ויש גם חלפים לרכבים קשישים בני 15 ומעלה?
תודה על העדכון
Printable View
ויש גם חלפים לרכבים קשישים בני 15 ומעלה?
תודה על העדכון
בעבר כאשר חלק של רכב היה עובר את הבדיקה של נציג משרד התחבורה( גם אם החלק היה ברשימה של השחרור מהיר) על החבילה הייתה מופיעה חותמת מאושר משרד התחבורה.
בחבילות שהגיעו עם USHOPS וחייבו אותי כביכול על בדיקה של הנציג לא הופיעה החותמת.
גם בחבילה שהגיעה עם שרות הגלובלי של אי ביי וגם עצרה כביכול לבדיקה, לא הופיעה החותמת.
לדעתי החברות מצאו שיטה איך לעשוק אותנו עוד.
וחשוב לומר שלא רק בפיאט - כל היבואנים חייבים לפי חוק לפרסם מחירון לכל החלקים שהם מחזיקים. זו יוזמה של משרד התחבורה (המושחת, שדואג רק ליבואנים, שמתעמר באזרחים, שיכור כוח ועוד סופרלטיבים שכתבתם) כדי לעודד תחרות.
בקיצור זה כלי שימושי שחשוב לעשות בו שימוש מושכל.
אסף.
אסף הגישה שלך בעד המשרד עדיין לא מסתדרת לי.
היו הרבה ניסיונות לשנות את מה שקורה בשוק הרכב, רפורמת זליכה ועוד, מספיק לקרוא מה קרה לרפורמות האלה להבין את ההתנגדות של גופים מושחתים.
עדיין יש חסמים שונים ומשונים בענף, שהם חוסמי תחרות. אתה כבר יודע את דעתי שיש שינוי בענף והוא ימשיך, כי כוחות השוק חזקים יותר.
במצב שאני לא יכול ליבא מצמד מחו"ל בצורה חופשית, ללא צורך לרוץ למשרד התחבורה וחשש שיעצור במכס למס עננים ברור שעדיין יש חסמים, חסמים שלא עוזרים לצרכן, חסמים ששומרים על יבואני המצמדים מין הסתם.
אם יש משרד אחד שזז ומקדם תהליכים לטובת האזרח בישראל הלא הוא משרד התחבורה.
לא נתפש שאני אומר את זה אבל זו המציאות
אני לא בעד המשרד וזו אולי טעות שמתאפשרת בגלל שאני מנסה להסתכל על פעולותיהם באופן אובייקטיבי ובלי להניח מראש שכולם שם ובעצם כל מי שמקבל משכורת מהמדינה - מושחתים עצלנים ורשעים.
אסף.
טוב אז היום בצהריים התקשר אלי מנכ"ל יושופס ומנהלת קשרי הלקוחות.
אביא כאן ברשותכם תקציר מצומצם לשיחה ארוכה וידידותית של בעל עסק שנאלץ להתמודד עם הבירוקרטיה המוכרת לרובנו והשירות שהעסק שלו מספק נפגע לדבריו שלא באשמתו.
בעקבות "פרצות" שזיהו אנשי המכס ומשרד התחבורה, מזה זמן מסויים שכמעט כל הפריטים המסווגים כחלפים לרכב נדרשים לשחרור פרטני של בודק משרד התחבורה אלא אם למשלוח הוצא אישור משרד התחבורה מראש.
לאור זאת, כל משלוח של חלפים למעשה מעוכב בפועל לבדיקה פיזית.
מה שהבודק משחרר מייד עובר הלאה (וסוחב איתו עלויות שהמשלח צריך לשלם לממן).
מה שלא מקבל שחרור מתבקש לקבל אישור משרד התחבורה ועד אז צובר עוד עלויות מן הסתם...
עלו כל מני רעיונות משני הצדדים שמחייבים בדיקה.
חלקם עשויים להיות ישימים בקרוב וחלקם ימתינו לאחר שתיגמר המהפכה של צו היבוא החופשי.
בנתיים הצעתי להם לספק שירות יחודי עבור לקוחותיהם של הגשת מסמכים במרוכז לאישור משרד התחבורה ואיסוף המקור ישר לשחרור.
שליח פעמיים בשבוע זה עסק לא יקר שישפר להם את רמת השירות ויתן להם יתרון מול כל התחרות.
החבילות של החלפים יעוכבו עוד כמה ימים לפני המשלוח לארץ ובזמן הזה יתקבל אישור מראש.
כך כשתגיע החבילה, המוכס עצמו יוכל לשחרר אותה במקום בעצמו בלי להמתין לבודק משרד התחבורה.
מצידם הם מעדיפים (בצדק) לשכנע את משרד התחבורה לעבור לאישורים ממוחשבים עם חתימה דיגיטלית.
הכדור כרגע במגרש שלהם ובכנות אני מבין את מצוקתם.
יחד עם זאת כדאי להבין שכרגע צפוי להיות לנו "מס עננים" בלתי צפוי - מהסוג שאנחנו לא אוהבים.
מי שיהיה לו אישור משרד התחבורה מראש ימנע ממס זה.
בהכרותי את משרד התחבורה - אם יהיה עליהם מבול של אישורים הם כבר ימצאו איך לשחרר את הלחץ והעבודה הסזיפית מעליהם...
אני ממליץ להגיש כל שטות לאישור.
מאידך, כולנו ילדים גדולים ומכירים את האלטרנטיבות.
בנוגע לדואר יש להתנהל בזהירות עם המעבר שלהם בימים אלו לבניין החדש.
אף אחד עוד לא חווה את השירות החדש שלהם.
אני מניח שיהיו לי עוד עידכונים בטווח של שבועיים מול יושופס.
אני מתכוון לפנות גם למשרד התחבורה כשיתפנה לי הזמן מעט לסגנן פניה.
אעדכן.
בועז
צר לי בועז - אבל סיבנו אותך. הבעיה שלהם היא עם העמיל מכס ותו לא - כל שאר השרשרת הלוגיסטית שלהם מעולה!
כאמור, בחודש האחרון שלחתי 8 חבילות לארץ. 4 עם יושופס, 1 עם איביי ו 3 עם אמזון.
מהרגע שהחבילות הגיעו לארץ:
עם אמזון, שחרור מיידי מהמכס (באותו היום). שרשת טיימינג, פקקי מים וכ"ו.
עם איביי - שחרור מהמכס באותו היום.
עם יושופס - אכלתי סרטים וקנסות:
1. קאמשפט: נעצר ל 10 ימים. שילמתי 150 + 100. תנחש מה: הוא הגיע חלוד מאוד - היות ונפתח ולא אוחסן כראו לקראת גשמי הברכה בפסח. המוכר החזיר לי את הכסף אבל 500 ש"ח עבור עמלות ומשלוח נזרקו לפח יחד עם הקאמשפט.
הפעם הוצאתי אישורים, נסעתי גם במיוחד מהרצליה לתל אביב ומשם לנבת"ג על מנת למסור אותם - היות ואמרו לי שמאוחר מידי. מזל שאני בודק סטאטוס 3 פעמים ולכן הסברתי להם שאני יכול להספיק ואכן הגעתי פיזית ומסרתי את האישורים.
2. בוכנות: עוכבו לשבוע למרות האישורים.
3. מיסבים (למרות שזה פריט בשחרור המהיר) - עוכבו לשבוע.
4. אטם ראש מנוע (פריט בשחרור מהיר) - עוכב לשבוע. שוחרר היום.
* דרך אגב, אני חושב שללא התערבות של אורי מיושופס - הייתי מקבל בראש (150 ש"ח) על כל אחת מהחבילות.
כל יום דיברתי עם שירות הלקוחות, יצא לי המיץ...
צחוק הגורל שהחבילות של אמזון הגיעו ממש באותם ימים ולא עוכבו ולא אישורים ולא שטויות.
אין בעיה עם משרד התחבורה. יש בעיה עם עמיל המכס שלהם - חברת געש. לא יודע מה קרה - אולי הם תחת אזהרה. אין לי מושג. אבל 4 מתוך 4 חבילות נעצרות - כזה עוד לא היה לי.
לאחר 4 שנים וכ 70 חבילות דרך יושופס \ USHOPS. ושירות יוצא דופן שהוביל מהפכה צרכנית של ממש. אני סיימתי איתם.
שלושה שבועות לחבילה במשלוח "מהיר" עם הפתעות וריצות לאישורים. לא מתאימים לי גם אם אשלם קצת יותר לשירות אחר.
חבל מאוד! לרגע הרגשתי כמו באמריקה - אתה יודע, אזרח עם זכויות.
יהודה, לא בלתי סביר שסיבנו אותי והאינפוט מהציבור הוא שיוביל את העדר לנתיב הנוח ביותר.
הבאתי דברים בשם אומרם...
בקרוב אמור להיכנס לכאן להגיב המנכל שלהם והוא יצטרך להתמודד עם התשובות.
כרגע, גם לאור השיחה איתו, יש כנראה בעיה ואולי כדאי לחשב מסלול מחדש.
אגב, איביי שחרור באותו היום?!?
עם GCX ?
אתה כנראה היחיד בארץ שזכה לקבל מהם שרות סביר
שתי חבילות (אחת של איביי ואחת של אמזון) הגיעו דרך ARAMEX.
כל השאר דרך I Parcel
עשית ביטוח לקאמשאפט? היית צריך לתבוע את יושופס. אתה קנית חלק שנהרס בתהליך....חא אשמת המוכר ולא אשמתך
שילוח של חבילה יקרה יחסית הגיע מהר ויעיל עם GCX שחרור באותו יום כולל תשלום מסים ועמלת שחרור סבירה של 75 ש״ח טלפונית בכרטיס אשראי ואצלי בבית יומיים לאחר מכן.
לא רע.
אסף.
על מה עמלת שחרור?
הגלובל לא מכסה הכול?
לי היו שני נסיונות רעים איתם.
ואפילו לא חלפי רכב
כל מילה בסלע.
בעיה נוספת שלהם היא שהם לא מסוגלים להודות בטעות/תקלה ולהגיב באופן ראוי, אולי בגלל ההתדרדרות המחפירה בשרות עמילות המכס שלהם. ואולי כי זה נוח להם לגבות ככה עוד כמה גרושים. עלי הם כבר הפסידו מאות דולרים בעלויות משלוחים שלא נעשו דרכם.
אגב, עדיין לא קיבלתי התייחסות רצינית לבזיון שהיה לי איתם, למרות שהעברתי לאורי, לבקשתו, את פרטי המשלוח. אני עדיין ממתין ...
בועז, אתה מתחיל להשמע כאן כמו יחצ"ן של יושופס. אני מכיר אותך כחבר מכובד בפורום וגם קצת מחוצה לו, ואני לא מנסה לרמוז או לקבוע כלום, רק לציין בפניך איך זה מריח ... החברה הזו לא שווה את הפגיעה בשמך הטוב ... 8 אג' שלי ...
בועז,
כל הכבוד על ההשקעה ועל השירות לקהילה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
חבר מכובד! :rolleyes:
לא יודע מה ההתעקשות על החברה זו, יש אלטרנטיבה טובה הרבה יותר שכבר הוזכרה כאן.
נמרוד, כנראה שלא הבנת את הדברים כמו שהתכוונתי, אחרת אני משער שלא היית מגיב כך.
אני קורא שוב ולא כל כך מבין מה הקפיץ אותך
אני מתכוון לדברים שאני אומר, ולא מצליח למצוא איפה יש בהם פגיעה בבועז, אז לפחות אנסה להבהיר את עצמי:
בסה"כ ניסיתי לשקף איך הדברים מרגישים כשקוראים אותם. זה לא אומר כלום על בועז אלא על איך הדברים שכתב מתקבלים, אצלי לפחות.
וכדי להבהיר עוד יותר, הוספתי:
לא חוזר בי מזה. אני באמת לא מנסה לרמוז כלום ובאמת חושב שבועז הוא חבר מכובד כאן.
גם מזה אני לא חוזר בי. לבועז יש שם טוב אצלי, והחברה הזו לא שווה פגיעה בו.
למעט 8 אג' עברתי על הכל. אם אני מפספס משהו, אנא הצביעו בפני על הטעות.
בועז, אם נפגעת ממשהו שכתבתי אני מתנצל מראש כאן בפומבי, לא היתה שום כוונה לפגוע.
אם טעיתי אשמח לדעת איפה. אפשר כאן או בפרטי, אני לא מתחמק.
אין לי בעיה לענות לנדב.
אנחנו מכירים ואני מבין מה הוא התכוון לומר.
אז בשביל מי שטיפה פחות מכיר אבהיר שאין לי שום קשר אישי או עיסקי או טובת הנאה או אפילו הנחה מהם.
לקוח ותיק שזוכר להם ימים טובים יותר ומנסה בצורה הוגנת לבחון את הסיטואציה.
צריך לזכור נדב שבסופו של יום עסקיהם יגדלו ככול שהערך המוסף שלהם מול חברות אחרות יגדל.
הם בניגוד למרבית המשלחים האחרים מבוססים על לקוחות פרטיים ואחראיים לגבי לחלק גדול ממהפכה צרכנית.
אני לא יודע לומר בוודאות מה הסיבות למה שאנחנו חווים עכשיו וכמה זה באמת באשמתם. גם להם יש פקידים וחוקים ובירוקרטיה.
מאוד קל בהנף קולמוס לחרב ביזנס של מישהו שטיפח במשך שנים ושירת אותנו יפה.
לאור השיחה הטובה שהיתה לי איתם וההרגשה שהם באמת רוצים אותנו כלקוחות ולא מתנשאים ומזלזלים אני מתנהל באחריות.
יחד עם זאת, שיקפתי לחלוטין את הנושא ושום דבר כולל הבעיות לא מוסתר.
צריך לתת לדברים להתבהר, כולל שינויים שקורים/ יקרו בקרוב בערוצים אחרים לרבות הדואר.
הדיון פתוח וחברי וכל אחד מוזמן להעלות בו אלטרנטיבות כי בסופו של יום אנחנו מחפשים לפתוח את הסתימה ולחסוך כסף.
אגב, למי שדרוש פתרונות יצירתיים יש גם את ג׳ו שתמורת עמלה הוגנת לגמרי יודע לעזור היכן שקשה.
גילוי נאות- אנחנו חברים
תודה בועז.
גם אני נהניתי מהשרות שלהם תקופה ארוכה, והמלצתי לכל חברי.
חבל שהם נותנים לעמילי המכס שלהם לקלקל להם את העסק.
וחבל שהם לא לוקחים אחריות על המחדלים של עמילי המכס.
וחבל עבורם שבעבור חופן זוזים קטן, אני כבר לא איתם, וגם חברי לא, וכנראה שרבים אחרים מכל מיני סיבות אחרות שקשורות בסופו של דבר לעמילות המכס. כל שאר המנגנון שלהם עובד יפה.
נדב, זה כנראה יותר מורכב ממה שאתה מדמיין.
הם ערים לעניין ואם זה היה פתיר בקלות כזו אז מן הסתם הם כבר היו פותרים את הנקודה.
בועז, המקרה שלי איתם בכלל לא קשור לחלקי רכב.
עמיל המכס שלהם שלח אותי להביא מסמכים שלא יכולים להיות קיימים (אישור תקן למכשיר שלא מיובא סדיר לארץ)
גם אחרי שהסברתי שלא יכול להיות כזה אישור לפני שמשחררים את המכשיר הם התעקשו על אישור התקן.
בסוף מצאתי לבד שאפשר לקבל בקלות פטור מהאישור הזה (ביבוא אישי, פריט אחד בשנה)
הטענות שלי אליהם לא קשורות לשאלה למה עצרו את המשלוח, אלא לכך שניתנו לי הוראות לא נכונות ולא אפשריות ע"י עמיל המכס שלהם, שבעקבותיהן גם חוייבתי בדמי אחסנה (כי לא ניתן להמציא את המסמך שהוא דרש) ובסוף אחרי שמצאתי ובצעתי את הפרוצדורה הנכונה בעצמי, עוד חוייבתי בעבור עמילות המכס, שגרמה לי רק נזקים.
כמובן שלאורך כל התהליך הסברתי באופן ברור, בע"פ ובכתב, שלא ניתן להמציא אישור כזה בלי לשחרר קודם את המשלוח. לא עזר לי.
אחרי ששוחרר מהמכס והם התעקשו על כל התשלומים למרות שהמחדל היה שלהם, הבהרתי להם שאם הם מתעקשים על החיוב הם מאבדים אותי בתור לקוח, וגם את חבריי. הגעתי למנהלת שירות הלקוחות שלהם וזה לא עזר, כמו לדבר עם הקיר. טעויות ותקלות קורות, כולנו בני אדם, אבל אחרי שהבהרתי את המצב ואפשרתי להם לתקן את הטעויות שלהם כל כך הרבה פעמים, אפשר לומר שהם איבדו אותי ועוד כמה מחבריי, במו ידיהם, ואין להם מישהו אחר להאשים במקרה הזה.
נדב אני מסכים שזה מרתיח ומעצבן ואם הם היו עושים לי את זה אז כנראה שפשוט הייתי מפסיק לעבוד איתם (ולי אין 70 חבילות ברזומה, אולי יותר 700) אז מבחינתם זה באמת הפסד. לדעתי אתה צריך לתבוע אותם בתביעות קטנות. זה יעשה בדיוק את מה שאתה רוצה. רישום שהם פישלו ככה שאחרים יוכלו להזהר מהם.
נדב, מה שאתה מתאר זה חוסר מקצועיות נטו.
אני מכיר את הנושא כאמור מהשנים שעסקתי בייבוא.
הדרישה לתקנים כמו שתיארת כלל לא חלה על ייבוא אישי. גם בייבוא מסחרי אפשר לבקש ולקבל פטור אם מדובר בכמויות קטנות או דוגמאות.
לדעת את הכללים זה הלחם והחמאה של מי שעוסק בייבוא. חבל שנופלים על שטויות.
אתה צודק וכל הסיפורים הם סיפורים ולא יותר.
אסף.
לו אני במקומך נדב הייתי מסגנן מכתב מנומק ודורש את כספי חזרה.
אם לא הייתי שוקל באמת תביעה קטנה.
יהודה-
מיכה צודק לגבי הנזק.
אתה מבוטח. למיטב זכרוני כולל המיסים אפילו.
פעם כמו שהמלצתי לנדב.
מי משתמש בשיפיטו ?
אני רואה במחשבון שלהם שיותר זול לשלוח פד איקס או dhl לעומת הדואר.
איך אתם נמנעים ממס עננים?
לשיפיטו כמה יתרונות:
1. יש להם מספר אופציות משלוח, אתה יכול לבחור בין מספר חברות שילוח או דואר אוויר רגיל (USPS).
2. יש להם מספר מרכזי שילוח, הגדול הוא בנאוודה אבל יש להם גם באורגון, מדינה ללא מע"מ וכך ניתן לחסוך את המס המקומי בארה"ב (בד"כ המנוי החינמי של שיפיטו הוא רק לנאוודה, אבל ניתן לרכוש תוספת תשלום גם מנוי שכולל את אוראגון).
3. כאשר הסחורה מגיע למחסן שלהם, אתה מקבל מייל וממלא לבד את הטופס / הצהרה על התכולה של החבילה... זה אולי עונה לשאלה ששאלת...
ההערה לגבי מחיר משלוח זול יותר עם חברת שילוח מאשר בדואר - כנראה מדובר בחבילה גדולה / כבדה.
השתמשתי בעבר בשירות שלהם למשלוח דברים קטנים יחסית, שלא נשלחו ישירות לארץ ובמקרים הללו מחיר השילוח בדואר רגיל היה זול יחסית ומנע את כל העמלות של חברות השילוח.
אבל אני חייב לציין שבשנה האחרונה יש הרבה תלונות בפורומים השונים על כך שהם הפכו להיות פחות נחמדים ואטרקטיביים, לפחות לקונים מישראל. היו הרבה תלונות מאנשים שהזמינו דרכם בתקופה האחרונה. אני לא השתמשתי בשירותיהם בחודשים האחרונים ואיני יכול להעיד על כך אישית.
תודה ארז.
הצהרת קונה זה נחמד אבל לא מספיק לשחרור במכס. מה עם ניירת מקור כמו חשבונית?
לגבי CGX;
כבר כמה פעמים שמשלוח דרך הגלובל של איביי ודרך רוקאוטו הגיע איתם - שירות הלקוחות שלהם על הפנים והאתר שלהם עוד יותר גרוע, אבל שירות המשלוח שלהם הפתיע לטובה כל פעם מחדש.
אני גר רחוק בצפון והמשלוחים מגיעים בהפתעה מוקדם מהצפוי יום אחרי שמגיעים לארץ.
מבחינתי החברה הזאת עדיין בגדר נעלם מבחינת ההתנהלות שלה - אבל עד עכשיו עושה עבודה מעולה.
כרגע הזמנתי כמה גומיות לפרונט ובנפרד עוד שני ברזלים ארוכים (פנהרד ומוט הגה), לדעתכם נצטרך להוציא אישור על זה או שזה פטור?
תודה!