חברים ,צ'טערת .
הטלפון שלי מהדור המשובח - עדיין עם חוגה ,
האמת , לרוב אני מצלם עם מצלמה , אך אין לי זמן פנוי לשטויות .
עמרי , אני ממתין .
עמרי , יש מצב שעקב הגשמים הטנדר יגיע הבייתה לכ"ס , מוזמן לחצות את המטע ולבוא לצלם .
אילן
Printable View
חברים ,צ'טערת .
הטלפון שלי מהדור המשובח - עדיין עם חוגה ,
האמת , לרוב אני מצלם עם מצלמה , אך אין לי זמן פנוי לשטויות .
עמרי , אני ממתין .
עמרי , יש מצב שעקב הגשמים הטנדר יגיע הבייתה לכ"ס , מוזמן לחצות את המטע ולבוא לצלם .
אילן
עד שאחזור עם תמונות מאילן...
זה מה שמחכה בגזרת הארגז.
קובץ מצורף 95900
קובץ מצורף 95898
קובץ מצורף 95899
הדופן שקרובה לקבינה עקומה לחלוטין וככל הנראה אקח מהארגז הנוסף שיש לי או שפשוט אעיף את הדופן הקיימת ואבנה את ארגז הכלים המתוכנן. כנ"ל לחור הרקבון שבתמונה - ארגז הכלים יחליף אותו.
לגבי הדלתות - קצת כיפופי פח והרבה רקבון בחלק התחתון של שלושת הדלתות.
עדיין לא הצלחתי להבין האם יש משמעות בטיחותית לקשת שמעוגנת רק לארגז ולא לשלדה?
בנתיים אתם מוזמנים להצביע לקשת המועדפת עליכם:
1. קשת קלאסית עם צינורות בקוטר בינוני. העיגונים והאלכסונים מגיעים לחלקו האחורי של הארגז. משאירה הרבה מקום לציוד.
קובץ מצורף 95893
2. צינורות בקוטר קטן יותר, האלכסונים מגיעים למרכז הארגז. משיארה הרבה מקום לציוד.
קובץ מצורף 95894
3. קשת מחוזקת. האלכסונים יורדים ממש במרכז הארגז מה שלדעתי מאפשר עיגון ישיר לשלדה. מגבילה מאוד העמסה על הארגז.
קובץ מצורף 95895
4. צינור רחב יחסית, הרבה כיפופים ופלאס חיזוק בדופן. מורכבת לבנייה עצמית לדעתי..
קובץ מצורף 95896
5. צמודה לקבינה, קוטר צר יחסית, אלכסונים קרובים לקבינה. פרקטית להגנה על הקבינה, אין הרבה מקום לקשור ציוד.
קובץ מצורף 95897
עכשיו אתם... 1 - 5 ?
מס' 5.
שומרת פחות או יותר על הלוק המקורי של הרכב.
2
אגב, למה לא לבנות ארגז עצמאית מקום לשחזר אחד? יאפשר יותר יצירתיות
עמרי , לבנות ארגז לטנדר הזה ממש לא מסובך .
עלות החומרים לארגז כולל קשת לא עברה 1000ש"ח , אני הזמנתי פח מכופף בעובי 3 מ"מ ( אני מעמיס הרבה על הארגז ) , אולם ניתן להסתפק גם ב: 2 מ"מ .
הקשת בנויה מצינור 42מ"מ עם עובי דופן 4 מ"מ .
בעצם מה אני מז----- את המוח , הרי אתה חייב לי ביקור .
אילן
הצעת ייעול,
את הארגז אל תבנה עם דלת עליונה בודדת.
1. שתי דלתות עליונות הפונות לצדדים כך שתוכל להגיע לתכולת הארגז כאשר אתה עומד בצד הרכב ולא צריך לעלות עליו.
2. מגירות היוצאות מצידיו (לתכנן את זה עם דופן הארגז).
3. בדוק את החלל שיש מתחת לרצפת הארגז, ראיתי ברכבים אחרים עם ארגז שטוח (flatbed) שיש מקום לארגז צידי או מגירה צידית.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...1480b45d93.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...32608c1954.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...4a7c03437f.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני אחפש לך תמונות, של ארגזים לאורך הארגז. כך שדפנות הצד הן גם המכסה של תא האיחסון וגם עם שלשלת שמחזיקה את הדופן אופקית בתור משטח עבודה.
אסף.
מעולה. אשמח לראות רפרנסים. שחושבים על זה, אני לא כל כך מכיר את עולם פתרונות האחסון של טנדרים :)
עשיתי קישקוש על מפית... (מתנצל על חוסר הפרופורציה באורך הארגז)
קובץ מצורף 95998
אסף.
איזה מלך! תודה.
עד עכשיו הייתי ממש נגד הרעיון של אחסון בדפנות כי זה פשוט לא מאפשר להעמיס דברים רחבים אבל זה נראה מגניב.
אני מאוד מקווה שאוכל להכניס את הגלגל מתחת לארגז. אשלח תמונה של הגלגל על הארגז לקבל פרופורציות אמיתיות.
עמרי , אצלי הארגז נקי להעמסה - 140X170 .
מתחת לארגז מותקנים : גלגל רזרבי , מגירה לכלים באורך 90 ס"מ ( מימין ועד למיכל הדלק ) ושני ארגזי כלים במידות : 38X20X44 .
אילן
חייב לומר עומרי שאתה נותן השראה, עבודה קשה והתוצאה יפה בהחלט! ח"ח!
לגבי ההצעה של אסף, ממה שאני מכיר את הסמוראי טנדר אין מקום לתא אחסון צידי, מאחר והבתי גלגל תופסים את עיקר השטח הפנוי.
לדעתי הייתי ניגש לכל נושא האחסון אחרת.
כך כדוגמא את מס' 3 שהעלית, זאת האבולוצייה של הטנדר שלך, זו גרסת stockman החלומית, נדירה בטירוף ולא עתיקה כלל..
היתרון שלה מלבד סרנים רחבים, גיר 5 הילוכים מנוע 1.3 מוזרק הוא גג פריק וקבינה מורחבת, אני מניח שזו לא אופציה מבחינתך כי אתה מנסה לשמור על מקוריות..
..אבל,
תזכור שאין לך מקום של ממש בקבינה, שים לב איזה צדדים היו טענו שיפור, אם אתה לוקח נוסע לצדך אין מקום אפילו לתיק גב.
זה והעובדה שאין לך עוד סמוראי.. אני מהמר שכשהרכב יהיה במצב נסיעה הסיפוק וההנאה ממנו גם בנסיעה למכולת יהיו גדולים מהג'ימיני ואז תתחיל לשפר כל מיני שטויות שיתאימו אותו יותר ויותר לטיולים ולנסיעות של כיף.
לכן אני לא מבין למה אתה לא משדרג לרכבת כוח מעט מודרנית, חזקה, אמינה, חסכונית, בטיחותית ונוחה יותר מהמקור ולא פוגעת במאום במראה המקורי... אבל נו ניחא.. פרויקט שלך לא שלי ): ..
אתה מוכרח לטפל בנושא האחסון לפחות בצורה כזו שהרכב יכיל במצבו ה"ריק" לא מעט משקל מאחורה, אחרת הוא לא יהיה נוח אבל בעיקר לא יעבוד בצורה מיטבית בשטח.
לגבי הגלגל ספייר, מותקן על הארגז, ע"פ טעמך האישי.
מיכל דלק ומים בהתאמה אישית, שטוחים וממוקמים בדיוק בין קורות השלדה.
מעליהם, בחלל עד ריצפת הארגז, לנצל לבניית לזוג מגירות ארוכות מאוד מהקבינה ועד הפגוש האחורי, עם פתיחה אחורנית על גבי מסילות כמובן.
ולגבי הארגז, שוב מעוצב ע"פ טעמך האישי נשאר ריק ופנוי להעמסת ציוד, מלבד הגלגל ספייר כמובן, שבהחלט יכול לתרום להופעה הקרבית.
המגירות יכולות להכיל במחיצות ציוד בישול/חילוץ/כבלים להתנעה ושאר ציוד טכני בסיסי וכמובן תא לתיק גב (":
http://liveimages.carsales.com.au/ca...Pad&width=1050
בנתיים מתחיל לפרק את הארגז.
ככל הנראה אצטרך להחליף את כל דופן שקרובה לקבינה כיוון שהיא עקומה לחלוטין.
קובץ מצורף 96097
מתלבט אם לעשות כאן טלאי או להתחיל לפתוח מקום לתא האחסון של הארגז:
קובץ מצורף 96095
טלאי בקטנה על הדרך:
קובץ מצורף 96096
הצלחתי להכניס את הספייר מתחת לארגז. הוא ישאר במיקום המקורי - נשאר להעתיק מאילן את המתקן.
עדיין מתלבט על קשת התהפכות.
כפי שהובטח תמונות של הטנדר של אילן.
מגירה לכלי עבודה בחלל שבין הארגז לשלדה:
קובץ מצורף 96564 קובץ מצורף 96562 קובץ מצורף 96569
מתקן לגלגל ספייר שנכנס מכיוון הסרן - פלטה שמחוברת לתחתית הארגז עם גוז'ונים לגלגל:
קובץ מצורף 96567 קובץ מצורף 96566 קובץ מצורף 96565
האמת שיותר מהכל מדהים לראות טנדר שעוד מעט חוגג 30 שנה עובד וסוחב כמו סוס רציני.
קובץ מצורף 96563
ואם כבר הזכרנו סוס רציני, שומרת הראש האישית שלי ישר נכנסה לכוננות:
קובץ מצורף 96568
מסקנות:
1. המגירה לא מתאימה לאופי של הטנדר שלי מבחינת מראה - לא מספיק קלאסי מקורי ובנוסף לארגז המקורי יש כנפונן מעל הגלגל שלא יאפשר לזה להפתח.
2. בשלב זה גם תוכנית הקשת יורדת.
3. המתקן של הספייר יועתק אחד לאחד.
4. יבנה ארגז כלים בגובה הדלתות שישב על הארגז עצמו. ייתכן ועדיין אנסה לנצל את החלל הריק מתחת לארגז באמצעות מיכל מים או קומבינה אחרת לאחסון.
יאללה לסיים את הארגז!
עשית מצווה גדולה
ראיתי את זה פה בין היתר
http://www.suzuki-samurai.nl/special/special-eng.htm
נראה שהסטוקמן מאד נפוץ באוסטרליה לפי המודעות.
פרויקט דומה לשלך עם הטנדרים ;)
ופה יש כמה תוצאות יפות