כמה מילים על אוטו חשמלי באתר שנודף מריח בנזין...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
כמה מילים על אוטו חשמלי באתר שנודף מריח בנזין...
ההנחה של ערך גריטה אפס היא הנחה שלך, ושלך בלבד. היא משוללת כל יסוד - והדרישה שלך שאוכיח אחרת שקולה לדרישה להוכיח שאמא של שמעון פרס לא ערביה.
כמובן, שאמו של שמעון פרס, שרה פרסקי לבית מלצר אינה ערביה, ובאותה קלות ברור שלמכוניות האלו יש ערך, ואפילו גבוה - היבואן עצמו שם עליהן תג מחיר מספרי, בכתב.
ערך גריט אפס הוצג על ידי אסף ולא על ידי ועל בסיס זה החישוב.
אני מסכים עם אסף שאין למכונית ערך.
למיטב הבנתי הלא מקצועית, קרסו הסכימו לפדות את המכוניות בגלל הסכם האחריות על הסוללות . כנראה שזה יוצא להם יותר זול לשלם שלושים ומשהו אלף מאשר לתת אחריות...
הניתוח הזה מחזק לדעתי את ערך הגרט של אסף...
ואם כבר אז גם בנוסחה המעודכנת של אסף הכדאיות מוטלת בספק אבל אני אשאיר לברנרד לסיים את העבודה עם הרבה מילים [emoji23]
זה לא משנה. העיקר שמישהו מוכן לשלם.
מיכה, הם לא משלמים אלא פודים.
העובדה הזו היא הפתעה שלא היתה ידועה בזמן קבלת ההחלטה והיא בהחלט מטה את הכף למטי מעט שהרכב הזה עשוי להתאים להם.
בדיוק. זה עצם העניין כאן.
הנתון הזה לא רק שלא היה ידוע בזמן רכישת הרכב, אלא היה דמיוני ובלתי סביר לחלוטין, אם לא בלתי אפשרי.
באותה מידה קרסו יכלו לזרוק את בעלי ה-ZE לכלבים. שייבאו בעצמם סוללות, שיתמודדו, שיתבעו את אגסי. השד יודע מה.
זה סוג של צעד נדיב לפנים משורת הדין, רצון טוב, פיצוי, למי שסבל עם מכונית שלא יכולה להרחיק יותר מ-30 ק"מ מהבית. ולפני שמהמרים על ההרפתקאה הבאה עם הנעה חשמלית/גרעינית/מימן/וואקום/אנרגיית מתיחת גומיה או השד יודע איזו טכנולוגיה חדשנית ולא בשלה אחרת שמבטיחה חסכון פנומנלי ובתכל'ס באה להתגלח על הזקן הפראיירי של פתאים ותמימים, אל תבנו בהכרח על פיצוי כזה בעתיד - לא אצל קרסו ולא אצל יבואנים נוספים.
אולי זו גם הסיבה שרואים את הגרוטאות האלה פחות ופחות...
אתמול ראיתי אחת לראשונה מזה זמן רב. נעה כמובן בחלונות פתוחים ולאט-לאט, בצהרי יום לוהט ודביק בגוש דן.... אפילו לא טרחתי לצלם.
לא בטוח שנדיב. כנראה חתחיבות חוזית.
אם הבנתי נכון, כחלק מעיסקת הפרוק הם למיטב ידיעתי התחיבו לתת האחריות ולכן היו כבולים.
הבנתי מהפייסבוק של הבעלים שהם לא היו שבעי רצון מקרסו.
קראו היטב את הידיעה הזו:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4833005,00.html
קרסו מודה בשם רנו שהמכוניות האלו כשלון טכנולוגי.
ההרגשה שלי היא, הרגשה כי אני באמת לא יכול לחוות דיעה אם הרכב הוא כישלון או לא, שאם הייתה סוללה טובה יותר אבל בעיקר אם בטר לפייס לא היו כאלו חמדנים, זה היה יכול להצליח מאוד. אהי חייב להודות שהבחירה ברנו פלואנס תמוהה בעיניי כי זאת מכונית גדולה וכבדה בעיני וסופר מיני הייתה לדעתי בחירה טובה יותר. נראה לי שכשלון הפרוייקט נבע בעיקר מהחמדנות ולא מהטכנולוגיה
לא הייתה בחירה, לא הייתה אופציה אחרת, הרכב המיני של רנו לא היה מוכן עדיין.
אגב, הראשונה הייתה מגאן
בשימחה:cool:
אני דווקא לא מסכים איתך ועם בועז - מה זה משנה מה ידעו בהתחלה. אסף הציב את הנתונים/השוואה כך, שמדובר על מצב עכשווי.
מה היה ידוע או לא קודם, לא משנה בכלל.
הטענה היא שה"דיל" מתאים עכשיו, בשל התנאים שנוצרו ולזה אני, לפחות, מתייחס.
וזו גם הסיבה שלא מעניין "איכות החיים" הטובה יותר ברכב משפחתי לעומת סופר מיני (אחרת גם צריך להכניס את המיזוג שלא מפעילים בחשמלית..).
מזגן + חלונות חשמל (שיהיה) + אוטומט + רדיו/חיבור לטלפון + נסיעה לעבודה וחזרה (בסיסי) - כל דבר בנוסף לזה, זה לא רלוונטי להשוואה.
ולכן, ברור לי לגמרי, מדוע אסף מדבר על קנייה של רכב מקביל, במחיר...
נוח מאוד להשוות רכב שעלה 40K ש"ח ואז להוסיף פחת, כשתה משווה לרכב שהיבואן קונה ממך בחזרה (ולא משנה למה).
נוח מאוד אבל ההשוואה צריכה להיות ל"קנה וזרוק" - כך לפי הטענה המקורית שלך.
אבל אני אזרום איתך (שלא תתבכיין, כמו נמרוד..).
נקנה חשמלית בארבעים ונשווה אותה ל"רגילה" שעלתה 7000 (אם זה מספיק טוב לך, לנסיעות לעבודה וחזרה, זה מספיק טוב בשבילי להשוואה).
עכשיו נא להתייחס - עלות הפעלה (כולל טסט וביטוח) ופחת (נגיד שהחשמלית הפסידה 6000, טוב? לפי "מחירון" היבואן).
ובוא נוסיף למשוואה את ההסוללה (שאם הוחלפה באחריות.. לא יקנו את הרכב.. אם הבנתי נכון) ואז...
תעלה את המספרים.. בהכי מעט מילים, שלא להכביד עליך..
הייתי בסדר, בועז?:rolleyes:
אם אני זוכר טוב, ממש לפני שהורידו את השאלטר הייתה צריכה להגיע הזואי של רנו,
והיה גם קנגו, הוא דווקא היה מגניב.
ראיתי כאלו בצרפת כרכב שירות של העיריה.
סליחה שאני מטבל בפרטים טכניים דיון כלכלי כ"כ עמוק
[emoji12]
נראה לי שהתערבבו לנו ההודעות, שלי נפלטה לפני הזמן
אני לא מדבר על חשמלית, אני מדבר על חשמלית עם סוללה מתחלפת!
זו הייתה הדרך לטפל בבעיה מגבלת הק"מ.
לגבי הגרידיות, אין לי דעה בנושא, אני מניח שאם החבילה הייתה יותר אטרקטיבית היו יותר לקוחות.
אני מסכים שהפלואנס ZE אינה רכב קטן, ובפועל אין לה תא מטען גדול מאף רכב מיני ממוצע, האבזור עשיר, והק"מ בעייתי.
פתרון התחנות צריך היה לטפל בבעיה זו, כנ"ל בבעיית נצילות הסוללה, כי הסוללה אינה חלק מהרכב, היא שייכת לבטר פלייס, ועקרונית הייתה יכולה לא לצאת ללקוח אלא ללכת למתקן מחזור / טיפול והחזרה לכשירות.
כמובן, שבעל רכב, שאינו נוסע יותר מ 100 ק"מ ביום( מצב אופטימי של סוללה חדשה ) יכול לטעון את הרכב במשך הלילה בבית, וכך לעולם לא להגיע לתחנת החלפה, והוא גם קיבל עמדה נוספת במקום העבודה.
יש גם חניונים ציבוריים עם עמדות טעינה.
כך שהרעיון, והפריסה הארצית, היו צריכים לתת מענה לבנייה טכנית שמקורה באנרגיה האגורה בסוללה.
אבל כל המערך שירות הזה עלה המון והלקוחות הגיעו מאוחר מידי.
פתרון נוסף היה הגבלת התנהגות הרכב, הגבלת ההאצה תעלה את ניצולת הסוללה לק"מ, אני חושב שהרכבים החדשים יותר היו מוגבלים, לא בטוח.
אבל, הרכב, לנהיגה היה מהנה מאוד!