אם אתה רוצה לעשות לשלדה ניקוי חול אז אתה מוזמן. מה אורך השלדה? יש לי עגלה של 2.5 מטר אם מספיק.
דבר איתי בפרטי אם מעניין אותך.
Printable View
אם אתה רוצה לעשות לשלדה ניקוי חול אז אתה מוזמן. מה אורך השלדה? יש לי עגלה של 2.5 מטר אם מספיק.
דבר איתי בפרטי אם מעניין אותך.
לא אוהב ניקוי חול. החול נכנס לכל מיני חורים ולא יוצא מהם ואז סופג לחות והופה יש חלודה מתחת לצבע.
אבל תודה על ההצעה. אני אזכור אותה לחלקים פשוטים יותר.
הפעם אני אסתפק בניקוי של מברשות ודיסקים. וצבע שיודע להתחבר גם איפה שהניקוי לא מושלם. זה יחזיק 20 שנה נוספות אז מספיק טוב.
אסף.
זה ניקוי חול רטוב. אחרי שאתה מסיים עם החול אז אתה שוטף את השלדה במים. מנקה את כל שאריות החול. חוץ מזה, זו שלדה C פתוחה. לאן כבר יכול החול להכנס?
זה קורה על קורה אז המקום שהם נצמדות מסוכן, וגם כל החיבורים של קורות הרוחב. יש ממש מקומות סגורים אבל אני חושש יותר דווקא מכל מיני חריצים. יש לי נסיון רע עם זה.
אני כן חושב שזה לא רעיון כזה רע להשתמש באקדח ניקוי חול הקטן שיש לי על מקומות ספציפיים שהם גם פתוחים וגם גישה לא נוחה. אבל כאמור אני לא אוהב את הניקוי חול לכל השלדה..
אסף.
טוב אפשר לשים אותה באמולסיה לכמה שבועות. תצא נוצצת
הקבינה החדשה כבר די מתוכננת אבל יש לי התלבטות.
כלוב התהפכות.
מצד אחד - כן... מדי פעם מתהפכים (ויש לי צלקות בגולגולת ועל הפרצוף שמוכיחות את זה).
מצד שני זה בכל זאת רכב איטי וכבד ולא מהסוג שנכנס לחריץ במהירות שהמתלים לא מסוגלים לספוג..
מצד שלישי צריך משהו שיחזיק את הברזנט מעל הראש.
ומצד רביעי אין גם ככה מקום יותר מדי לרגליים. וקשת אחורית מסיבית תחזיק ״משולש התהפכות״ עד לפגוש.
לא יודע. באמת מתלבט.
אסף.
קשת חיצונית לקבינה, יש מלא מקום.
אפשר גם לקשור עליה ציוד או רשתות הסוואה.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
זה לא רכב ספורט חוצמזה צלקות מוסיפות לך לגבריות
ובכן... אחרי הפסקה ארוכה ממשיכים.
התחלתי לייצר תושבות קדמיות למנוע, ותושבת צד נוסע לתיבת ההעברה.
התושבת האחורית של המנוע + גיר נחליט אחרי שהם יהיו במקום אבל ככל הנראה יהיה שם קונוס.
תושבת צד נהג של התיבת העברה תהיה המקורית.
אז מה שהכנתי היום הם תושבות לצד של השלדה שלתוכן ייכנס בושינג של קפיץ עלים טויוטה. חתכתי צינור סקדיול 40 שהקוטר הפנימי שלו טיפה יותר מ 40, מפרופיל 40/60 מלבני חתכתי טרפזים ובכל טרפז קדחתי עם מקדח כוס חור לצינור ממקודם.
תמונות אחר כך.
בשעת מנוחת הצהריים שאסור להרעיש הרכבתי את המשאבת הזרקה המשופצת.
וכאן שאלה כי נתקלתי במשהו מוזר.
בפלא נד׳ שעליו יושבת המשאבה יש קדח שימון שבאמת מקבל שמן. אבל האטם השטוח חוסם אותו. למה ומדוע?
אסף.
יש באנקה קבינת ננ עם כלוב התהפכות לתא הנהג, שלם ויפה למראה, עם קשת קדמית שמאפשרת קיפול השמשה.
נראה לי שאתה מדבר על קבינה של ריאו...
אסף.
הקבינה הייתה קטנה, ומכסה המנוע היה רבוע, ופילטר האויר היה דוד אנכי קטנטן ביחס לדוד של ריאו.
חבל שלא צילמתי, אולי זה וריאנט אחר של נ.נ.
אם אתה רוצה, אני יכול לתת מיקום די טוב, וזה 10~ דק' מהכביש, תוכל לבחון מה זה באמת.
אמנם לא ככ מתאים לתיאור שלך, אבך לדעתי כולם שם מאותו סוג. וזה הפרט שהיה במצב הכי טוב למיטב זכרוני.
ולפי אסף, ריאו... https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a079d3bce3.jpg
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
זה לא מה שהוא העלה.
יש גם ריאו עם חלון קדמי נפתח, נכון?
שולח בפרטי.
זה ריאו אורגינל
ראשית, דיווח מהאנקה - כל מה שמפוזר בשטח מתחת למפל אלו קבינות של ריאו, חוץ מאיזה טרנזיט אחד וגפ"ס אחד וחצי... וערכנו סיור די ממצה.
מה שכן אי שם למעלה מוטל פגר נ"נבולנס שתרם כמה חלקים קטנים למדע...
אבל נעבור לדברים המעניינים באמת.
אני כרגע במאמץ, כאמור, לשים את המנוע והגיר על השלדה. חלק מהמיקום של המנוע קשור גם למיקום ההגה וזו מלאכה משולבת כי הנדל"ן בתא המנוע מעל קורות השלדה יקר מאוד.
די החלטתי שאני ארכיב היגוי מצד לצד, עם התיבת הגה של הסופה2 בקצה הקדמי של השלדה, עם הסבה של המוט שפור המקורי למוט שיחובר לדראגלינק בחיבור T. לשם כך הזמנתי תפוח ES2233L שאותו אני אחבר בצד הנוסע.
הניסוי כאן הוא חיוני כי בסרן אביר/ ננ התפוחים מעל הזרוע של הנאקל ולא מתחתיה כמו ב GMים, למרות שמדובר באותו קונוס. החשש שלי הוא שהזרוע כולה יושבת גבוה בצורה שהדראגלינק ייגע בקפיץ. מקווה שהסברתי טוב ואם לא לא נורא - אני אעלה תמונות מתישהו.. בעתיד..
עןד אתגר שתופס מקום הוא חיבור משאבת ההגה של אביר על המנוע, ועל הדרך אני צריך לחשוב איך אני מייצר או מאיפה אני קונה פולי שמתחבר בארבעה ברגים על הפולי קראנק הקיים - כדי לא להיות עם רצועה אחת שתחבר פולי קראנק משאבת מים אלטרנטור ומשאבת הגה (זוויות החביקה יהיו קטנות מדי).
ויש עו ים עבודה, אני שומר על אש נמוכה ואתם רואים... מתקדם... אבל לאט.
אסף.
העיקר שיהיה מוכן לטיול לפני גיוס של הבן
יהיה...
בואו נדבר רגע על גלי ההגה.
הלמטה של עמוד ההגה בקוטר 7/8 עם פין שעובר דרכו. המקור הוא פעמון כמו בסיקס אבל אני כבר לא אוהב פעמונים כאלה וזה מה שיש מתחתיו.
הגל הקטנצ׳יק שמתחבר לתיבת ההגה הוא צינור בקוטר 1״ עם חור שעובר דרכו. במקור היה מורכב שם פין שחיבר אותו לפעמון שבנוי משכבת גומי ועליה עוד צינור.
בין שניהם אני צריך עוד גל. המחשבה הראשונה היא צינור בקוטר 1״, וצלבי הגה שהם לצינור חלק בשני הצדדים. העליון מעביר מ7/8 ל 1״ והתחתון יהיה 1״ בשני הצדדים.
בורג שעובד דרך הצלב והגל בכל החיבורים הוא בעצם כמו המקורי. אבל אני חושש מחופש שיתפתח עם הזמן.
אז צריך לנעול את הגל לצלב, או עם פיק או פטנט אחר.
מתלבט איך.
אסף.
אני הייתי מרתך ישירות את כל החיבורים , חוץ מאחד , שאליו הייתי מרתך פין ונקבה לצד השני עם שיני הזחה, ונעילה כלשהי לאחר הכיוון.
איפה יהיה המחבר הנ״ל? , במקום שבו יהיה הכי קל להרכיב ולפרק את המכלולים.
יש לי גל הינע קצר (25 ס"מ בערך) של הגה דודג D200 כלשהוא.
לדעתי תקין.
הוא שלך אם אתה רוצה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אחרי שבועיים רצופים בשטח עם כלי דומה במימדים לקומנדקר על סרנים דומים וגלגלים 40״ - כשמסביבי בעיקר האמרים על 37״ - אני חייב לומר שההבדל בין 37 ל 40 מורגש בהחלט. אני רוצה. השאלה היא המחיר. הבלימה חלשה מדי למרות הדיסקים מאחור (בעצם... אולי בגללם) וההיגוי עם בוכנת עזר שאין בכוונתי להוסיף. היתרון העיקרי ב40 יהיה מהירות שיוט גבוהה יותר על חשבון מהירות זחילה. אני לא מודאג לגבי המומנט כי יש לי מנוע של שופל, כך שבגזרה הזו יהיה בסדר.
מזל שלא צריך להחליט עכשיו. בינתיים אני אדאג שיהיה מקום ל40 בבתי הגלגל ועוד נראה מה יהיה.
הגיע התפוח הגה עם החור הנוסף לחיבור הדראגלינק. צריך לקצר את המוט שפור המקורי ואני חושב על דרך מלוכלכת - לחתוך ולרתך מחדש, לעומת לחתוך ולשתול הברגה חדשה שזה בטוח יותר נכון. לשם כך צריך להזמין באנגים עם הברגות שעולים כמה דולרים אבל לא בטוח מתאימים למוט הקיים.
נראה...
אסף.
או שתבוא אלי וננסה לעשות משהו.
איזו הברגה זו? לבדוק אם יש לי מברז מתאים...
בוודאי. אתה לא מעודכן.
יש עדכונים?
אגב, נתקלתי השבוע בנ"נ שכזה עם מספר אספנות ומאחור, על הארגז, מעין משולש המזכיר משולש להנפה/גרירה. שלך?
(לידו משהו שנראה כמו חמישיה ללא הבודי).
לא... שלי רחוק מלהיות נוסע. או מורכב.
מתכוון בשבועות הקרובים לנקות ולצבוע את השלדה ואז הכל יתגלגל..
אסף.