אכן כן.
Printable View
אכן כן.
לא רע.
גם ללנדקרוזר הם מציעים בולמים תחליפיים?
לא יודע. בדקתי להיילקס.
לא רע?
זה הכי טוב שאפשר לבקש.
שהשיפור מגיע ישירות מהיבואן.
אם זה עולה מעט יותר, זה שווה את כל הכאב ראש אחרי זה עם כן/לא אחריות ואישורים האם זה תקין או לא.
אני מניח שלא מדובר בהגבהה אלא רק בבולם אפטרמרקט במידה המקורית.
כשמדברים על בולמי זעזועים - אז ביחס לאיכות הסחורה המקורית של טויוטה (יצרן שמאוד לא מצטיין, בלשון המעטה, באיכות מערכות המתלים שלו), זה אכן שיפור תהומי.
בעניין הגבהה הם אומרים שיגביה מעט. פחות מ 5 ס"מ.
אני ביקשתי שיחפשו דרך להחליף ללא הגבהה בכלל.
השאלה היא אם יש דגם ספציפי של בולם שצריך לבקש.
בולם זעזועים לא מגביה את הרכב, תגיד להם שילכו ללימודים בפקולטה להגבהות גבוהות, שם יקבלו השכלה.
אני לא מבין למה אי אפשר לענות על שאלה פשוטה בתשובה פשוטה.
למה צריך להוסיף התנשאות?
מוציא את החשק לשאול בפורום.
מצטער אם הבנת את זה ככה, זה לא היה כלפיך אישית אלא מופנה ליבואן טויוטה שאמר לך שבולמי פוקס נותנים הגבהה.
מה שנותן הגבהה זה החלפת קפיצים, בדרך כלל קשיחים יותר ש"מחזיקים" את המרכב בגובה מסויים יותר מהמקור, בולם זעזועים נועד לרסן את הרכב במהמורות, לא להגביה את הרכב.
משום מה ראיתי בעיניים איך החלפת בולמים פשוטה בסופה (לא שלי) שהבולמים שלה היו גמורים ומתים (הורכבו מונרו גז שחורים פשוטים) מרימה את הרכב במעט. סנטימטר-שניים - אבל מוחשי. אין לי הסבר אבל עובדה. אין כמו מראה עיניים.
אני מניח שברכב חדש החלפת בולמים לא אמור להגביה.
אבל אם בנוסף לאיכויות הידועות של הבולמים הללו שאין עליהן ויכוח, זה גם מרים קצת את הרכב ומבחינת היבואן זה בסדר ומאושר ולא פוגע במילימטר באחריות - הרווחת פעמיים. מה אתה מתלבט?
[QUOTE=נדב42;688181]חברים, מרוב חפירות שכחתם דבר אחד חשוב, וזה את פותח השרשור. הוא כבר קנה את הרכב, שיפר קלות, והוא מבואס ...
מבלי להכיר את הרכב בכלל, אני רוצה להתמקד בלנסות ולעזור, ומדובר בשתי בעיות נפרדות שלכל אחת מהן פתרונות ... נפרדים.
(ואני מתנצל מראש אם משהו מהדברים בכלל לא רלוונטי לוויגו...)
1. גלגלים מפרפרים (לא בהצלבה):
הפתרון הקלאסי הוא להוריד אוויר, אולי גם (הרבה) מעבר ל- 21PSI. כמה ? תלוי ברכב, בצמיגים ובמשקל המועמס, (וכאמור אני לא מכיר את הויגו). כלל אצבע פרטי שלי: אני מפחית כך שהרכב שוקע 1-2 ס"מ לנסיעה שוטפת בשטח, ובקטעים טכניים קשים מוריד עוד הרבה יותר. מצטער שאני לא יודע להגיד מספר, פשוט לא מכיר את הרכב.
פתרון אחר (ואפשר גם וגם כמובן) הוא לעבור לצמיגים שנותנים אחיזה טובה יותר בסלעים. ההבדל בעיני הוא משמעותי. צמיגים כמו מקסיס ביגהורן או 8060 (שקצת יותר ידידותי בכביש) ייתנו לך אחיזה טובה יותר, ותוכל להוריד איתם ללחץ אוויר נמוך יותר לעומת צמיגי A/T. המחיר (מעבר למחיר הקנייה כמובן) הוא אחיזה פחות טובה בכביש (משמעותי בכביש רטוב) ורעש צמיגים מוגבר בכביש. הצמיגים שציינתי הם כמובן רק דוגמא והדברים נכונים לכל היצרנים ...
2. הצלבה מהירה מדי:
הפתרון הוא טיפול במתלים. צריך לראות את הרכב כשהוא מצליב ולהבין מהו הגורם, ויכולים להיות כמה:
א. סוף מהלך המתלים: אם אתה רואה שהרכב נמצא בסוף מהלך המתלים (קשה לי להאמין לפי התיאור המקורי), אין ברירה אלא לחפש קיט שמשפר את המהלך. איך יודעים ? כשהרכב בהצלבה תופסים כמה חבר'ה ומנדנדים ...
ב. מייצב/ים קשה/ים מדי: למתלה יש עוד מהלך להפתח/להסגר, אבל המייצב מונע ממנו. הפתרונות הם: מייצב עם ניתוק מהיר (אם קיים לרכב), להחליף מוט מייצב לגמיש יותר, להוריד את המייצב לגמרי (פוגע ביציבות בכביש, יכשיל בטסט אם ישימו לב)
ג. קפיצים קשים מדי למשקל המועמס: זה נראה בשטח דומה ל-ב', אבל אם אין מוט מייצב לסרן המדובר אז כנראה שהקפיצים קשים מדי, ויש לזה פתרונות ספציפיים (למשל להוריד עלה או לטפל בקפיצים - יש מספר בתי עסק מתמחים בארץ.)
* אם ביומיום אתה נוסע מועמס מאחור וריכוך הקפיצים הוא לא אופציה, אז תתארגן לנסוע גם בטיולים עם משקל דומה.
וכמובן כל זאת בתקווה שפותח השרשור עדיין קורא כאן ...[/
קודם כל תודה על התגובה
אני כבר הורדתי לחץ בצמיגים וזה עזר אבל מה שבאמת עזר זה לשים משקל מאחורה זה מחולל פלאות לעבירות לכן אני מחפש עכשיו להרכיב סגירה מאחורה שפותרת אותי מלהעמיס אבנים כל פעם שאני נכנס לשטח
תודה רבה לכל המגיבים מבחנתי העניין סגור
בולם עם לחץ גז גבוה מספיק משמש כקפיץ חלש מאוד. לפוקס יש לחץ של כ-200psi, עם קוטר בוכנה של כ14 מ"מ (הנתונים יכולים להשתנות קצת, אבל הדוגמא ריאלית). זה 13.8 באר על שטח של כ154 ממ"ר, שזה אומר שכל בולם דוחף בסביבות 21 ק"ג.
לא מכיר מתלה של היילקס לעומק, אבל סביר להניח שקבוע הקפיץ שלו הוא משהו בסביבות ה45-55 קג לס"מ, ולכן בולם ממוצע של פוקס יגביה אותו בחצי סנטימטר.
יש מרווח טעות בחישוב, אבל גם אם תכפיל את הנתונים של ההילקס פי שניים (או חצי) עדיין תקבל סנטימטר בלבד.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אלון,
סגור על קוטר הבוכנה?
הקוטר החיצוני של הבולם הוא 2אינצ+, וזה בולם מונו.
זה הקוטר של המוט של הבוכנה.
הלחץ שווה משני צידי הבוכנה, אבל חלקה העליון גדול בשטחו מחלקה התחתון בערך ששווה לחתך של המוט.
לכן, בשביל לקבל את הכוח שנוצר, אתה מכפיל את הלחץ בשטח החתך של המוט בלבד.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
הלחץ שווה במצב סטאטי, אבל לא במצב דחיסה, בו יהיה מפל לחצים בין הצדדים, זה שנדחס וזה שנפתח ויש בו לחץ שלילי ביחס לצד הנדחס.
אלון,
לפחות בהיילקס הישן יותר, למיטב זכרוני קבוע הקפיץ הוא כ-70 ק"ג.
כשמדברים על שינוי גובה כתוצאה מהחלפת בולמים מדברים על מצב סטאטי.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
דורון,במצב סטאטי הלחץ שווה אבל השטח שונה בין שני צידי הבוכנה בגלל שבצד אחד יש מוט ... =הצד של האין מוט דוחף חזק יותר עם אותו הלחץ=מרים את הרכב טיפל'ה.
זה בולם. לא בוכנה. הגז לוחץ רק צד אחד והשני בלחץ אחר כי בין שני חלקי הבולם יש שסתום (דיסקיות או רינג עם קפיצים תלוי בבולם, והוא לא לגמרי פתוח בשום מצב, ואם במצב מנוחה הוא נלחץ על ידי הלחץ שבו הגז דוחף את הבוכנית הפנימית שמלחיצה את השמן, אז הוא סגור במנוחה) ואף אחד מאיתנו לא יודע מה הפרש הלחצים או אם הם שווים במנוחה.
אסף.
ה"הגבהה" שאתם מתכוונים שאתם מקבלים בהחלפה של בולם משופר מבולם מקורי היא בין היתר בגלל הלחץ הגבוה יותר בבולם שבנוי לאופי נסיעה שונה ממה שתכנן היצרן בבולם המקורי שהלחץ נמוך יותר, כמו לדוגמה שלוקחים בולם רגיל ולוחצים עם היד לעומת בולם משופר ברמה יותר גבוהה, אבל תבדקו ותיראו שלאחר כמה נסיעות טובות הסנטימטר הזה של ההגבהה שקיבלתם צונח בחזרה למקומו הטיבעי אחרי שכל העסק מתחיל לעבוד ומיתיישב במקומו, זה דומה מאוד למתיחה של מוט פיתול או החלפת קפיצים לחדשים, תמיד אחרי מתיחה מקבלים סנטימטר יותר, אחרי כמה נסיעות בבאמפרים הס"מ הזה נעלם.
נדב,
לא במקרה והלחץ בבולם נשמר.
הוא ימשיך להפעיל את אותו הכוח לפתיחה.
אם הלחץ ירד= הבולם נפגע.