תגובה: צניחה חפשית במחירי הנפט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
שים לב ממה מייצרים כותרת בומבסטית שאין מאחוריה כלום...
אופציה היא מכשיר פיננסי - חוזה בין קונה למוכר שהמחיר שלו נגזר ממחיר הנכס כרגע (במקרה הזה חבית נפט) , מהזמן שנותר עד לפקיעה שלו ומההסתברות לכך שהמחיר של הנכס יגיע למחיר החוזה. את ההסתברות מעריכים לפי קצב שינוי המחיר בתקופה האחרונה.
ברור שאם מחיר הנפט יורד בחדות בתקופה האחרונה אז הסיכוי להמשך שינוי המחיר עולה, אגב השינוי יכול להיות למטה או למעלה, המונח הסטטיסטי הוא סטיית תקן.
אז מה היה לנו -מחיר הנפט שנסחר ביציבות יחסית משך תקופה ארוכה, ירד תוך שלושה חודשים ב 50% , סטיית התקן עלתה מאד עקב השינוי המהיר הזה והמשמעות היא שאופציות שהן מאד ״רחוקות מהכסף״ (כלומר שמחיר המימוש שלהן רחוק מהמחיר הנוכחי ) מקבלות כרגע שווי כלשהו. זה אומר שיש מי שימכור אופציות כאלו ויש מי שיקנה אותן, אין לזה שום משמעות נבואית, באותה מידה אם תסתכל על חוזים פתוחים באופציות call במחיר 70$ לחודש יוני , תראה שיש שם מסחר ער.
זה גם אינטואיטיבי - אם במשך 3 חדשים המחיר ירד ב 50$ אז יש סיכוי מוחשי שתוך ששה חודשים הוא ירד בעוד 20 $ או יתקן למעלה 20$ ובהחלט ניתן להמר על אחת מהאפשרויות האלו . לעומת זאת אם המחיר יהיה יציב משך תקופה קצרה אפילו, סטיית התקן תרד ולא יהיה מסחר ער בחוזים מחוץ לכסף.
בואו נחזור לדברים יעילים יותר מויכוחים פוליטיים.
אם אני מבין נכון את מה שאתה כותב: אז ככל שיש יותר תנודות יהיו יותר אנשים שירצו למכור, מתוך אמונה שהמחיר ירד, ויותר אנשים שירצו לקנות מתוך אמונה שהמחיר יעלה, אלו מוצאים את אלו ועושים עיסקה.
אם לא יהיו תנודות אז כולם יחפשו שוק עם תנודות וילכו לסחור שם. אמת?
לאיזה טווח קדימה אפשר לבצע עסקה כזו? יום? שנה ? כמה שאני והמוכר נסכם?
נמרוד בהמשך לעצתך.... אפילו אורי אבנרי קרא לשמאל להיות יותר מעשי ופחות טהרני. המטרה. להצליח להשפיע ולהשיג תוצאות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
בואו נחזור לדברים יעילים יותר מויכוחים פוליטיים.
אם אני מבין נכון את מה שאתה כותב: אז ככל שיש יותר תנודות יהיו יותר אנשים שירצו למכור, מתוך אמונה שהמחיר ירד, ויותר אנשים שירצו לקנות מתוך אמונה שהמחיר יעלה, אלו מוצאים את אלו ועושים עיסקה.
אם לא יהיו תנודות אז כולם יחפשו שוק עם תנודות וילכו לסחור שם. אמת?
לאיזה טווח קדימה אפשר לבצע עסקה כזו? יום? שנה ? כמה שאני והמוכר נסכם?
בגדול אנשים משקיעים מתוך אמונה שיעלה ומוכרים כי סבורים שירד או שעדיף להם לקנות משהו שיעלה יותר וזה מה שגורם למסחר באופן כללי .
במקרה של מסחר באופציות , יש מודלים של תמחור על סמך המשתנים שאמרתי, ראה למשל נוסחת בלק ושולס, עלייה בתנודתיות מעלה את שווי האופציה. כשסטיית התקן נמוכה לא יהיה מסחר באופציות רחוקות מהמחיר הנוכחי כי שוויין יהיה אפסי. כמובן שאם תתעקש להציב על המסך מחיר גבוה לקנייה אז ימכרו לך מיד.
אמנם אופציה היא הסכם בין קונה למוכר, אבל ע״מ להבטיח שהמוכר יקיים את התחייבותו צריך משהו שיגבה את זה. לכן המסחר מתבצע דרך זירות של בורסות. הבורסה מחזיקה בטחונות של חברי הבורסה והם מחזיקים בטחונות של לקוחותיהם וערבים לכך שהלקוח שמכר אופציה יעמוד בהתחייבות שמאחוריה.
אתה גם יכול להקים אתר אינטרנט למסחר באופציות על כל נכס שתבחר - למשל כמות המשקעים בירושליים בכל סוף שעה עגולה , הזמן לפקיעה יהיה מה שתחליט.
וואללה, נמרוד.
ר
רעיון גדול!!!
לגרום ליהודים להתאחד, לשתי מפלגות... יענו, לגרום ליהודים להסכים זה עם זה ואשכרה להתפשר...
שהמומחים יעזרו פה, לא כתבו על זה באיזה ספר? משהו על חזון ועצמות יבשות?
אם כולם אותו זבל, ואין ימין ושמאל, וכולם אופורטוניסטים ואין למילה שלהם משמעות (לא שאני מסכים עם כל האמירות האלו, אבל אני זורם לצורך הדיון): אז בואו נצמצם את כולם לשתי מפלגות גדולות. זה מה שהאמריקאים הגיעו אליו, והבריטים, זה לא שאצלהם יש הבדלים אידיאולוגיים בין המפלגות. זה פשוט חוסך כסף כשהממשלות יותר יציבות.
ואם שיטת הממשל לא תשתנה בכיוון שגורם למערכת להתייצבות דו-קוטבית, אז כל אזרח שמחליט להתעלות על עצמו ולבחור בינארית עבודה או ליכוד, עוזר לקדם את המטרה הזאת בקצת.
ברנרד היקר, חזון העצמות היבשות ??!
לא ממש.
אתה שוכח שעד לשנות התשעים העליזוות זה היה בדיוק המצב בארץ במשך עשרות שנים (מיום הווסדה למעשה)
זה מובן ומקובל שפנסיונר שכל הדאגות שלו מתרכזות בלהביא ולקחת את הגמדים שלו ישכח את ההסטוריה שלו.
לכן אנחנו הפולטריון העובד נמצא כאן, כדי להזכיר נשכחות.
זה וכדי למלא את קופות הפנסיה שמתרוקנות במהירות רבה מכפי שהן יכולות להתמלא.
כדי שפנסיונרים יוכלו לנוח בבית מעמלם הרב במשך שנות עבודה ארוכות וקשות, רצוי בארצות זרות.
דווקא אני חושב שאני זוכר שקואליציה תמיד היתה ותמיד "לא עשו מה שרצו".
בוא אני אזכיר לך את הסטטוס קוו של התחבורה הציבורית בשבת וגיוס החרדים ו... עוד כל מיני. זו לא המצאה של הזמן האחרון או של מפלגה מסויימת.
ותמיד היה את מי להאשים... את הפויטיקאים ואת ה... פנסיונרים.
- - - Updated - - -
וקופות הפנסייה לא היו מתרוקנות, אם היו מכניסים לתוכן כסף בזמן ולא משתמשים בו כ"דמי אתנן" לכל מיני דברים חשובים ו"חשובים"... למשל קראתי איזו כותרת על העברה של איזה 70 מליון לאיזה ישוב קטן, שלא ממש נמצא ליד ת"א..
נשמע לי שזה יכול היה לממן לפחות איזה 2-3 פנסיונרים, לאיזו שנה שנתיים...
נמרוד, כשממשלה יציבה והשרים נמצאים לאורך זמן בתפקידם, השחיתות מעמיקה .
אנחנו מתוודאים רק בשנים האחרונות לעומק השחיתות ולכך שכמעט כל הפוליטיקאים הוותיקים שהיו בעמדות השפעה זמן ממושך נעשו מושחתים עד היסוד.
יכול להיות שדווקא התחלופה הגבוהה סייעה לחשוף אותם ,ככה שהיא לא עשתה רק רע.
שחיתות תמיד תהיה, וכך גם סחיטה של החרדים (או כל קבוצה אחרת שהיא לשון מוזניים)
השאלה היא אם עושים משהוא מעבר לשחיתות וסחיטה.
בשנות השמונים תקופה שאני זוכר היטב, לאף אחד לא היה הרבה אף אחד (בסביבתי כמובן) לא היה עשיר
לרוב לא היו שתי מכוניות ואפילו לא אחת.
אבל כולם גרו בבית משלהם, היה להם מקום עבודה בטוח עליו הם יכולים לבנות,
וכולם קיבלו פנסיה שיכולים לחיות ממנה בכבוד.
והיום, העבודה לא בטוחה כלל כבר מגיל 40. פנסיה בטוחה יש רק לעובדי מדינה ושאר קרובים לצלחת.
בית בבעלותך הוא חלום רחוק.
כן, אין כמו קפיטליזם דורס, והוליגרכיה של חמש משפחות.
איך מסתדר "לשון מאזניים" עם מה שאמרת קודם?
וגם בשנות השמונים שלך, היתה פנסיה תקציבית (והיום כבר אין. הרבה זמן אין, למי שזה נוח לו להתעלם)... רק לא היתה כזו קינאה וצרות עין ולתרום למדינה/חברה באמת נחשב.
וגם לא היו רעשניים כ"כ, כל שוחטי הפרות, מטעם עצמם..
אולי זה ההבדל.
הלוואי.
אבל כבר אין למחירים כל כך הרבה לאן לרדת.
5.5 שקלים לליטר זה לדעתי רף תחתון.
גם אם הנפט עצמו יהיה בחינם עדיין נשלם כ-4 שקלים לליטר.
מצטער להשבית שמחות, אבל מחיר הנפט מתאושש ממש יפה בימים האחרונים.
תנצלו את החודש הזה לטיולים...