גם אני לא מצאתי סיכום שלה. צריך להמתין לרמי או ג׳וי שישפכו קצת מידע...
Printable View
גם אני לא מצאתי סיכום שלה. צריך להמתין לרמי או ג׳וי שישפכו קצת מידע...
אני חושב שבהחלט יש פריטים ״צבעוניים״ כמי המטבעות, שלא שקורים בעליל להגדרת רכב מסעות.
אני חושב בהחלט שהרב מהמקטרגים כאן נתפסים לקטנות האלו בנסיון למצוא את הפגמים במקום להתייחס לזיווד האמיתי השימושי של הרכב לשהייה בשטח.
לדעתי יש מעט מאד אם בכלל רכבים בארץ עם זיווד ומוכנות כזו, גם אחרי שבוררים החוצה את מה שלא רלוונטי.
ב-expeditionportal, יש סדרה של כתבות על זוג צרפתים שמטיילים בעולם כבר 10 שנים עם lc45, שלא מדוגם כמו ברכב הזה, לטוב ולרע.
וסדרה של כתבות על זוג אחר שחצה את אפריקה עם רכב כמו של חיים, שכמות הציוד לא פחותה.
קיבלתם אתגר,
בינתיים, חוץ מלקשקש אף אחד לא העמיד אתגר מול חיים.
חיים מחפש להרשים אותנו עם היצירה שלו. זה בסדר גמור ובשביל זה יש כאן מדור שלם שנקרא Readers Rides ויש שם פרויקטים מדהימים של ג'יפים ורכבי 4X4 שכל אחד לוקח לכיוון אחר.
הכיוון של חיים מיוחד ויוצא דופן אבל מכאן ועד להכרזה שבכותרת, מרחק גדול. ראיתי בישראל ג'יפי טיולים מזוודים ומרשימים הרבה יותר.
הכל לעניות דעתי, כמובן.
חיים זרק אתגר מעניין, ואם הם יענו אליו, יהיה רק מעניין עוד יותר.
איך שלא תסובב את הנושא, זה אחד הרכבים היותר מאורגנים לשהייה ארוכה ועצמאית בשטח.
+1 לדורון.
אני חושב שמבחינה פרקטית ספק אם יש לו מתחרים.
מבחינה ויזואלית יהיו אי אלו שנראים יותר מגניבים
מאחר ואני לא זוכר מה יש לי בג'יפ (סליחה בדיפנדר) קשה לי לערוך רשימת מצאי,,,,
😎😳😳
מה שיש לי על בטוח זה : מקרר לבירה ,מיכל מים 75ליטר , מיכל דלק נוסף 75 ליטר וכמובן ג׳בקה וחוט ברזל !!
דבר אחד בטוח אין לי ,,,ואני גם לא צריך ...וזה ..״נגרר לשטח״
אז אני פורש מהתחרות ...ונוסע לי לטייל סתם ככה 🙏🙏
אני פותח שרשור הימורים על הסיכוי שבסוף השרשור הזה מישהו מקבל נגרר לעומת הסיכוי שתוך כמה תגובות הוא יינעל.
[emoji41]
קראתי עכשיו 8 עמודים של כלום
אני רוצה את הכסף חזרה
וואלה עד עכשיו קראתי ולא מבין על מה המהומה...
פעם לפני 15 שנה הייתי יוצא בגיפ/טנדר/באגי לא משנה מה לטיול יומיים שלוש בלי שום ציוד מלבד אוכל ומים, בידיעה שלכל כיוון שלא תלך במרחק של שעה/שעתיים בשטח תגיע לכביש, נכון או לא לעשות? וואלה אני פה עדיין....
בשנים האחרונות יצא "מנהג" לסחוב בגיפ כלים, ציוד וחלפים שכל אחד שמכיר את הרכב שלו יודע שזה הדברים שנישברים ושתוקעים אותך, אז מעבר למים אוכל ודלק זה מה שהוספנו, להגיד לכם שזה שימושי? אולי... למשל בטרופר סחבתי שלל חלפים ספייר כגון מוטות הגה, תפוחים, ציריה מושלמת, קפיץ אחורי, תושבות מוטות פיתול ספייר וכו', מכל אלה במשך 5 שנים יצא לי להישתמש בתושבת מוט פיתול אחת שנישברה בשטח... חוץ מיזה כלום, והרכב טייל המון ובלי רחמנות.
להגיע לרשימה של רכס? לא ניראה לי שיקרה וגם לא ניראה לי שצריך... צנרת מים ספייר לכל האוטו? היום יש פתרונות הרבה יותר קלים לצינור שמתפוצץ אפילו צינור בלם...
לעניות דעתי אדם שמטפל ברכבו ומכיר אותו יודע איזה חלפים ספייר בשטח צריך בשבילו ברגע האמת, לא ראיתי ברשימה קלאץ' ספייר או גיר(אולי פיספסתי) , אבל גם הם הולכים בדרך כלל בלי להודיע... וזה תוקע אותך עמוק... מה אני אומר? לא משנה כמה תעמיס, תמיד יחסר משהו או שתצטרך משהו שלא חשבת עליו או שויתרת עליו מסיבה כזאת או אחרת.
לשהות או לטייל לאורכה של הארץ בשטח? לא ניראה לי בעייתי משהו לאחד שמכיר ויודע מה הוא עושה(לפי מה שנראה לא חסר פה כאלה כולל אותי :-) ) גם אם אין לו רכב עמוס בציוד, מספיק לו רכב תקין עם כמה חלפים ספייר, אוכל מים ודלק.
זאת היתה התחרות...
קובץ מצורף 100984
למיטב זכרוני גם רכס השתתף....
בריאות השרשור הזה, גם מעניין וגם מבדר.
מעניין כי יש כאן אנשים עם נסיון, ידע ורעיונות.
מבדר, כי כל אחד מומחה (ובעיקר נחרץ).
שני הסנט שלי (וגם תשובות לבועז, אסף, נמרוד וברנרד)
רכב מסעות הוא רכב שלוקח אותך למסע שתכננת...
מכיר לא מעט מטיילים רכובים שנוסעים בכלים צנועים בהרבה ממה שמתואר בשרשור ובחלומות שלנו...
כיום, בניגוד לעבר, אין צורך אמיתי בכל ציוד המתואר, פרט לרצונו של המטייל. יש לי חברים, שנתקעו בלב הסהרה (ולא לשם ההגזמה) עם ריינג' רובר קלאסי עמוס לעייפה בלי משאבת מים - טלפון לוויני היה, סוכן מקומי היה, בדואים להעברה מצאו, וכך אחרי שבוע יצאו ממקומם - גם אספקה הייתה לימים ספורים, וכשנגמרה, השיגו (אם על ידי מקומיים ואם על ידי גרירה לכפר הסמוך).
בקיצור, מה שאני אומר, שאתגר כזה הוא בהחלט מרתק, אבל לא לפי הקריטריונים של חיים (אלא אם זה מה שהוא מתעקש).
הקריטיינונים לדעתי אמורים להיות נוחות שרידות לזמן סביר (עם הוכחות ברורות לשימוש)...
מכל הדוברים והכותבים, לא מכיר מי שבאמת יצא עם "רכב המסעות שלו" למסע אמיתי (מקווה שתתקנו אותי) - לשבוע, שבועיים או יותר...
לגבי הפטרולים והלנד רוברים (בועז), למרות צניעות המקררים, ומיכלי המים, דווקא הם היו בחודש בבלקן - מעל 4000 ק"מ, והיו מסודרים להפליא...וגם, שבועיים במדבר המערבי במצריים, שבוע בירדן...
דרך אגב חיים, היינו בסרט הזה באירוע שלי...אז המנוע שלך התנשף בכבדות, המשקל העודף מנע ממך להתקדם ביעילות בדיונות, הקטבים של המצברים נשברו, מערכת החשמל הייתה מפחידה...אז נכון שבחניון היית הראשון להתקלח, אבל את זה אני יכול לעשות מהר יותר אצלי במקלחת בבית :)
רכב המסעות, צריך להיות נוח לנהיגה ארוכה (מאוד),נעים, שקט יחסית, ממוזג היטב, לא מעייף לנהיגה. עביר (איפוא הכננת? שפאלות שקיעה וגישור? נעילת דיפרנציאל אחת לפחות? מתלים איכותיים? צמיגים איכותיים?). וכן, גם החניון, צריך להיות נוח. האם מדובר על נהג מטייל בודד? זוג? משפחה?
התחרות הזו לדעתי, היא בהחלט "למי יש יותר הרבה (אפילו לא יותר גדול)..נחמד אבל חוטא לכותרת. אני בהחלט אשמח ללמסע אמיתי של המשתתפים, עם סיוע חיצוני מינימלי (כמו בחיים האמיתיים) ובדיקת מדדים נוספים כמו למשל עייפות הנהגים ומצב הרוח - נראה אתכם אחרי 8 שעות בשטח על דיפנדר או 75 :)..
יאללה שיהיה רק בכיף.
ג'וי
קובץ מצורף 100984
למיטב זכרוני גם רכס השתתף....[/QUOTE]
ג'וי יש לך קישור או סריקה של התחרות ההיא?
אוכל לבדוק בערב, שאהיה מול המחשב בבית..
123
123
ואני חשבתי שזה רכב המסעות החדש שלך .
עידו
טוב לוריה!!!
הוא כבר עף .
עידו