יאללה
Get a room
if I wanted a Hammer, I'd call your sister
Printable View
יאללה
Get a room
if I wanted a Hammer, I'd call your sister
[QUOTE=amit1;573143...וגם ירדתי לבדוק את הנזילות בדיסקו וחוץ מהזעה מהמחז"ש האחורי אני לא מזהה שום דבר....
.[/QUOTE]
בטח גם אויר בצמיגים אתה מודד בבעיטה...
בפעם הבאה שאתה בודק מפלס שמן, יש דבר כזה, מדיד קוראים לו...
ואם הוא נראה יבש מלמטה, תתחיל לדאוג. שלא יהיו לך הפתעות מלמעלה.... בעצם, אצלכם ב-TD5 יש מנגנון אגירת שמן ספייר. בתוך צמת המנוע.
ברלי, ליידע כללי, בעיית השמן בצמת המנוע הראשית ב TD5 נפתרה מזמן, בסה"כ מחליפים את הצמה של המזרקים בעלות של 100+- ש"ח. מדובר במנוע שאחרי 280000 ק"מ לא אוכל שמן, לא מתחמם וצורך בממוצע 10-12 ק"מ /ליטר....אני לא מזהה במנוע הזה בעיות מיוחדות ולדעתי מדובר במנוע טוב. אחרי החוויה המעצבת שהיתה לי עם הטרופר אני לא נוגע גם במקל ברכב עם מנוע דפוק.....והפטרול לצערי הרב ,כי אחרת היה לי אחד כזה, יש בעיה דומה.
ברנרד, דיסוננס כן לא, ממש לא רלבנטי. אני פשוט מרוצה מהרכב כי הוא מספק את הסחורה. נכון, אני מטפל ברכב לבדי ומשתדל לשים בו חלקים טובים אבל בסה"כ נהנה מכל רגע. נוח, עביר כמעט As-Is, אמין, טפו טפו טפו......תנוחת ישיבה נהדרת, זוויות ראייה פנורמיות, הרבה מקום, מזגן מעולה, חלקים זולים וזמינים (כולל פלסטיקה במידת הצורך) , קל לתחזוקה,מידע קיים וזמין בקיצור לדעתי, רכב מעולה. ואם הייתי בענייני אקסטרים, יכולתי לשדרגו משמעותית בעלויות סבירות ביותר.
עמית, בוא ונאמר ככה...
יש אנשים שהמוח שלהם לא שטוף, שיש להם נסיון עם כלים כאלה, ויודעים לספר את האמת היבשה והיקרה.
אתה היחיד שאני מכיר, אולי בעולם כולו, שאצלו האוטו הזה "חף מתקלות"... ויש לי הרבה חברים בעלי לנדרובר שמאוהבים בו לא פחות ממך, אבל לא מתביישים לשפוך החוצה את המרורות שהוא מאכיל אותם, כולל כאלה שמבינים טוב מאוד בכסף ועשו ריכוז מסודר של ההוצאות - זה מפחיד גם אם לוקחים בחשבון שמדובר באנשים בעלי יכולת כלכלית הולמת (גם אם לא עשירים מופלגים) ויכולים להרשות לעצמם את התחביב הזה.
ולמרות זאת הם מקבלים הכל באהבה. עד שנמאס.
אז בוא לא נתחיל לדרדר את זה....
לא יהיה לי פטרול, ולא טרופר דיזל (גם לא בנזין, כי הוא אוטומטי בלבד), ולא דיסקברי.
שלושתם נוחים, מרווחים, מפנקים, נפלאים. אפשר לשדרג אותם ולהגיע לתוצאות יפות עד מדהימות.
אבל הם לא מתאימים לאופי שלי, לא לאופי הטיולים שלי, בטח לא ליכולת הכלכלית שלי. לא מתאים לי להחליף מנוע שעולה כמו שתי סופות. לא מתאים לי גירים אוטומטיים שמתחממים ונשפכים, לא מתאים לי ציריות שמתפוררות ולא דיפרנציאל מרכזי שננעל ידנית רק בזחילה מתחת לאוטו. לא אוהב טורבו שפוך ומים בסולר ויודע מה? גם סולר במים לא טעים לי, גם צמות מטוגנות בשמן מנוע עמוק עושות לי חררה וזמזמים שמתריעים מפני התחממות משגעים לי ת'שכל.
על כל מיני גמדים אלקטרוניים אני כבר לא מדבר. זה כבר מוקצה בעיני מחמת מיאוס.
גם כל מיני "אגדות מוטוריות" לא עושות עלי רושם. אני חושב שמי שרוכש איזו בהמה יפנית ענקית ונדירה בת 22 שנה ב-150,000 שקל רק כי זה "אוטו אמין שלא מתקלקל", ואחר כך שופך בו עוד עשרות אלפי שקלים על תיקונים (כי מסתבר שמתקלקל, ועוד איך מתקלקל) וחלקים נדירים ויקרים והאוטו מושבת במצטבר שבועות וחודשים עד שהחלקים האלה יגיעו - הוא קצת לא שפוי.
הפילוסופיה שלי גורסת שהאוטו שיש לי ברגע נתון צריך להתאים למקום ולסביבה בהם אני חי. אם הייתי חי באפריקה היה לי היילקס. פשוט. אטמוספרי. ואם באוסטרליה, אז טויוטה 80 דיזל או פטרול 4.2. ואם ברוסיה אז וואז או כל ערימת ברזל מקומית אחרת שמתקנים עם פטיש ואיזמל. וכן הלאה.
בתנאים של ישראל ולשימושים שלי ולאופי שלי, דווקא ערימת הברזלים החלודים המקומית - סופה - קולעת לי בול.
אני לא חי בשביל האוטו אלא הוא זה שצריך לשמש אותי. ביומיום אני לא דורש ממנו הרבה, רוב הזמן הוא בכלל עומד נעול באיזה מרתף תחת הכיסוי שלו ואני מתנייד בפוקוס חבוטה בת 12. אבל כשהוא כבר יוצא לשטח פעם בחודש חודשיים, אני פותח לו ת'תחת... ה-SUV שלך לא ישרוד בשלמותו את 300 המטרים הראשונים בטיול כזה. מבטיח לך.
אז אני מוכן לקבל עלויות דלק גבוהות בתמורה לחלקים זולים וזמינים תחת היד (לא באיביי ולא באיזה חור בקצה הארץ), בתמורה לתחזוקה עצמית פשוטה וקלה, לידידותיות מוחלטת של האוטו לכל מיני שגעונות שמעוללים לו בחצר עם דיסק ומקדחה ורתכת ומברשת צבע, ובתמורה לעלויות שוטפות נמוכות מאוד מסביב. ותמורת כל זה אני מוכן להתפשר על כל מיני פינוקים שלדעתי האישית הם מיותרים.
אבל זה לא חדש. אני איש מוזר וקשה.
קצת ספרטני אבל כל מילה נכונה...
אני דווקא חושב שאתה איש נחמד ורך ועדין, מתחת לכל ההכרזות...:)
הוא כמו מרשמלו במדורה... רך מבפנים. אם יספר לך על החיפושית שברחה לו מבין האצבעות תראה איך הוא נמס
איכס...אתם דביקים :-)
עמית.
אתה לא צריך לשכנע אותי - תאמין לי, אני מכיר את כל הבעיות וה"בעיות" של הדיסקברי. גם ה-I וגם ה-II - ןלא חסרות בעיות ובעיות תיכנוניות דביליות ומעצבנות ויש כאלה שגם וגם.
עניין של מזל - גם לך.
גיסי וחבר טוב לא מטפלים לבד ולמעשה אפילו נורה, לפעמים, אני צריך להחליף להם - יש להם מזל. מזל שמקורו עוד בבעלים הקודמים, שלא הרס יותר.
הם לא מקפידים על חלקים "אכותיים" אלא מה שיש אצל ג'קי ולעיתים מגיעים חלקים מאנגליה.
בדיוק כמו שהטויוטה והניסן המדובר מוערכים יתר על המידה, הלנדרובר מוערך פחות ממה שהוא... לדעתי...