קאמינס הוציאו מנוע טורבו דיזל חדש 2.8 בדיוק בשביל הרעיון הזה, חיים חדשים לרכב ישן.
Printable View
בישראל אסור להחליף למנוע שונה.
בישראל אסור לשנות אפילו מאפרה. מנוע קאמינס מודרני יתנו לכם להרכיב?............
כל התקנות האלה נועדו כדי שתחליפו את כל האוטו.
לתשומת לב כל מי שתהה מאיפה הרעיונות האלה מגיעים... תחשבו מי עומד להרוויח הרבה כסף ממהלכים כאלה.
כי אלה היו דגמי רובר ישנים שהיו מבוססים על הונדה. בתכל'ס מנוע דומה.
היו גם מכוניות RO80 עם מנוע וונקל שהיה מתפגר אחרי 10-15K ק"מ וקיבלו אישור גורף להחליף למנועי סובארו 1600.
כל זה היה פעם.
בכל מקרה היה מדובר במהלכים "מסודרים". לא משהו שאתה כבעל רכב יכולת לקבל אישור עבורו באופן אישי/פרטני סתם כי בא לך.
מנוע טורבו-דיזל מודרני חדש מהארגז הוא גם עסק יקר בישראל מוכת המיסוי. לטעמי זה בכלל לא כלכלי להשקיע סכום כל כך גדול ברכב ישן - מוטב כבר להחליף את כל האוטו לדגם צעיר ב-10 או 12 שנים שעומד בדרישות.
בכלל, הגישה של הרשויות כיום שונה לחלוטין ולא באה ממקום של להקל על האזרח אלא מהרצון שלהם לאלץ את בעלי המכוניות הישנות להיפטר מהן ולהעלות על הכביש מכוניות חדשות במקומן. וזה כבר בא הן מהרצון להיטיב עם יבואני הרכב והן מהמקום של רווח גדול לקופת האוצר ממיסים עליהן. הם מספרים לציבור על איכות האוויר בלהבלהבלה - אבל בתכלס הכל מתחיל ונגמר בכסף.
תמיד זה מתחיל וניגמר בכסף, ברור שטובת הציבור לא עומדת לנגד עיניהם, ההפך, לעשות רע זה הכי קל וגם מכניס כסף טוב.
לעיניין מנועים וכו', אני לפני יותר מעשור הייתי בעל פג׳רו ספורט שנת 2000 שהיה אז בן 7 שנים בערך, יפיוף שהיה מושקע בכל טוב בין היתר 2 נעילות נישלטות שעולות כמו האוטו דאז, המנוע 2.5 לא היה שיא האמינות ומנוע אחד כבר הוחלף במנוע ייבוא שגם לא החזיק יותר משנה, אישתי הייתה מאוהבת ברכב, לא הסכימה לשחרר, אז כבר הזמנתי מנוע סגור בארגז מחו"ל(בעלי המוסך מורשה היו לקוחות שלי) שעלה 21 אלף לפני מע"מ וכו' , אחרי כל זה ניסגרה חשבונית ע"ס 30k ש"ח, כן כל המוסך המורשה שטיפל באוטו עמד בתדהמה ולא הבינו מי זה הפרייאר שעושה דבר כזה.
אז כן לפעמים יש סנטימנטים לרכב, וכן למי שיש אוטו מושקע ויש לו כסף ובא לו לעשות דברים משוגעים אז למה לעצור אותו עם כל מיני חוקים טיפשיים?
הכי קל ללכת ולהחליף רכב ולהשקיע הכל מהתחלה, יש כאלה שגם נהנים מיזה לפעמים :-)
אבל יש כאלה שגם מחזיקים ברכב כי אוהבים אותו, ניקשרים אליו, מותג בעל שם, וכו' וכו' .
קח את הסופה שלך לדוגמה, שהשקעת בה ואתה מכיר אותה ויודע מה יש בה, אם המדינה עכשיו תגיד לך שכל הסופות עד שנת 2000 יורדות מהכביש אלא אם כן תחליף למנוע חדיש שעולה כפול מהרכב מה תעשה?
טוב, בסופה זה לא חוכמה, אפשר לקנות אחרת ולהעביר את הכל אליה, צריך דוגמה אחרת.... :cool:
וואלה,
אני מאוד אוהב את הדיסקברי, אין לו שום תחליף מודרני במחיר שמתקרב להיות הגיוני. אבל, מוכן לזרוק אותו בשניה לפח ברגע שיתחילו למכור פה את הדיפנדר החשמלי....
גם אני, כמו כולכם, סובל מכל התקנות והגזרות האלו.
וגם אני חושב שבמדינת ישראל, טובת האזרח זה אפילו לא השיקול האחרון, זה פשוט לא שיקול :-(
וגם אני נוהג בדיזל 2003 (טרופר) שקיבל מכתב הזוי ממשרד איכות הסביבה :-(
אבל...
בסופו של יום, חוץ מאתנו, זה בהחלט אינטרס של שאר האזרחים ושל המדינה, ושל שאר היקום...... להוריד רכבים ישנים מהכביש.
שחידשתי בטוח בפעם האחרונה, המחיר עלה, שאלתי את הביטוח איך יכול להיות שערך הרכב יורד, והביטח עולה, בתשובה היתה מאוד פשוטה, מנגונני הבטיחות ברכב שלך מיושנים (ולכן הרכבים האלו נחשבים מסוכנים יותר ושמיםלהם "מקדמים" של סיכון).
בקיצור, לנו זה צרות, אבל מבחינת הציבור, יש משהו בזה שמנסים להוריד אותנו מהכביש.
צודק לחלוטין. אני בעד.
אם אפשר רק שמדינת ישראל לא תהפוך את הכסף שלי לנייר גרוס, זה יהיה אחלה. אין שום בעיה עם עידוד להורדת רכבים ישנים מהכביש, אבל זו לא הדרך.
א. צריך לעודד ולא לאסור, ולתת לאזרח את זכות הבחירה.
ב. אין למדינה זכות להחליט יום בהיר אחד שאלפי רכבים שמשמשים לפרנסה / פנאי /יום יום - מוקצים.
אני תושב חיפה, וחלק גדול מחסכונותיי מושקע בחתיכת ברזל שעומדת בחניה, ושהיא הטובה ביותר שאני יכול להרשות לעצמי בנקודת זמן זו.
אי אפשר להגיד לי עכשיו "אה, שומע? חשבנו על זה קצת והחלטנו שאתה יכול לשתול בפנים עציצים ולהפוך את הרכב שלך לאדנית. לחילופין - קנה ארגז סיליקון ועשה ממנו אקווריום. אתה כבר לא יכול לנסוע ברכב מהבית לעבודה, או לצאת איתו לטיולים דרך העיר".
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
רק שבמדינות אחרות מכירים בזכותך לתחביב מכאני וכן ניתן לבצע שינויים מסויימים.
מול הברירה שתחזיק רכב מיושן כי זה מה שאתה רוצה, ולא יהיו הרבה כאלו, לבין זה שיאפשרו לך להחזיק את אותו רכב מיושן עם מנוע חדש שמזהם פחות, מה עדיף?
כי את הישן ה״מזהם״ תמשיך להחזיק, אולי כאספנות, אבל היית יכול לשים מנוע חדש שגם אתה נהנה ממנו וגם רמת הזיהום שלו נמוכה מרדכי הוא חדש.
וכן,
מבחינתי זה בהחלט אופציה מאד אטרקטיבית.
לשים טורבו דיזל חדש בהיילקס ישן עם שני סרנים חיים.
גם אם זה עולה כמו המחירון על הנייר.
לצורך העניין גם דיפנדר/סופה/70פטרול.
אנחנו לא נחשבים וגם לא דוגמה.
דווקא בסופות ובסיקסים ובלנדרוברים ישנים ושאר רכבי תחביב, אם רק היה מותר, אז כמו באמריקה - הייתם רואים מנועי LS3 והמי למיניהם בלי סוף, ואף אחד לא היה סופר כסף.....
אבל בישראל זה אסור.
ומה יעשו חברות הטיולים שיש להם דיפנדרים 110 או ל"ק 75 עם רישוי מדברי והן מתפרנסות מהם? .... כלים עם 8-9 מושבים.
אצלם זה לא סנטימנטים. זו רק עבודה. האוטו מביא להם את הלחם הביתה. ולא שמרוויחים בעבודה הזו מי יודע כמה, שזה יכול להשאיר בצד סכומים כאלה להרפתקאות פתאומיות כמו שהמדינה מנחיתה עכשיו....
ומה יעשה המוביל הקטן שיש לו ספרינטר או איווקו דיילי ישנה? גם הוא חי מהאוטו.
גם אצלו באמת אין שום סנטימנטים. זה רק כלי עבודה.
גם כאן וגם כאן, אין שום טעם להשקיע חבילה של 5 ספרות במנוע חדש ומכיוון שזה גם אסור לפי חוקי המדינה, אז בכלל אין מה להתווכח. הם יתקינו מסננים שיחנקו להם את המנועים ויעלו להם את צריכת הסולר בעשרות אחוזים וזה יעלה להם אלפים כל שנה בתחזוקה של המסנן (שמתמלא עד שנסתם ואז צריך לרוקן/לנקות/להחליף). או שיחליפו את כל האוטו.
חחח "טובת הציבור"....
טובת הציבור זה הדבר האחרון שמול עיני המנוולים האלה.
אז טובת מי? טובת המקורבים, טובת היבואנים, טובת חברי מרכז המפלגה, טובת הקופה, טובת השחיתות. הכל למען כסף ועוד כסף.
והכל מבוסס על טפשותו של הציבור ונטייתו להתנהג כמו עדר כבשים מבוהלות.
הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם וישלם.
ואם הציבור לא היה כל כך מטומטם, הרחובות היו בוערים כבר מזמן ואת ההמשך אני חושש לכתוב בפומבי פן יאשימו אותי בהמרדה ובהסתה.
דרור,
הקלות שאתה מצמיד למותן, פותח את הניצרה ויורה.......
יש לנו וויכוח שמבחינת זהום אוויר, רכבים חדשים עדיפים?
יש לנו וויכוח, שמבחינת בטיחות רכבים חדשים עדיפים?
יש לנו וויכוח, שמבחינת הציבור כולו, שאתה קונה רכב חדש, וכל מה שכרוך בזה, אתה מעשיר את הקופה הציבורית (אולי ישקיעו בחינוך, בבריאות)?
דורון. בשבילך.
יש כאלו בכל הכניסות לעיר. וזה בערך קילומטר לפני בכניסה למנהרות.
( יודע שמצאת פתרון. אבל הבטחתי )
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...60753403b3.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...39eef025e9.jpg
אהבתי את הכיתוב "לאיזור אוויר נקי - חיפה" ...
צריכים לשים גם ליד בתי הזיקוק ושאר המפעלים הדומים במפרץ...
לשים על המפעלים, לא ליד.
בינתיים הרבה מאוד מתושבי חיפה והקריות עברו לעמק בגלל הזיהום והזוהמה של חיפה, וזה לא בגלל הדיזל.
בשלט כתוב "רכב דיזל מזהם" אבל במדבקה כתוב "רכב מזהם" (שהוא גם דיזל). משפט פתיחה טוב כדי להתחיל ויכוח עם הפקח?
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
אני פוגש בעבודה המון נהגי משאיות על בסיס יום יומי. בימים האחרונים ניסיתי לדבר איתם על הדבר הזה. כמעט בכל הציים יש רכבים מלפני 2004, זה מעולם לא הטריד אף אחד שם. רובם הגדול מגיע אלי לטירת כרמל מאזור המפרץ / עכו, ולרובם חידשתי כשסיפרתי על החוק...
נכון, רק שהם עוברים על החוק באופן פעיל כבר חצי שנה.
אני מודע לפרסומים של עיריית חיפה, ולמרות זאת אני לא בטוח שהפקח בשטח (ז"א בעיר) יהיה מודע לפרטים האלה. כשעל הרכב תהיה מדבקה בה כתוב "רכב מזהם" לפקח זה יספיק. זאת בדיוק אחת הנקודות הבעייתיות ביותר עם כל המהלך הזה - חוסר בהירות וחוסר עקביות.
במקרה של חיפה יש שלושה גופים שמטפלים בזה:
עיריית חיפה שקבעה את התקנות לגבי איזור אויר נקי (תקפות רק לרכב דיזל כבד מזהם) ואני מניח שתעסוק גם באכיפה, המשרד לאיכות הסביבה שהחליט אילו רכבים יחוייבו להדביק מדבקות, כשהקריטריון מתייחס בין השאר לסיווג המשנה של הרכב שמשרד הרישוי כבר זנח אם אני מבין נכון, ולבסוף משרד הרישוי שמיישם את ההחלטה לגבי אי חידוש רשיון רכב/הדבקת המדבקה (אבל אין לפנות אליו בשאלות לגבי זה אלא רק למשרד לאיכות הסביבה).
במצב כזה ברור שיצוצו כל מיני "אי הבנות" ולך תוכיח שאין לך אחות.
"התנייה לחידוש רשיון" מתייחס למשאיות.
משרד הרישוי לדעתי אמור להיות אחראי על סיווג הרכבים (m1 n1) וכו׳, אבל אין חפיפה מלאה בין התקנות של עיריית חיפה (דיזל כבד מזהם) לקריטריון לקבלת אות קלון (רכב מזהם).
אז מה קובע?
אולי השאלה צריכה להיות מי קובע?
הפקח?
והאבסורד הכי גדול....
מי שקיבל מכתב כזה, שיתנדב וילך למוסך "מורשה" להתקין.
עד כמה שאני יודע, כל העסק של מי מורשה להתקין, מה מתקינים, מה הקירטוריונים..... פשוט לא סגורים.
זה תופס בטסט לרכב מזהם? מסנן זה מסנן...
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b798634334.jpg