דרור, עוד לא עלית על זה שזה תרגיל של הממסד?
עוד שנתיים משנים את הכללים וגורמים לכולם להיפרד מהנשק אחרי ששילמו מיסים וחוזר חלילה.
לא קונה נשק.
נמרוד פעם בשנתיים בא לדמור עלי אישית
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
Printable View
דרור, עוד לא עלית על זה שזה תרגיל של הממסד?
עוד שנתיים משנים את הכללים וגורמים לכולם להיפרד מהנשק אחרי ששילמו מיסים וחוזר חלילה.
לא קונה נשק.
נמרוד פעם בשנתיים בא לדמור עלי אישית
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
לא מצאתי אמירה ישירה לגבי כל כמה שנים עושים רענון, אבל בתקנות ההכשרה החדשות מצויין שהרענון יתבצע במהלך השנה השניה - כנראה שמדובר על כל שנתיים.
או שיגידו שאבש״ש לא עומד בתקן יורו1000 ואסור לירות איזה מזהם.
ארדן עומד מאחורי כל ההקלות, לפניו היה אהרונוביץ׳ שחרט על דגלו מדיניות מצמצמת ואז הגיע גל הטרור...
מסכים שאחוז נמוך יממש, סה״כ מדובר בכאב ראש עבור רוב הציבור, כבר היום יש מאות אלפי זכאים שלא ממשים.
חובת האימון השנתית עלולה לגרום לרבים מהמחזיקים הנוכחיים לוותר על התענוג, כמו כן בסמכות השר(הזה או הבא אחריו) לבטל מיידית כל תבחין ולאלץ את מי שמתבסס עליו לוותר על האקדח שקנה מכספו.
עניין הרובאי זה די בולשיט, מאד סביר שאם תמשיך המדיניות הזו יתאפשר לכל בוגר שירות צבאי שהוא אזרח שומר חוק ובריא לקבל רשיון, זאת בסה״כ מסננת שמנפה את הלא נאמנים למדינה. לראייה - ספורטאי ירי באקדח שהם הכי מיומנים בירי, יותר ממרבית כוחות הבטחון ובטח שיותר מחיילים שבחיים לא החזיקו אקדח, נתקלים בקשיים רבים ורשיונם מבוטל ברגע שהם מפסיקים פעילות אפילו באופן זמני, ככה שזה לא עניין של כשירות.
חירניק- רובאי 07 ומעלה
מה ההבדל בינו לבין חימושניק?(מתחת 07 לרוב)
הרי כמו שאתה אומר מה הקשר בניהם לבין אקדח?
לדעתי סתם רצו להגיל את יכולת הרכישה לנשק שאנשים ירצו לרכוש
הן בשביל המיסים הן בשביל להגדיל את כמות הנשק שמסתובב בחוץ
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
דרור,
כל שריונר/תותחן ושות שעבר קורס מ״כים/סמלים עבר רובאי 7.
קובץ מצורף 120839ההקלות הראשונות, כולל הגדלת היישובים הזכאיים, הורדת דרגת המילואים מרב סרן (או אולי אפילו סגן אלוף) לסגן נכנסו לתוקף אחרי הפיגוע בבית הכנסת בירושלים בנובמבר 2014. אהרונוביץ' היה אז השר לבטחון פנים.
ארדן נהנה מהדלת שפתח לו השר שלפניו
אתה צודק, אהרונוביץ׳ ימ״ש , אחרי שנכנע לדמגוגיה זולה, ביטל תבחינים ועשה ככל יכולתו לצמצם, מתוך אידאולוגיה, נתפס עם המכנסיים למטה כאשר מחבלים עם סכינים ונשק חם משתוללים ברחובות ואין במה לעצור אותם ... אף אחד לא מצא לנכון לבקר אותו על כך שהעלים את מרבית כלי הנשק מהציבור משך שנים.
אז אכן הוציא הנחיות לשחרר קצת את החבל בסוף 14, רק שתהליכי קבלת רשיון לוקחים די הרבה זמן. הוא לא ראוי לשום קרדיט.
ארדן לעומתו שם קצוץ על הדמגוגיה והצהיר מפורשות שמדיניותו היא הפוכה, כך גם הנחה את פקידי הבט״פ עם היכנסו לתפקיד.
אני שוב מציין שאלו סך הכל החלטות שבסמכות השר, אלו תקנות, כמו שיש שר שמרחיב יכול לבוא שר שמצמצם והוא לא צריך על כך שום אישור.
רק כדי לסבר את האוזן - אלפים בודדים בלבד מימשו את זכאותם בגל ההקלות הקודם, מניח שגם הפעם עם כל הרעש, זה פחות או יותר מה שיהיה. הציבור בכללותו לא מחבב נשק ולא מעוניין להחזיק נשק, עושים את זה כי חייבים במסגרת השירות הצבאי ושם זה נגמר.
נכון. מה הקשר באמת?
מקסימום כשהיה בשמ"פ היה מיומן בגלילון או M16. בדגש על "היה". וגם זה בתנאי שהיה מטווח מיזמתו באופן פיראטי. כי ביזמת הצבא לא ירו מעבר לשלושה כדורים ב"אימון" לפני תע"מ.
ולא מעט אנשים שירתו כלוחמים בשריון ובתותחנים ובנ"מ ובעוד יחידות שאינן חי"ר גם ללא קורסי פיקוד.
מה הקשר של כל זה לאקדחים?... רק השד יודע - כי האקדחים היחידים שראיתי בכל שירותי בסדיר ובמילואים שלא היו תקועים בתחת של איזה איש קבע, היו על חגורותיהם של מחבלים הרוגים בלבנון ונלקחו שלל.
אל תתנו לדמגוגיה של השר הטרדן לבלבל אתכם - הוא היה ונשאר קשקשן. למעשה, למעט יוצאי יחידות מובחרות מסוימות, אף אחד לא יוצא מצה"ל עם מיומנות כלשהי בירי באקדח וכל הסיפור הזה של ההקלות הוא ברובו קישקוש מוחלט.
גם אני, כמו ניר, סבור שרוב האזרחים שמעכשיו יהיו רשאים לשאת נשק, לא יקפצו על המציאה הזו. יותר מדי כאב ראש וטירטור וניג'וס, שלא לדבר על ההגבלות ועל מדורי הגהינום שמחכים למי שחש בסכנה לעצמו או לסובבים אותו ואשכרה עשה את טעות חייו ושלף.
לא רוצה להתחיל עם "ראו מקרה אלאור אזריה" וכו' וכו' ובטח לא לרדת לפוליטיקה, אבל אי אפשר בלי זה כנראה - אתם תחשבו מיליון ואחד פעם לפני שתשלפו אקדחים. כי אם לא, תגלו איך המערכת מתהפכת עליכם ותמצאו את עצמכם ננטשים לבד במערכה.
אל תשכחו עם מי ועם מה יש לכם עסק - המערכת ומדינת ישראל לא יהססו להפקיר אתכם לגורלכם ברגע האמת.
לתשומת לב כל הגיבורים בפוטנציה עם האקדח שאו-טו-טו עומד להישלף - ברגע שהמחבל ישכב ירוי על הריצפה, יתחיל מחול השדים. כל מי שנושא באחריות כלשהי מטעם המדינה יסובב לכם את הגב וידאג לישבנו ולקריירה האישית שלו - על חשבונכם נטו.
דרור,
שלא תבין אותי לא נכון.
אני בעד המגמה הזו, שבינתיים כוללת גם יישום יותר הגיוני כלפי האזרח המגן על עצמו, תחת ״חוק דרומי״ בכמה אירועים שהיו מאז.
אימון פעם בשנתיים?
גורם מסנן מצוין.
מי שזה מרתיע אותו, שלא יחזיק נשק.
אקדח הוא לא בתו״ל הצה״לי ולכן לוחמים לא מוסמכים עליו, בצבאות האמריקאים הוא נשק גיבוי שכל לוחם נושא עליו.
במשך השנים הוכשרו לוחמים ביחידות המסתערבים ובשנים האחרונות גם ביחידות נוספות לצורך לחימה במנהרות בנוסף ליחידות שעושות לוט״ר , אבל בגדול אין קשר בין רובאי 07 לאקדח. כמו שכתבתי - זו מסננת של נאמנות למדינה ומתחילים עם משהו פחות גורף (בגלל התנגדות הציבור ) שלהערכתי אין סיבה שלא ימשיך הלאה אם הגל הזה יעבור בשלום והשר ישאר בתפקידו לקדנציה נוספת. שירות צבאי היה צריך להיות אחד מתנאי הסף ואז הייתה נפתרת הדילמה של המערכת (לא רוצים שאזרחים ערבים שלא שירתו בצה״ל יקבלו נשק) אבל אז הייתה בעיה לחמש חרדים ועולים חדשים תושבי השטחים וכיוצ״ב.
יחד עם ההקלות, הורחבה ההכשרה הראשונית למבקשי רשיון - יותר שעות הדרכה, ירי של 100 כדור ורענון בשנה השנייה, זה לא דבר רע אבל מייקר עוד יותר את העסק.
מחיר כדור ברוב המטווחים הוא סביב 2.2 ₪, אימון לצורך קבלת רשיון עלה סביב 230 ₪ וכעת הוא מוכפל וכנראה יתייקר בהתאם , האקדח עצמו יעלה 3000 ₪ וצפונה, חובה להתקין כספת בבית.
לכל המודאגים אני אספר שכל מבקש רשיון או מחזיק ברשיון נמצא בפיקוח שוטף, כל בעיה הכי קטנה והנשק נלקח ( כבר הרבה שנים שהמשטרה לא לוקחת שום סיכון) עובדי חברות האבטחה שהם בד״כ אוכלוסייה חלשה אכן נדרשים לבדיקה פסיכיאטרית לפני קבלת האישור.
מספיקה תלונה אנונימית על כך שמישהו חש מאויים על ידכם ויגיעו לקחת את הנשק גם אם רק ראה אותו מציץ מהחולצה ורוצה להתנקם בכם על זה שהרכב שלכם מפריע לו בחנייה. כבר לא מדבר על אירוע שבו שלפתם אקדח או ביצעתם ירי - הרשיון הוא לנשיאת נשק, לא לשימוש בו - על כל שימוש צריך לתת הסברים ואין גב מהמערכת כמו שציין דרור , אתם לא שומרי הסדר הציבורי ואין לכם שום תפקיד רשמי. השימוש על אחריותכם בלבד, המערכת תטפח לכם על השכם אם עצרם מסע הרג של מחבל אבל תטחן אתכם אם טעיתם בזיהוי או גרמתם נזק.
ובכל זאת, מי שמטייל כמונו בשטחי ההפקר של מדינת ישראל שבהם אין ריבונות ואין משילות - שינצל את האפשרות ויקווה שמחר לא יגיע שר חדש ויבטל את התבחין.
ניר, שאלה טכנית לגמרי...
אתה אומר שכספת חובה. האם זה כמו בטסט, צריך "אישור מתקין מורשה", או שאני צריך רק להצהיר ובמקרה אמת להראות את הכספת שנפרצה?
השאלה כמובן היא כי הכספת הכי יעילה תהיה כזאת שאני אתקין בעצמי בפינה נסתרת בבית, בלי שאף אחד יודע איפה היא.
אתה רק צריך להניד בראש בחידוש כשנותנים לך את הנייר שכתוב עליו שנדרש כספת.
כלומר לקנות ולהתקין לבד.
ולשים את האקדח במגירת גרביים, כי את הכספת קומפלט הגנב יעקור וייקח.
.אסף.
מה שאמר אסף
הדרישה הזאת נועדה למנוע גישה מבני הבית , לא כנגד גניבות . יש כאלו שמחזיקים מספר כלי נשק ואז מחייבים כספות לפי תקן ואישור קצין משטרה שבדק.
משהו רשם פה משהו על בישובים הזכאים,
אז היום ישב איתי מישהו מבין עניין,
שאומר שנשק אזרחי בישובי צמודי גדר זה לדעתו חובה,
במלחמה הבאה (בצפון) לפחות המלחמה תתמקד בהשתלטות על יישובים צמודי גדר,
נכון שאקדח לא יציל אותך מגדוד אבל כוח אש מכל סוג שהוא כולל כיתת כוננות שיש בכל יישוב בהקפצה תוכל לעכב או לתת מענה זמני עד שיגיע כוחות הביטחון
אני אמרתי לו את התשובה המתבקשת נראה לך שהם ישתלטו על יישוב ?אין מצב
הוא חייך ואמר אל תבטח באיש , סיכוי גבוה מאוד שיהיה ישוב שיעבור השתלטות בין שעתיים ל48 שעות.
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
אם בתוכניות של צהל זה שעתיים עד 48 שעות אז כנראה לא ישאר מהישוב כלום ואתם על זמן שאול.
מי היה מעלה בדעתו שלכאלה תול״ים מתבסס הצבא הכי מבזבז במזרח התיכון מול החיזבאללה שמסתמן כצבא החזק במזרח התיכון.
פעם הסיסמא הייתה ״להגן על ישובי הצפון״ וגם ״חתירה למגע עם האוייב ולהשמדתו״.
אני מבין שאת הכסף הצבא לוקח ולוקח אבל סחורה הוא לא מספק
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
שמע שמושב גר על גדר,
ומנגד נכון להערכות עכשיו יש לך 10 גדודים המונים כ10000 סהכ כלומר 1000 לגדוד ,והם נלחמים למען ״אללה״ ואין להם בעיה למות ,
נראה אותך שלפתע רצים לך 1000 מחבלים לגדר הרי הכי הרבה שיעמוד מול זה שלושה חיילים בשמירה, אין גדודים שפרוסים לאורך כל הגדר בכוננות עם כדור בקנה,
גם 20 מחבלים ביישוב מספיק לגמור אותו
יש לזה תוכנית פינוי יישובים ועוד אלף תוכנית שלא אפרט כי זה לא קשור לשירשור
סתם רציתי להעיר את עיניי ה״מזלזלים״ ביישובי הגדר.
הן הדרום הן בצפון.
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
כשהם יחליטו לפתוח במלחמה נוספת, השתלטות על יישוב או מספר יישובים במקביל תהיה יריית הפתיחה. זה יקרה כפי שקרה הפיגוע והחטיפה שפתחה את מלחמת לבנון השנייה - בהפתעה מוחלטת. אתם תמותו , אבל לפחות עם נשק ביד ולא כמו כבשים.
דרור כשאתה כותב דברים תדייק.
אמנם לאבא של המחבל היה נשק ברשיון והוא היה לשעבר במשטרה,
אבל המחבל ביצע את הפיגוע עם נשק אחר, לא חוקי, ולא תקני.
לפי מה שפורסם, הנשק היה של אבא שלו.
והתעסקות בפרטים כאן היא סמנטית נטו. את הבעייתיות של נשק במגזר הערבי, חוקי או לא, במיוחד לאור קיומם של אלמנטים לאומניים-פלסטיניים בחברה הערבית-ישראלית, אני משוכנע לחלוטין שגם אתה מזהה.
דרור, לא נראה לי שקראת את מה שכתבתי.
זה לא מוצהר כמובן, אבל לי זה ברור שכל תבחין שמאפשר גם לערבים לקבל נשק ברשיון הוא בעייתי לקובעי המדיניות. בגלל זה למשל עושים את המוות למתחרי ירי מעשי שהם הכי מיומנים שיש בירי אקדח ואני לא מתכוון בקליעה למטרה, אלא לשליפה וירי מדוייק ומהיר תחת לחץ בסיטואציות ומצבים שונים, בתנועה וכו'. ערבים משרתי צה"ל זה בסדר.
לערבים כמובן יש נשק בלתי חוקי בשפע בלי שום קשר.
ההחלטה על רובאי 7 דווקא היא שרירותית, כדי לווסת את כמות המבקשים. אחריה גם שאר משרתי הצבא יקבלו להערכתי.
לגבי תושבי ישובים זכאים שחייהם בסכנה - זאת הסיבה ששירות צבאי לא נקבע כתנאי סף ( יש תנאי סף שכולם חייבים לעמוד בהם כגון היעדר עבר פלילי או פסיכיאטרי ויש תבחינים ספציפיים לפיהם ניתנת זכאות לרשיון).