קובץ מצורף 111220
זה.
Printable View
לא שמתי לב אליו .. יתכן שהוא מוחבא אצלי מתחת למגן מנוע/גיר .. אסתכל מחר.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
גיא עוד נתון בחשבון, כאשר מאמצים מאוד את הנעת ה 4X4 יחידת השילוב האחורי מתחממת ומנתקת את עצמה בשביל הגנה, דווקא ברגע שהכי צריך 4X4 טל מצא את עצמו ב 2X4, יש נורת אזהרה שזה קורה, צריך לחכות שהכל יתקרר, לכבות ולהניע את הרכב.
זה לא משהו יחודי לדאסטר זה קורה בהרבה רכבי 4WD, נתקלתי בזה גם בסנטה-פה.
אכן גיא לא קראתי 11 עמודים, אני מביא רשמים מדאסטר שנסע בשטח בינוני+.
אתה בטח מבין את ההבדל בין יחידת השילוב בדאסטר לבין טרנפסר, לא בטוח שכולם מבינים.
תודה. יש לינק גם ל לוק רייט אי שם בין עמודי השרשור.
אני מנחש שה"קאקר" על האגזוז זו מצערת חשמלית, לטובת הegr.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
בהנחה שאתה יודע מה זה egr:
במנועים מוגדשים בעייתי להעביר גזים מהאגזוז אל סעפת היניקה, כי במצבי גדישה, הלחץ ביניקה גדול מהלחץ בפליטה.
סגירת המצערת הזו (באופן חלקי) מעלה את הלחץ באגזוז ופותרת את זה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אחרי יומים עם גיא (ו XV!) בדרום.
קודם כל, שאפו גדול על השורה הסופית, השילוב של גיא ודאסטר, באמת יכול להסתדר עם למעלה מ 95% מהמסלולים הסטנדרטים של הטיולים.
במבחן השטח, גיא עלה, ללא שום בעיה, מעלה ש RAV לא הצליח לעבור את המדרגה הראשונה שלו.
מס' נקודות למחשבה -
מה שמאפשר לכלים האלו לעבור את כל המעברים האלו, זו אלקטרוניקה טובה שמצליחה "לנעול" ולהעביר כח לגלגלים שכן נוגעים בקרקע.
בסופו של יום, הנקודה הכי בעייתית זה מהלכי מתלי מוגבלים, מהר מאוד, הרכבים האלו מתנדנדים על האלכסון, שגלגל אחד לא נוגע, והאלכסון שלו, בקושי נוגע. הדרך היחידה להתגבר על זה, זו בחירה חכמה של הציר, ונחישות של הנהג, שמוכן "להמר" על ההחלטה שלו ונסוע עם תנופה (בניגוד מפורש לפרקטיקה של לעלות לאט עם גז קבוע).
זה יכול לעבוד, עד שטועים, ואז, בגלל המהירות, והרכב הרך, זה יכול להיות כואב :-(
בסגנון נהיגה כזה, מיגון מקסימלי, זה חובה.
צמיגים טובים - בגלל שהאחיזה של המתלים בעייתית, וסגנון הנהיגה מכריח לפעמים נסיעה מהירה במעברים בעיתיים, החלפת צמיגים (לפחות 50% ) חובה.
LC (מה שחלק קוראים פה LK) עם צמיגי כביש, יכול לנסוע לאט ולשמור על הצמיג, במקומות שרכב קטן, יצטרך לתת בגז.
קצת לא מבין את ההתנשאות הזו של מי שנוסע ב WK....
במצב צבירה רגיל יש לכם בערך אותם יכולות כמו של הדאסטר וגם אחרי מקצה שיפורים שעולה כמו הדאסטר זה עדיין רכב די מפונק עם המון מגבלות. זה שכתוב לו JEEP מקדימה לא הופך את התרנגול לטווס...
קצת הזכרת לי את המערכון מהסרט "לול" על העולים החדשים (אריק אינשטיין ואורי זוהר).
כל דור מלכלך על הדור שלפניו והכול בלי סיבה ממשית.
בועז אני מבין שרוצים להמשיך את השרשור בשביל הרייטינג, אכן שרשור מבדר, מעביר יפה שעות משעממות בחגים, אתה יודע מה אזרום איתך.
אכן דאסטר מול ג'יפ אמיתי במצב רגיל, ללא שיפורים, הדאסטר טוב יותר ;)
ונעשה הפוך על הפוך:
1. לנסוע בשטח ולחטוף מכות במיגון זה אכן רעיון מעולה
2. לשמור על מומנטום בעליות בשביל לעלות מהר זו הדרך הנכונה
3. הילוך נמוך זה דבר ממש מיותר
4. מי שמשקיע ברכב שטח בשיפורים עשרות אלפי ש"ח הוא סתם עוכר הסביבה והתקנות.
שמעתי שגם במואב שוקלים להחליף את הרוביקונים בדאסטרים, הרבה יותר כלכלי ויעבור הכל.
פיספסתי משהו? (נחזור לדיון רציני בעוד כמה פוסטים)
כן.
פספסת משהו,
השרשור הזה הוא -לא- התנגחות למי יש יותר גדול
השרשור הזה הוא שיתוף -החוויה- -שלי- עם האוטו הזה. לטובת מי שמתלבט אם דאסטר טוב לו או לא.
השירשור הזה יימשך כל עוד יש לי את הדאסטר או כל עוד האתר הזה קיים. כפי הנראה הרבה זמן.
מה שכן, ההערה של על השיפורים מביאה אותי לחשוב שכואב לך הלב שאוטו בשקל נוסע במקומות שאולי אתה חושב מתאימים רק למכוניות שהושקעו בהן עשרות אלפי ש'ח להפוך אותן למשהו שגם הן לא היו במקור.
אז גם בדאסטר הושקעו כמה שקלים ... תנוח דעתך.
בכל מקרה ...
אתה לא תגרור אותי לריב איתך. ואני מבקש ממך יפה, בבקשה תפסיק עם זה.
חג שמח.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...26a3f8860c.jpg
בעניין הטיול והאוטו ... אז מזמן חשבתי על איזה פתרון לבעיית מהלכי המתלה ..
אין לי את התמונות כרגע אז אצרף אותן בעתיד .. אבל יש הבדל ברור במהלך המתלה של ה איקס וי והדאסטר .. ושניהם אולי מצחיקים ... מדובר על ס'מ בודדים בסובארו מול כמעט עשרה ס'מ מרשימים למחצה ברומניה ...
אז השיפור הבא ... מוט מייצב מתנתק!
חייבים את זה.
בטיול האחרון נהניתי מהגובה המאד מרווח שמעניקים הקפיצים הכחולים. זה אכן שינוי מדהים .. לא עוד ניגוח מזדמן לעיתים קרובות של מגן המנוע .. אלא טיול שלם שבו לא נשמע שום מפגש מתכת באבן לאורך כל הטיול !!
התרשמתי עמוקות !
זוגתי טוענת שהאוטו נורא קופצני ... היא צודקת ;(
מילה נוספת, עד כמה שמוזר לראות את הדאסטר במדבר ... הסובארו היתה יותר מוזרה ... זה ממש לא טבעי ;) ....
בבוקר בחניון הלילה של הקניון הלבן, עצרה סובארו outback ... רגילה לגמרי.
זה הוביל לשיחה בנינו שהשורה האחרונה .. היא שבאמת כבר לא צריך כנראה לסבול ברכב שהוא ג'יפ אמיתי .. מקרקש ומתפרק ... כי אפשר ל -מספיק- מקומות להגיע בג'יפ כוסיות ... כפי הנראה המגמה היא לראות הרבה יותר כביש-שביל במקומות שהיינו רגילים לראות בהן ג'יפים קשוחים וסובארו בדואים בלבד.
גיא חס וחלילה לריב. באמת יש לי כבוד למה שאתה עושה.
פשוט רובנו הגדול היינו היכן שאתה, גם אני התחלתי עם ג'יפון ונסעתי איתו למקומות שאתה נוסע, גם אחרי זה היה לי 4X4 אמיתי אבל לא משופר מספיק. הייתי בטוח שאני הכי בעולם. בדרך כלל זה היה נגמר לא משהו... או בנזקים, או במוסכים שעושים קופה או בחברים מתעכבים.
מנסים לשתף אותך בניסיון, לא מתוך התנשאות, מתוך הבנה לדרך שאתה עובר.
אין לי מניות בג׳יפולוג.
אבל אם מדברים כבר שטויות אז כמו שהילדים אומרים - אתה התחלת...
ה״ג׳יפ״ האמיתי שלך הרבה יותר קרוב לדאסטר או לכל ג׳יפון עירוני מאשר לשושלת ג׳יפ המיתולוגית ואפילו לדור אחד שהיה לפניו.
אל תתלהב כמו תינוק מהסמל בחזית. זה מרשים רק ילדים ובחורות.
ההבדל היחידי בינך לבין הדאסטר הוא בטרנספר.
כל עניין הגובה הוא פיקציה...
ואם אנחנו בעניני המלצות אז שאף אחד שלא יתבלבל ויקח wk במצב סטוק לשטח קשה כי הוא יתקע עוד לפני הדאסטר.
והמכות שם יקרות וכואבות יותר ועל האלקטרוניקה עוד לא דיברנו....
אבל זה ג׳יפ...
גיא צודק,
מדוע לחרב את הפוסט הזה , חסר מקום בפורום הרלוונטי?
בועז שועל ערמומי רב מעללים ונסיון השולח פיתיון בבוקרו של חג ורק מחכה לטרף, תעברו לפוסט חדש שיהיה לנו קצת מעניין בחג הזה.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
איזה זן של אתרוגים הרחתם על הבוקר?
לא שועל ובטח לא ערמומי.
עברנו את הגיל של הסגידה עיוורת למותגים, לא?
אין סיבה להתנשא במיוחד כשמרבית ההבדל נמצאת בסמל.
הדאסטר מבחינתי הפתעה ופתרון מאוד חיובי לסצנת הפנאי שטח.
פתרון מעולה ביחס עלות תועלת להרבה אנשים
גיא (ובועז),
המידע שאתה כותב כאן הוא ציבורי, תקרא שוב את כותרת של השרשור שלך - "דאסטר טוב או רע לשטח".
מחר יכנס לכאן פלוני אלמוני ויקרא שהדאסטר מעולה לשטח, ככה אתה מציג את העניין.
תקרא שוב מה שכתב מי שטייל איתך:
כמו שהבנת טיילתי עם דאסטר בחבורה ראיתי מה יכול לעשות. פשוט מציע לך לכתוב כאן הכל בזהירות, אתה לא רוצה שדאסטרים, עם נהגים פחות מנוסים ממך, יגיעו מחר למעלה יאיר. ראינו מה קורה לאחרונה לחסרי ניסיון שם.
אתה רוצה שרשור ענייני ומועיל, שמור אותו ככה.
כאן מבחינתי סיימתי את הדיון, ניפגש בשטח ונהנה.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח
לפחות מצחיק כאן!
מה קרה? הבנאדם עושה מה שהוא אוהב, הוא ספציפי לא מעכב אף אחד, עושה רושם שמתגבר על רוב המסלולים, כל הכבוד לו! אז מה? הוא חייב ג׳יפ עם סמל ושיהיה מסוקס?
ומה עם בעלי הסובארו? בגלל שהם לא כותבים אז לא מתייחסים למעשים שלהם? כמה פעמים פוגשים רכבי סובארו xv בכל מיני מסלולים אתגריים?
יש כאלה שעושים את הדרך מהרך לקשה ויש כאלה שכבר איבדו את "הריגוש" והולכים הפוך כמו גיא, ואני מבין אותו לגמרי, כל יציאה לשטח היא כמעט אתגר וריגוש, בדיוק כמו שמי שמחפש את זה נוסע לזיק ומחמל עם הכלי המשודרג שלו בכל טוב.
אל תישכחו שרוב ה suv כולל הגראנד צ׳ירוקי מבית jeep הם ברירת מחדל של היצרן להסיע נוסעים/ילדים/משפחה ןעל הדרך לרדת מהכביש לאיזה שביל, זה שבונים מהם מפלצת בעשרות אלפי שקלים לא עושים אותם כלים "טהורים" שניבנו נטו ללעוס סלעים.
ואם כבר, לפחות הוא עם דאסטר, אנחנו פוגשים בשטח לא קל מידי פעם רכבי ליסינג מטפטפי אגן שמן שלא ניתפס איך הבנאדם בכלל העיז להיכנס לשם...
גיא כל הכבוד.
לא עברנו שום גיל בועז
הסגידה למותג היא לא בגלל סמל בגריל, היא בגלל הנוחות של לדעת מה לעשות במקרה ש.. ממי להזמין, אצל מי לתקן, להכיר את השטיקים והשטויות של כל יצרן. רק נוחות...
לגבי סטוק טו סטוק, אני חושב שיש טעות בידך, הדאציה יותר עבירה מכל דגם של גיפ שיוצר לפני 20 שנה כולל סיקס בתצורה מקורית
תגיד אילן, האוטו שלך לא מתנדנד בערך באותה צורה?
זה ששניהם ממשיכים לנסוע זה בזכות נעילות מכניות או אלקטרוניות...
מכאן כמעט הכול קשור לכמה כסף תשפוך בשיפורים...
דווקא אתה והחבורה הקרובה שלידך הם החריגים שלוקחים את הרכב שלכם לקיצוניות. מרבית האנשים מחפשים מסלולים הרבה יותר שפויים
די שניכם.