זה בסיידר, גם במקורי אין :rolleyes:
Printable View
זה בסיידר, גם במקורי אין :rolleyes:
מיכל הדלק מרגיש מצויין והוא אחד מהפריטים שיחזרו לג'יפ as-is.
בסוף השבוע התקדמתי מעט עם פירוקים אחרונים מהמרכב, ותחילת מאבק בברגים. קשת ההתהפכות כמעט בחוץ - נשאר בורג טורקס טחון ועקשן אחד שאי אפשר להגיע אליו עם דיסק. הוא מחכה לשובה של הרתכת שהושאלה כמצווה כדי לקבל אום בריא בראש ולשחרר את הקשת. ברגי תושבות הבודי - מוני תשמח לשמוע שחצי מהם כבר בחוץ, באמצעים קונבנציונאליים בלבד, לאחר שבועיים של של WD40 כל ערב.
עם שובה של הרתכת השבוע יקובע פלשנצ'וק לתקרה.
ככל שאני מכיר את הבודי לעומק אני מגלה שמצד אחד אין אסונות גדולים כמו שראיתי בחלק מפרויקטי הסיקסים - מצד שני יש הרבה תיקונים קטנים ובינוניים שצריך לעשות כמו שצריך, ועל כן אני נוטה יותר ויותר לקחת את האמבטיה לניקוי חול/סודה/זכוכית מלא במקום לבזבז זמן ולטנף את המחסן עם שיופים אין סופיים.
אשמח להרחבה והמלצות מנסיון על הפרטים של ניקוי חול, בעלי מקצוע מומלצים, טיפים ולקחים ספציפיים.
נמרוד, אני שמח לשמוע שאתה עדין אופטימי (-:
רוב הברגים אצלי השתחררו דווקה יפה יחסית, תתפלא לשמוע.
הרבה wd40 הרבה חום מברנר. ובסוף השתחרר.
למעשה המלחמה הגדולה ביותר שלי היתה עם שני ברגי התושבות האחוריים.
הם משום מה פשוט נדבקו\רותכו לאומים.
לא עזר כלום, חימום עד מצב אדום, ואז קירור מהיר (וכמובן השריה ארוכה ב WD40)
בסוף נשברתי וחתכתי אותם.
גם אחרי זה הם לא היו מוכנים להיפתח. נאלצתי לפרק את הבודי כדי להוציא אחד מהם עם האום.
גם אז על המלחצים הוא פשוט לא הסכים להיפתח, כאילו משהו ריתך אותו..
אגב בנוגע לבודי, יש אופציה שאולי כדאי לך לשקול אותה.
ינוביץ מוכר בודי חדש באריזה ! עלות 21 אלף אצלך בבית.
הבודי מגיע עם צבע יסוד והוא מוכן לצביעה בכל צבע שאתה רוצה.
בזמנו בררתי, אם אתה מיבא בעצמך (דרך USHOPS או חברה אחרת) יש מצב לחסוך כמה אלפי שקלים.
אני חשבתי ברצינות על הנושא אבל אני רציתי בודי מפיברגלאס.
פשוט כדי להיפתר אחד ולתמיד מהחלודה.
מה שמעלה בעיות אחרות, אבל לא חלודה !
בודי מפיברגלס יותר זול אפילו ממתכת. הוא יכול להגיע לכ 15 אלף בהערכה גסה.
בסוף ירדתי מכל הענין, כי החלטתי שהשיפוץ של הבודי הוא חלק מה"כיף" של הרסטורציה.
וגם כי לא רציתי להתעסק עם כל הברוקרטיה.
אבל אם אתה מוכן להשקיע בכל הכאב ראש של ניקוי החול ובעלויות (לדעתי 3 אלף שח לפחות ללא ההובלה)
ואחר כך בתיקון וביישור ובצביעה. לדעתי בסוף תגיע לא מאוד רחוק מ 15 אלף.
ראוי למחשבה לדעתי.
מוני התחלנו מתושבות הבודי האחוריות, והן בין החצי שנפתחו.
מה שאתה כותב לגבי אמבטיה חדשה ראוי למחשבה מעמיקה, ללא ספק.
אני ביצעתי השבוע ניקוי בהתזת זכוכית עם מים לשלדה. הבחור הגיע אלי עם המכונה והמדיה מה שחסך לי הובלה, מצד שני צריך צריך מקום שאפשר ללכלך.
לבודי מומלץ להשתמש בהתזת קוורץ שהוא עדין יותר מהזכוכית וממה שאני בררתי מדובר בערך על 5000 ש"ח כולל הכל אצלך בחצר.
לזה צריך להוסיף עלות של 1500 ש"ח על צבע יסוד וחומרי הגנה לתחתית וכמובן את הזמן עבודה על הבודי עצמו. אבל זה כיף אז זה לא נספר בכסף.
יואב
או שתבוא ותעשה אצלי. תשלם לי כמה גרושים על ההשכרת ציוד ועל החול (או מדיה אחרת אם תרצה) שאזמין לך. אם תרצה תוכל גם לתת יד ראשונה של צבע אצלי. יש לי ציוד פיסטולט. אמנם לא ברמה סופר מקצועית אבל עובד מספיק טוב ליד ראשונה.
לדעתי, כיוון שמדובר על להחזיק את הרכב שנים רבות, הכיוון שמוני הזכיר שווה התייחסות.
אני חושב שזה מה שאני הייתי עושה.
אתה מרוויח בודי חדש, ללא זכר לחלודה, צעיר ורענן :)
על מנת להגיע לתוצאות פחחות וצבע טובות, ההשקעה הכספית לא תהיה רחוקה מהסכומים האלו.
אני מניח שיהיה ביקוש לבודי שלך. שווה לבדוק עלויות.
זה היתרון האדיר שיש לסבן.
יש כל חלק שרוצים וניתן לייבא הכל ולעשות אותו חתיך עולם.
כמו שמגיע לג'יפ הזה.
יוס
זה מזכיר לי את הפרסי שנכנס הביתה כולו מתנשף ומזיע.
אשתו שואלת אותו מה קרה?
ענה לה - רצתי מהעבודה הביתה כל הדרך אחרי האוטובוס וחסכתי 6 שקלים.
אמרה לו - חבל שלא רצת אחרי מונית. היית חוסך 50 שקלים.
על אותו משקל - התירוץ שלך להסתפק בג'יפ קצר ולא פרקטי רק בגלל מרחב התמרון המוגבל בחצר שלך קצת עקום - אם זה ככה, אני חושב שחבל שלא חזרת לסמוראי. יכולת לשתול לו מנוע חזק באמת ואז לעשות איתו דונאטס בין הדלת של הגראז' לגדר העץ.
במקום שתגיד שבחרת בסבן כי הוא יפה, כי הוא חתיך, כי הוא סקסי, כי הוא קלאסי - אתה מחפש צידוק הגיוני?...
קצר, ארוך, אין שום דבר הגיוני בסבן בן 37. זה בא רק מהלב ומהבטן. לא מהראש ובטח לא מהרווח שבין הגראז' לגדר.
אתה צודק. הסיבה האמיתית היא לגרום לבעלי סופות ארוכות לקנאה עזה, כשהם מבינים שהם תקועים עם שפרה ואני זכיתי ביעלי 😁
הבעיה העיקרית היא שגם שפרה וגם יעלי כבר לא שפרה ולא יעלי....
אל תדאג... קצת פחחות, צבע והזוית הנכונה של הקשת ויעלי חוזרת להיות יעלי. אבל שפרה נשארת שפרה :rolleyes:
תומר הוסיף לא מזמן ניקוי חול לקו צבע במגדל העמק
לא מצאתי את העקמומיות שדרור הצביע עליה במתקן גלגל אבל אני מצטרף לדעה שהוא מכוער.
למרות שלוריה ביצע אותו אני מוכן להתערב שהוא לא עיצב אותו... אני מכיר את החוש האסטטי של עידו...
אם אני מבין נכון את התוכניות שלך נמרוד... ולפי התמונה שהעלת ..אחרי המתקן גלגל ספייר המהולל ... הדוגמנית כבר לא תכנס בחנייה...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
תתחדש ובהצלחה בשיפוץ
אין יותר כייף מזה ....
לגבי המתקן גלגל ספייר , אחד השיקולים באם להתקין או לא , זה כמה הוא מכיל ! האם שווה את ההתעסקות ...
ולגבי מיקום והתקנה , במקרה שלי עברתי 7 מדורי גיהנום עד לשקט המבוקש , בנית דלת כיחידה אחת עם המתקן גלגל ספייר עם צירים המרותכים ל"פלאך המשמש כפלטה לפיזור ליץ" והכל מורכב על הבודי, כמובן בזמן השיפוץ המסגרת דלת מקורית הוחלפה בחומרים יותר מסיביים מהמקורי ע"מ שיחזיק את המתקן ....
כשש שנים מחזיק מצוין גלגל ספייר 33 בעבר ו 35 בשנתיים האחרונות עם ערסל לציוד + מיכל מים של 25 ליטר http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...99c75f831c.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...73c4cf89f5.jpg
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
נמרוד ... אתה מייצג קהילה שלמה... אל תעשה שטויות (;
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אתה אולי יודע משהו על יעלי, אבל מה אתה מבין בשפרה?....
שפרה משתדלת יותר. הרבה יותר. תמיד.