דיון עקר.
החליט מ שהחליט בזמנו מול האילוצים שהדיפנדר הוא מה יש..
החליט מי שהחליט, שעכשיו כשאפשר הולכים על LC79, וכל מצדדי הדיפנדר ז״ל ממשיכים להביא טיעונים להקלה בגזר הדין.
Printable View
דיון עקר.
החליט מ שהחליט בזמנו מול האילוצים שהדיפנדר הוא מה יש..
החליט מי שהחליט, שעכשיו כשאפשר הולכים על LC79, וכל מצדדי הדיפנדר ז״ל ממשיכים להביא טיעונים להקלה בגזר הדין.
טויוטה ניצחה .
ניצחה את מי? מול מי?
דיפנדר הרי הפסיקו לייצר.
מי המתמודדים?
לענייננו, בבדיקה שעשיתי במקורותיי הבנתי שכנראה אסף צודק. הזיבר יקר בהרבה מה LC (כנראה שעלותו +- 130K$ ליחידה...).
ברור שהזיבר טוב בסדר גודל מה LC אבל כנראה שלצבא אין כסף (חוץ מה 80000 ש"ח לחודש לרמטכ"ל).
אני מקווה שלמשוואה ישקללו גם את מחיר החלפים ההזוי של טויוטה :)
מקווה שזה יעבוד; קיבלתי ממקורותיי סרטון של הרכש החדש בפעולה:
<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-video" data-allowfullscreen="true" data-href="/manstuff69/videos/vb.456206864430347/950847978299564/?type=1"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="/manstuff69/videos/950847978299564/"><a href="/manstuff69/videos/950847978299564/"></a><p>WTH?</p>Posted by <a href="https://www.facebook.com/manstuff69">Man Stuff</a> on Thursday, June 4, 2015</blockquote></div></div>
https://www.facebook.com/manstuff69/...type=2&theater
מה שקורה שם אכן הזוי, אבל עדיין נראה לי שבצבא העם בו חייל סדיר משתכר 500 ש"ח לחודש לא נראה לי ראוי שרמטכ"ל ישתכר 80000 ש"ח לחודש + פנסיה בעלות 20 M ש"ח...ואח"כ יחסכו על הרכבים בהם נוסעים מיטב בננו למקומות עלומים.
- - - Updated - - -
נראה לי שקצת יהיה קשה לרמטכ"ל שמשתכר 80000 ש"ח לחודש + פנסיה בשווי 20 M ש"ח ושעון ברייטלינג בשווי 15000 $ לצעוק בהסתערות "אחרי" לחייל אתיופי שלמשפחתו אין אוכל במקרר....צבא העם פחחחחח....השוק הפרטי עם רמות הסיכון המטורפות לא רלבנטי לשירות הציבורי. ממש לו.
זה דיון שונה לגמרי. אני לא חושב שבשוק הפרטי יש הרבה אנשים שמוטלת על כתיפיהם אחריות כפי שמוטלת על כתפי רמטכל ואין לזה שום קשר למשכורת הנמוכה והלא ראויה שמרוויח חייל סדיר
הוא אני אקשה עליך עוד יותר.
מה לדעתך העלות הכוללת של LC79 בדיגום צבאי מלא?
(לקחת רכב ערום ולדגם אותו לפי צרכי הצבא)
בלי לדעת, אני מסופק שזה יהיה פחות מ-130k.
זה מחזיר אותך לנקודה, שגם כשהדיפנדראק והזיבאר היו זמינים במקביל, לא בחרו בזיבאר כחלופה מתאימה לארגון גדול כמו צבא (גם הדיפנדר יקר מאד).
המחירים שאתה ואני רואים באולמות התצוגה שונים מאוד מהמחירים שהצבא מקבל.....
בסוף אולי יקבלו שכל ויקנו את ה-79 שהירדנים מייצרים תמורת הגז , החשמל והמים המותפלים שהם מקבלים.
יש כאן מספר אנשים שממש "נושכים" את כל מי שרק מעלה השם : דיפנדר . לטוב או לרע . ומנסים לשכנע אותנו שהצבא יקנה טויוטה . האם זה שלמור על מחירון הטויוטה ? או שיש לכם מניות הקשורות לעניין ?
ברנרד . סביר להניח שאת הדיפנדר ימשיכו ייצר עוד מספר שנים . מלצשימוש צבאי. הרי חוץ מצבאות סקנדינביה אין צבא אחד שבציוד המבצעי שלו מחשבה או התייחסות לזיהום אויר ,חיסכון בדלק. או לכריות אויר.
ומה לעשות.... הדיפנדר מיושן וזה מתחיל להיראות כמו טלאים . אבל......... הוא עדיין מאכיל את הטויוטה בכל מעלה או מדרגה..
יש לי תחושה שאתה מפספס את ייעוד הרכב המבצעי.
"מעלה או מדרגה" הם מוצא אחרון, ובהתאם לכך סדר העדיפויות.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
לא מפספס.
עוקץ.
עוקץ?
זה רכב מלא אופי, אבל כזה שעוקץ אתכם בכיס על בסיס חודשי/שבועי/שנתי ואתם בתמורה רק סוגדים לו יותר ויותר.
כשמדברים על אנשים, לתופעה הזו קוראים בדרך כלל "תסמונת שטוקהולם".
מכיוון שבכלי רכב עסקינן, אני הייתי קורא לזה "תסמונת סוליהול"....
או סתם מזוכיזם.
דרור, עוקץ במה? החלקים לדיפנדר לא יקרים....לא מזהה בעיה לתחזק דיפנדר בעלויות סבירות מאוד ואחרי שראיתי בעין לא מזוינת את הנזילות והטיטולים של ה 75 הקשיש שמתוחזק במודל MRO של F35 , אני לא בטוח שלכרכרות הקשישות יש במה להתבייש :)
עמית - אתה מתבקש להמנע מביקורים במפעל שלי מכל סיבה שהיא. הביקור שלך כאן היה האחרון.
תודה.