כן, יש.
אבל זו אופנה שאני מבין מה המקור שלה - ובשורה התחתונה לי זה גרם נזק ולעוד רכב שאני מכיר ממקור ראשון. אז כשיש בעיה שלא היתה קודם אני תמיד מעדיף להסיר מה שלא מקורי.
אסף.
Printable View
כן, יש.
אבל זו אופנה שאני מבין מה המקור שלה - ובשורה התחתונה לי זה גרם נזק ולעוד רכב שאני מכיר ממקור ראשון. אז כשיש בעיה שלא היתה קודם אני תמיד מעדיף להסיר מה שלא מקורי.
אסף.
אפשר לדעת מה קורה?
אין לי טויוטה, יש לי טרופר עם catch can שעובד מצויין, רק בשביל להבין למה catch can הוא לא פיתרון טוב למנועי דיזל ישנים.
נפרץ לך אטם כלשהו? זה בגלל ה catch can או אולי בגלל התקנה לא נכונה? אי ריקון של ה catch can? קוטר צינורות קטן?
Sent from my CPH2583 using Tapatalk
בוקר טוב. 3 שנים עברו ומחייה את השירשור כי נכנסתי ל"משפחה" אז כמה שאלות ברשותכם:
תאור:
מנוע 1KD עם 215.000 ק"מ, מודל 2010. מנוע יבש ללא נזילות ויזואלית נראה כחדש.... אולי נשטף לפני המכירה.
טיפול ראשוני שנעשה היה החלפת שמן מנוע, פילטר שמן, החלפת מי קירור (היו מי ברז), החלפת פילטר סולר, ופילטר אויר.
סה"כ הרכב נוסע טוב. מניע מכה ראשונה, בסיבובי סרק נשמע טוב ללא השתנקות, נקישות או רעשים מיוחדים.
ריח קל של שמן שרוף בתא הנוסעים שכמעט נעלם עם הוספת פילטר מזגן (שלא היה מותקן) .
מהמפלט יש אותו ריח אבל חזק מאוד , אין עשן כלל.
בפחות מחודש נסעתי כ-2000 ק"מ וצריכת הדלק בערך 1:9. האם סביר?
בתאוצה מרגיש שיש כמה סוסים עצלים שמתחבאים במנוע ואת זה אני רוצה לשפר כולל בעיית הריח.
מה בתכנית הטיפול?
1. חיישנים. MAF, MAP, NOX וחמצן. פירוק, ניקוי/החלפה. מה כדאי/אפשרי לנקות לבד ומה כדאי להחליף?
2.פירוק וניקוי סעפת יניקה, מצערת ו- שסתום EGR למרות שהבנתי שיש כאלו שמסירים/ מבטלים אותו לגמרי. אפשר הסבר ?
3.שסתום SCV ייבדק, אם קצר יוחלף לארוך.
4.התקנת פילטר מקדים לסולר, וכאן אני צריך את עזרתכם ללינק חי בעלי אקספרס כי כל הלינקים שבשירשור כבר לא פעילים.ׂׂׂ
5. התקנת OIL CATCH CAN - מצאתי לפי הדגם שרשמו כאן.
6.פתיחת עוקת השמן לבדיקת מסנן הרשת.
7.החלפת צינורות גומי.
#מסלולו של מדיד השמן מעוקל וקשה להבחין מה המפלס האמיתי. האם גם אצלכם?
הבנתי בכתובים שבזמן החלפת שמן מנוע נותר במערכת כ-1/2 ליטר של שמן ישן שאינו מנוקז? (כ-7%) האם בסדר? מה עושים כדי לנקז הכל??
#תכנת איבחון:
אפשר לינק מעלי? כמה פינים יש במחבר? ואיזו גירסת תכנה הכי עדכנית?