תגובה: רכב שטח הבא - לבטים לבטים
הבנאדם סה״כ רצה חוות דעת ומעט עזרה לגבי מציאת הרכב הבא שלו. איך הדיון הזה הגיע למצב שכל אחד מתנצח ומקדש את הכרכרה הפרטית שלו תוך ירידה לפסים אישיים..?
צחי, שני הסנט שלי: חבר שקנה היילקס וגר בשרון מצא חניה ריקה יום לאחר הקניה. ישבתי במושב האחורי בהיילקס מהשנתונים המדוברים לאחר החלפת בולמים וקפיצים בטיול לילה, לא תענוג גדול בלשון המעטה.
Sent from my Ass
טוב...
עברו להם חודשיים, אין ספור היילקסים שראיתי כאשר כמעט כולם במצב מוזנח/מחפיר ובמחיר מוגזם, בין השאר גם קפצתי לראות שני דיסקו, שני צ'רוקי וגראנד צ'רוקי אחד.
מהדיסקו והאמריקאים ירדתי, אין לי פשוט ספק שהאמריקאים והבריטים לא בנו את הרכבים האלו במחשבה קדימה ל-15/20 שנה של עבודה בשטח שלאור התקציב שלי אני צריך להישאר אצל חברינו היפנים.
אני מתחיל לחשוב אולי לוותר על ההתעקשות על סרן חי קדימה ולבדוק את אחד ה-SUV היפנים פאג'רו/פראדו/טרופר.
השאלות המכוונות כרגע הן בעיקר לטרופר, עד 98 3.1 ידני.
* האם לדגם הזה ישנה נעילת דיפ' אחורי זמינה ואם כן של איזו תוצרת?
* אותן שאלות לגבי נעילה קדמית
* האם יש נק' רגישות למנוע הנ"ל שכדאי לתת עליהן את הדעת או בכלל נק' רגישות לדגם?
כרגע מכוון לדגמים הישנים בעיקר בגלל שהבנתי שלדגמים מ-99 מאוד קשה עד בלתי אפשרי להשיג נעילה אחורית.
עוד אופציה שאני משתעשע בה בראשי היא סופה ארוכה סגורה וממוזגת, כרגע מה שמונע ממני להתייחס למחשבה הזו ברצינות היא מחסור בדלתות אחוריות, צריכת דלק של 1:5 +/- ותיאבון בריא של גנבי הרכב לדגם.
דבר נוסף הוא קריאה נרגשת לחברי האתר: פקחו עיניים, ראיתם, שמעתם או פגשתם רכב שנראה לכם שיתאים לדרישות שלי (רכב טיולים, רמת עבירות טובה +, שמור ומטופל, סגור, ממוזג עם הגה כוח ואיכות חיים סבירה) אני אשמח לשמוע ממכם.
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
עמית,
להגיד שמישהו מוכר לוקשים זאת אמירה קשה.
אם יש לך דרך לגבות את האמירות האלו, קדימה.
בלי גיבוי כזה, הפוסל במומו פוסל.
אם אין לך איך לגבות את האמירה הזו, לכל הפחות מצופה שתציין שזו דעתך הלא מבוססת, במקום להטיל ספק באמינות מידע שמישהו אחר תרם לדיון, לא פחות מכך.
ולמנהלים ש״עורכים/מוחקים״, מן הראוי שניקוי תבצעו כמו שצריך, ולא תשאירו במה לאמירות כאלו.
דורון, אם נפגעת קבל את התנצלותי לא זאת היתה כוונתי.
נוחות זה מושג יחסי. לדעתי ע"ס נסיוני והיכרותי עם ההילקס מהשנתונים עם הסרנים החיים וקפיצי העלים, אני חושב שמדובר ברכב קשוח וספרטני בהגדרה שלא ניתן לעדן אותו ולהפכו לרכב נוח ונעים לנסיעה יום יומית.
מצד שני יתכן ואני מפונק, כי התרגלתי לנוחות של הדיסקו.... :)
נסעת על רכב מדוגם?
יש הבדל של שמיים וארץ, לא פחות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
השאלות המכוונות כרגע הן בעיקר לטרופר, עד 98 3.1 ידני.
* האם לדגם הזה ישנה נעילת דיפ' אחורי זמינה ואם כן של איזו תוצרת?
* אותן שאלות לגבי נעילה קדמית
* האם יש נק' רגישות למנוע הנ"ל שכדאי לתת עליהן את הדעת או בכלל נק' רגישות לדגם?
כרגע מכוון לדגמים הישנים בעיקר בגלל שהבנתי שלדגמים מ-99 מאוד קשה עד בלתי אפשרי להשיג נעילה אחורית.
רכב מצוין לדעתי. אבל רובם כבר גמעו 400 אלף קמ או משהו בסגנון לכן לבדוק בשבע עיניים.
מבחינת נעילות - יש אחורית של LOKKA, וקדמית אוטומטית של AUSSIE LOCKER.
יש נעילות ARB.
יש בחור בשם עמית שמוכר בפורום חלקים בשביל להפוך טרופרים למפלצות. יש לו גם סרן שמאפשר לך לנעול שנתונים מאוחרים יותר. אבל שם אני ממליץ להיזהר בגלל המנוע.
בכל מקרה - טרופר מוגבה עם צמיגי 31 - עולה גם את ורדית בלי נעילות ובלי לשבור...
למכור גרנד ויטרה ארוכה בשביל לעבור לטרופר באותו שנתון עם ק״מ כפול? מתכון לחור בכיס.
Sent from my Ass
גם הגאנד ויטרה הייתה רכב ישן וגם שם על תחזוקה ויישור קו הוצאתי לא מעט.
למשל:
ממיר קטליטי - 1800 ש"ח (היו גם תוצרת סין זולים בסיביבות ה-900)
שיפוץ מסרק הגה - 1500 ש"ח
זרועות רדיוס אחוריות מקוריות - 1300 ש"ח
תושבות מנוע מקוריות - 1800 ש"ח
תושבת גיר מקורית - 500 ש"ח
ציריה קדמית משומשת - 400 ש"ח
ועוד ועוד ועוד....
זה חלק מהבאסה בלהחזיק רכב שטח ישן, מצד שני טרופר יגלגל צמיגי 31 בלי בעיות מיוחדות ויכולות השטח שלו יהיו גבוהות יותר מהגראנד.
- - - Updated - - -
אגב מה לגבי פג'ר דור ראשון? יש הבדל משמעותי ברמת האמינות בין דגמי ה-2.8 ל-2.5.
האם מנוע ה- 2.5 זהה ךמגנום? אם כן הוא לא סובל מבעיות התחממות של המגנום?
[QUOTE=ishc;645094]גם הגאנד ויטרה הייתה רכב ישן וגם שם על תחזוקה ויישור קו הוצאתי לא מעט.
למשל:
ועוד ועוד ועוד....
זה חלק מהבאסה בלהחזיק רכב שטח ישן, מצד שני טרופר יגלגל צמיגי 31 בלי בעיות מיוחדות ויכולות השטח שלו יהיו גבוהות יותר מהגראנד.
- - - Updated - - -
צחי אתה קונה חלקים ב AM:PM
מה שהיה חסר לך ברכב זה סרן ברזל נעול, וצמיגי שטח מלא
אבל זה שייך כבר לעבר.
הפאגרו 2.5 ארוך חלש מאוד, לדעתי ומנסיון של חברים
אתה מתכוון לדור השני
דור ראשון (עד 1993 נראה לי) די נדיר בארץ, אני מכיר אחד עם בנזין כזה ארוך.
הדור השני (עד 1999, בארץ ״2000״) מכונה כאן q, אין לי מושג למה.
ה 2.5 חלש, מאוד חלש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
למשל:
ועוד ועוד ועוד....
- - - Updated - - -
אגב מה לגבי פג'ר דור ראשון? יש הבדל משמעותי ברמת האמינות בין דגמי ה-2.8 ל-2.5.
האם מנוע ה- 2.5 זהה ךמגנום? אם כן הוא לא סובל מבעיות התחממות של המגנום?
[QUOTE=ishc;645094]גם הגאנד ויטרה הייתה רכב ישן וגם שם על תחזוקה ויישור קו הוצאתי לא מעט.
למשל:
ועוד ועוד ועוד....
ממליץ לך לברר כמה יעלו חלקים כאלה בפג׳ארו או בטרופר (רמז - יותר, בגרנד ויטרה המחירים קרובים לפרייבט)
ישנו חבר פורום שהרבה זמן לא כתב פה וחבל שהיה חולק על נושא עבירות הגרנד ויטרה אל מול הטרופר/פג׳ארו...
לגלגל 31״ ולשבור ציריות בטרופר או מהלך מתלה קצרצר מקדימה בפג'ארו? קח כבר סופה או סיקס אם עבירות זה מה שאתה מחפש.
להישאר בתחום ה-SUV היפניים עם רכבים של 300-400 אלף ק״מ נשמע כמו רעיון לא משהו (תברר עלות החלפת מנוע שם אל מול סוזוקי..) [
אלא אם אתה הולך על משהו שריד כמו היילקס או טויוטה סדרה 70 וכו׳ ואז תרויח מכל העולמות. אבל על רכב טוב צריך סבלנות וצריך לשלם.
זול קונים פעמיים :)
- - - Updated - - -
טרופר 3.1 זה סוס עבודה, כמעט ואפס תקלות, חלקי חילוף יש כמו זבל ובמחירים מצחיקים, המחירים שהזכרת לגבי הגראנד ויטרה אתה קונה עוד טרופר... לדוגמה: בטרופר תיבת הגה משופצת 900 ₪, תושבות מנוע 500 לזוג מקורי, פעמוני ציריה 150 ₪ חדש חליפי(אין מקורי)... ועוד ועוד...
הגבהה קלה ואולי נעילה קדמית והוא עושה את כל המסלולים בלי בעיה.
נכון קשה למצוא אחד במצב סביר, אבל אפשרי.
בפג'רו החלקים האלה יותר יקרים(היה לי פג'רו אבל מזמן).
לא ממליץ על ה 2.5 אלא על ה 2.8.
מהלכי מתלה קצרים וכפיצוי באה נעילה אחורית.
[QUOTE=asypeer;645113]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
למשל:
ועוד ועוד ועוד....
ממליץ לך לברר כמה יעלו חלקים כאלה בפג׳ארו או בטרופר (רמז - יותר, בגרנד ויטרה המחירים קרובים לפרייבט)
ישנו חבר פורום שהרבה זמן לא כתב פה וחבל שהיה חולק על נושא עבירות הגרנד ויטרה אל מול הטרופר/פג׳ארו...
לגלגל 31״ ולשבור ציריות בטרופר או מהלך מתלה קצרצר מקדימה בפג'ארו? קח כבר סופה או סיקס אם עבירות זה מה שאתה מחפש.
להישאר בתחום ה-SUV היפניים עם רכבים של 300-400 אלף ק״מ נשמע כמו רעיון לא משהו (תברר עלות החלפת מנוע שם אל מול סוזוקי..) [
אלא אם אתה הולך על משהו שריד כמו היילקס או טויוטה סדרה 70 וכו׳ ואז תרויח מכל העולמות. אבל על רכב טוב צריך סבלנות וצריך לשלם.
זול קונים פעמיים :)
- - - Updated - - -
הלכת קצת רחוק מ suv עם 31״ עד סופה
מדובר בעולמות שונים לגמרי. באחזקה,בהתנהגות,בבטיחות, דרך חיים. סופה זה לא לכל אחד.
תתפלא, אני מכיר כמה פאג׳רואים עם 200k, ועם 500k ועדיין עם מנוע מקורי.
אני חושב שלמרות מהלך המתלה הקצרצר מקדימה, עדיין הפאגרו בליגה אחרת מהגרנד ויטרה בעבירות, נוחות, וחסינות.
אני משוחד...
בהצלחה!
ולי לא ברור איך "עברנו" מרכב שמטפלים/מתקנים לבד, ליפנים כמו פאג'רו...
ובקשר ל-לא חשבו 15/20 שנה קדימה בשטח... אם לא שמת לב, אתה בעצמך אמרת שכל מה שראית (היילקס=יפני) הוא גרוטאה ואני דווקא מכיר כמה וכמה דיסקברי ו-ZJ ו-WJ שנראים ונוסעים נפלא...
וסופה?!?!?!?
איך הגעת לסופה? ואיך זה "עובד" מול פאג'רו וטרופר?
בקיצור..
נראה לי שאתה מתחיל להתפזר בכל "השטח" - צריך back to factory reset ולהגדיר מחדש את הצרכים/רצונות/תקציב..
אני מבין שהשירשור נראה שהתפזרתי אז אני אתחיל מאפס.
הדרישות שלנו מרכב:
1. אמין ככל האפשר (לרכב בן 15-20)
2. יכולות שטח טובות (רכב שיכול להוביל טיולים ולטייל בכל המעלות הקלאסיים בארץ)
3. סגור
4. ממוזג
5. הגה כוח
6. צריכת דלק סבירה (זו דרישה שאני מוכן אולי להתפשר עליה)
הרכב יסע בערך 10000 ק"מ בשנה.
נוהגת עליו ביום יום זוגתי, היא לא מפונקת ולכן רכבים ספרטניים הם לא באמת בעיה.
בטיולים אנחנו זוג אבל רוצים להיות מסוגלים לקחת מדי פעם עוד זוג חברים.
רכב בודד בבית (אם כי לא משמש לנסיעות לעבודה וכו', הנה עובדה כבר חודשיים שאין רכב וזה לא מפריע להתנהלות היומיומית).
ההיילקס נבחר על ידי מכמה סיבות:
פשטות מכנית במיוחד במנועים אטמוספרים = אפשרות לטפל לבד ברמה מסוימת ואמינות מכנית
שני סרנים חיים = חוסן מכני בשטח ומהלכי מתלה טובים
נעילה אחורית וצמיגי 31 במצבו המקורי = מכסים אותי מבחינת יכולת עבירות
תא נוסעים = סביר בעיני, יש גג, הגה כוח ומזגן שיבודדו אותנו מהבחוץ בדרך לטיול וחזרה
בינתיים ראיתי לפחות 15 רכבים. הבעיה עם היילקסים היא שבידיים הראשונות הם כנראה היו רכבי עבודה ולרוב הוזנחו ברמה כזו או אחרת ואח"כ עברו להיות רכבי עבירות/שטח/טיולים אצל אנשים שהאוטו עבד אצלהם קשה.
יכול להיות שהיד הראשונה/השניה/השלישית טיפלו ברכב יפה אבל מאז עברו עוד שתיים שלוש ידיים ובמקרה הזה הם כבר לרוב מוזנחים.
רכבים טובים בקושי נמכרים או שמבקשים עליהם מחירים מופקעים (בכל זאת לשלם 65 אלף ש"ח על היילקס עם 31 נראה לי מוגזם).
הסיבה שבגללן לא רציתי SUV יפני הוא המורכבות היחסית שלהם, רכבים עם מחשבים, חיישנים, אלק' וחשמל בני 20 הם לא מתכון טוב לדעתי. אבל אחרי אין ספור היילקסים והתעסקות עם מוכרים ישראלים שמספרים לך בטלפון שהאוטו מדהים ושמור ושאתה מגיע אתה מגלה שהאוטו נראה אחרת לגמרי זה מתסכל.
טרופר 3.1 הוא התפשרות על סרן חי ועל פשטות מכנית אבל עדיין מדובר ברכב פשוט יחסית, מנוע ה-3.1 אמין ונפוץ יחסית במידה וצריך להחליף (אותו מנוע של האיפון?), גיר ידני שבד"כ יותר אמין מאוט', מהלכי מתלה מהטובים בין המתחרים, תא נוסעים מרווח ונוח, אפשר לנעול את הדיפ' האחורי והקידמי וסה"כ נראה לי פשרה סבירה.
ואיך הגעתי לסופה, אני משתעשע ברעיון אבל לא נראה לי שזה יקרה בעיקר כי לא בא לי להתעלל בזוגתי עם נהיגה בסופה. גם סמוראי ארוך היה סוג של דרך חיים והסתדרנו איתו מצויין לאורך 5 שנים.
נו.. הנה הגעת בדיוק לאן שרצית, אחרי שההיילקס המועדף, כנראה, לא בנמצא.
הטרופר נשמע לי תפור עליך(אולי רק הדלק לא כ"כ).
לחבר שלי יש את הדגם הישן יותר(לא זוכר שנתון-זה עם גריל הפסים המאונכים) והוא מבסוט ממנו כבר יותר משש שנים. אבל הוא אוטומטי(לא היו בעיות גיר).
אני לא כ"כ אוהב את מוטות הפיתול, של המתלה הקדמי(אבל גם לפאג'רו הישנים יש את הפטנט הזה) אבל זה נשמע לי אחלה פתרון, לדרישות ולצרכים שהעלת - באמת.
דרך אגב.
לחבר אחר היה טרופר בנזין אוט', שנת 2003, אם אני לא טועה.
קנה במצב כמעט חדש - "לא ראה שטח", אפילו לא בטלוויזיה.
אוטו מפנק ושמור שאצלו גם לא טייל הרבה ובטח לא ב"מעלות".
החזיק אותו שלוש או ארבע שנים(לא זוכר. אפשר לבדוק) ופעמיים "עשה גיר"...
ההוא עם הטרופר הישן... רק מנקה אותו... לפעמים.
צחי, אולי פספסתי פה בין כל המלל, אבל אם כבר אתה מתפשר על הסרן הקדמי, למה לא ללכת על היילקס מהדגמים של 98 ומעלה ?
כמו שיש/היה לשיינר בכתבה פה למשל ואחרים.
גם כאלה יש בכמויות, מוזנחים יותר ופחות, ואתה עדיין נשאר בטויוטה.
לגבי פג'רו, אני מכיר אחד שמוביל טיולים כמקצוע, עם Q ארוך ועושה יופי של עבודה, אבל הוא נוהג מאד בהתחשבות, מקשיב לרכב ולא לוקח סיכונים מיותרים, בעיקר כי זה הביזנס שלו. אם אתה לא מחפש לעשות את משלט 21 על בסיס חודשי, זה אפשרי. מסייג את עלות החלפים כמו שאחרים אמרו פה.
סופה סגורה תחזיר אותך לעידן הסמוראים, רק עם עוד קצת מנוע. וכמו שאמרת - גנבים בתשלום או לא בתשלום, אתה לא תישן בלילה ממש כמו עם ההיילקס.
אם באמת חוזרים אחורה-
עם כל האהדה לטויוטה היילקס- זה יכול להיות רכב ראשי, אבל זה לא הכי נוח בעולם עם ילדים, עגלות, כסאות בטיחות...
זה לא רכב זול לאחזקה (ביטוח, חלפים וכו') במיוחד אם תלך למוסך.
המודלים הישנים בד"כ עבדו מאוד מאוד קשה- זה לא רכב שקנו לאישה לקחת את הילדים לסופר- זה רכב יוצר ח"ח או קבלן שפתח לו ת'צורה.
וכמובן עבר כמה ידיים.
שלא יובן לא נכון, הייתי שמח שתהיה לי כזו בחנייה של הבית- כרכב שלישי בבית. גם כרכב שני ל 15 ק"מ בין עירוני ביום.
ובואו נזכור שגונבים כאלו...
סופה- יש לי, דיברנו על זה- לא פרקטי בעליל על סף חוסר שפיות לצרכים שלך.
אי אפשר להסתדר עם מושבי בטיחות ועגלות בשביל לקפוץ שניה לסופר או לנסוע להורים לארוחת שישי...
אני משתעשע בהסבה לאוטומט במסגרת פרוייקט השיפוץ- והאוטו אשכרה הופך להיות נורמאלי ונוח- אבל לא כרכב ראשי.
הוא גניב, וזללן דלק. וזה טרקטור בעיר. ואם אתה גר בעיר- זה פשוט רע.
כשהייתי צעיר יותר, אבא שלי אמר לי שהחיים זה אוסף של פשרות.
מאוד הרגיז אותי המשפט הזה עד היום- אבל הוא צודק.
פג'רו, טרופר זה בהחלט כיוון.
אלו רכבים שניתן למצוא במצב טוב, ובידיים מבינות גם לקבל אמינות טובה במחירים שפויים.
זה אוטו שיאפשר לך להתנהל ביומיום כמו משפחה שפויה.
שקט נפשי שהאישה מסתדרת.
ושקט בלילה שאף אידיוט לא יגנוב את הדבר הזה... :)
גם בכיס זו אופציה בהחלט שפויה, גם לאחזקה.
רכבים הרבה יותר מפנקים ומהנים לנהיגה.
לגבי מנועי בנזין- אני חייב לומר שלדעתי ומנסיוני הדל, רכבי בנזין עם מנועים גדולים זולים יותר לקניה, זולים ופשוטים לאחזקה. גם אמינים יותר.
הם שקטים יותר, חזקים ומהירים יותר, מסריחים הרבה פחות. קל יותר לעבור טסט ולא מרגישים שנוהגים בטרקטור.
ולכן באופן אישי לא הייתי נבהל או חושש מהם- ובנסועה נמוכה- עדיף לטעמי.
אם הנשמה שלך עוד זועקת- גרנד\צירוקי
לטעמי זה המתכון הכי נכון.
וניתן למצוא במחיר שפוי בונבוניירה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
נו.. הנה הגעת בדיוק לאן שרצית, אחרי שההיילקס המועדף, כנראה, לא בנמצא.
הטרופר נשמע לי תפור עליך(אולי רק הדלק לא כ"כ).
לחבר שלי יש את הדגם הישן יותר(לא זוכר שנתון-זה עם גריל הפסים המאונכים) והוא מבסוט ממנו כבר יותר משש שנים. אבל הוא אוטומטי(לא היו בעיות גיר).
טרופר דיזל אוטומטי קיים רק משנת 2000, מתחת לשנתון זה רק ידני, גם הישנים יותר וגם החדשים יותר יחסית חסכוניים בדלק ובמצב המקורי שלהם מגיעים ל 1 ל 10 +/- .
דגמי הבנזין נפח 3.5 משנת 99 ומעלה אמינים יותר מבחינת מנוע, אבל מבחינת גיר שים דגש, חובה קולר גיר עם וונטה נוספת ושעון חום.
כמובן שהפתרון הנכון הוא להחליף יחסי העברה(מקורי מגיע 41:10, אפשר לקחת מהדיזל 43:10).
בבנזין בדגמים הישנים יותר הגיר שורד יותר כי יחסי העברה שם 4.56
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
צחי, אולי פספסתי פה בין כל המלל, אבל אם כבר אתה מתפשר על הסרן הקדמי, למה לא ללכת על היילקס מהדגמים של 98 ומעלה ?
בעיקר כי אין לי שום סיבה להתפשר על נוחות ותא נוסכים עם ירדתי כבר מסרן חי קדימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
אם הנשמה שלך עוד זועקת- גרנד\צירוקי
לטעמי זה המתכון הכי נכון.
וניתן למצוא במחיר שפוי בונבוניירה.
בדקתי כמה כאלו, הבעיה איתם היא המון חשמל + איכות עבודה אמריקאית + אוסף אילתורים והתקנות מקומיות = לא בשבילי