זה המכירות הגדולות של טסלה) - איזור ענק, בתים פרטיים, אנשים שמרוויחים הרבה יותר מהממוצע ונוסעים הרבה פחות (חוץ מהבית לעבודה... חוץ מהעבודה, אין להם חיים..) ומחזיקים יותר ממכונית לנהג במשפחה...
שם, בעמק הסיליקון, המכוניות האלה הן ההקבלה לקורקינטים החשמליים והאופניים החשמליות באיזור ת"א...
מישהו בדק את ההכנסות של מדינה כלשהיא ממיסוי דלק וכל מה שמתלווה אליו ?
אתם מדברים על שינוי דרסטי בכלכלה של מדינה,פגיעה אנושה בהכנסות ותזרים המיסים לקופת המדינה.
כל חיסכון של האזרחים במיסוי מסויים(דלק) יצטרך להתלוות לעליית מיסוי מכיוון אחר,וזה לא חייב להיות במחיר החשמל,משהו יצטרך לאזן את קופת המדינה,כי המעבר לשימוש ברכב חשמלי זול, עדיין מחייב אותה לתחזק כבישים חניונים וכו' -המדינה בעצם לא חסכה בהוצאות ,
מאיפה ההכנסות ? גבינות קוטג' אולי ?
כנראה שבסופו של תהליך ננהג במכוניות חשמליות במקום מה שהורגלנו אליו,ובטוטל נשלם אותם מיסים (או יותר).
מי המרוויח ומי המפסיד ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני לא מצדד ולא שולל. אני חושב שזה מתאים לחלק מהאנשים.
לי, עם כמאה אלף קילומטרים שנתיים זה לא מתאים.
לטלי שעושה 30 קילומטרים ביום לרכבת וחזרה זה מאוד מתאים. אחרי העבודה יש לה את הרכב שלי ואם כלו כל הקיצין אז יש את ההיילקס.
אבל אתה שולל, לכולם, כי לך זה לא מתאים, ולכן היית הראשון שחשבתי עליו כשצילמתי היום את התמונה הזו.
אגב, באותו מקום, מוזיאון רכב, גם דיברו בפינת העתיד על כך שבעתיד יהיה מגוון של מערכות הינע למגוון צרכי לקוחות וזה מתלבש בול על מה שכתבתי שאני חושב על הנושא.
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
אני מסתכל על המציאות.
לרוב האנשים המכונית הזו לא מתאימה - עובדה שהמיזם של בטר פלייס נכשל.
עוד עובדה - המכוניות שנשארו אחרי קריסת בטר פלייס, גם במחירים אטרקטיביים, לא בדיוק עפות... וזה באנדרסטייטמנט.
אם לך זה כל כך מתאים, אז למה רכשתם ממש לא מזמן סופר מיני קונבנציונלית שלוגמת בנזין יקר ולא פלואנס ZE?... (או שאתה כמוני, יודע שהערך הכספי של המציאה הזו ימשיך לצלול במהירות ובקרוב תשים יד על אחת כזו בגרושים...)
רוב המשפחות בישראל לא גרות בצמוד קרקע ולא מחזיקות שתיים או שלוש מכוניות, אלמנט הנסיעה הספונטנית כן קיים וכן רצוי ועוד איך חשוב לרוב המשתמשים, גם אם בפועל הם בד"כ נוסעים באמת רק 30 ק"מ ביום.
אז אני לא נגד עצם החידוש. אבל אני מודה שאין לי שום סנטימנטים לחידוש שבתכל'ס הוא בוסר ונכון להיום לא נותן פתרון מיטבי לרוב המשתמשים. העתיד יהיה שונה, זה בטוח.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
אח שלי המסכן בדיוק חזר מקופרטינו וסיפר איך נדפק עם האוטו מהשכרה
קובץ מצורף 85708
אני חושב שאתם עדיין תקועים בשאלת הטעינה במנוחה ושזאת הנחה שגוייה.
מה הבעיה לטעון את הבטריה ממקור חיצוני בתנועה? זה קורה ברכבות, טראמים, למה לא בנתיב טעינה? ליד כל כביש בעולם חשמל (אמנם במתח גבוה מהרגיל). אז כמו שיש כבישי אגרה, יהיו מסלולי טעינה בתשלום בטכניקה דומה (והמדינה תרוויח עוד כמה גרושים מפרוייקט BOT שבסוף יהיה שלה וממכירת זכיונות).
תחנות החשמל ממילא מכוערות וממילא ליד החוף. מצידי שיעשו חשמל מאנרגיית גלים, רוח או מכל טכנולוגיה לא מזהמת אחרת.
יצחק.
תחשוב על זה.
יש המון בעיות לטעון רכב פרטי, שלא על מסלול מקובע ו/או לא בגובה מעל כולם, בשיטות המקובלות לחשמליות ורכבות עירוניות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לרוב האנשים המכונית הזו לא מתאימה
אם לך זה כל כך מתאים, אז למה רכשתם ממש לא מזמן סופר מיני קונבנציונלית שלוגמת בנזין יקר ולא פלואנס ZE?...
ברגע שהבנת שלרוב האנשים זה לא מתאים ולא לכולם זה לא מתאים, השגתי את מטרתי. מרגע זה אין בינינו ויכוח.
למה לא קניתי חשמלי? כי לא היה להשיג חדש ב65000 ש"ח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ברגע שהבנת שלרוב האנשים זה לא מתאים ולא לכולם זה לא מתאים, השגתי את מטרתי. מרגע זה אין בינינו ויכוח.
למה לא קניתי חשמלי? כי לא היה להשיג חדש ב65000 ש"ח.
חכה כמה חודשים נוספים ותוכל לקנות שניים...:)
או שלושה...
או ארבעה...
המחיר הנקוב, גם היום, הוא פיקציה. בפועל אין קופצים על זה והערך האמיתי ברגע נתון הוא רק מה שמישהו יהיה מוכן בסוף לשלם והמוכרים יהיו מוכנים לקבל כדי לפנות את המכונית שמעלה אבק מהחנייה שלהם. במחיר של עגלה חבוטה בת 10 אולי זה באמת יהיה סוג של מציאה.
וההגדרה "לא לכולם זה מתאים/לא מתאים" היא רק סמנטית.
אני חושב שממש אין ויכוח שלרוב המוחלט זה עדיין לא מתאים, עובדה - כוחות השוק מוכיחים את זה. ובגלל זה לדעתי מדובר בקוריוז.
יכול להיות שיתעורר בהן עניין מחודש אם חס וחלילה ייפול עלינו זינוק חד במחירי הדלקים בגלל מלחמות למיניהן, אבל לכו תדעו.
לך זה סמנטי.
למי שהרכב הזה עונה לו על הצרכים זה מהותי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
תחשוב על זה.
יש המון בעיות לטעון רכב פרטי, שלא על מסלול מקובע ו/או לא בגובה מעל כולם, בשיטות המקובלות לחשמליות ורכבות עירוניות...
יש היום אוטובוסים היברידים שנטענים תוך כדי עבודה.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
מה אומרים על TESLA ? האם הפעם זה באמת זה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אבל הבעייה האמיתית לא היתה הקיבולת המוגבלת של הסוללה, אלא המגבלה של היכולת לטעון אותה. אם תרצו, המצב זהה למצב בתחילת עידן המכונית. גם שם היה דרור ברלי בוחן סוסים וותיק ושבע קרבות שכבר ראה הכל שאמר - "הטווח, הטווח, כשיגמר לך הנוזל השחור הזה שמספיק לך בקושי לנסוע 50 קילומטר, מאיפה תביא עוד? עם הסוס לעומת זאת אני תמיד יכול לעצור בצד הדרך, לתת לו ללחך קצת עשב בזמן שאני מעשן מקטרת ושותה שני שלוקים מהפלאסק, וממשיכים הלאה". אז לקח כמה שנים ופותחה תשתית שאפשרה לכל מכונית למלא את צמאונה לדלק בכל כמה עשרות קילומטרים של כביש, בכל מקום בעולם התרבותי.
.
חזרנו לפני כמה חודשים מצפון אמריקה, עולם״תרבותי״ ומפותח, ואני לא מדבר על אלסקה, אלא מקטעי נסיעה בין ישובים של עשרות אלפי תושבים.
אחת ההפתעות שלי היתה שתשתית החשמל, דלק ותקשורת שם מפגרת בסדרי גודל ביחס למה שיש כאן.
אני מדבר על מאות ק״מ בלי תחנת דלק ובלי קליטה סלולרית.
כולל בישובים שמתוך בחירה לא רוצים אנטנות.
יש להם בעיה אמיתית של תדלוק רכבים רגילים, אז איפה תכניס שם רכב חשמלי?
היום, 2014, לפני שאתה נוסע, ברכב רגיל אתה צריך לתכנן איפה אתה מתדלק..ויש שילוט מחוץ לעיר ״check your fuel-next gas station in 200km"..
ואת זה המטומטמים מציבים 50 קמ אחרי התחנה האחרונה.
הם רחוקים 20-30 שנה בתשתית בשביל בנזין (לא בכל תחנה יש סולר.. יש אפליקציה שמאתרת לך תחנות עם סולר).
אז גם בעולם המפותח, עם מליוני צרכנים פוטנציאליים, זה רחוק מאג ממימוש רחב.
אולי במרכזים עירוניים, בטווחים מאד מוגבלים.
כתבה מהיום בדה מרקר http://www.themarker.com/wallstreet/1.2285024. לדעת האנליסט ישארו בעיקר "טסלות".
לברנרד: אם המנוע דוחף קיר כמו ג'יפ מול הרוח, זה בעיה לדחוף מוט הטענה שעולה מגג הרכב ולא מייצר התנגדות כמעט? בניגוד לרכבת, או טראם, אני מניח שהמתח הנדרש פחות לעין ערוך.
יצחק.