-
תגובה: מדיניות היבוא של חלפי רכב - דיון חדש בעקבות כניסתו של הנוהל לתוקף
אני מבין מה שאתה אומר. אני מבין שעקרונית המכס לא מחזיק בחבילות פיזית אבל הבעיה ךדעתי היא עניין של אישורים ולא החזקה פיזית של החבילה.
בתכל'ס יש מצב שהחבילה בכלל לא בארץ. באיזה שלב הבחורה מגעש אמרה שבכלל לא בטוח שהחבילה כלל הגיעה.
הטורוניות שלי היא כלפי היחס המזלזל והמעליב אותו קיבלתי. אף אחד, פרט לאותה בחורה, לא ממש ניסה לעזור אלא פשוט העבירו אותי מפקיד לפקיד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
רק לוודא שהבנתי נכון, אין בעיה להביא בולמים בהנחה שהם עומדים בתקן ISO 9001:2008???
איך אני מוודא את זה ובעיקר איך אני מוכיח באם אדרש לכך? (מדובר בבולמים של קוני לרכב פרטי)
שאלה נוספת, האם זה אומר שלא נדרש אישור של משרד התחבורה?
תודה,
ליאור
הזמנתי מאמזון בולמים של בילשטיין לפני כחודשיים שלושה. למרות שדאגתי להוציא אישור מראש ממשרד התחבורה, הבולמים הגיעו אלי הביתה יום יומיים לפני האישור בדואר ממשרד התחבורה, כך שכנראה לא הייתי צריך..
תעדכן מה נגמר בסוף.
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
הזמנתי מאמזון בולמים של בילשטיין לפני כחודשיים שלושה. למרות שדאגתי להוציא אישור מראש ממשרד התחבורה, הבולמים הגיעו אלי הביתה יום יומיים לפני האישור בדואר ממשרד התחבורה, כך שכנראה לא הייתי צריך..
תעדכן מה נגמר בסוף.
טל.
תודה טל, זה נשמע מעודד. בכל מקרה החלטתי לחכות עם זה קצת (מסיבות אחרות).
בינתיים יש כבל USB ל-OBD שמשום מה תקוע במכס כבר קרוב לשבוע, לא ברור למה ואני לא מצליח לתפוס אותם בטלפון.
הכבל נשלח לטובת ביצוע עידכון מרחוק של מחשב הרכב (סתם שטות של לפתוח את הגג מהשלט) ואמור להשלח חזרה לארה"ב בסיום התכנות.
למישהו יש עצה?
תודה,
ליאור
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אני מבין מה שאתה אומר. אני מבין שעקרונית המכס לא מחזיק בחבילות פיזית אבל הבעיה ךדעתי היא עניין של אישורים ולא החזקה פיזית של החבילה.
בתכל'ס יש מצב שהחבילה בכלל לא בארץ. באיזה שלב הבחורה מגעש אמרה שבכלל לא בטוח שהחבילה כלל הגיעה.
הטורוניות שלי היא כלפי היחס המזלזל והמעליב אותו קיבלתי. אף אחד, פרט לאותה בחורה, לא ממש ניסה לעזור אלא פשוט העבירו אותי מפקיד לפקיד.
לטעמי האישי - תתחיל להתעצבן בטלפון, אם זה לא עוזר פשוט קח לעצמך כמה שעות בלי לחץ - גש לאן שצריך ותהפוך שולחנות. ככה זה עובד במדינות עולם שלישי, פה זה לא שונה לצערי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
לטעמי האישי - תתחיל להתעצבן בטלפון, אם זה לא עוזר פשוט קח לעצמך כמה שעות בלי לחץ - גש לאן שצריך ותהפוך שולחנות. ככה זה עובד במדינות עולם שלישי, פה זה לא שונה לצערי.
לא עובד. ניסיתי. אין עם מי לדבר ולצעוק רק יגרום להם להיות אנטי ולהזמין משטרה.
-
לא יודע...כשלי מעכבים משהו אני מתקשר בלי הפסקה עד שזה משוחרר, מהבוקר עד הערב, לכל מי שאני מצליח להשיג את הטלפון שלו
-
גם לי יש חבילה שהזמנתי דרךUSPS[פולי מנוע] ומחכה מ21.2 ממתין לבדיקת מכס. ניסיתי לדבר עם המכס עם אהובה
לא עזר. דיברתי עם שלומית מהדואר ואין עם מי לדבר הם מדקלמים את מה שהם רואים במחשב
אף אחד מהם לא יזיז את התחת שלו לחבילה שלך כי זה לא מעניין
בסוף התיאשתי.נחכה נראה מה יהיה
-
לא מכיר איך המכס במרכז עובד, אבל בשיקמונה-חיפה הם דווקא עוזרים כשמשיגים אותם
-
נדמה לי שאתם מבלבלים בין המכס לדואר...
המכס לא מחזיק ברשותו שום חבילה.
הוא בסך הכול מבצע בדיקה ושערוך של הטובים המיובאים.
מה שרשום באתר הדואר זו כנראה הודעה סתמית שמגלגלת את האחריות למישהו אחר שהוא לא הדואר.
אם תפנו למכס הם לא ידעו על מה מדובר ומה אתם רוצים מהם כי לא קיבלתם דרישה לתשלום או בקשה להמצאת מסמכים בנוגע לחוקיות היבוא.
מי שהיה בדואר ביד אליהו או בחיפה יודע שניגשים לדלפק הדואר ומאתרים את החבילה ואז נותנים לך טפסים ללכת למכס לשלם או להתווכך על הערכת המחיר ואז לאחר התשלום מקבלים את ההתרה לחבילה.
בקיצור - כנראה שהדואר ביד אליהו בבעיה גדולה (עומס?) אבל כל הלחץ צריך להיות מופנה אליהם ולא לשום גורם אחר שהם כאילו מפנים אליו.
*ממליץ מאוד בעת הזו למצוא פתרונות שילוח אחרים שאינם דואר או USPS / EMS כי אתם עלולים להיתקל בקיר אטום.
שלמו מעט יותר וקבלו שירות קצת יותר רציני ולוחות זמנים סבירים.
בנוגע לבעיות של עצירת חבילות לא ברורה מול משלחים אחרים ( כמו שהיה כאן מקרה עם TNT ).
משיחה עם משרד התחבורה ביקשו שאביא לידיעתם את כל המקרים האלו לצורך חידוד הנוהלים בחברות האלו וביקשו לא נוותר להם עד שכולם יתיישרו.
לכן אני מבקש שמי שנתקל בבעיה בעבר הקרוב או בעתיד שיסב את תשומת ליבי ויתעד הכול (מיילים - לא טלפונים).
אני אעביר אותם לגורמים הרלוונטים במכס ובמשרד התחבורה.
בועז
-
הפולי שלך בטח נמצא ליד החבילה שלי. גם בסטטוס בדיקת מכס מה21/2
-
אחרי כמעט חודש שלם שישב על המדף, הרדיאטור אצלי. נסעתי לסניף דואר הראשי באיזור שלי ולקחתי אותו משם. המכס לקח 720 שח על מוצר של 980 שח. כנראה זה כולל את עמילות המכס של הדואר. אני נחכה לפירוט כי לא קבלתי.
קוריוז קטן, התקנתי את הרדיאטור והוא דולף! אני מתחיל לאכול סרטים מה לעשות. בסוף התברר שהפתח ריקון, שברדיאטור הישן אטמתי עם אפוקסי, היה פתוח[emoji23]. מקווה שבמהלך השבוע הבא הרכב יחזור לאונו וגדולתו[emoji41]
-
מדיניות היבוא של חלפי רכב - דיון חדש בעקבות כניסתו של הנוהל לתוקף
מיכה, נשאיר כאן רק נושאים רלוונטיים.
נסה להתקשר לחברת געש.
הם עושים לדואר ( ולעוד לא מעט חברות נדמה לי שגם ליושופס) את עמילות המכס.
בקש את החשבון לפי מספר המעקב או שתחזור לבית הדואר.
קיימת לך אפשרות לבצע החזרה לספק ולקבל ללא תשלום מס נוסף רדיאטור חליפי.
התהליך נקרא יצוא מוחזר.
צריך לבצע בנוהל מסויים שלא כאן המקום לפרטו אבל אני בטוח שבבית הדואר ביד אליהו ידעו לכוון אותך
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מיכה, נשאיר כאן רק נושאים רלוונטיים.
נסה להתקשר לחברת געש.
הם עושים לדואר ( ולעוד לא מעט חברות נדמה לי שגם ליושופס) את עמילות המכס.
בקש את החשבון לפי מספר המעקב או שתחזור לבית הדואר.
קיימת לך אפשרות לבצע החזרה לספק ולקבל ללא תשלום מס נוסף רדיאטור חליפי.
התהליך נקרא יצוא מוחזר.
צריך לבצע בנוהל מסויים שלא כאן המקום לפרטו אבל אני בטוח שבבית הדואר ביד אליהו ידעו לכוון אותך
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אני מחכה לפירוט. אולי תהיה לי סיבה לעירעור. בקשר לרדיאטור אין איתו בעיה. הפקק,ששכחתי ממנו, היה פצוח. עכשיו הוא סגור. היום תהיה נסיעה ראשונה ואדע אם יש בעיה.
-
הזמנתי נעילה אוטומטית אחורית לקיה סורנטו 2003..ad locker
עלתה 588 $ כולל משלוח.
מקווה שלא תיתקע המכס :)..
http://cloud.tapatalk.com/s/5ab2f927...618-WA0001.mp4
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
היא מותרת ביבוא. נדרשת בדיקת פקיד משרד התחבורה ( אין צורך למלא טפסים) והיא תשוחרר.
מי המשלח?
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
היא מותרת ביבוא. נדרשת בדיקת פקיד משרד התחבורה ( אין צורך למלא טפסים) והיא תשוחרר.
מי המשלח?
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
המשלח הוא ems .
-
אפשרות ללוחות זמנים ארוכים אבל סביר שזה יהיה מהיר יותר מהדואר הרגיל. אל תופתע אם תגלה שזה ״תקוע במכס״ כמה שבועות. סבלנות...
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אפשרות ללוחות זמנים ארוכים אבל סביר שזה יהיה מהיר יותר מהדואר הרגיל. אל תופתע אם תגלה שזה ״תקוע במכס״ כמה שבועות. סבלנות...
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
תודה רבה ממתין בסבלנות :)
-
שלום, האם יש בעיה לייבא קיט u-bolt של רוביקון אקספרס?
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
החא%$#ת האלה לא עבדו כל החג ולא ענו כל היום בטלפון.
אני רוצה לקבל אישור להביא חלק לרכב לפני שאני קונה (חלק שמופיע ברשימה אבל דורש אישור), יש אפשרות כזו?
אם כן, למי אני שולח את הטופס ותך כמה זמן בערך יש תשובה?
אני גר בת"א ויכול לקפוץ לשם השאלה אם זה שווה את הטרחה, והאם צריך להגיע בשעות של קבלת קהל (שזה בערך שעתיים בשבוע...)
פשוט לא להאמין שהמיסים שאני משלם משלמים לאוכלי החינם האלו את המשכורת!
-
משרדי הממשלה כמו הרבה גופים וחברות במשק מוציאים את העובדים בחול המועדים לחופשה מרוכזת כי זה ממילא חצי יום עבודה ויותר משתלם להם לא לעבוד. אין סיבה לכעוס עליהם בשל כך.
לעצם העניין יש היום מחלקה שמטפלת באישורים. זה לא עובד מהיום למחר אלא לוקח כשבוע אבל עובדים במייל.
אין מה להגיע לשם כי אין קבלת קהל. לכל היותר השומר יקח ממך את הטופס וישלח אותך הביתה. יותר יעיל מעשרות בכינים ביום מול פקידה ממורמרת.
הטפסים אמורים להיות באחד משני מסמכי המדיניות.
אנסה היום בערב או מחר להעלות את הטפסים והמייל אבל אם תלמד לקרוא את הנוהלים במקום לקטר זה יהיה יותר אפקטיבי עבורך.
אם תשתף מה אתה מעוניין ליבא יהיה ניתן לנסות אולי לסייע יותר ממשהו כללי.
בועז
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
המסמך עצמו נמצא בקובץ המדיניות יבוא - נספח י״ב.
לא הצלחתי להעלות אותו לכאן מהטלפון מאחר והוא קובץ PDF.
מלא אותו ושלח יחד עם רשיון הרכב ותעודת זהות ו/או מסמכים נוספים המופיעים כדרישה בקובץ שבאתר המשרד
סיגל גרינבויים
[email protected]
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
המסמך עצמו נמצא בקובץ המדיניות יבוא - נספח י״ב.
לא הצלחתי להעלות אותו לכאן מהטלפון מאחר והוא קובץ PDF.
מלא אותו ושלח יחד עם רשיון הרכב ותעודת זהות ו/או מסמכים נוספים המופיעים כדרישה בקובץ שבאתר המשרד
סיגל גרינבויים
[email protected]
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בועז,
ראשית, תודה על ההתייחסות.
שנית, קראתי את הנוהל מס' פעמים ולא מצאתי כתובת למשלוח, לא פיזית ולא מייל.
הורדתי ומילאתי את הטפסים כבר לפני שבוע אבל כאמור לא הצלחתי להגיע למישהו\י שידע להגיד לי לאן לשלוח.
אלו שעונים לטלפון לא יודעים ובמס' שאליו כולם הפנו אותי לא ענו כל היום (03-5657144/5/8)
מדובר בעמם למערכת פליטה, אני רוצה לוודא שניתן להביא לפני שאני מזמין.
אז שוב תודה על ההפניה למייל אבל תסכים איתי (או שלא) שזה לא לעניין שצריך להעזר בחבר פורום על מנת להגיע למידע הזה, למה זה לא מופיע בצורה ברורה באתר? ולמה לעזאזל לא עונים לטלפונים במשך יום שלם אחרי חופשה של יותר משבוע?
לילה טוב
ליאור
-
הטלפונים שאתה מנסה שיכים לברכה ולאה הפקידות של ימיני. הם כבר לא מתעסקות בזה ופעם כשהתעסקו הן היו עונות לטלפון בין 13-14 וכשהאישור היה מוכן היו מתקשרות למבקש בכדי לשאול איך להעביר את האישור המקורי.
אני לא מול מחשב בכדי לבדוק אם הכתובת מייל מפורסמת שם אבל אבדוק ובמידת הצורך אבקש שיתוקן.
הדוד הוא מקורי של יצרן הרכב?
מה בדיוק רשום בתנאי יבוא של הפריט בנוהל של משרד התחבורה?
שים לב לשלוח מייל עם אישור מסירה על מנת שתדע מתי נפתח
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
אלו הדרישות לעמעמי פליטה.
אתה צריך שזה יהיה מקורי או שיהיה סימון על המוצר שהוא עומד באחד מהתקנים הבאים או להוכיח שהדרישה לא הגיונית...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2fd1f2615d.jpg
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
זה לא מקורי אבל זה יצרן מוכר Milltek.
בכל מקרה שלחתי ליצרן שאלה עם הדגם שאני רוצה והתקנים שמופיעים בנוהל.
שוב תודה על כל העזרה.
אעדכן בהמשך.
ליאור
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
זה לא מקורי אבל זה יצרן מוכר Milltek.
בכל מקרה שלחתי ליצרן שאלה עם הדגם שאני רוצה והתקנים שמופיעים בנוהל.
שוב תודה על כל העזרה.
אעדכן בהמשך.
ליאור
אני בספק אם מערכות פליטה שלהם עומדות בתקני רעש. ללא כל קשר למקרה הפרטני- היתה לי מערכת שלהם בXSI- - ועם ממיר היא היתה מרעידה חלונות....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
אני בספק אם מערכות פליטה שלהם עומדות בתקני רעש. ללא כל קשר למקרה הפרטני- היתה לי מערכת שלהם בXSI- - ועם ממיר היא היתה מרעידה חלונות....
ממממ...(בוא נאמר שאני לא אתלונן)
אגב זה לא לפג'רו, זה לקטנה
-
מערכת ה ABS באופנוע (GTR 1400 שנת 2009 ) קרסה . אני רוצה לייבא את המערכת מארה"ב - חדשה בלבד .
אני יודע שאני צריך להציג מכתב מהמכונאי שהוא ולא אני מתקין מערכת זו . חיפשתי ברשת נוסחים לצורך העניין לא מצאתי טופס מיוחד . גם ע"ג "בקשה לאישור יבוא אישי לצריכה עצמית" אין מקום לחותמת המוסך וכו' .
במכתבו של המכונאי למשרד הרישוי - מעבר למק"ט החלף , מ.ר אופנוע והתחייבות המכונאי שהוא מתקן יש צורך בדבר מה נוסף ?
-
תעקוב אחרי המסמכים בלינק בתגובה 1.
למיטב זכרוני אם זה מקורי תוכל ליבא. לא זוכר שיש הגבלה למי מתקין
Honda TRX300EX
4Z7BOZ