תגובה: בג'יפולוג יודעים הכל #1928 - אקדח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
עבור אזרח מן השורה שנושא אקדח להגנה עצמית משום הסיכוי הקטנטן שיתקל בסיטואציה מתאימה, לא צריך "הכי טוב" וגם לא משהו שמתקרב לזה. צריך "מספיק טוב" ולצורך העניין מה שצריך להשקל הוא נוחות נשיאה, עלות וכוח עצר של הכדור. אין שום הגיון ברכישת נשק שעולה 3000 או 4000 ש"ח בשעה שנשק שעולה
500-1000 יעשה אותה עבודה בדיוק. בסיטואציות הרלוונטיות ברחוב הישראלי אף אחד לא יתפוס כוונות אלא ירה אינסטנקטיבית ולכן, למשל לכוונות מעולות אין כל כך משמעות אלא אם היורה מיומן מאוד ומתורגל בתפיסת כוונות (מיומנות שנרכשת באימון רב). לצורך העניין, למשל, FN ישן 9 מ"מ ארוך, ייתן תמורה מצויינת. שני טיפים עבור היורה הבלתי מיומן (באופן כללי, כל מי שלא עבר קורס אחיד ממלכתי): אין טעם לפתוח באש בטווח קטן מ 10 מטרים, רוב הסיכויים שתבזבז תחמושת לשווא, בנוסף, אל תרוץ לכדור בראש. הפסק הירי כאשר המחבל נופל ותשאר עליו בשליטה מרחוק.
לא הבנתי את רוב מה שאמרת, אשמח להסבר יותר מפורט.
האקדחים העיקריים בשוק זולים באופן יחסי היום, את הגלוק שלי קניתי ב 2008 במחיר 6500 ₪ , כך גם עלה האקדח שקניתי 15 שנים קודם, היום נמכרים אקדחי m&p בחצי מזה.
מחירי המשומשים עלו מאד לאחרונה עד שכמעט אין הצדקה לקנייתם אם מדובר באקדח מיושן וכבד יחסית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
אין טעם לפתוח באש בטווח קטן מ 10 מטרים, רוב הסיכויים שתבזבז תחמושת לשווא,.
קטן מ-10 מטרים או גדול מ-10 מטרים?
החבר'ה בארה"ב מדברים על מוסלק כשהם דנים בתופי הספציפי שבסרטון וגם בעוד כמה. הפסילה של אקדחים מסוג זה בעולם האקדחים הישראלי נראת לי גורפת מדי, אולי סוג של עדריות. אולי רצון לא להיתפס כ"רומנטיים" או וונאבי קאובוי. כך שאין באמת מישהו שיכול להגיד - וואלה, הלכתי עם S&M 686 מוסלק והיה אחלה/קוץ בתחת. האם האחיזה שלו יותר נוחה בגלל שבתכנון הכת לא צריך להתחשב במקום למחסנית? נוחות דיוק?
אקדח חצי אוטו' עם כח עצירה דומה יהיה גדול משמעותית מה תופי הנ"ל. אני רואה את כתות הענקיות של כל 9MM ארוך מבצבצות מכל חולצה רעננה. לגבי מספר כדורים - אף אחד לא ילך עם מחסנית ארוכה "ברגיל" . אקדח עם כדור דומה מכניס בד"כ 10 כדורים 1911 עם אותו כדור מכניס 8 במחסנית.
לגבי הענין של כדור חסר - בפעולה כפולה אין צורך, בערוץ של הבחור הנ"ל { HICKOK45 } יש הדגמה מאד יפה ומפחידה של הענין הזה. מפחידה אם אתה מסתובב עם סינגל-אקשן עם תוף מלא.
טעינה מחדש באמת בעיתית יותר מאקדח רגיל, אבל גם לזה יש פתרונות, עדיין פחות נוחים מהמחסנית המלבנית. וגם פה יש שאלה - כמה כדורים יורה אזרח באירוע לפני שמגיעים כוחות בטחון?
אני מסתובב כיום עם CZ83. אקדח קטן, בנרתיק חיצוני. מדי פעם אני חושב לעבור לאקדח רציני יותר.
בג'יפולוג יודעים הכל #1928 - אקדח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
החבר'ה בארה"ב מדברים על מוסלק כשהם דנים בתופי הספציפי שבסרטון וגם בעוד כמה. הפסילה של אקדחים מסוג זה בעולם האקדחים הישראלי נראת לי גורפת מדי, אולי סוג של עדריות.
אקדח זה כלי נשק שדורש מיומנות שונה וגבוהה מאשר נשק ארוך כדי לפגוע ביעילות.
לא ״עדריות״ אלא שילוב של הבנה כי מיומנות ממוצעת במקרה הטוב, ונמוכה של רוב המשתמשים, יחד עם יתרון מוחץ של ייצור כוח אש מול מי שיש לו פחות תחמושת זמינה,
גם אקדח התופי הראשון נולד מההבנה הזו כממשיכו של נשק חד-לועי שנדרש לטעינה אחרי כל יריה.
שלב את זה עם משקל נמוך יותר=נוחות נשיאה והסלקה, והיתרון ברור.
גם אם התחמושת פחות חזקה, כמה אנשים מסוגלים לייצר מקבץ מהיר וסביר עם מגנום 375?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
עבור אזרח מן השורה שנושא אקדח להגנה עצמית משום הסיכוי הקטנטן שיתקל בסיטואציה מתאימה, לא צריך "הכי טוב" וגם לא משהו שמתקרב לזה. צריך "מספיק טוב" ולצורך העניין מה שצריך להשקל הוא נוחות נשיאה, עלות וכוח עצר של הכדור.
ובתרגום לעברית: צריך אקדח מודרני (כי הישנים הם או גדולים וכבדים מדי, או בעלי תחמושת בקליבר שכח העצירה שלו - נחות משל ה 9 מ"מ).
אין שום הגיון ברכישת נשק שעולה 3000 או 4000 ש"ח בשעה שנשק שעולה 500-1000 יעשה אותה עבודה בדיוק.
בעת רכישת נשק, צריך לחשב את כלל העלויות: אימון לקבלת רשיון, 50 כדור לפחות (לאותו אימון), נרתיק שיאפשר נשיאה נוחה ובטוחה ורצוי - מוסלקת, ערכת כלי ניקוי, 2 מחסניות תקינות, בדיקת תקינות על ידי נשק (כשמדובר בנשק שאיננו חדש).
קח בחשבון שבעת קניית נשק משומש במחירים שציינת, תקבל בדרך כלל מחסנית אחת או שתיים שרצוי לבדוק את מצבן, נרתיק מיושן וערכת כלי ניקוי שהבעלים הקודם רכש או קיבל לפני כך וכך שנים (או עשורים) ותחמושת שגילה לא תמיד ידוע, אך את שאר הדברים (בדיקת נשק, 2 אימונים - אחד בנשק של המטווח ואחד בנשק שרכשת - שרק אחרי קבלת הרשיון תורשה לירות בו ועוד) - תצטרך לממן ומדובר בתוספת של מאות רבות של שקלים.
ברוב המקרים, תקבל במחיר הזה אקדח שיהיה או גדול וכבד(אף אן, סי זד 75 וכו'), או קומפקטי אך בעל קליבר קטן (סי זד 83, ברטה 84 וכו').
בסיטואציות הרלוונטיות ברחוב הישראלי אף אחד לא יתפוס כוונות אלא ירה אינסטנקטיבית ולכן, למשל לכוונות מעולות אין כל כך משמעות אלא אם היורה מיומן מאוד ומתורגל בתפיסת כוונות (מיומנות שנרכשת באימון רב).
ובתרגום לעברית: "כבוד השופט, הרגתי את השוטר שעמד בסמוך למחבל, כי קראתי בפורום ג'יפים שבעת אירוע, לא מכוונים אלא יורים אינסטינקטיבית"... "אתה מורשע בהריגה ברשלנות. לפני היותי שופט הייתי מדריך ירי ואני יודע שבנשק לא יורים ללא שימוש בכוונות"
לצורך העניין, למשל, FN ישן 9 מ"מ ארוך, ייתן תמורה מצויינת.
אכן. תמורה מצויינת אם תהיה מוכן לשלם בריפוד רכב קרוע, חולצות עם חורים באיזור המותן, חגורות מעוותות שצריך להחליף כל כמה חודשים או (הכי סביר) - הנשק ה"מספיק טוב" ינוח בשלום על משכבו בארון או בכספת ויחזור לחיים כל 3 שנים - באימון התקופתי ומדי כשנה - בטיול השנתי של בית הספר בו לומדים הילדים ושאליו הצטרפת כהורה מלווה ואולי מדי פעם בטיול ג'יפים לדרום.
שני טיפים עבור היורה הבלתי מיומן (באופן כללי, כל מי שלא עבר קורס אחיד ממלכתי): אין טעם לפתוח באש בטווח קטן מ 10 מטרים, רוב הסיכויים שתבזבז תחמושת לשווא, בנוסף, אל תרוץ לכדור בראש. הפסק הירי כאשר המחבל נופל ותשאר עליו בשליטה מרחוק.
מניח שהתכוונת ל"יותר מ 10 מטר" ואכן, יורים למרכז מסה.
סליחה על הביקורתיות אבל אני נתקל במקרים הללו 6 פעמים ביום
שרשור משובח!
כאחד שלאחרונה עבר את התהליך אתן את נקודת הראות שלי:
בחירת האקדח - ההפרש במחיר של משומש וחדש, באקדחים החדשים קיים, אבל לא משהו ענק, לגלוק 19 ההפרש כ -800 ש"ח, כל אחד שיעשה החישוב שלו. האקדחים החדשים מאוד נוחים, בדקתי מספר ולא ממש הרגשתי הבדל מהותי, היריחו הרגיש לי יותר כבד ביד, ה S&W פחות אהבתי את הצבע הכסוף, אבל כולם נוחים ומצויינים, בסוף הלכתי על הגלוק 19, מסיבה אולי זניחה שזה האקדח עם הכי הרבה תוספות והתאמות אפשריות.
עלות העניין - זה לא עניין זול, יש לקחת בחשבון, בנוסף לריצות למשרד לביטחון פנים, גם כספת, כדורים והרבה, מי שחושב שמטווח אחד והוא מוכן פשוט טועה, אני אחרי שני מטווחים יודע בפירוש שזה לא מספיק. בנוסף גם נרתיק מוסלק, הטובים עולים, לקנות בזול ברשת אחד מעור ממש לא כיוון, להוסיף גם ערכת ניקוי טובה ועוד הוצאות, להערכתי כולל הכל הגעתי לקרוב ל- 7,000 ש"ח.
שלא נשתמש - מה לעשות שאין היום מקום בטוח, כביש 443 למשל, שאני נוסע בו לעיתים קרובות, אבל באימון הירי הדגש היה על ירי בשימוש בכוונות, שזה יהיה אינסטקטיבי, כמו ההוצאה מהנרתיק, הטעינה, האחזקה וישר לכוונות, כל ירי בצורה אחרת חסר ערך ומסוכן, להגיד לכם שאני מרגיש שאם חלילה אצטרך אני מוכן לעניין, כנראה שלא, לכן כל חודש אני מתכנן לעשות אימון, עד שזה יהיה אינסטקטיבי התהליך.
עוד משהו לשים לב באימון, אימון טוב זה לא רק לכוון למטרה ולירות, זה אימון עם מדריך מקצועי, שמכניס אותך ללחץ, מדמה לך החלפת מחסנית בלחץ, מעצורים ותפעול, מדמה לך הליכה ברחוב ופתאום אתה צריך לשלוף ולירות, צריך לדאוג לכך שהאימון יהיה בעל ערך, במצב אמיתי אתה ממש לא תהיה בתנאי המטווח בחנות.
לסחוב האקדח איתך - שלא נתבלבל לרגע, זה לא נוח! במיוחד כאשר במקום עבודה בלבוש מה שנקרא Business Casual אין ממש מקום לאקדח כאשר החולצה בפנים, מודה האקדח לא עליי במשרד, שמור במקום מאובטח היטב ובהישג יד, קחו את זה בחשבון שיש לדאוג לו כל הזמן, להשגיח ולשמור. מבחינתי זה טבע שני ולא מפריע, אבל מי שחושב שזה פשוט, כנראה לא בנוי לעניין וחבל להיכנס לזה, כי האקדח ישכב בכספת.
אילן, עושה רושם שהבנת את העניין,
אם יש לך ארבעה ימי שישי פנויים לשעתיים בבוקר בחודש הקרוב ו1750 ₪ להשקיע באימון מעולה שכולל ירי של כ 800 כדור, אתן לך טלפון של מדריך מתאים ( האימון באשדוד).
אימון של פעם בחודש יותר טוב מכלום, אבל יעלה בין 150 ל 260 ₪ ויתן תועלת מאד שולית אם אין לך בסיס טוב.
כושר ירי הוא מיומנות מתכלה כמו כושר גופני, אם האימון לא עקבי היכולת הולכת ופוחתת. זה לא משהו שאדם מן הישוב יעמוד בו אלא אם כן הוא מאמץ את זה כתחביב דומה לריצה או חדר כושר בו הוא מתאמן פעם- פעמיים בשבוע בצורה מסודרת.
ניר, אימון כזה יכול להיות מאוד מעניין, לא רק לי.
העלות קצת גבוהה ואני לא בטוח שאני צריך אימון כזה מקיף, אם יש לך רעיון לאימון מעניין בעלות יותר מתאימה אני הראשון שמצטרף.
מכירים מקום במרכז שניתן להתאמן בו בערב, בימי שישי אחהצ או בשבת?
Sent from Um Melabes
האימון לא יקר( חינם למעשה) כי מחיר התחמושת מסבסד אותו, שים לב שארבע כניסות למטווח (30-60 ₪ לכניסה) ו 800 כדור 9x19 שעולים בין 110-160 ₪ ל 50 כדור לירי חפשי יעלו מינימום 1900 ₪ ... , בירי חפשי אתה סתם עומד ויורה על דף מ 7 מ׳ מקסימום ..., האימון הזה מגוון מאד, מהנה מאד ומועיל מאד, אתה תיווכח שגם זה לא מספיק וכן יש אפשרות להמשיך הלאה מבלי להתחייב למסגרת כלשהי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש הצפון
סליחה על הביקורתיות אבל אני נתקל במקרים הללו 6 פעמים ביום
כמה מללללל. צריך חתיכת ברזל שתוציא כמה כדורים שיפילו את המחבל. זהו. כמובן, הכוונה "יותר מ 10 מטרים". לאורך השנים עם ה FN מעולם לא היו לי קרעים בריפוד או בבגדים. "ירי אינסטנקטיבי"-ולו מהשיקול המשפטי, מסכים לחינוך לירי "דרך כוונות". כמה זה ישים בארוע אמת זו כבר שאלה אחרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
כמה מללללל. צריך חתיכת ברזל שתוציא כמה כדורים שיפילו את המחבל. זהו. כמובן, הכוונה "יותר מ 10 מטרים". לאורך השנים עם ה FN מעולם לא היו לי קרעים בריפוד או בבגדים. "ירי אינסטנקטיבי" - ולו מהשיקול המשפטי, מסכים לחינוך לירי "דרך כוונות". כמה זה ישים בארוע אמת זו כבר שאלה אחרת.
שיהיה לך בהצלחה. אתה כנראה מהמומחים הללו (מגיוור סטייל) שהידע שלו מאפשר לו לירות באמצעות חתיכת ברזל.
אני לצערי שייך לזן אחר. הזן שמאמין שחתיכת ברזל היא רק חתיכת ברזל, ומי שרוכש אקדח, זכאי לדעת מה הייתרונות והחסרונות של הכלי שהוא רכש וחשוב מכך - מה מותר ומה אסור לעשות עם הנשק - בעת הצורך להשתמש בו (כשיש סיכוי של כמעט 100%, שהאירוע ייבדק לאחר מכן על ידי הרשויות השונות מבחינה משפטית, ולכן חשוב מאד להיות מסוגל להגן על ההחלטה לשלוף, על ההחלטה לירות ועל ההחלטה להשתמש או לא להשתמש בכוונות).
ולגבי עודף המלל שלי, מצטער שגרמתי לך לבזבוז זמן.
בניגוד לך, אני רואה בנשק מוצר שיכול להציל את חייך אבל מאידך - גם לסבך אותם עד העצם, ולכן כשמישהו מייעץ לחברים כאן עצה שעלולה לעלות להם בתסבוכת משפטית, אני בוחר לאזן את הדברים, גם אם דבריי מעייפים ולא נעימים לעיין.
אני גם יודע היטב כמה אחוזים מכלי הנשק שאני רואה, רואים את אור השמש פעם בשלוש שנים - בגלל גודלם ומשקלם.
אני מודיע בזאת שלא אעלב אם תקפיד להתעלם מכל מה שאני כותב. (יודע מה. זה אפילו ישמח אותי).
בברכה
אמיר שושני - מדריך ירי, נשק מוסמך, מנהל מטווח ובעלים של מטווח וחנות נשק.
צריך להפריד בין שני תחומים: הנשק וההתנהגות עם הנשק. אין טעם לדון כאן בהרחבה בתחום השני. לגבי הראשון, הטענה שלי היא מאוד פשוטה: צריכה להיות פרופורציה נכונה בין הצורך לפתרון. כלומר, עבור האזרח הממוצע שמבקש להחזיק אקדח להגנה עצמית בסיסית בלבד, אין שום הצדקה לפתרון שעולה אלפי שקלים. בין אם מדובר ברכישת הכלי ובין אם מדובר בהכשרה/אימון. לענין האפשרות להסתבך, היא לא תלויה באקדח אלא במי שנושא אותו וזה לא משנה אם אותו אחד נושא נשק שעולה X או נשק שעולה 10X. עוד, כלים לרוב לא שוכבים במגירה משום שהם שוקלים כמה גרמים נוספים אלא משום שאנשים מתעצלים לשאתם. מעבר לכך, גם האקדח הכי נוח לנשיאה הוא עדיין בגדר תוספת לא נוחה. רק מה, שאם רכשת אקדח ב 500 ש"ח ואתה משאיר אותו במגירה, המצפון פחות מייסר אותך ממצב שאתה משאיר במגירה כלי שרכשת ב 6500 וכל פעם שאתה נזכר בו אתה מבין כמה היית פתי כשקנית אותו.
לא יודע מה זה הגנה עצמית בסיסית .
אקדח, על אחת כמה וכמה מוסלק, לא יהיה יעיל אם הותקפת בהפתעה ברחוב, פשוט כי לא תספיק לשלוף אותו ולהגיב.
תוכל לתת מענה במידה ויתרחש אירוע בסביבתך בו לא אתה זה שמותקף, תוכל להגן על עצמך אם תותקף במהלך טיול, בכל מקרה כזה רצוי מאד שתהיה מיומן ומאומן כי פגיעה מדוייקת בין אם בסביבת קהל ובין אם ממרחק דורשת מיומנות ואימון שעולים כסף רב.
אקדח שלא צמוד אליך בטח שלא יעזור, אקדח לא נוח לנשיאה ישאר בכספת בסבירות גבוהה יותר.
מאז שרכשתי אקדח פולימרי קל וקומפקטי הוא צמוד אלי בכל יציאה מהבית ואני לא מרגיש אותו בכלל, הוא לא מפריע לי בשום אופן, הוא לא נראה, שום מאבטח לא מאתר אותו בכניסה לשום מקום אם אני לא מצהיר עליו. מדובר בתקופה של 8 שנים. לפניו היה אקדח כבד יותר בגודל מלא שבהחלט לא היה נוח, לא איפשר ישיבה נוחה ברכב ובלט כלפי חוץ עד שוויתרתי לרוב על נשיאתו כשלא חשתי צורך בטחוני לשאת אותו.
על אקדחי כיס - סאב קומפקט בכלל אין מה לדבר, יש פלאפונים יותר מורגשים מהם, רק שבכדי לפגוע צריך עוד יותר מיומנות.
המחיר לא צריך להיות 6500 ₪, פחות מ 4000 ₪ יקנו לך אקדח קומפקטי, חדש, מצויין ונוח כולל אימון, תחמושת ונרתיק, תוסיף עוד 1750 ₪ כמו שציינתי ותקבל גם כלים ויכולת לפגוע איתו מצויין ולהתאמן נכון. אולי אפילו תהנה מזה על הדרך ובטח לא תרגיש שיצאת פתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
... שאם רכשת אקדח ב 500 ש"ח ואתה משאיר אותו במגירה, המצפון פחות מייסר אותך ממצב שאתה משאיר במגירה כלי שרכשת ב 6500 וכל פעם שאתה נזכר בו אתה מבין כמה היית פתי כשקנית אותו.
א. אין "אקדח ב 500 ש"ח". יש אקדח ב 500 ש"ח + 260 ש"ח אימון + (לפחות) 70 ש"ח לנרתיק סמרטוט + 100 ש"ח לבדיקת נשק (כי רק אדם חסר אחריות יקנה כלי להגנת חייו ולא יבדוק אותו על ידי איש מקצוע) והגענו למשקולת בארון (בדרך כלל במחיר הזה - סטאר ישן עם 7 כדורים) שעלתה 930 ש"ח.
ב. הראתי בטעות את האשכול הזה לרואה החשבון שלי והוא התחיל לצרוח עלי משהו בסגנון: "אתה רואה דביל למה אתה לעולם לא תהייה עשיר? כי האקדח הכי יקר אצלך (גלוק מדגמי C) נמכר בכ 4600 ש"ח ואתה עוד נותן בחינם לרוכשים את האימון, 100 כדורים, נרתיק, תשלומים וכו' והנה, כאן כתוב שהיית צריך למכור ב 6500 ש"ח".
ובתרגום לג'יפאית:
ג'יפ שעלה 20,000 ש"ח והוא תקוע במוסך כל חייו הרבה יותר זול מג'יפ שעלה כפול ומטיילים איתו כל סופ"ש
אמיר, אל תאמין לרו״ח, לא תתעשר גם מלמכור אקדחים לאזרחים ב 6500 ₪ לחתיכה.
תתעשר אם תתווך במכירת אניית נשק סיני לרפובליקת בננות אפריקאית, תעביר את יהלומי הדמים שתקבל בתמורה ליהלומן בלגי שילבין אותם ולא תשכח להפריש מעשר לכל מי שצריך בדרך כדי שכל זה יעבור ללא בעיות.
יש ד.א מספרים למספר הרשיונות החדשים שהונפקו מאז תחילת ההקלות ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש הצפון
הראתי בטעות את האשכול הזה לרואה החשבון שלי והוא התחיל לצרוח עלי משהו בסגנון: "אתה רואה דביל למה אתה לעולם לא תהייה עשיר? כי האקדח הכי יקר אצלך (גלוק מדגמי C) נמכר בכ 4600 ש"ח ואתה עוד נותן בחינם לרוכשים את האימון, 100 כדורים, נרתיק, תשלומים וכו' והנה, כאן כתוב שהיית צריך למכור ב 6500 ש"ח".
סליחה. לא התכוונתי לסבך אותך כך:)
בוא נרד נמוך. ברטה 9 קצר (כן קצר, תצילנה האזניים, אמרתי "נרד נמוך") בן 30 שנה שעולה 200-300 ש"ח. מול גלוק 28 חדש או אפילו גלוק 26 (תגיד אתה מחיר). מה עדיף עבור האזרח הממוצע שצריך נשק רק בשביל שיוכל להגיב באופן יעיל אם יתקל במחבל? אותו אזרח ש 3000 ש"ח זה תשלום המשכנתא החודשי שלו? עם יד הלב, האם אתה כבעל חנות נשק בכלל תציג מולו את האופציה הראשונה?
יש משהו בזה. גם עם אימון והרבה, ההפרש במחיר עדיין דרמטי והתועלת השולית זניחה לטעמי.
נשק תקין ויעיל ויכולת לעשות בו שימוש יעיל יכולים בכל זאת להיות סיפור של 2000 ולא של 4000 או כפול מזה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
סליחה. לא התכוונתי לסבך אותך כך:)
בוא נרד נמוך. ברטה 9 קצר (כן קצר, תצילנה האזניים, אמרתי "נרד נמוך") בן 30 שנה שעולה 200-300 ש"ח. מול גלוק 28 חדש או אפילו גלוק 26 (תגיד אתה מחיר). מה עדיף עבור האזרח הממוצע שצריך נשק רק בשביל שיוכל להגיב באופן יעיל אם יתקל במחבל? אותו אזרח ש 3000 ש"ח זה תשלום המשכנתא החודשי שלו? עם יד הלב, האם אתה כבעל חנות נשק בכלל תציג מולו את האופציה הראשונה?
נתחיל מהסוף - נתת דוגמה לא טובה. אם תדפדף אחורה תיווכח שאמיר הציע אקדחים מדגמים לא מבוקשים בחינם לחברי הפורום.
ברטה קצר ודומיו לא עולים 200-300 ₪, ציינתי כאן לפני מספר תגובות שמחירי האקדחים המשומשים שאנשים מציעים ביד 2 כבר מזמן לא אטרקטיביים ולא שווים את ההפרש מול חדש. גם בעבר לא הציעו למכירה אקדחים במחירים כאלה כי לא היו טורחים להגיע אתך לפקיד רישוי ולסוחר נשק עבור סכום כזה, אם ירשת או קיבלת במתנה מחבר שמחליף - ניחא ... גם אני הצעתי כאן בעבר אקדח מעולה למסירה לפני 8 שנים, אף אחד לא הרים את הכפפה, היום לעומת זאת אנשים חושבים שיוכלו להיפטר מהבזנט״ים שלהם בסכומים דמיוניים, אפילו כאלו שנמצאים במשטרה והם לא יקבלו עבורם אגורה.
בתי מסחר לא מציעים אקדחים משומשים בפחות מ 1500 ₪ וגם זה נדיר.
לגבי המשפט ״יוכל להגיב באופן יעיל אם יתקל במחבל״ כאן אני ממש לא מסכים. תן לי תרחיש שבו אזרח שולף אקדח ומגיב באופן יעיל ואסביר לך למה לדעתי אתה טועה.
אני יכול להסכים על דבר אחד שלא אמרת אבל אולי בשורה התחתונה אליו אתה מתכוון -
הקונה המצוי, במקרה הטוב שירת בצה״ל ומכיר נשק ארוך, אין לו מושג בסיסי בשימוש באקדח, אבל נפתחה לו הזדמנות לקבל רשיון שחבל לו לפספס. הוא לא יירה מעבר ל 50 הכדורים שחוייב, אלא בחידוש הרשיון, הוא לא יטרח לשפר את המיומנות שלו, הוא לא באמת חושש להיתקל באירוע בטחוני אבל האופציה לנשיאת אקדח משפרת את תחושת הבטחון שלו, גם אם רוב הזמן ישהה בכספת. במקרה הזה (שהוא הרוב המוחלט) עדיף כנראה להוציא כמה שפחות כסף, כי האקדח היקר ביותר לא יהיה יעיל יותר מאקדח מים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אני יכול להסכים על דבר אחד שלא אמרת אבל אולי בשורה התחתונה אליו אתה מתכוון -
הקונה המצוי, במקרה הטוב שירת בצה״ל ומכיר נשק ארוך, אין לו מושג בסיסי בשימוש באקדח, אבל נפתחה לו הזדמנות לקבל רשיון שחבל לו לפספס. הוא לא יירה מעבר ל 50 הכדורים שחוייב, אלא בחידוש הרשיון, הוא לא יטרח לשפר את המיומנות שלו, הוא לא באמת חושש להיתקל באירוע בטחוני אבל האופציה לנשיאת אקדח משפרת את תחושת הבטחון שלו, גם אם רוב הזמן ישהה בכספת. במקרה הזה (שהוא הרוב המוחלט) עדיף כנראה להוציא כמה שפחות כסף, כי האקדח היקר ביותר לא יהיה יעיל יותר מאקדח מים.
לא התכוונתי ולא אמרתי.
צריך לקעקע את השיח הפסאודו-מקצועי שמעודד את תרבות הצריכה שסובבת אותנו וכדאי, במסגרת זו, להיות ערים למלכודת השיווקית המודרנית של "אני צריך/חייב הכי טוב". הסוגיה שנדונה בשרשור הזה היא דוגמה קלאסית לכך. עיון עדכני קצר ביד2/כלי נשק מציף כמה מועמדים לא רעים בכלל אבל מי שמעונין להוציא את מיטב כספו על מוצר מעולה שהוא לא צריך אותו באמת, מוזמן לעשות כן. מי שכבר עשה את זה כמובן יתקשה לאכול את הכובע...אם חסכתי, ולו לגולש אחד, כמה אלפי שקלים, דייני.
דוגמה? יש שם FN קצר+שתי מחסניות+שני נרתיקים ב 850 ש"ח. תתמקח קצת ותוריד ל750. תוסיף עוד 250 על אימון כולל תחמושת וסגרת פינה ב 1000 ש"ח במקום סביבות ה 4000 שדוד "אני רוצה הכי טוב" יסדר לך. לא נשק שלי ולא מכיר את מי שרוצה למכור אותו.