תגובה: היילקס ויגו 2008 Ute ליום-יום וטיולים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דורון 40k זה עובדה. מעט או הרבה, לא יודע. עם צמיגים אחרים - גודייר ובי-אף - אורך החיים היה דומה. הייתי יכול לסחוב עוד כמה אלפי קילומטרים עד החורף אני מניח.
בועז - במידה הזאת, 1,070 שקלים לצמיג (כולל הכל).
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
תתחדש!
40k זה לא מעט וזה מכובד, ועם מה שנשאר על הטויו היה אפשר לסחוט עוד קצת כמו עוד הרבה אנשים שעושים זאת אבל זה כבר גובל בפשע לדעתי.
גם אצלי הטויו עשו 50k בשנתיים וחצי ונשאר עוד, גם אני מחליף צמיגים כשמגיעים לשחיקה דומה או לא יותר מ 3 שנים על האוטו מקסימום.
הבי אף לא אופציה וכבר הרבה אנשים שאני מכיר (כולל אותי) עברו את החוויה המפוקפקת שלהם.
אחלה צמיג הגודייר, יש אותו לגיסי על הלנדקרוזר מרוצה מאוד, שקט וחזק, מפגין אחיזה מצויינת.
נמרוד, גם אני קרוב להחלפה. איזה דגם הצמיגים?
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש לי ניסיון אישי טוב עם הMTR קוולאר החדשים, הן מבחינת בלאי ועמידות והן מבחינת התנהגות . וזה לאחר התעללות פושעת בצמיג.
ממליץ.
הדגם הוא MT/R with Kevlar.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
נמרוד,
הצמיג א-סימטרי, החוץ נראה MT והחצי הפנימי יותר AT, פעם ראשונה שאני רואה כזו א-סימטריות חזקה.
אתה יכול להסביר?
איך הרעש ואיך הניהוג?
הצמיג לא חדש, הוא יצא לפני 5-6 שנים. בצה"ל הוא קיים בדווידים גם ב235/85R16 וגם 255/75R16 כבר הרבה שנים. משום מה היבואן לא דחף אותו בשוק האזרחי יותר מדי. עכשיו כשבדקתי מה יש ראיתי שהוא זמין במידה שלי, אז הלכתי על זה. הMT/R הקודם היה צמיג מצויין מנסיוני, היו לי 4 סטים שלו על כלי רכב שונים, וזה אמור להיות עוד יותר טוב, גם חזק יותר עם הקבלר בדפנות וגם עם שילוב טוב יותר של ביצועים בשטח ואחיזה בכביש בזכות החלק המרכזי שלו. אני אדע להגיד לך משהו חכם על רעש או התנהגות אחרי שאני אצבור עליו כמה קילומטרים.
איך המשקל שלו לעומת הטויו?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
איך המשקל שלו לעומת הטויו?
לא יודע
אז אחרי שנה בלי הויגו שלי החלטתי שאני רוצה שוב, זה הרכב המושלם עבורי.
שוב מכרז, שוב תפס ואני עם 2012 חדש אצלי.
רוצה להגביה "2 עם אישור ברישיון.
המלצות על מתקין ? סט מומלץ ? מחיר ? מישהו שכבר "רוכב" על משהו כזה ?
תודה רבה,
דניאל
נמרוד משמע מאושר עם הקיט שלו .. כל המידע שם.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לגבי זה:
קפיץ אחורי EL044R
קפיץ קדמי 2884
בולם קדמי 90011
בולם אחורי 60006
אני הולך להתקין סט דומה על ויגו 2009 אוטומטי.
יש לי 2 שאלות:
1. למה בחרת בבולם 90011 במקום ב-90002 שאמור להיות יחד עם הקפיץ הקדמי 2884? (למה 2884 הבנתי)
2. בהרבה סדנאות מציעים להישאר עם הקפיץ האחורי ולהחליף רק בולם, אומרים שזה פתרון מקובל שהרבה עושים ובמידה וזה לא טוב תמיד אפשר גם להחליף את הקפיץ.
האם יש בזה שכל והגיון?
1. הבולם 90002 הוא מה שהם מציעים לדגם דיזל עם פגוש ברזל וכננת, ה90011 לרכב עם אף קל. כלומר ה90011 קצת יותר רך. מבחינת הקפיצים, הם להבנתי מהקטלוג זהים לחלוטין וההבדל היחיד הוא הגובה ההתחלתי, לכן בחרתי בקפיץ שיתן לי יותר גובה.
2. אם אני לא טועה, ממה שמצוי בארץת, רק לאולדמן יש קפיץ עלה אחורי להיילקס, והוא יקר מאד. ליבואנים האחרים (אספיר ואאוטבק) אין קפיץ עלה על המדף. לכן אספיר או מתקינים שלא עובדים עם אולדמן טוענים שלא צריך להחליף את הקפיץ האחורי - כי אין להם מה להציע. לכן זה מקובל.
בפועל, יש הבדל מאד משמעותי בין קפיץ אולדמן חדש לקפיץ טויוטה מקורי בן עשר שעבר 200 אלף קילומטר במקרה הטוב. שווה 3000 שקלים נוספים? כל אחד והשיקולים שלו.
2 קבצים מצורפים
הטנדר אצלי בדיוק שלוש שנים (נקנה בתחילת אפריל 2015). אז כמה באמת עולה להחזיק טנדר שנקנה בן 7 שנים ועכשיו בן 10?
54,000 קילומטר נסיעה, שהם 18,000 לשנה בממוצע.
19,239 שקלים, שהם 6,413 שקלים לשנה בממוצע, הלכו למוסך (טיפולים+תיקונים, מוסך קרוזר בחיפה למי שמכיר. בלי לחסוך שקל. לא מבצע טיפולים בעצמי לרכב הזה).
9.53 קילומטר לליטר סולר בממוצע על פני כל התקופה (הכל כולל הכל... נסיעות יומיומיות, טיולים, הכל).
3,600 שקלים עלות סט צמיגי שטח מלא אחד שהחזיקו 2.2 שנים.
1,671 אגרת טסט, שנתי
1,714 ביטוח חובה, שנתי
5,800 ביטוח מקיף+ג+כל השאר, שנתי
על שיפורים ודיגומים ומשחקים קראתם בשרשור. לכבוד יום ההולדת ועל דרך תודה על שירות נאמן, פינקתי את היילקס המזדקן בסט כיסויי ספארי Jackalberry, נקנו מGadjeep. תודה שני!
קובץ מצורף 119273
קובץ מצורף 119274
אני מבין שקיבלת את הכיסויים במתנה (הם לא מופיעים בפרוט שלך) :-)
בקיצור, כמה עלה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
פינקתי את היילקס המזדקן בסט כיסויי ספארי Jackalberry, נקנו מGadjeep.
מוצר מעולה.
אצלי שנה רביעית ועדיין נראים מצויין.
קשה לראות סימני בלאי אם בכלל.
בקיצור עלה לך כ16000 לשנה לפני שזזת מטר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
נכון, אלו המספרים.
יהונתן, הרבה או מעט, זה רק בהשוואה למשהו אחר.
בהשוואה לצ'רוקי קשה לי להגיד, כי אין לי תיעוד מלא. בהערכה גסה, הוצאות התחזוקה בממוצע היו דומות (סד"ג 5k בשנה), אך זה על קילומטרז נמוך בהרבה וכשחלק לא מבוטל מהעבודה שם כן עשיתי בעצמי עם חלקים שקניתי בחו"ל.
מול אלטרנטיבות, ההוצאה הבולטת לרעה לטנדר כזה זה הביטוח.
הנקודה החזקה זה צריכת דלק טובה יחסית, מאד עקבית, גם עם צמיגי שטח גדולים והגבהה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
שהם כמעט שקל לקילומטר לפני דלק.
לא מעט.
אם מוסיפים ירידת ערך פוטנציאלית ודלק זה מגיע לסכום די מטורף...
אכן תחביב יקר.
מה שכן,
ציטוט:
6,413 שקלים לשנה בממוצע, הלכו למוסך
אני חושב שזה די הרבה, יחסית לרכב בן 7-10, שאמור על פניו להפגין אמינות כמעט אבסולוטית בשלב הזה של חייב.
אני טועה?
כמה הוצאת בזמנו על הצ'ירוקי?
ציטוט:
5,800 ביטוח מקיף+ג+כל השאר, שנתי
מה זה "כל השאר"
זה כולל דלק? למרות שצריך להוסיף את הפחת, זה לא סכום גבוה במיוחד. נראה לי שהאיוניק מהעבודה עולה לי יותר.