-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
אני לא מצליח לעמוד בקצב...
תמיר ובועז, באופן מכוון לדעתי, מעסיקים אותי בשירשור אחר... והאמת, יותר מעניין.
אבל נתחיל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
וכאמור הכל עניין של נקודת מבט.
כתב בדיון מקביל בוחן רישוי - שההוראה של משרד התחבורה היא לא להכשיל רכבים מוגבהים. אתה מנגד על אותה הוראה בדיוק אומר שהיא הוראה לא להעביר.
ואני שוב אומר מזל שאתה לא עובד במכון רישוי.
אסף.
די, מספיק. אתה מגזים.
יש תקנה חדשה (עם מליון חורים).
יש מכתב שמסביר, נקודתית, חור אחד שבולט שם.
במכתב כתוב בפירוש שבוחן שרואה בעין שיש הגבהה מוגזמת, חייב לפסול.
איך אתה (או הבוחן הרחום והחנון ששמו בטוח לא ברנרד/המן) מפרש את זה כ"לא להכשיל רכבים מוגבהים"???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בסוף מרוב אגו כולם יגמרו בעמדה 1
הנה.
חיכיתי ותכף זה יגיע - "תפסיקו למסור מידע לאוייב!!".
נכון בועז?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דווקא יש ניחושים מאוד רציונליים לאן זה הולך.
הרי כולנו מכירים טוב מאוד את המערכת הזו. מי קובע בה את החוקים והנהלים.
גם אם מדובר לכאורה באנשי מקצוע, הרי שהם רחוקים כמרחק כוכב פלוטו מהשמש מלהבין את המאטריה ואת כל הדקויות והבעיות כאן, ואנחנו, "משתמשי הקצה", נשארים מופקרים לשרירות ליבם של הבוחנים במכון הרישוי או בניידת משרד התחבורע בכביש. ואלה כידוע, לא מעבירים ככה סתם. ...
לדוגמא, כשהמנוולים אומרים לך "רפורמה", תתכונן לקטסטרופה. כשהם מבטיחים "הסדרה", תתכונן לבלגן שאין כדוגמתו.
לדעתי אנו עומדים בפני תקופה לא פשוטה. אם שום דבר מהותי לא ישתנה ונוכל להמשיך להסתמך על מאכערים וקומבינות, אני אראה בזה הישג עצום ורב.
אני מסכים לכל מה שדרור כתב, בחלק המצוטט :rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אז אני אשאל אותך דרור..... כמו ששאלתי כאן לפני קצת יותר משנה... ובכן - מה אתה מציע לעשות?
באמת - חוץ מלזיין ת׳מוח כמה זה רע ונורא ואיום והשחיתות הו השחיתות... והרשעים והפקידונים וכל הטקסט הרגיל... מה אתה- כן אתה - מציע לעשות?
(ותעשה לי טובה בלי להציע שוב לשרוף את המועדון ולצאת לרחוב ולתלות אנשים בכיכר - נניח רק לצורך הדיון שאת הבנזין היקר אנחנו מייעדים לנסיעה ולא לשריפת משרדי ממשלה)
אסף.
שאלה מקוממת ולא במקום.
לא מתאים לך, אסף.
על מנת להצביע ולהראות ולהוכיח שמשהו לא בסדר, לא חייב שיהיה לך פתרון אחר.
זה שאין לדרור או לי או לבועז או..לך כל פתרון אחר, לא אומר שכל מה שדרור ואני (ואפילו בועז, שלמעשה אומר שהדבר הזה חרא אבל גם קודם היה חרא והתעלמתי..) הוא לא נכון או שהפרשנות שלנו מוטעת.
ודווקא יש פתרונות ואפשר היה לנסות לשכנע אבל הדעה שצריך לשבת בששקט ולראוצת מה קורה, גברה.
וזה התשלום - חוק/תקנה/נוהל (מה זה באמת משנה) דבילי שבסופו של דבר מקשה על כולם - גם על מי שכלל לא מוגבה - ולו בשל הכוח שמוקנה למדינה/לבוחן והטלת האחריות להוכיח שאין לך אחות, על... עליך.
פשוט מאוד, כמו שאמרנו (חלקינו) מזמן.
קטסטרופה או אפוקליפסה או כל דבר לא טוב אחר, לא חייב לבוא בדמות מלחמת עולם צבעונית... לפעמים זו תקנה דבילית אחת, ואפילו עם כותרת חיובית כמו "ספורט מוטורי".
טראח שקט כזה, שמוציא את כולם מחוץ לחוק ודי סותם את הגולל על הספורט המוטורי.
ובועז.. לא כולם רוצים להיות עבריינים ולחיות בפחד מהשוטר/בוחן התורן הכביש.. למרות שלכאורה המאכער סידר לי אישור ברשיון...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא הבנתי מה מונע ממכם להרכיב משהו מאושר .. לקבל הערה ברשיון ולהרכיב חזרה ...
האוטו מוגבה ב 50 ממ מהמקור ... ככה הגיע האוטו 2003 ...
לא ?
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
אף אחד לא מונע. וזה מה שרומזים פה כל מיני גאונים - הפרקטיקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כל מוסך יפרק וירכיב מה שבא לך .. עבור כסף.
נכון ואתה גם יכול להרכיב לבד.
- - - Updated - - -
נראה לי שגיא עלה על הפתרון שיהיה מקובל על כולם.
- - - Updated - - -
ומתנצל על טעויות ההקלדה... אין לי כוח להגייה ולתיקונים
-
קודם כל אני לא מקבל את ה״קביעה״ שהפקידים עובדים עם בעלי האינטרסים.
אני אפילו מתפלא על ברנרד שלא יוצא להגנת הממסד שהוא היה חלק ממנו.
במקרה יצא לי להתכתב בעניין אחר עם חלק מאלו שרשומים כמכותבים לנוהל ואני מתרשם שהם אנשים חרוצים ובעלי כוונות טובות.
ישראל בחרה להיצמד לתקנות הארופאיות.
נכון שישראל לעיתים מחמירה מהם אבל, היי, גם בארופה מקובל ככול הידוע לי לאשר שינויים דוגמת אלו עליהם אנו דנים.
לא חושב שתראו שם משהו בסגנון מועדון המליון על כביש ציבורי בלי תקינה.
אז יש לנו באמת סיבה לילל?
לא בטוח.
עכשיו באו ננסה להבין איך העסק עובד בפרקטיקה.
הנוהלים יפים בקלסר אבל גם לפני היה אסור לעשות שום שינוי ואנחנו יודעים שמי שרצה שינה ומצאנו דרכים יצירתיות לחיות עם המצב.
עכשיו נשאר לנו לנתח את הדלתה בין מה שהיה לבין השינוי הנוכחי.
בתכלס, כרגע, לא נתנו לאף גורם כלים שלא היו לו בשביל להרע לנו.
מכך אני יכול להשליך על העתיד שיכול להיות אותו הדבר בצד השלילי של הגרף ועד יותר טוב במצבים מסוימים בצד החיובי של הגרף.
מה שמשתנה לטובה הוא המכתב המסביר את הנוהל.
יש בו הכרה בצורך לאפשר שינוי שעד היום היה לחלוטין אסור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אז אני אשאל אותך דרור..... כמו ששאלתי כאן לפני קצת יותר משנה... ובכן - מה אתה מציע לעשות?
באמת - חוץ מלזיין ת׳מוח כמה זה רע ונורא ואיום והשחיתות הו השחיתות... והרשעים והפקידונים וכל הטקסט הרגיל... מה אתה- כן אתה - מציע לעשות?
(ותעשה לי טובה בלי להציע שוב לשרוף את המועדון ולצאת לרחוב ולתלות אנשים בכיכר - נניח רק לצורך הדיון שאת הבנזין היקר אנחנו מייעדים לנסיעה ולא לשריפת משרדי ממשלה)
אסף.
כרגיל.
לשאול אותי מה אני מציע לעשות במקום, זו התשובה הצפויה ממי שאין לו תשובות בעצמו.
הייתי יכול לחרוק שיניים ולהסכים עם התקנות הללו כשמדובר ברכבים סטנדרטיים שבעליהם רוצים להגביה אותם מחר.
אבל כבר מזמן הצבעתי על הבעיה האמיתית (תבדוק אותי) והיא מה עושים עם עשרות אלפי (אם לא מאות אלפי) רכבים שכבר מוגבהים, או נראים שרק מוגבהים, כמו היילקס למשל, שגם כשהוא סטנדרטי ועם קפיצים ישרים ואפילו קרוסים, עדיין נראה גבוה כי ככה הוא, גבוה, אורגינל מהיצרן, והרבה מאוד בוחנים לא מוכנים לקבל את זה, למרות שהם יודעים טוב מאוד שככה האוטו בא מהיצרן. אבל הם נהנים להתעלל פשוט כי הם יכולים, או ש (סביר יותר) מצפים שבעל הרכב יושיט להם שטרות מקופלים.
ובכלל, איך להגדיר "הגבהה"?
האם קפיץ עלים מעורגל הוא "מוגבה"?...
והאם קפיץ סליל הווי-דיוטי ל-SUV יפני באותו אורך בדיוק כמו המקורי, שמיועד להעמסה ושפשוט שוקע פחות כשהרכב ריק, הוא "הגבהה"?....
והאם בולמי זעזועים בכל צבע שאינו שחור מטונף בחול הם "הגבהה"?...
ועוד מאות ואלפי שאלות ודוגמאות שהתקנה המטופשת הזו לא מתמודדת איתן, כי אלה שכתבו אותה, במקרה הטוב, לא אכפתיים למה שקורה בפועל, על הכביש, במכוני הרישוי ולקורבנות מסעות הציד של ניידות משרד התחבורע, ובמקרה הרע, שהוא לדעתי מה שקורה במציאות - מנוולים שהכבדת היד על הציבור פשוט עושה להם רטט נעים.
ואין דוגמה יותר טובה מבעלי הרכבים הסטנדרטיים שימצאו את עצמם בבעיה, כי הבוחן שבודק "לפי העין" יגיד שהם "מוגבהים", וישלח אותם לדאוג לאישור 2303, או להביא אישורים מהיבואן או היצרן, כמו שעשו לחנן. מה הם יעשו? ישלמו למאכער כדי לרשום הערה 2303?....
אלה נוהל/תקנה מטומטמים ומרושעים, שנוצרו למען בעלי אינטרס כלכלי מקורבים לצלחת, ואני לא רוצה להמשיך ולומר מה עוד אני חושב עליהם. כולכם יודעים מי ומה. אני לא צריך להגיד שמות.
-
אני אשאר פוליטיקלי קורקט. וקצר.
אני חולק על כמעט כל משפט של דרור ברלי בדיון הזה. הניתוח שלו מעוות ומנותק מהמציאות, למיטב הבנתי.
כמובן יתכן שאני טיפש, תמים, שיכור, מושחת, רשע, או משת"פ.
-
כן נמרוד אתה תמים.
יש כל כך הרבה דוגמאות לשחיתות דומה. כמו התקנה שכל מכשיר עם וויפיי צריך אישור משרד התקשורת, לא משנה אם בארץ הוא נמכר בחנות בפינה, לך תביא אישור, נשמע מוכר?
כל התקנות האלה נועדו להטיב עם כיסו של מישהו, נקודה סוף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כרגיל.
לשאול אותי מה אני מציע לעשות במקום, זו התשובה הצפויה ממי שאין לו תשובות בעצמו.
הייתי יכול לחרוק שיניים ולהסכים עם התקנות הללו כשמדובר ברכבים סטנדרטיים שבעליהם רוצים להגביה אותם מחר.
אבל כבר מזמן הצבעתי על הבעיה האמיתית (תבדוק אותי) והיא מה עושים עם עשרות אלפי (אם לא מאות אלפי) רכבים שכבר מוגבהים, או נראים שרק מוגבהים, כמו היילקס למשל, שגם כשהוא סטנדרטי ועם קפיצים ישרים ואפילו קרוסים, עדיין נראה גבוה כי ככה הוא, גבוה, אורגינל מהיצרן, והרבה מאוד בוחנים לא מוכנים לקבל את זה, למרות שהם יודעים טוב מאוד שככה האוטו בא מהיצרן. אבל הם נהנים להתעלל פשוט כי הם יכולים, או ש (סביר יותר) מצפים שבעל הרכב יושיט להם שטרות מקופלים.
ובכלל, איך להגדיר "הגבהה"?
האם קפיץ עלים מעורגל הוא "מוגבה"?...
והאם קפיץ סליל הווי-דיוטי ל-SUV יפני באותו אורך בדיוק כמו המקורי, שמיועד להעמסה ושפשוט שוקע פחות כשהרכב ריק, הוא "הגבהה"?....
והאם בולמי זעזועים בכל צבע שאינו שחור מטונף בחול הם "הגבהה"?...
ועוד מאות ואלפי שאלות ודוגמאות שהתקנה המטופשת הזו לא מתמודדת איתן, כי אלה שכתבו אותה, במקרה הטוב, לא אכפתיים למה שקורה בפועל, על הכביש, במכוני הרישוי ולקורבנות מסעות הציד של ניידות משרד התחבורע, ובמקרה הרע, שהוא לדעתי מה שקורה במציאות - מנוולים שהכבדת היד על הציבור פשוט עושה להם רטט נעים.
ואין דוגמה יותר טובה מבעלי הרכבים הסטנדרטיים שימצאו את עצמם בבעיה, כי הבוחן שבודק "לפי העין" יגיד שהם "מוגבהים", וישלח אותם לדאוג לאישור 2303, או להביא אישורים מהיבואן או היצרן, כמו שעשו לחנן. מה הם יעשו? ישלמו למאכער כדי לרשום הערה 2303?....
אלה נוהל/תקנה מטומטמים ומרושעים, שנוצרו למען בעלי אינטרס כלכלי מקורבים לצלחת, ואני לא רוצה להמשיך ולומר מה עוד אני חושב עליהם. כולכם יודעים מי ומה. אני לא צריך להגיד שמות.
אני לא בפוזיציה של להסכים או לא להסכים.
מה שיכולתי לעשות, וזה מעט מאוד מאוד, עשיתי.
עכשיו קבע המחוקק חוק ולא שאלו אותי אם אני מסכים או לא.
מה שנשאר לי זה לשקף את המצב להבנתי - ולהציע כיצד להמשיך ולשמור על התחביב שלנו, אפילו דרך חיים, גם עם התקנה האחת החדשה הזו.
מנגד, אתה וברנרד ואחרים לא מציעים שום דבר מעשי.
בעיני - וצר לי, ברנרד שזה מקומם אותך - מי שאין לו משהו מעשי להציע, לא תורם שום דבר לדיון בעצם הצבעה על כל הבעיות הפוטנציאליות. להיות מבקר זה מצויין כשיש מי שיקבל או לפחות יקשיב לביקורת. אחרת... מה הטעם? באמת.
מה התועלת?
ויש כאלה שעושים יותר ולפעמים בעצם פעולתם גורמים נזקים לכלל מתוך כוונה טובה. אנחנו בדרך כלל נוטים לסלוח להם כי ״הם לפחות עשו משהו״. למשל בועז וחבריו שהגישו את בגץ הספורט המוטורי. טוב? רע? לפחות הם נקטו פעולה אז..?
במבט של שנה אחורה, זה התחיל ב״יש מכתב סודי״ שבו יהיה כתוב ש״אסור אפילו להתקין מגן רוח״ אם הוא לא מקורי של היצרן. והיום שנה אחרי כשמשרד התחבורה מכיר בזכותם של בעלי רכבי שטח להגביה אותם - הויכוח הוא אם כן או לא יש גרייס של שנה, ואיך מאשרים הגבהה של עלים. התקדמנו.. לא?
אסף.
-
לא מבין על מה הבכי.
כמו שכתב בועז, לפני כן היה אסור הכל. כרגע יש פתח להגבהה קלה, או, אם אתה רוצה להשקיע כסף, להגבהה קיצונית (אגב, אם כמה בעלי רכבים רוצים לעשות אותה הגבהה אני מניח שניתן לחסוך בעלויות).
עכשיו, אם אני הייתי הפקיד/מהנדס שמאשר את התקנה הייתי דואג מאוד שהעניין לא יהפוך לסדום ועמורה, כי ברגע שיקרה משהו בגלל איזה קיט פרוביזורי, האחריות תיפול עליי.
הדרך היחידה לרצות את דרור, כנראה, זה לגייס מאות פקחים שבמשך כמה שנים ידאגו שאף רכב שלא עומד בתקנות לא יעבור טסט (עד לרמת המדבקה הזוהרת), ואז להעביר את התקנות החדשות.
ואגב, נמרוד, אין לזה שום קשר לאופי ולאישיות שלו. זה באשמת המוצא ;-)
-
אתה יודע מה אסף, אם יש משהו לעשות? שיקום עו"ד מלומד ויגיש בג"ץ, אני אפילו מוכן לקחת חלק במימון האגרה.
אפשר לבנות כאן תיק נגד המדינה שהוא די מעניין, ל WK יש ערכת הגבהה של חברת ג'יפ, שהיום הוא לא מאושר בתקנה, בוא נראה את המדינה מסבירה למה הערכה שפותחה על ידי חברת ג'יפ לא מאושרת בישראל (וזין על העלות, נניח שיש לי $$$ בלי סוף לערכה).
-
ואני ממשיך.
"מה לעשות במקום".
מה בדיוק צריך לעשות? האם צריך לעשות? האם היתה כאן בעיה כלשהי שחייבה פיתרון?
אהה. זה העניין כאן אסף. לא היתה שום בעיה. אבל היה פיתרון מוכן לטובת בעלי אינטרס שעושים עסקים עם מדינת ישראל, והרי לא ייתכן שכלי רכב של מדינת ישראל יעברו שינויים בניגוד לחוק. אז אם יש פיתרון מוכן, כל מה שנשאר זה להמציא לו בעיה. אז תופסים שעירים לעזאזל בדמות כמה עשרות ג'יפים משופרים בכבדות שקופצים לתוך העיניים הקטנות והרעות של מנוולי המדינה, מזמינים אותם לבדיקה מתוקשרת בבית דגן והיידה - מתחילים לגלגל תהליך שזה עדיין לא הסוף שלו.
ואנחנו כרגיל, נפלנו למלכודת הזו. ישר הצבענו על מועדון המיליון וייבבנו - "זה לא אנחנו, זה הם. הם אלה השתינו מהמקפצה. תורידו אותם מהכביש ותעזבו אותנו". אז זהו, שאין הבדל. פיפי בבריכה הוא פיפי בבריכה. לא היה שום בעיה אמיתית. אף רכב לא התהפך בגלל הגבהה של ארבעה אינץ' או צמיג 35'. אבל העיקר שנזרעו שינאה ופילוג, במקום שנתאחד ונהיה כוח שיהיה ראוי להתחשב בו - כי יש גם לנו אינטרס וכוח. כוח קנייה וכוח אלקטורלי. אבל הפרד ומשול זו שיטה ידועה של השלטון כדי להדק את אחיזת החנק שלו.
זה אולי כבר לא ישנה כלום, אבל לפחות כדי לנקות את המצפון שלכם - זה הזמן לבקש סליחה מכל אותם רנגלריסטים מושמצים.
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
כשהוגש הבגצ לגבי הספורט המוטורי זה בגלל שלא ניתן היה לקיים ארועים שאינם מחתרתיים.
רוצה לומר > לא היה מה להפסיד.
המצב היום שונה בתכלית.
הרוב המכריע של הכלים, כולל המוגזמים, מסתדרים.
בגלל זה צריך לסתום את הפה.
שום דבר ככול הנראה לא הורע ביחס למצב הקודם.
רוב הסיכויים שבית משפט לא יהיה לטובתנו אם הוא יזדקק להשוואה לתקנות הארופאיות
-
בועז יש כאן עו"ד שיכתוב דעתו.
אין לי מושג לגבי התקנות האירופאיות, אני רק יודע שראיתי כלים יפיפיים באירופה שלא עומדים בתקנה המגוכחת.
כאן מדובר בתקנה שגורמת לעיוות כלכלי ופגיעה גסה בחופש האזרח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא מבין על מה הבכי.
כמו שכתב בועז, לפני כן היה אסור הכל. כרגע יש פתח להגבהה קלה, או, אם אתה רוצה להשקיע כסף, להגבהה קיצונית (אגב, אם כמה בעלי רכבים רוצים לעשות אותה הגבהה אני מניח שניתן לחסוך בעלויות).
עכשיו, אם אני הייתי הפקיד/מהנדס שמאשר את התקנה הייתי דואג מאוד שהעניין לא יהפוך לסדום ועמורה, כי ברגע שיקרה משהו בגלל איזה קיט פרוביזורי, האחריות תיפול עליי.
הדרך היחידה לרצות את דרור, כנראה, זה לגייס מאות פקחים שבמשך כמה שנים ידאגו שאף רכב שלא עומד בתקנות לא יעבור טסט (עד לרמת המדבקה הזוהרת), ואז להעביר את התקנות החדשות.
ואגב, נמרוד, אין לזה שום קשר לאופי ולאישיות שלו. זה באשמת המוצא ;-)
בפעם האלף - גם לפני שהיה חוק ספורט מוטורי, הכל היה אסור. ובכל זאת היה ספורט. ואפילו לא ממש מחתרתי אלא די בגלוי.
ואנשים בנו רכבים. והיו ליגות מסודרות. וה כל היה בסדר. "עד שמישהו ייפגע". ועובדה שלא נפגעו.
והיום זה חוקי. כמו שהיום לכאורה חוקי להגביה. אבל כבר אין ספורט. והאם יוכלו להגביה וכמה יוכלו? נחכה ונראה.
וכן, מה שהיה עד היום לא היה בדיוק חוקי, אבל ככה זה התנהל עשרות שנים, כולל כלי רכב של רשויות המדינה עצמן שעברו שינויים כאלה ואחרים ואף אחד לא מת מזה, והיום איך אתה "עושה סדר" בלי לפגוע ברכושם ובזכות הקניין של עשרות או מאות אלפי בעלי רכב?...
ברור שאפשר בכוח. תשלח משטרה ותעצור אנשים כי כידוע, הכי קל לאכוף על אזרחים נורמטיביים. ואולי שמשרד התחבורע ירכוש עוד כמה אלפי ניידות שיארבו בכבישים לכל קורקינט, ויעשו את המוות לכולם. בפני פקידון שמעוניין להשליט שררה ואימה על הציבור עומדות אלף ואחת דרכים יצירתיות.
בינתיים, אף אחד במשרד התחבורע לא יכול לקבוע איזה קיט הוא "פרוביזורי" ואיזה לא. האם אתה יכול לקבוע?... האם יש לך מידע כמה תאונות, אם בכלל, קרו בגלל שיפורים ברכב ואם כן, האם בגלל קיטי הגבהה "פרוביזוריים"?
עובדה שמערכות מתלה איכותיות ויקרות שמאושרות על ידי יצרני רכב בעצמם לא עוברות את המשוכות של חכמי משרד התחבורע היהודי, אבל סחורה פחות טובה, העיקר שהיבואן המקומי שלה, שיהיה בריא, מוכר בכמויות לרשויות, דאג שתעמוד בתקנות של המומחים המקומיים, אז היא כן עוברת. וכמובן כל אותן בעיות נקודתיו תשהעליתי, שהתקנה הזו, שיש בה יותר חורים מאשר גבינה, לא מתייחסת אליהן ולא יודעת איך לטפל בהן - אז זורקים את הכדור לבוחן, שיחליט לפי העין.... אני יכול להעיד ממקור ראשון ששטר של 200 עושה נפלאות לשיפור הראיה של בוחן רישוי ממוצע, שלא לדבר על שני שטרות....
אנחנו אולי עם הספר, אבל את הגלגל לא אנחנו המצאנו, אז מוטב היה שלא היו מתעסקים בזה בכלל. וזה מעבר לעובדה שיש במדינה הזו הרבה יותר בעיות "קצת" יותר בוערות מזו.
סדום ועמורה אתה אומר?... בענף הרישוי לרכב הסדום והעמורה חוגגים כבר כל כך הרבה עשרות שנים, עד שבסדום ועמורה המקוריות, אילו היו עומדות על תילן היום, היו יכולים לשלוח את עובדי המדינה שלהם להשתלמויות כאן, אצל הפקידונים והמאכערים שלנו.
-
הייתי הערב במפגש אופנוענים עם מפקד סיירת האופנועים .
נכון שלא היו הרבה הסכמות אבל לפחות היה דיון ונפתח פתח למפגשים עתידיים וניסיון להגיע להבנות נוספות
השאלה איך מביאים לפה או לפגישה קצין משטרה בכיר
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
תביא גם סוהר יחד עם השוטר
דרור, מרוב עצבים 3/4 ממה שאתה כותב זה שטות גמורה. מצטער.
בכל מקרה- תתיחס למה שכתבתי:
מה השתנה לרעה לעומת המצב המוכר לך עד אתמול?
-
אוי דור, אתה תמים.
המשטרה מחוץ לויכוח הזה. אין לי אף טענה אליה. תפקיד המשטרה לאכוף את החוקים ותו לא. לא לחוקק אותם ולא לשנות אותם. קציני משטרה רק ממלאים הוראות מהממונים עליהם.
אז אל תבזבז את זמנם היקר כאן. יש להם על הראש שוטרות להטריד.
-
ניסו כל כך הרבה פעמים ....
אין איש רשות כלשהי שיבוא לפה ליפול בפח.
לא קיים.
-
אךךךך.....אךךךךך.....ארה"ב.....חזרתי שבוע שעבר אחרי חודש והנה אני נתקל בשטויות במיץ עגבניות של כל משרד עלאק תחבורה.
פשוט בושה אני לא מבין מה מדינת ישראל יודעת שהאמריקאים לא???
למה כאן הכל אבל הכל אסור ושם מותר ואנחנו עוד מפגרים אחריהם בלפחות 100-200 שנה.
ואני אסיים במשפט אחד כי יכולתי להמשיך למרמר ולהתמרמר עד הבוקר-חוץ מכלום אין פה שום דבר.
Sent from my SM-G610F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תביא גם סוהר יחד עם השוטר
דרור, מרוב עצבים 3/4 ממה שאתה כותב זה שטות גמורה. מצטער.
בכל מקרה- תתיחס למה שכתבתי:
מה השתנה לרעה לעומת המצב המוכר לך עד אתמול?
מה השתנה לרעה?
אם נניח שהרכב שלי סטנדרטי ועד היום לא היו מעירים לו על הגובה, מהיום הבוחן אומר לי שהוא "נראה לו מוגבה" כי הרי מדינת ישראל הכשירה והסמיכה את העין שלו כמכשיר מדידה מכויל עם חותמת, יענו כי "ככה וככה" הפכו ליחידת מדידה רשמית במדינת ישראל 2017. ואז מה אני עושה?...
אם לרכב שלי יש קפיצים מתוצרת ישראל שאין להם TUV, שזה אמיתי. יש לי. מה אני עושה?....
ואם לרכב שלי יש סט קפיצים אמריקאי איכותי בנזונה, אבל יותר גבוה מ-2'. מה אני עושה?....
האם קפיץ הווי דיוטי באורך המקורי, אבל ששוקע פחות, הוא "הגבהה"?
ועוד ועוד. כמספר דגמי רכבי השטח ששווקו אי פעם בישראל, כך מספר השאלות. כפול ארבע.
אז תתייחס נקודתית לדברים ספציפיים שכתבתי ואל תתחיל להיתמם לי. התקנה הזו היא כמו חריץ גבינה שוויצרית שיש בו יותר חורים מגבינה, והיא נתפרה לצורך מסויים מאוד. לך אני לא צריך להסביר לכבוד מה ומי. אבל אל תאחז את עיני אלה שלא מבינים עדיין במה מדובר. וגם אל תשלח אותנו ל"שנה גרייס" או ל"עשרה ימים גרייס" כאילו קיבלנו מתנה משמיים, כי זה לא משנה כמה "גרייס" נקבל ואפילו אם זו תהיה הנסיכה גרייס ממונקו - אני עדיין מחכה לראות את ה"מתקין המוסמך" (ולא מאכער) שיחתום לי על ארבעה קפיצים בני 15 שלא הוא התקין (ושכל כך שקעו עד שאני בספק אם הם נותנים איזו שהיא הגבהה). כאמור - הבטחתי ואקיים - אני קונה אצלו ארבעה בולמים חדשים.
-
דרור אולי תאיר את עיני בבקשה ?
-
דרור,
מתקין "מוסמך" יחתום לך שאמא שלו בתולה תמורת ערימת כחולים....
-
אהה.
אז עכשיו זו רק שאלה של סכום?
שנעשה מכרז בין המאכערים למתקינים המוסמכים?................
-
דרור... אתה ממשיך להצביע על כל מה שלדעתך ולפרשנותך לא בסדר (וטועה בהרבה דברים לטעמי). אבל עדיין לא מציע מה לעשות.
בעיה.
כי אני באמת לא רואה בביקורת לשם ביקורת שום טעם.
ולגבי הבגצ.... יש לי מה לומר אבל לא כרגע.
אסף.
-
דרור, כל הבעיות שכתבת קיימות לא מהיום ואתה חי ונוסע ברוך השם.
לגבי ההסמכות על המעבדה הגרמנית הפרטית ( TUV), כנראה שאם יש פה קייס הרי שיש בעלי אינטרסים כלכלים שזה נוגע לפרנסתם לא פחות משזה חשוב לך והם כבר יחלצו ( או יתקעו יותר עמוק) את העסק...
תזכור,
החברה של משרד התחבורה רצו רק דבר אחד: שהאחריות לא תיפול עליהם.
לא סידור למעכרים וכל מיני קונספירציות.
פשוט מאוד
-
מה לעשות?
האם עוד ניתן לשנות משהו?
כי כבר אמר לי מישהו חכם, שלהעביר חוקים חדשים נורא קל במדינה שלנו. לבטל או לשנות אותם - קשה עד בלתי אפשרי.
אתה שואל אותי? אני בעד ההתייחסות האמריקאית - תעשה מה שאתה רוצה. אבל אם פישלת, תתן את הדין ללא רחמים בצורת פיצויי עתק ושנים ארוכות בקלבוש.
יבואו ויגידו שאצלנו זה לא יכול לעבוד וזה ויכוח לגיטימי אבל אחר לחלוטין. במקרה הזה הייתי מעדיף שכמ ועם הספורט המוטורי, שלא יגעו ושלא יעשו כלום - אל תעזרו, אל תפריעו. אל תכירו "בזכות/אפשרות להגביה" ואל תסמיכו את העיניים תאבות הבצע של בוחני רישוי מושחתים לחרוץ גורלות.
בינינו, היתה איזו בעיה?... הרי הפתרון כאן קדם לבעיה. ולכבוד הפיתרון המציאו את הבעיה.
-
אני מניח שכבר אי אפשר לשנות ולכן מציע איך להתמודד.
אתה רק מתלונן. זה גם סוג של התמודדות אבל שלא עוזר לאף אחד.
אני מזכיר שלפני שנים... היה מי שהציע גם כאן שהמדינה תאמץ תקינה שבמקום לומר שהכל אסור, תקבע כללים לאיך לבצע שיפורים. כי אז - גם אז - ניבאו שהשמיים עומדים ליפול ואוטוטו לא נוכל להחזיק ג׳יפים משופרים...
תחפש טוב אולי תמצא את ההצעה הזו...
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דרור, כל הבעיות שכתבת קיימות לא מהיום ואתה חי ונוסע ברוך השם.
לגבי ההסמכות על המעבדה הגרמנית הפרטית ( TUV), כנראה שאם יש פה קייס הרי שיש בעלי אינטרסים כלכלים שזה נוגע לפרנסתם לא פחות משזה חשוב לך והם כבר יחלצו ( או יתקעו יותר עמוק) את העסק...
תזכור,
החברה של משרד התחבורה רצו רק דבר אחד: שהאחריות לא תיפול עליהם.
לא סידור למעכרים וכל מיני קונספירציות.
פשוט מאוד
ברגע שבעלי אינטרסים כלכליים מתחילים לבחוש, אתה מקבל את מה שקיבלנו זה עתה.
אל תהיה תמים בועז, לא מתאים לך. זה כל כך שקוף שהעסק נתפר לפי מידה עבור מישהו או מישהם.
כי ככה זה עובד במדינה שלנו. אל תשכח באיזו דרך קיבלנו מהם את הווסטים הצהובים.
ואנחנו עוד נגיד יפה "תודה רבה" אם זה לא יהיה יותר גרוע.
- - - Updated - - -
תקינה לערכות חדשות זה נפלא.
אני גם אמרתי אז שמצידי כל מהנדס רכב עם תעודה יהיה מוסמך לחתום. ניסיתי לסדר לך פרנסה.
אבל מה עושים עכשיו עם כל אלה שכבר נוסעים וקיימים?....
"דור המדבר" או איך שתקרא לזה?
זה לא אחד או שניים או עשרה. זה עשרות אלפים לכל הפחות, שהולכים להיזרק לגוב האריות.
לזה אין תשובה. לא תשובה מספקת לפחות. אבל ממתי זה אכפת למישהו במשרד התחבורע.
-
ואיך אתה מציע להתמודד עם זה?.....
עוד לא קיבלנו שום רעיון מציאותי מלבד הצעות בפרטי להתארגנויות לטובת הזמנה מרוכזת אצל מאכער כזה או אחר.
-
פספסתם את כל הקטע ...
דוחפים אתכם לכיוון .. ואתם .. עיניים לכם ולא יראו .. :)
איך עדיין אין פה בפורום רב בוחן טסטר ?? מה'פוזיציה' .. ??
אחד שהעין שלו מכויילת 'נמוך' .. ?
-
א. לאסוף מודיעין. לדעת מי מאשר ומה. להתקשר למתקינים ולשאול. שכל אחד יגדיר לעצמו צי״ח וישתף כאן.
ב. לנסות ולאשר בפועל. כל אחד את הצרה הפרטית שלו. ומי שמצליח שיכתוב וישתף. אין מה להסתיר זה חוקי לחלוטין.
ג. ליצור עניין אצל המתקינים המורשים כדי שתהיה להם סיבה לרשום דווקא את הקפיצים שיש אצלך.
ד. עד שהכל יהיה ברור - מי שצריך וימצא איך ״להסתדר״ כמו שהצליח עד היום - מצד אחד אני מתקשה לקבל את תרבות המעכרים ועמילי הרישוי - צורה בסיסית ביותר של שחיתות אבל קשה לי לצאת בביקורת כלפי מי שמשתמש בשיטה הזו כי אין לו ברירה - מצד שני מי שהמכונאי הקבוע שלו יודע להעביר טסט כחוק ובלי בלבולי מוח - זו הדרך הנכונה ולא רק בגלל הגבהות. ג׳יפים ומכוניות נכשלים בטסטים.
ה. לאט לאט כולם יהיו עם ההערה של ההגבהה ברשיון. היא תיכנס בכל מיני דרכים.
זה מה שאני מציע מתחילת הדרך. טוב או לא? יעבוד? יעבור? מי יודע...
אסף.