תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
לפי הסטנדרטים שלי, כמובן:
- אזורי ספר גדולים.
- מרחקים אדירים בין הישובים.
- ישובים בני 20 נפשות (היו גם פחות, כמעט בכל ישוב, בכניסה, יש שלט שמציין "אוכלוסיה" ומספר).
- יותר פרות מאנשים.
- יותר שדות (תירס) ממה שהעין יכולה לתפוס.
- ישובים וחוות ובתים שלידם הישובים הלא מוכרים של הבדואים בנגב, נראים כמו אחוזות פאר (גרים בפחונים ובקרוואנים רקובים).
- ליד כל בית יש שבשבת/תחנת רוח למים (קטעים.. בהתחלה אתה לא מאמין שזה אמיתי/אוטנטי).
- אין קליטה סלולארית... בכלל (מאות קילומטרים).
- לעיר המרכזית במחוז יש... רק רחוב אחד.
אתה יודע, מיכה, פרימיטיבי..
אז בטוח שלכולם (כנראה/כמעט) יש כבלים ואינטרנט וליד כל "בית" כזה יש כמה כלי רכב (שלפחות אחד נראה במצב נסיעה) והדואר מגיע (מדהים הדואר הזה בארה"ב... מדהים!!) אבל... פרימיטיבי..
תוסיף יש מקומות שקווי הטלפון כל כך ארוכים או ישנים שאין אינטרנט בטח לא בקצב שאנחנו רגילים.
לדעתי האישית ברנרד זה לא פרימיטיבי. היימיש זה פרימיטיבי אבל גם לא בדיוק.
זה מבודד ואישית אני קצת מפנטז על חיים כאלה (טרום ילדים, אחרי ילדים אני צריך אינטרקציה חברתית לילדים אחרת יגדלו כמוני חס וחלילה...חחח)
שבשבות מים? אתה באמת חושב שיש שם מוביל ארצי או משהו כזה? יש באר בחצר ומישהו צריך לשאוב את המים מהאדמה, לא? אף אחד לא יניח צנרת באורך של אלפי קילומטרים, בשביל חווה מבודדת. ובצדק. מה גם שכנראה תשלום על המים הם לא משלמים. לדעתי גם על חשמל לא.
אני לא חושב שתמצא מקום פרימיטיבי בארה"ב. אם כן, אז מבחירה וכמו שכתבתי, זה לא באמת פרימיטיבי לדעתי. כי עדיין רפואה ושירותים אחרים קיימים.
כמו שאמרתי - לפי הסטנדרטים שלי.
לא איכפת לי למה ולא מעניין אותי אם יש או אין מוביל ארצי וכמה מבודדת החווה - פרימיטיבי.
ורפואה אולי יש אבל עד שתגיע לרופא... כבר עדיף להמשיך ישר לקברן.
ובארה"ב קל להגיד שהכל מתוך בחירה - בכלל "הבחירה החופשית" כאן היא זכות יסוד קדושה...
בכל מקרה, יש מקומות שהאנשים שם לא יוצאים מהם ולא מתוך בחירה... אין להם ממש ברירה... ניגע בזה בעניין ה"חינוך".
ומיכה.
האמישים בכלל לא פרימטיביים - הם סתם מפגרים (לדעתי המשוחדת והלא פוליטיקלי-קורקט).
הם גרים באזורים מפותחים ועובדים באזורים מפותחים (יש קהילה שלמה שגרה ועובדת בפילי, בשוק האוכל ובעוד מקומות - מבשלים מצויין) אבל מתנתקים... ככה הם מאמינים שצריך... מפגרים.
אני בטוח שבביצות בלואיזיאנה יש קהילות דוברות צרפתית, שלא יודעות שמלחמת האזרחים הסתיימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
אני בטוח שבביצות בלואיזיאנה יש קהילות דוברות צרפתית, שלא יודעות שמלחמת האזרחים הסתיימה.
פחחח.
אתה מזה נאיבי, שחר...
הם לא יודעים שבכלל היתה מלחמת אזרחים...
כנראה בגלל שאני כרגע ב ground Zero עוד סוג של עידן תמימות שהסתיים (חלקית)
17 קבצים מצורפים
המכה האחת עשרה - רק סובלים פה..
אולי תצחקו אבל לא ברור לי למה אבל הדבר הזה לא נכלל במכות מצרים – השלכת.
בכל ספר טיולים לארה"ב מוזכר הפלא השמיני הזה, לאורך עמק ההדסון, זה שחייבים, אבל חייבים לראות אותו.
האמת, יפה מאוד.
לנסוע לאורך נהר ההדסון, מניו יורק צפונה, ב"עונה", זה אחד הדברים היפים ביותר – הצבעים של היערות פשוט מדהימים... לתיירים ולמבקרים מזדמנים.
לפני שנתיים חבר בא לבקר, במיוחד לטיול לצפון ולראות את השלכת לאורך ההדסון. נסענו מהבית לכיוון איתקה (יפה-יפה) ואיזור אגמי האצבעות –Finger Lakes (פשוט מדהים...עשרות מפלים ממש לצידי הכבישים... מדהים) אבל שלכת לא ראינו בכלל – ההוריקן סנדי, שעבר שבועיים קודם, פשוט גילח את כל העצים ולא היתה שלכת בכלל... בבת-אחת הלכו כל העלים.
למי שגר בצפון מזרח ארה"ב, אין דבר שנוא יותר מהשלכת... "בעונה".
אני מדבר, כמובן, על שוכני הפרברים למיניהם – אלה, המסכנים, עם הבתים הפרטיים והחצרות המטופחות, שגרים באיזורים מיוערים... אלה שגרים בתוך השלכת.
אני לא יכול אפילו לתאר לכם את גודל המסכנות... טונות של עלים שבמהלך כשלושה שבועות פשוט מאמללים את כולם.
השלכת היפיפה הזו סותמת את המרזבים, מכסה את הדשא וחונקת אותו והכי הכי גרוע... מדרבנת את SHMBO להורות לי לנקות את ... כל היופי הזה.
בכל יתר ימות השנה, האיזור שאני גר בו, והבית שלנו במיוחד, פשוט... תענוג.
הבית שלנו נמצא על גבול היער – הגדר האחורית שלנו (חייבים גדר בגלל שיש בריכת שחייה. אם לא, אין גדר בכלל) היא הקו האחרון לפני היער (יער בגודל של כמה עשרות קילומטרים רבועיים.. פרעי לגמרי) – יוצאים מהשער האחורי, הולכים 5 דקות ו... הולכים לאיבוד.
פשוט ג'ונגל.
כמו שאמרתי, בד"כ תענוג.. חיות, שקט (חוץ מרעש הרוח..) ירוק.. עד "העונה"...
אם אצל כל השכנים השלכת עושה שמות בגינה וצריך לנקות ולאסוף את העלים החומים, על בסיס יומי (לפני שיחנקו ויהפכו את הדשא לחום גם כן).. תארו לכם מה זה לגור בקצה היער..
כל בוקר אני בודק את כיוון הרוח – בריזה קטנה מכיוון היער ו.. הלך היום – טונות של עלים מגיעים מהיער.
לפעמים, מיד אחרי שאני גומר לנקות את העלים של העצים שלי, אל-היער מחליט לעשות איזה אפצ'י קטן ו... כאילו לא עשיתי כלום... למות מזה.
לא ברור לי למה לא לקחו את ניקויי השלכת מהחצרות והמרזבים כאחד משלושת העונשים הסיזפיים... פשוט מכה.
במשך כמה שבועות אוספים את העלים ועורמים אותם לאורך הכביש ומחכים למשאיות האיסוף - משאיות עם שואבי אבק ענקיים ששואבים את העלים דרך צינור בקוטר של כמעט מטר...
ומתפללים שהעלים יפלו מהר ונגמור עם זה.
אצלי יש עץ אחד, ימח-שמו, שמסרב להשיר את העלים – כבר כמעט אין עלים בכלל על שאר העצים אבל הנבלה הזה עדיין ירוק.
ושתבינו, זה עץ ענק עם כמה טונות טובות של עלים, שיכסו את כל החצר. והוא עדיין ירוק..
קשה להעלות תמונות פה (הפרוצדורה ממש מעיקה) ולכן לא העלתי הרבה. התמונות פה הם אחרי שכבר פעם אספו את ערימות השלכת. זו כבר "הפעימה" השנייה וצפויות עוד כמה..
קשה לראות את הפרופורציות אבל הערימות הן לאורך עשרות מטרים ויש כאלו בגובה של מעל טויוטה קאמרי...
התמונות למטה צולמו השבוע, כשכבר החלו לנקות את הרחובות. יש רחובות שנשאבו בצד אחד, כפי שניתן לראות.
המשאית שחולפת על פני, היא אחת ממשאיות האיסוף. הנגרר מאחור הוא שואב האבק הענק. כאלה מסתובבות בשכונה בערך 6... לא מצליחות לעמוד בעומס...
התמונות האחרות הן של החצר שלנו.
מתחת לכל החום הזה, מסתתר הדשא - זו שלכת של פחות משבוע, לאחר שניקיתי את החצר בשבוע שלפני.
צילמתי מהגג, משום שלפני שמנקים את החצר, צריך לנקות את המרזבים - גם כמה עשרות טובות של קג' של שלכת. הניקויי מתבצע ע"י מפוח עלים. מטפסים על הגג המשופע (בגובה של קומה שלישית!!), מתקרבים לקצה ועוברים עם המפוח לאורך הגג - המושג "על הקצה" מקבל משמעות.. ממשית. פחד אלוהים (המקסיקנים שעובדים בזה נקשרים בריתמות וכאלה אבל אנחנו, הישראלי, יודעים טוב יותר..).
בקיצור, יש תמונה שרואים מה יש מתחת לעלים (אוספים על הפלסטיק הכחול וגוררים לכביש... ככה כמה עשרות פעמים..:(). ניקיתי את החצר... ללקק את האצבעות.
אחרי יומיים התחיל גשם ו... אני אעלה צילום מהיום (יום ראשון השלושים בנובמבר..).. כאילו לא עשיתי כלום - והעץ המחורבן הזה, שרואים שהוא עדיין ירוק... עדיין לא משיר!
סבל צרוף.
קובץ מצורף 93587
אם לא מנקים את המרזבים... די מהר מרגישים את זה בסלון..
קובץ מצורף 93590קובץ מצורף 93588
קובץ מצורף 93586
זה היער, שמעבר לגדר.. ממש פטר והזאב... אפצ'י קטן ו.. לא רואים אותנו מתחת לעלים שאל היער מעיף עלינו.
עכשיו, אחרי שהעלים נשרו (עד עכשיו היה הכל ירוק וסבוך) אפשר לראות את עדר הצבאים שעושה כל בוקר סיבוב ליד הגדר. אמאות ובמבים מנוקדים ואחריהם הזכרים עם קרניים ענקיות.
קובץ מצורף 93589
הנבלה הזה, מימין - הירוק היפה הזה, לא רוצה להשיר את העלים... זה טונות של עלים.
והבריכה מכוסה לקראת החורף...
קובץ מצורף 93591
הנה - בצד ימין למעלה, זה מה שמסתתר מתחת לעלים, אחרי ניקויי. מצא את ההבדלים.
צילומים רנדומליים ברחובות השכונה... חלק כבר אספו ומתחילים לערום מחדש..
קובץ מצורף 93602קובץ מצורף 93595קובץ מצורף 93594קובץ מצורף 93593קובץ מצורף 93592
קובץ מצורף 93597קובץ מצורף 93598קובץ מצורף 93599קובץ מצורף 93600קובץ מצורף 93596
קובץ מצורף 93601
משאית + נגרר-שואב, בדרך לעוד לקוח (לא) מרוצה..
תגובה: המכה האחת עשרה - רק סובלים פה..
לא נותן לי להעלות עוד תמונות...
בכלל, הממשק פה די מייאש אותי..
בכל מקרה, כמה תמונות מהרשת, למי שלא מכיר את תופעת השלכת של צפון אמריקה - יפהפה!! בלי ציניות. פשוט עוצר נשימה.. ובמציאות זה אפילו יותר יפה..
http://www.jeepolog.com/forums/image...n8mdSwY2vxR//Z 400 × 267 - nytours.us
טוב..
אולי מישהו יכול להסביר לי איך, בצורה פשוטה ומהירה, אני מעלה פה תמונות מהרשת?
לא מהמחשב שלי - ישר מהרשת - אני מקבל הודעה שיש יותר מידי מילים... מעצבן.
לא מספיק שכל תמונה שאני מעלה לשרת, צריך קודם לכווץ עכשיו זה...
אני מעלה את הלינק, עם תמונות השלכת שרצתי להעלות מהן.
שווה.
https://www.google.com/search?q=%D7%...ell=1&imgdii=_
אני מקטין את התמונות ל 250k שזה הגודל המומלץ באתר. מעלה לגלריה באתר. אחרי שהן שם, מעתיק את הלינק שלהן ומשבץ בהודעה.
מתוך tapatalk הן עולות גם ישירות מהגלריה של הטלפון.
יצאי להיות בשלכת בבלו רידג, והיא מהמרהיבות, יחד עם מסלול הנסיעה (כביש) המהנה לא פחות (על אופנוע).
הדרך הקצרה הפשוטה והמהירה ביותר היא לעלות לדרופבוקס ולהעתיק קישורים לפוסט.
נכון לא רואים מיד את התמונות, אבל לחיצה על הלינק וזה נפתח במלא הדרו.
והיתרון הגדול שלא צריך לכווץ את התמונה ולקבל איזה ציקמוק עלוב.
אגב עכשיו שכנעת אותי סופית, חרא כל הארצות הברית הזו.
אז מה אם הדלק זול (אבל הבריאות יקרה), אם יש לך מכל סחורות העולם במרחק הקלקה ובחצי מחיר מהארץ..
השלכת הזו פשוט אסון טבע איום ונורא, לא להתקרב אפילו לא עם מקל באורך שלוש מטר.
כבר פיגוע טרור עדיף בהרבה, זבנג וגמרנו, ולא כל העינוי הסיני הזה...
הדרך הקלה והמהירה היא מהאייפון עם טאפטוק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הדרך הקלה והמהירה היא מהאייפון עם טאפטוק
הנה.
התחלנו... שוב:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tom1105
גם באנדרואיד
עזוב, תומר.
אין שם אף אחד בבית...:)
ברנרד מספיק גפרור אחד וכול השכונה מסודרת .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tom1105
גם באנדרואיד
מי זה אנדרואיד?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מי זה אנדרואיד?
מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר בטלפונים חכמים...