תגובה: אושרו הקלות בתנאי הרישיון לנשיאת נשק אישי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
איפה היית כשהצעתי את שלי למסירה לפני כמה שנים ?
בקושי הסכימו להחליף לי אותו בפונדה למחסנית ... חפש אותו בלהב אם לא שלחו אותו עד היום להתכה ...
תאמין לי שהפכתי את להב טוב טוב, ולא קיבלתי זיג אחד לרפואה... :(
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אין שום דבר מיוחד.
כמו הגפ״ס, יש הרבה נוסטלגיה כי פעם זה היה ״ה״אקדח של יחידות מיוחדות, והרבה חוויות משלבים בחיים שנשארו נוסטלגיים למי שעוד הכירו אותו בעבר.
עד שהגיע משהו טוב יותר.
אהמממ... כשקניתי את ה 226 הראשון שלי, דווקא הייתי נעול על ה FN, כי הוא היה אז האקדח של יחידות מיוחדות ואותו הכרתי והייתי רגיל אליו.
למזלי הצליחו להוריד אותי מהעניין ולקחתי את ה 226.
דווקא אז התחילו כולם לקנות את הברטה 92F כי היא זכתה במכרז של הצבא האמריקאי.
הזיג נהיה פופולרי בארץ רק לאחר מכן.
בכל מקרה הזיג P226 בדגם mk25 הוא לא כל כך נוסטלגיה וצוות 6 של הנייבי סיל לא חושבים שהגיע משהו יותר טוב (מה?) ועדיין משתמשים בו.
בכל מקרה, אקדח זה אכן כמו ג'יפ, לכל אחד יכול להתאים משהו אחר.
לי מתאים הזיג.
226 תוכנן עבור מכרז הצבא האמריקאי באמצע שנות השמונים , גלוק 17 תוכנן עבור מכרז הצבא האוסטרי בדיוק באותן שנים כך שלא מדובר על נשק יותר או פחות מודרני.
אני ריירתי על אקדח כזה בתור ילד חולה נשק מנוי על ״מטרה״ ... אח״כ חסכתי הרבה משכורות צבאיות כדי לקנות אחד משלי...
סוס עבודה, איכותי מאד, אפס מעצורים .... כבד, 15 כדור סה״כ, לחיצת דאבל ארוכה מדי, קנה נמצא בקומה שלישית , עד שנת 96 הצינה נוצרה בתהליך הטבעה וריתוך/הלחמה והיתה מתרחבת עם הזמן. אני רואה לפחות 5 כאלה ביד2 ובטוח שבעקבות המצב יגיעו מאות כאלו לסוחרים מאנשים שרוצים משהו קל יותר מפלסטיק, תקווה שלא כולם עם רשיון משמר וחפש אחד עם צינה מכורסמת ולא מכופפת. לחילופין נסה USP אם זה הז׳אנר החביב עליך לדעתי לא בר השוואה אפילו לזיג.
אולי אני לא מובן כ"כ - אני עם 226 מעל 20 שנה...
כבד? לא ממש מזיז למישהו בגודל שלי (בחי"ר הנשק האישי שלי היה מא"ג).
לחיצת דאבל ארוכה מדי? כשאתה מסתובב עם כדור בקנה ואקדח במכנסיים (טרמפים הביתה מהמילואים בשומרון כשכבר הזדכת על הנשק לדוגמא) היא לא ארוכה מדי.
קנה נמצא בקומה שלישית? אבל אני בכל זאת פוגע איתו בירי מהיר יותר טוב מכלי אחר, והצינה הגבוהה מאד נוחה לדריכה מהירה.
שמעתי כבר סיפורים רבים על דרך היצור של הצינה וזו פעם ראשונה שאני שומע על אחת שממש התרחבה. אתה ראיתה פעם צינה כזו, או שרק שמעת על כך מיד שניה?
בכל מקרה, בגילי המתקדם אני כבר לא יורה 1000 כדורים ליום, ולא נראה לי שתהיה לי בעיה גם עם צינה מכופפת.
אחרי 20 שנות 226, אני לא מתכוון להתחיל להתרגל, ללמוד ולהכיר כלי חדש.
רק תביא לי mk25 ואני מבסוט :cool:
אם יש לך אחד אז למה אתה מחפש ?
אם ראיתי כאלה שמפתחים חופשים, נסדקים, שוברים שיניים חולצות ? כן בוודאי, כמו שראיתי כל כלי אחר שהיה בשימוש אינטנסיבי כולל גלוקים לרוב.
אדם פרטי לא יהרוג אקדח בימי חייו כתוצאה משימוש, גם את האקדח שקניתי לאחרונה לצרכי ספורט ואני מעביר בו אלפי כדורים בשנה, העדפתי משומש בידיעה שהוא ימאס לי הרבה לפני שימות.
למרות זאת, אם מחפשים משומש ויש ברירה אז אין סיבה לא לבחור את המתקדם יותר... לא שיש לי מושג אם המשיכו לייבא אותם בשנים האלו.
ועוד דבר אחרון לסיום - לנוכח האיום הנוכחי, אם היה לי 357 מגנום תופי קצר , זה מה שהייתי נושא עלי בימים אלו .
אני כרגע לא מחפש, רק רוצה mk25 למרות שה 226 שלי במצב מצויין, וכמו שאמרת, הוא לא יזדקק לאוברול בקרוב.
אם כבר 357, אז למה קצר, כ"כ הרבה אנרגיה שמתבזבזת.
קולט פייתון עם קנה של לפחות 6 אינצ', ואז באמת לא יהיה צריך 9 כדורים לעובד בזק שמן (מצד שני יהיו לך רק שישה).
(לא יושב לי טוב ביד, מעט מדי תחמושת, לא נוח לנשיאה והסלקה, אבל יש כבוד :cool: )
קצר, כי בכל זאת יותר פרקטי לשאת אותו, לתחמיש הזה יש ככ הרבה עודף אנרגיה, אז לא נורא אם חלק יתבזבז על אפקטים. כשהייתי מתאמן במטווח בירי חפשי הייתי מדי פעם מתחיל ב 25 כדור 357 מאקדח כזה, המעבר לגלוק הרגיש כמו לירות באיירסופט.
אנסה לבדוק אם נפל למישהו כאן בסביבה איזה כלי מעניין מדגם חדש יותר, קח אותו לעידו לוריה שירתך לך מסילת אביזרים ויחרוט לך עוגן על הצינה, בשביל המחיר שהם נסחרים בתור משומשים אפשר לנסות הכל ...
המסילה מיותרת בשבילי, אבל העוגן...
זותומרת אני דואג לשמן אותו כל שניה, הוא מוסלק צמוד אלי ובקיץ (לא רק) הוא חוטף הרבה זיעה והצינה הזו מחלידה בקלות (כלומר השחמה ביזיון :mad:).
באחד עם עוגן אני אשן טוב יותר בלילה (כלומר בלי 9105 על הידים, כמו בטירונות :cool: ).
אדרבא, אם אתה שומע על אחד כזה משומש במצב טוב, יש מצב...
ברר בבית מסחר לגבי אפשרויות ציפוי. כשלי היה כזה שלחתי אותו לציפוי כרום ( לא ניקל וו״ח) של הצינה שבוצע בתע״ש ונגמר עניין החלודה החיצונית. מה שכן במשך השנים כשחיפפתי בנקיון תכוף, הופיעה חלודה בתוך הקנה. אני יודע שבדגמים מאוחרים יש הגנה גם על שאר החלקים כולל פנים הקנה, לא רק של הצינה.
יאמר לזכות הגלוק מהשנים הטובות(טיפול טניפר) שהוא איננו מחליד בכלל למרות שנחשף לזיעה, שלי אפילו לא מגלה סימני שחיקה של ההשחרה, כנראה שהוא מבציר טוב במיוחד. ראיתי אקדחי גלוק שמאבדים את הצבע (ישנם מספר סוגי השחמה שחלקם פחות עמידים) אבל לא מכיר כאלו שמחלידים כתוצאה מנשיאה שגרתית.
בכלל חל שיפור באיכות הציפויים וההגנה נגד חלודה במרבית סוגי האקדחים, שימון פנים הקנה שמותר לצורך אחסנה בלבד ( ירי מקנה ששומן עלול בסבירות גבוהה לנפח אותו) איננו נחוץ כבר בד״כ, כמו כן היות והפיקות המודרניות לא מכילות חמרים קורוזיבים אין גם צורך לנקות את הקנה לאחר כל ירי.
ושוב אציין - רצויה בדיקת נשק אחת ל... הבדיקה עצמה בעלות סמלית אם בכלל, על אקדחי CZ למשל נותן היבואן אחריות לכל החיים, לא ניתן לרכוש חלפי נשק כך שאין טעם לפרק לבד את האקדח לא רק כי זה אסור.
מאד מקובל היום לעשות ציפוי BLACK T לנשק, כל מטווח יכול לתת את השירות ולשלוח את הנשק לציפוי (מבוצע במפעל בחולון, נדמה לי גימת)
התוצאה טובה ומחזיקה יפה. עמידות לשריטות וחלודה למשך כמה שנים בנשיאה יומיומית- ואז מחדשים.
ראיתי שם משלוח רובים של חיל-ים של מדינה זרה- הגיעו לחידוש ונראה טוב מאוד.
כרום, ניקל וכו' למיטב הכרותי כבר לא עושים לנשקים בארץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
חד משמעית תופי 357.
זה לא כ"כ חד משמעי, אפילו שיקספיר תהה, תופי אור נוט תופי?!
בעד:
אמינות אבסולוטית
ניתן לירות תחמושת ארוכה כמו המגנום למינהו עם כלי בגודל סביר
נגד:
לא נוח לנשיאה והסלקה
רק שישה כדורים (יש גם עם 8, אבל...)
יש פירוטכניקה מסנוורת בחושך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
ברר בבית מסחר לגבי אפשרויות ציפוי. כשלי היה כזה שלחתי אותו לציפוי כרום ( לא ניקל וו״ח) של הצינה שבוצע בתע״ש ונגמר עניין החלודה החיצונית. מה שכן במשך השנים כשחיפפתי בנקיון תכוף, הופיעה חלודה בתוך הקנה. אני יודע שבדגמים מאוחרים יש הגנה גם על שאר החלקים כולל פנים הקנה, לא רק של הצינה.
יאמר לזכות הגלוק מהשנים הטובות(טיפול טניפר) שהוא איננו מחליד בכלל למרות שנחשף לזיעה, שלי אפילו לא מגלה סימני שחיקה של ההשחרה, כנראה שהוא מבציר טוב במיוחד. ראיתי אקדחי גלוק שמאבדים את הצבע (ישנם מספר סוגי השחמה שחלקם פחות עמידים) אבל לא מכיר כאלו שמחלידים כתוצאה מנשיאה שגרתית.
בכלל חל שיפור באיכות הציפויים וההגנה נגד חלודה במרבית סוגי האקדחים, שימון פנים הקנה שמותר לצורך אחסנה בלבד ( ירי מקנה ששומן עלול בסבירות גבוהה לנפח אותו) איננו נחוץ כבר בד״כ, כמו כן היות והפיקות המודרניות לא מכילות חמרים קורוזיבים אין גם צורך לנקות את הקנה לאחר כל ירי.
ושוב אציין - רצויה בדיקת נשק אחת ל... הבדיקה עצמה בעלות סמלית אם בכלל, על אקדחי CZ למשל נותן היבואן אחריות לכל החיים, לא ניתן לרכוש חלפי נשק כך שאין טעם לפרק לבד את האקדח לא רק כי זה אסור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
מאד מקובל היום לעשות ציפוי BLACK T לנשק, כל מטווח יכול לתת את השירות ולשלוח את הנשק לציפוי (מבוצע במפעל בחולון, נדמה לי גימת)
התוצאה טובה ומחזיקה יפה. עמידות לשריטות וחלודה למשך כמה שנים בנשיאה יומיומית- ואז מחדשים.
ראיתי שם משלוח רובים של חיל-ים של מדינה זרה- הגיעו לחידוש ונראה טוב מאוד.
כרום, ניקל וכו' למיטב הכרותי כבר לא עושים לנשקים בארץ.
אשמח אם מישהו יתן יותר מידע / לינק לנושא ציפוי לצינה, אבל שחור בלבד. הכסוף נראה לי מכוער רצח.
תודה.
אגב פירוטכניקה בחושך
הגלוקים עם מפצה הסטייה סובלים מאותה תופעה
אני יורה כל שבוע לפחות ומצליח להבחין בהבדלים בין סוגי תחמושת של יצרנים שונים (115 גריין) אבל לא בהבדל בקפיצת הקנה של גלוק 19c לעומת גלוק 19 רגיל בירי תחמושת 115 לחץ תקני. מבחינתי הייתי מחליף את קנה ה 19c שלי בקנה רגיל.
הרשף שהוא מוציא מהנחירים בתנאי חשיכה, בעיקר עם תחמושת מוגברת מאד מרשים, מיותר, מלכלך, ממילא מדובר באקדח שציר הקנה שלו מאד קרוב לציר הזרוע והקפיצה שלו לא מורגשת. המגבלה היחידה בירי מהיר היא באצבע של ההדק ואח״כ באיכות ההדק עצמו. את ההדק ניתן לשפר מאד ובזול באמצעות קונקטור של lone wolf ( יש קונקטורים מכל מני פירמות שמקטינים את משקל הלחיצה אבל זה הרשים אותי במיוחד) .
חולק עליך לגבי נחיצות מפצה הסטייה.
אתה נשמע כמו יורה מאד מיומן, אז אולי לך זה פחות רלוונטי.
אבל בשביל המשתמש הממוצע, שעם היד על הלב במקרה הטוב יורה פעם בשנה בתור אימון, זה יכול מאד לסייע לקבץ את הכדורים.
מה גם שדגם C מגיע עם תפס שחרור מחסנית מוגדל, ועצר מחלק בולט, שמאד משפרים את יכולת התפעול ביחס לאבזור של דגם הבסיס.
סתם שאלה תאורטית.
בעל אקדח ברשיון יכול עצור בכל זמן נתון במטווח, לקנות X כדורים לטווח וללכת?
או שגם כאן יש בירוקרטיה בוריד?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
התוצאה טובה ומחזיקה יפה. עמידות לשריטות וחלודה.
ציפיתי את הגלוק ב black T (לפני 18 שנים לערך).
אחד השדרוגים הכי טובים / משמעותיים שעשיתי.
ממליץ בחום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
סתם שאלה תאורטית.
בעל אקדח ברשיון יכול עצור בכל זמן נתון במטווח, לקנות X כדורים לטווח וללכת?
כן.
כדאי לך לברר שאין בדיוק באותו היום איזה קורס או קבוצות, שסוגרים עבורן את המטווח.
מהם החסרונות של גלוק 19C?
תודה