בנתיים..
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001087683
http://www.calcalist.co.il/markets/a...647279,00.html
Printable View
ומה אם על הבורג מסומן 8.8 אבל בעצם עשו לו ציפוי בארץ בלי שחרור אז הוא חלש ממה שמסומן עליו?
אם מתחילים ככה אין לזה סוף.
אסף.
קובץ מצורף 105075
קובץ מצורף 105076
קובץ מצורף 105077
בבקשה, אני מחכה.....
בחייאת. חכו לנוהל. אל תטחנו את זה עכשיו
באמצעי תקשורת אחרים, מציקים לי להגיב(להתנצל.. פחחח).
אז, ברשותכם, אני אתחיל בדבר הרציני יותר:
הכל יכול להיות, אסף.. הכל יכול להיות.
אבל אם כתוב 8.8, אין שום סיבה נוספת לבדוק.
אם לא כתוב כלום ועוד אם זה נראה מצ'וקמק - יש ויש.
ולכן צריך "שיהיה כתוב" - איזה קיט (ובקיט כבר כתוב איזה בורג וכו').
ואם הבודק/בוחן חושד במשהו (כמו למשל, אם הוא רואה איזה בורג מפוקפק או הגבהה מצ'וקמקת), מה יותר קל מלהעביר הלאה, לבחינה מעמיקה - אז יוכלו, אם ירצו, לבקש בדיקת מאמצים לרכיבים.. למרות התקינה.
ואם יש מדבקה של קיט - האחריות שלך. הבודק עשה את שלו.
אם אין מדבקה או אין תקינה בכלל (מלבד הגובה המאושר).. השמיים הם הגבול - אפשר גם לעשות הגבהה מבצק עלים דחוס ובעגן עם רוק גמלים במקום ברגים - אבל אז צריך לבדוק הכל.. בטסט וכו'.
לכן, הרעיון שבמדינה שאין בה אחריות אישית (דיברנו על ההבדל בין ישראל וארה"ב), שיתקננו רק "גובה מקסימלי" כמדד, הוא.. קלוש ביותר.
ברנרד, אתה היית החייל המקורי ששאל ״עם קיטבג״?
הוא היה בתוך הקיטבג.
אסף.
ועכשיו לאתנחתא הקומית..
בועז.תצטרך להתאמץ קצת יותר..
קודם אציין את המובן מאליו ונעבור, בהדרגה לשטויות שיש בגוף המלל שהעלת מד'מרקר:
- לא אמרו לך לא להאמין לשום דבר שמופיע במוצר של אפל? אין בו שום דבר מלבד יחסי ציבור ואויר נפוח, במחיר מופקע.. וגם, כמובן, שיחזור ומיחזור של "חדשות" ישנות של יצרנים/מקורות אחרים ופריטה על נימי אמונת טפלות ורווחות (כמו תיאוריות קונספירציה למיניהן), כנהוג בחברה/חברה אמריקאית.. תחליף כבר טלפון ותזכה לכתבות/מאמרים רציניים יותר.
- אתה משווה "הערת שוליים" באיזה אוסף כותרות, בטור של כתב/פרשן (ששמו אלכס!!! - יענו אלכסנדר?), לכתבות המעמיקות (בגבולות המידיה - לא טענתי שהם הרצאות בפקולטה של קלוגס) שאני העלתי? די, תגדל. יש לך שיקול דעת (בספק - תראה איפה אתה גר.. ולמה ובמה אתה נוהג בשטח.. במקום הדבר האמיתי:rolleyes:). תשווה בין הכתוב בכתבות שאני העלתי (ולא חיפשתי הרבה) לבין הגיחוך שאתה העלית..
- לא כל דבר שכתוב בישראל, עלמה ש"קורה בארה"ב", באמת משקף את מה שבאמת קורה פה.. סתם דוגמא, מחירי הדלק שמתפרסמים בארץ, לגבי ארה"ב. נדמה לי שאמרו שהם מתקרבים ל-$2 לגלון... אצלי, בדרום ג'רזי (ליד פילדלפיה) המחיר נמוך יותר כבר המון המון זמן... שנה או יותר. עכשיו הוא ירד למתחת ל-$1.7. דוגמא שנייה הוא מה שקורה עם טראמפ או כמה הכושי אהוב/מצליח (ראיתי שהוא בכה אתמול... אתם צריכים לראות מה עושים לו על זה פה..).
- נדמה לי שג'ו אמר פעם שזו טעות לדבר על ארה"ב כעל מדינה - זה אוסף של 50 מדינות וכולן... עם זכויות - זכויות הפרט וזכויות הקאופרטיבים וכו' וכו'.. לבוא ולהגיד ש"ארה"ב עושה כך וכך", כאילו שיש איזו יד מכוונת (ואני לא מדבר על הממשל..) שמאחדת את כל הפרטים האלה שמרכיבים את ארה"ב... נאיביות.
- ופעם כבר כתבתי מה אומרים על אובמה והאופורטוניסטיות שלו - לדוגמא. לפני כשנה התפרסמו מספרי המשרות החדשות בארה"ב (מקביל לנתוני האבטלה.. נושא חשוב פה) והדבר אפילו זכה לתהודה בארץ, כמה שאובמה הצליח (איך הדמוקרטים חגגו... כמו ב-4 ביולי)... מה התברר אח"כ - כל נתוני המשרות החדשות הגיעו מ... טקסס. מושל רפובליקני שלא הסכים עם תוכנית צימצום הפקת הנפט של אובמה (אובמה אפילו רצה להכריח אותו אבל טקסס איימה לפנות לבימ"ש עליון, על חריגה מסמכות הנשיא - הוא לא רצה עוד פיאסקו כמו תכנית הבריאות שקרסה אז) עודד את התעשייה ונוספו, במשך כמ חודשים, כמה מאות אלפי משרות (ועוד כמה צעדים שפשוט משכו את כל הכלכלה האמריקאית למעלה - ניתן לעשות חיפוש ולבדוק את זה..) ו.. אובמה אמר שהוא הצליח להוריד את אחוזי האבטלה.. לא משנה שהאחוזים באו למרות תוכנית שלו לקיצוץ.. השורה התחתונה - הוא נשיא, אחוזי האבטלה ירדו = הוא לוקח קרדיט.
ואחרי ההקדמה הקצרה הזו.
יש פה כמה וכמה ערוצי כלכלה בטלוויזיה (כמו שיש הרבה ספורט וקניות וכו'..) ובכולם (אינטואיטיבית) מציינים את הקריסה של חברות הנפט שמפיקות נפט מפצלי שמן (שהעלו את התפוקה של ארה"ב למעמדה נוכחי).
הם גייסו המון כסף(תוך שימוש ביחסי ציבור פטריוטיים) מהציבור ו... הפקת הנפט עולה יותר מהמחיר לחבית. הם חיים על הכסף שגייסו ולא על הכנסות (צופים שההתמוטטות תהיה השנה)... כמה חברות כבר נסגרו לגמרי והביטול (להזכירכם, בהובלת אובמה) של צינור הנפט חוצה ארה"ב, לקנדה, נתן להם עוד מכה (המדינה המובילה בפצלי השמן היא צפון (או דרום.. לא זוכר... לא באמת משנה) דקוטה.. ולמחיר ההפקה הגבוה של הפצלים, נוסף עכשיו מחיר ההובלה העצום לטקסס/למפרץ מקסיקו (שם מזקקים ומשלחים) בלי תקווה להוזיל עלויות ולפתח בתי זיקוק באיזור.
יענו - תעשיית הנפט בארה"ב, נמצאת במשבר אמיתי, שעדיין לא הגיע לתחנות הדלק.
את המשבר הזה יוזמת/מתחזקת, במידה מהותית, ערב הסעודית (אופ"ק) שמסרבת להוריד את התפוקה ולגרום להעלות את מחיר הדלק, לרמה שתאפשר לחברות האמריקאיות לשרוד (וגם נגד האירנים שאוטוטו מתחילים למכור, בכל מחיר כנראה, וגם נגד הרוסים, שמהווים מתחרים והכלכלה שלהם קורסת).
הסעודים "מכניסים" לאובמה בכל דרך אפשרית (אתם צריכים לראות פה כתבות... כאילו, עוד מעט הם שולחים איזה בריון לתת לו סטירה), בגלל כל מיני אמירות שלו והחתימה על הסכם הגרעין עם אירן.
וזו גם הסיבה שהוא מותקף (בין היתר.. יש הרבה שמשתמשים בו כשק איגרוף) על ידי מנהלי חברות הנפט, שמאשימים אותו בירידה הדרסטית של מחיר הנפט ובהפסדים שלהם (ובעקבות כך בקיצוץ משרות וכו').
עכשיו..
לבוא ולטעון שהכל מכוון ומנוהל על ידי הממשל/אובמה, מתוך כוונה להשיג מטרה מסויימת....
איך אומרים בשפה אקדמית - "פחחחחח".
באמת נראה לך שחברות אמריקאיות (פרטיות וכאלה שנסחרות בבורסה) באמת יבחרו להפסיד מיליארדים, להביא להתמוטטות ולגרום לאבדן של עשרות אלפי מקומות עבודה, רק בגלל שאובמה רוצה להכניס לרוסים?
אחרי כל מה שאתה יודע (וג'ו ואני סיפרנו וגם כתבות שונות) על ארה"ב, אתה באמת מאמין שזו "הדרך האמריקאית".
אתה באמת חושב שהאמריקאים יסכימו לוותר על רווחה כלכלית על מנת להשיג הישג מדיני?
אתה באמת חושב שאיזשהו נשיא היה משתמש ב"הוראה נשיאותית" (והוא יכול, תאורטית ומעשית) על מנת לכפות דבר כזה על חברה פרטית/ציבורית (בניגוד לממשלתית) - להפסיד לטובת מטרה גדולה יותר?
יש מצב נתון, שהסעודים מסרבים להעלות מחיר של נפט, ששוב אובמה מייחס לעצמו ולאיזו "תכנית אב" גאונית - אם בכלל ה"כאילו מאמר" הזה משקף דיעה של מישהו בממשל.
איך זה כהתנצלות?
- - - Updated - - -
"אבל אמא - הוא התחיל":rolleyes:
שואלים/מעלים שאלות/אמירות מטופ##ת ואח"כ מתלוננים על התשובה שמקבלים... נו, מה יהיה.
ושוב... תודה על המחמאה אבל אני בהחלט לא הכי חכם ובטוח שלא היחיד שחשב על הדברים האלה.. צריך רק לקרוא בין השורות של ההצעה (וגם בשורות) ולא להסתנוור מהאור.
וכבר כתבתי, שמי שלקח ברצינות את הציניות שלי (שמי שניסח את ההצעה, לא זכה לליווי)... חבל.
- - - Updated - - -
איך פיספסתי את זה..
תגיד... האבק שקע מספיק?
עכשיו מחכים לנוהל.. שישקע?
למה נחכה אח"כ.. אני במתח:confused:
איל לי כוח לקרוא מעבר לשורה עשר ושם היתה התפלמסות שהמאמרים לא רציניים.
אז הנה אחד יותר מעמיק.
http://www.bbc.com/news/blogs-echochambers-29651742
קובץ מצורף 105078
קובץ מצורף 105079
סליחה אפשר במילה עד משפט. לא חייב מאמר אוניברסיטאי אבל למדת מהקליינטים שלך...
לעולם לא מודה
תיקון - הצינור חוצה אלסקה...
- - - Updated - - -
שוב אפל... מה יהיה?
והיה ברור שהאלכס הזה ציטט משהו קצת יותר רציני ממה שהוא כתב.
רק שלא קראת את כל המאמר שאתה מעלה...
מישהו שם, לא אני, מעלה ספק אם יש "יד מכוונת" או "מלחמה סודית"... יש עובדה של מחיר נמוך והסיבות לכך די גלויות... לא חייבים לחפש "קונספירציה" יותר ממה שיש...
ברור שהמחיר נמוך בכוונה... לקשקש שארה"ב היא היוזמת/מכוונת/מפעילה את זה... נו, טוף..
תנסו להסביר את זה לחברות שפושטות את הרגל ותראו איך מתארגנת תביעת ענק נגד הממשל...
ואין כוח מעבר לשורה 10.. אופייני ללקוחות אפל.. אם רק היו ממשיכים לקרוא את הנתונים של המכשיר, מעבר לסופרלטיבים והסיסמאות בשורות הראשונות...
אז תעשה מאמץ.. תקרא מעבר לשורה 10, לפחות במאמרים שאתה מעלה..:)
וסתם ככה, כדאי לחפש נתונים מינואר 2016, יודע מה? גם מדצמבר 2015 יהיה טוב, משהו שלוקח בחשבון דברים שקורים עכשיו - ולא מאוקטובר 2014....
וואללה. אפילו לא שמתי לב לתאריך... מחליד:(.
בועז!!!
תתבייש, לעבוד ככה על זקנים!!
סוף 2014 מלמדת על המגמה שקרתה ב 2015 שממש עכשיו הסתיימה אבל למה לבלבל עם עובדות כשאפשר להיתפס לתבהלת...
כן, כן... ברור..
למה לבלבל עם עובדות, כשאפשר להעלות מהאוב תאוריית קונספירציה "שלא תפסה".
נכון... בדיוק..
תוריד לעצמך כמה נקודות על... לא משנה על מה, רק תוריד.
תחליט אתה כמה..
- - - Updated - - -
כן, כן... ברור..
למה לבלבל עם עובדות, כשאפשר להעלות מהאוב תאוריית קונספירציה "שלא תפסה".
נכון... בדיוק..
תוריד לעצמך כמה נקודות על... לא משנה על מה, רק תוריד.
תחליט אתה כמה..
בועז, מה הסיכוי שמישהו מ"חורשי רעתנו" ינבור בערמת הקש הזאת ויגלה את ה"טיפים" של ברנרד... איבדתם את אחרון גולשי ג'יפולוג אפילו, עם הפליק-פלאק לכיוון מחירי הנפט [emoji48]
אתה מתלונן?
לדבר על "הנושא" אסור - עדיף לחכות בשקט.
לדון בפרטים שעלו במסמך אסור - שלא להסגיר פרטים.
מחירי הדלק לא רלוונטיים - רק שלא יבדקו מי העלה את זה בשירשור הנוכחי.
וברמה הכללית..
להעלות תמונות באתר, זה טרוויאלי כמו להתקין נעילה - מי שמומחה, לא מבין מה הבעייה.. נדמה לי שהיה שירשור להצעות לשיפור האתר... מה עשו עם זה?
האתר נתקע כל כמה שעות/ימים.
אנשים נחסמים/נמחקים/מורחקים/נעלמים בלי לתת סיבה ממשית ובלי להודיע ליתר המשתמשים("מי שצריך לדעת יודע... ")...
אני בכלל לא בטוח שמה שכתבת הוא הגורם ל"איבוד הגולשים" בשירשור..
אבל זה נושא אחר.. שאני בטח שלא אפתח פה.. או בכל שירשור אחר..
ברנרד - עכשיו זה באמת סתם.
המעם האחרונה שמישהו נחסם / הורחק / נמחק / הועלם על ידי ההנהלה היתה מזמן, וכולם יודעים למה. וגם זה היה מאורע שהפעם הקודמת שקרה היתה עוד קצת מזמן, מדובר על גולשים בודדים שהורחקו או נחסמו, בודדים ממש בכל חיי האתר.
כנ"ל לגבי תקיעות של האתר - הוא רץ בלי בעיות מאז השדרוג האחרון ממש טוב, ממש מהיר וממש אמין, אז אל תגיד סתם - למרות שאם זו החוויה שלך אני לא יכול להתווכח עם זה, אלא רק לבקש שתשלח בבקשה בפרטי קצת פרטים על תווך הגלישה שלך כדי שנעביר למישהו מהמומחים הטכניים שיבדקו מה הבעיה.
בקיצור.. עכשיו אתה סתם משמיץ.
אסף.