-
תגובה: בטיחות פאסיבית של suv ישן מול פרייבט מודרני
באופן כללי אני סקפטי לגבי דיוק הפרטים שמדווחים בכלי התיקשורת. בטח כשלא חלף הרבה זמן.
אבל כדי לקבל מכה בצד ימין חזית צריך שאחד הרכבים יסטה סטייה רצינית כך שיעבור לגמרי לנתיב השני או בכניסה לכביש כשהרכב השני מגיע מימינו (מה שלא מסתדר עם התמונות של המקום והפגיעה).
-
וכמובן שרצות כבר שמועות בווצאפ:
"בתאונה המחרידה שהתרחשה היום היה מעורב טויוטה לנדקרוזר. ככל הנראה בכוונת המשטרה לבדוק האם בוצעו שיפורים לא חוקיים ברכב (הגבהות, ספייסרים וכד') לתשומת לב כל המשפרים. אם ימצאו שיפורים לא חוקיים הדבר יחמיר את כתב האישום ובנוסף חברת הביטוח ככל הנראה, תתנער מתשלום הפיצוי עבור הרכב."
-
יחי ההבדל הקטן,
הדיון המקורי היה על suv מול רכב מודרני סטייל איוניק עם מערכות בטיחות ושפע כריות אוויר ומערכת בלימה אוטונומית, ולא רנו לוגאן מיושן עמוס ב8 איש (בלוגאן מותר 7 או 8 סה"כ?)
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
החדשות יהיו מלאות באינפוגרפיקה
אסף.
יותר כמו
פורנומציה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יש מקרים בהתנגשות חזיתית פינה מול פינה ששתי המסות עושות "סביבון" ואז נעצרות.
אסף.
זה עדיין יהיה פינות שמאל ברכבים..
כדי שזה יהיה פינה ימנית במדינות עם הגה שמאלי, אחד הרכבים, ואי אפשר לדעת כרגע מי, היה ממש לא בנתיב שלו.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כדי שזה יהיה פינה ימנית במדינות עם הגה שמאלי, אחד הרכבים, ואי אפשר לדעת כרגע מי, היה ממש לא בנתיב שלו.
++
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נראה לי שהוא התייחס למיקום הרכבים אחרי התאונה.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
-
גם לי התאונה הזכירה דיון זה.
גם אני נמנה על מצדדי המסה ואיזה שהוא אופן התאונה המחרידה חיזקה את דעתי.
גם לי מוזר שהפגיעות ברכבים הן בעיקר בפינות הימניות.
יש לי השערה למה זה קרה - אחד הרכבים סטה מאד ממסלולו ואולי אפילו התכוון לפנות שמאלה מהכביש ומכיוון נסיעתו מבלי להתחשב ברכב השני שמגיע בנתיב הנגדי.
איני יודע לשער מי מהרכבים ביקש לפנות שמאלה אני רק יכול לנחש ניחוש מושכל...
-
בתור בעל ההתלבטות המקורית, התאונה מסוג זו שהתרחשה אתמול אלו התאונות שלגביהן שאלתי.
חזיתית בלתי נמנעת בכביש דרומי דו מסלולי.
האיוניק הפכה בינתיים לאוקטביה..ברור לי שאוקטביה תאפשר לי ולאשתי להמנע בקלות יותר מתאונה עצמית/ כזו שיש בה זמן תגובה. השאלה היתה האם כשיבוא הלנדקרוזר ( או פרייבט ) וייכנס בנו חזיתית סיכויינו טובים יותר כשאנחנו נוסעים בלנדקרוזר ארוך 2007 שלנו ( מוגבה 2׳) או באוקטביה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
גם לי התאונה הזכירה דיון זה.
גם אני נמנה על מצדדי המסה ואיזה שהוא אופן התאונה המחרידה חיזקה את דעתי.
גם לי מוזר שהפגיעות ברכבים הן בעיקר בפינות הימניות.
יש לי השערה למה זה קרה - אחד הרכבים סטה מאד ממסלולו ואולי אפילו התכוון לפנות שמאלה מהכביש ומכיוון נסיעתו מבלי להתחשב ברכב השני שמגיע בנתיב הנגדי.
לי זה הזכיר תאונה מחרידה אחרת מתחילת שנות התשעים. רכב סטה למסלול הנגדי והרכב שמולו (סובארו טנדר סגורה מלאה בנוסעים) ניסה "לתקן" וסטה גם כן שמאלה, לנתיב הנגדי מהצד שלו. הרכב הראשון שם לב שהו בצד הלא נגון של הכביש וניסה לחזור לנתיב הנכון, מה שהביא לפגיעה במרכז הסובארו בצד ימין.
המסקנה מהתאונה הייתה שההתחמקות צריכה להיות תמיד לשוליים ואף פעם לא לנתיב הנגדי, גם אם שם יש יותר אספלט וכו׳.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
-
הרכב השרוף נראה לי יותר כמו פיאט דובלו מהדגם האחרון, בגרסת נוסעים הארוכה.
לכאורה רכב חדש ומודרני, עם כל המערכות הנדרשות על פי חוק, מיוצר במפעלי טופאש בטורקיה.
יש מצב שלא מיישר קו במבחן הריסוק עם מיטב התוצרת המערבית והיפנית, אבל את זה אפשר למצוא בגוגל (תחפשו, אני עצלן).
הוא לא כזה מעוך. מה שאתם רואים זה אחרי שמכבי האש ניסרו אותו כדי לחלץ את הגופות. כלומר עוד מוקדם לקבוע אם כל ההרוגים הם כתוצאה מפגיעה מכנית (ההתנגשות עצמה) והאם/כמה מהם נספו כתוצאה מהשריפה שפרצה אחרי ההתנגשות.
שני כלי הרכב התפוצצו זה על זה בפינה קדמית ימנית. קצת מוזר בהתחשב בעובדה שבישראל נוהגים בנתיב הימני ותאונות חזיתיות הן בדרך כלל של פינה שמאלית מול פינה שמאלית. מה שסביר הוא שרכב אחד סטה חזק מנתיבו, חצה את הנתיב הנגדי לשול הנגדי וכך התנגשו חזיתית בפינות ימניות.
האשם הוא כמובן הגורם האנושי. לא הכביש, לא משרד התחבורה, לא השיפורים ברכב השטח, לא מוצאו של האוטו השני ולא מזג האוויר. ומאותו רגע שמישהו סטה מנתיבו לתוך נתיבו של רכב אחר וברור שההתנגשות בלתי נמנעת - אין ספק שהמאסה מנצחת. כ- 750 ק"ג הבדל במאסה במהירות סגירה של כ-160-180 קמ"ש... התוצאות יהיו ברורות.
מי זה שסטה? אין מושג עדיין.
מדוע סטה? אני מהמר כמובן על הגורם מספר 1 לתאונות קטלניות, אותו גורם שהמחוקק מתעקש לא לסרס/להוציא אותו מכלי הרכב.
-
במקרה הזה אני מציע לא להמר ולא לנחש. גם לי יש ניחוש שקשור למקום התאונה - אבל זה לא יותר מניחוש....
חכו בסבלנות. בבקשה. כל הדיון סביב הסיבה לתאונה לא הגון כלפי הנהג שנשאר בחיים ולא הגון כלפי הנהג שלא.
אסף.
-
מה שאתה כותב שנהגים לא צריכים לנסוע בנתיב הנגדי נכון, אבל - הרבה תאונות נגרמות מעקיפה מסוכנת ולא מהסחת הנהג. הפיתרון לזה הוא כביש דו נתיבי - ואם לא מעשי להפוך את כל כביש 90 לדו נתיבי, המינימום זה מפרצי עקיפה כל כמה ק"מ עם שילוט מתאים עוד X ק"מ מקום לעקיפה כך שהנהג יודע שיוכל לעקוף במקום בטוח.
זה דבר שלא ראיתי בארץ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מדוע סטה? אני מהמר כמובן על הגורם מספר 1 לתאונות קטלניות, אותו גורם שהמחוקק מתעקש לא לסרס/להוציא אותו מכלי הרכב.
לסרס נהגים זה צעד קצת קיצוני. לעומת זאת להוציא את הגורם האנושי מנהיגה - זה כידוע בדרך. מעניין לראות ששינית את דעתך ועכשיו אתה בעד רכב אוטונומי.
-
עד שיהיה רכב אוטונומי (ולשמחתי לא יהיה כל כך מהר, כי בניסויים רשמיים המערכות נכשלות בזו אחר זו)
צריך להוציא את כל המסכים מהרכב - ובעיקר את הטמבלפון הסלולרי.
אסור שטלפון יוכל לעבוד בתוך רכב כשהרכב בתנועה.
הטכנולוגיה לזה קיימת. לא משתמשים בה כי ""הציבור לא יסכים" להיפרד מהטמבלפון גם תוך כדי נהיגה.
ומעניין כמה אלפים עוד צריכים למות בגלל זה כדי שמישהו ישתכנע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אם אחד הרכבים, נניח הג׳יפ, היה בפנייה שמאלה, נניח לשביל, הוא לא היה חוטף מכה חזיתית כמו שרואים בתמונות, אלא צידית או אלכסונית.
התמונות מראות תאונה חזיתית ברורה, מה שמצביע לכך שלפחות אחד מהנהגים יצא לעקיפה, נרדם, או באיזשהו אופן אחר לא היה בקשר עם הכביש.
או שבכלל לאחד הרכבים היתה תקלה (נניח צמיג שהתפוצץ) ואנחנו סתם משתלחים בגורם האנושי.
כנראה שעד שיפרסמו ממצאים לא באמת נדע, אבל זה לא באמת יעצור את מסכת המסקנות הנחרצות בשרשור הזה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הרכב השרוף נראה לי יותר כמו פיאט דובלו מהדגם האחרון, בגרסת נוסעים הארוכה.
לכאורה רכב חדש ומודרני, עם כל המערכות הנדרשות על פי חוק, מיוצר במפעלי טופאש בטורקיה.
יש מצב שלא מיישר קו במבחן הריסוק עם מיטב התוצרת המערבית והיפנית, אבל את זה אפשר למצוא בגוגל (תחפשו, אני עצלן).
הוא לא כזה מעוך. מה שאתם רואים זה אחרי שמכבי האש ניסרו אותו כדי לחלץ את הגופות. כלומר עוד מוקדם לקבוע אם כל ההרוגים הם כתוצאה מפגיעה מכנית (ההתנגשות עצמה) והאם/כמה מהם נספו כתוצאה מהשריפה שפרצה אחרי ההתנגשות.
שני כלי הרכב התפוצצו זה על זה בפינה קדמית ימנית. קצת מוזר בהתחשב בעובדה שבישראל נוהגים בנתיב הימני ותאונות חזיתיות הן בדרך כלל של פינה שמאלית מול פינה שמאלית. מה שסביר הוא שרכב אחד סטה חזק מנתיבו, חצה את הנתיב הנגדי לשול הנגדי וכך התנגשו חזיתית בפינות ימניות.
האשם הוא כמובן הגורם האנושי. לא הכביש, לא משרד התחבורה, לא השיפורים ברכב השטח, לא מוצאו של האוטו השני ולא מזג האוויר. ומאותו רגע שמישהו סטה מנתיבו לתוך נתיבו של רכב אחר וברור שההתנגשות בלתי נמנעת - אין ספק שהמאסה מנצחת. כ- 750 ק"ג הבדל במאסה במהירות סגירה של כ-160-180 קמ"ש... התוצאות יהיו ברורות.
יש תמונות של הרכב מלפני הניסור והחילוץ, כל החזית נעלמה עד תא הנוסעים, תא הנוסעים התכופף עד כמעט אמצע הרכב.
הנוסעים איבדו את הכרתם ככל הנראה מעוצמת הפגיעה(לעומת הל"ק שמשם פתחו דלתות ויצאו בהליכה) והיו גם חגורים ובגלל זה ניסיונות חילוץ ראשוניים כשלו.
לגבי כמעט כל השאר +1.
-
<yt-formatted-string class="style-scope ytd-video-primary-info-renderer" style="--yt-endpoint-color:hsl(206.1, 79.3%, 52.7%);">Volvo Transmission oil change Aisin TF-80SC. 6 speed Auto.</yt-formatted-string>
<yt-formatted-string class="style-scope ytd-video-primary-info-renderer" style="--yt-endpoint-color:hsl(206.1, 79.3%, 52.7%);">
https://www.youtube.com/watch?v=emtLLvXrrFs
סרטון ישן אבל כנראה רלוונטי</yt-formatted-string>
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הרכב השרוף נראה לי יותר כמו פיאט דובלו מהדגם האחרון, בגרסת נוסעים הארוכה
אני חושב שזה רנו (דאצ'יה) לוגאן מהדור הראשון
כפי שהציע אריאל
-
יכול להיות דאצ'יה לוגאן MCV מדור ראשון. נמכר תחת סמל רנו כשעוד לא היתה נציגות של דאצ'יה בישראל, אבל זו דאצ'יה ולא רנו.
רנו הוא יצרן מהמובילים בבטיחות אקטיבית ופאסיבית ודאצ'יה שהיא חטיבת הלואו קוסט שלו - קצת פחות.... ה"רנו" באוטו הזה זה המנוע והגיר והסמלים וכל מיני מתגים וכפתורים בלוח המחוונים...
מה שבעייתי כאן זה עניין השריפה. דליפת בנזין שהציתה את הרכב.
הדגם הזה הוא ללא ESP אגב. לא יודע אם זה רלוונטי לתאונה הזו, אבל ציון עובדה. וגם עם 7 מושבים ו-7 חגורות. ושוב משפחה עם 8 נפשות נהרגת ברכב עם 7 מושבים. לא שזה שינה משהו... ויסלחו לי חברינו הדתיים אבל האמונה ש"אלוהים ישמור" שוב לא הוכיחה את עצמה. הוא שוב נרדם בשמירה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
. וגם עם 7 מושבים ו-7 חגורות. ושוב משפחה עם 8 נפשות נהרגת ברכב עם 7 מושבים..
בטוח בזה?
-
התאונה הזו מדגימה עניין אחר - יתרון בטיחות של דיזל לעומת בנזין מבחינת התלקחות.
בנזין מתפוצץ, מתלקח מהר יותר מדיזל בסדרי גודל. נקודת ההבזק (הטמפרטורה שבה אדים מתחילים להווצר) של בנזין היא הרבה מתחת לאפס מעלות, לעומת דיזל שם זה 50 מעלות לפחות. בסביבה של בנזין יש לכן אדים, בהגדרה, תמיד, ובדיזל - לא.
זו אחת הסיבות שבכלי רכב קרביים עברו מזמן-מזמן לדיזל. ("רונסונים", שוט-מטאור ---> שוט קל, וכיו"ב מורשות קרב)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בטוח בזה?
כן. ולא רק אני. אם זהו הרכב המדובר (באמת קשה לזהות מהשרידים, בטח בתמונה קטנה) אז כן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כן. ולא רק אני. אם זהו הרכב המדובר (באמת קשה לזהות מהשרידים, בטח בתמונה קטנה) אז כן.
אז נוסע לא חגור שמתעופף בחלל הרכב במהירות סגירה כזו יכול להרוג אנשים ברכב בלי ספק בכלל.
-
אני שואל את עצמי איזה מכה גורמת לנזק כזה במכונית כל כך גדולה...
זה לא נתפס. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e8ae7389c9.jpg
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
-
ועם כל הנזק החיצוני הזה הם יצאו בהליכה מהרכב.
-
1 קבצים מצורפים
תביט ברכב השני...
קובץ מצורף 121585
בטויוטה תא נוסעים נישאר שלם, ברנו/דאצ׳יה הוא כבר נימחץ.
אגב נמרוד, אין ספק שסולר עדיף מבנזין, ובגרך כלל בחלק מדיגמי המכוניות יש מערכת cut off שבעת מכה מפסיקה את אספקת הסולר.
תאר לך בנזין עם גז מה קורה במצב כזה(לא שאני יודע או ראיתי ולא רוצה לראות, הספיק לי מה שראיתי עד היום באופן כללי).
-
דווקא הנזק לקנות יותר הגיוני לי.... אחרי מבט ברנו הייתי מצפה לראות הרבה יותר נזק בטויוטה או לעומת בטויוטה הייתי מצפה לראות פחות נזק ברנו.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
תביט ברכב השני...
קובץ מצורף 121585
בטויוטה תא נוסעים נישאר שלם, ברנו/דאצ׳יה הוא כבר נימחץ.
אגב נמרוד, אין ספק שסולר עדיף מבנזין, ובגרך כלל בחלק מדיגמי המכוניות יש מערכת cut off שבעת מכה מפסיקה את אספקת הסולר.
תאר לך בנזין עם גז מה קורה במצב כזה(לא שאני יודע או ראיתי ולא רוצה לראות, הספיק לי מה שראיתי עד היום באופן כללי).
תמונה מזעזעת,
המשפחה נשרפת למוות וכולם עומדים עם הידיים בכיסים..
לא יודע מה אפשר לעשות אבל אולי אפילו לקחת דליים מהים ולשפוך , זה מטר מהמלונות ומהתחנת ביוב שם בטוח אפשר היה להביא מטפים גדולים ולנסות לעשות משהוא
-
בשלב הזה קשה לי להאמין שיש מה לעשות.
אצלי בכל רכב יש מטף קטן בשלוף שיכול לעזור אם תופסים את האש ממש בהתחלה, בג'יפ יש בנוסף מטף הלון.