-
תגובה: פרוייקט גולשים: תכנון וביצוע מבחן השוואתי למקררי רכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
יש משהו מאוד מעניין בתמונות האלו, אתה שם תכולה של 9 ליטר (6X1.5), בתוך מקררים של 35-40 ליטר.
תאורטית, רבע נפח.
בפועל, רובם לא יהיו מסוגלים אפילו לקלוט שישיה נוספת.
יתרה מזאת, חוץ מהמקרר מגירה, לכולם יש מדרגה שמעליה יש אזור אחסנה שנחשב בספירה, אבל אני חושב שצריך להיות זהירים לגבי הטמפ' שלו (בגלל שהוא מפלסטיק, ונמצא גבוהה מעל האזור קרור).
תכל'ס במקרר המגירה נותר הכי הרבה נפח שמיש ליד השישייה, למרות שיש גדולים ממנו במבחן הזה.
מנסיון ממושך, אין שום קושי לנצל את מלוא הנפח של המגירה, וניתן בקלות לאחסן במקרר בשר ל-12 איש, כפי שנבדק לאחרונה ... גם קל מאוד לסדר את הדברים במגירה ולשלוף את מה שרוצים. מבחינת שימושיות זו לדעתי תצורה מנצחת. מבחינת ניצולת אנרגטית... אנחנו נגלה בקרוב ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
יתרה מזאת, חוץ מהמקרר מגירה, לכולם יש מדרגה שמעליה יש אזור אחסנה שנחשב בספירה, אבל אני חושב שצריך להיות זהירים לגבי הטמפ' שלו (בגלל שהוא מפלסטיק, ונמצא גבוהה מעל האזור קרור).
הערה חשובה ובזמן הנכון - אנסה לזכור לבדוק את זה פרטנית במהלך המבחן עם מדחום נפרד ..
יש מקררים שיש להם קירור ייעודי/משותף לאזור הזה וכאלו שאין. ב- ARB רואים שיש פלטת קירור בדופן שמפרידה בין התאים. בכל מקרה, אחרי רבע-חצי שעה של עבודה ממצב חם אפשר יהיה לשים יד ולהבין בדיוק מה קורה שם בכל אחד ואחד מהם. מקווה שלא אשכח ...
אלו בדיוק מסוג הייתרונות שמקבלים כשהופכים את זה לפרוייקט שיתופי, לפחות במחשבה ובתכנון. אם יש עוד דברים שרוצים לבדוק, עכשיו זו הדקה ה-90 ...
בינתיים כל המקררים כובו, רוקנו והושארו פתוחים, עוד שעה-שעתיים מתחילים :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d9b387b5e3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7c9461023a.jpg
-
נדב,
אתה בפיגור זמנים, ואילוצים נוספים להמשך, מציע לך לשקול להוריד את כמות הבקבוקים, זה יאיץ לך את לוחות הזמנים ( ויכריח אותך להוריד את הנילון :-) ).
בהצלחה.
-
הניילונים כבר ירדו מזמן והבקבוקים עברו מהצל לשמש כדי להביא אותם מהר יותר לסביבות ה-20-25 מעלות. כל החיווטים מוכנים, מקווה להתחיל בחמש
-
רק מזכיר, למי שרוצה לעקוב:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לא בהכרח אכתוב כאן בכל נקודת איסוף, אבל הגליון יהיה מעודכן בזמן אמת ..
-
פרוייקט גולשים: תכנון וביצוע מבחן השוואתי למקררי רכב
באיזה מוד קירור אתה בסנו מאסטר ?
לפי הנתון אמפר אתה בגבוה, לא?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
עדכון מהלך המבחן:
בעקבות כל ההערות שעלו במהלך ההכנות, וכן עקב אילוצי הזמנים, הנה מהלך המבחן המעודכן.
קווים מנחים למבחן:
א. כל המקררים ייבחנו באותם התנאים בדיוק: טמפרטורה פנימית/חיצונית, משך פתיחות, החלפת תכולה
ב. כל המקררים ייבדקו ע"י מד צריכת חשמל מצטברת ורגעית לאורך כל המבחן. המודדים עצמם נבדקו ראשית בנפרד לוודא שהם נותנים מדידות אחידות עבור אותה הצריכה
ג. המבחן ייערך לאורך סופ"ש חם ושמשי אצלי על הדשא, אך ללא חשיפת המקררים לשמש ישירה.
ד. בדיקת צריכת החשמל תיערך ללא הפעלה של כיבוי אוטומטי/הגנת מצבר
ה. המקררים המשתתפים במבחן:
1. ARB דור קודם של מאלף האריות רועי
2. סנומסטר Leisure 35 מחמל נפשו של איש הדאסטר הנצחי גיא
3. סנומסטר Classic 40 באדיבות אישטח
4. Indel-B TB41 באדיבות מאיר - גלים
5. Colku DC42F באדיבות מאיר - גלים
6. Indel-B DAF OEM מקרר המגירה שלי
מהלך המבחן המוצע:
יצירת תנאי מוצא אחידים למבחן
במהלך אתמול והיום בוצעו הפעולות הבאות:
1. חיבור כל המודדים בטור לצרכן אחד וקביעת מקדמי הסטייה שלהם. שני מודדים זהים שגם נתנו מדידות זהות נקבעו כנקודת ייחוס והיתר מותאמים חישובית אליהם. בגליון ניהול המבחן ניתן לראות את הערכים המקוריים והמחושבים.
2. כיוון כל המקררים כך שיתייצבו על טמפרטורת מים של 3.5-4 מעלות. ערכי הכיוון מפורטים בגליון ניהול המבחן בתא G3 ובמקבילים לו
3. כיבוי ופתיחת המקררים, החזרת המקררים והמנם לטמפרטורת הסביבה
בדיקת קצב קירור ראשוני וצריכת חשמל עבורו
5. ביום שישי בחמש אחה"צ מחברים את המקררים להזנה, מכוונים לטמפרטרה המתאימה ומפעילים דרך מד צריכה מצטברת. במקררים שנית, קובעים עוצמת קירור גבוהה.
6. אחת לשעה במהלך השעות הבאות, פתיחה של כל אחד מהמקררים, הוצאת בקבוק מהמיקום הכי פחות קר במקרר, מדידת טמפרטורת המים שלו והחזרתו למקרר באותו המיקום. בנוסף רושמים את צריכת החשמל המצטברת וזרם בזמן עבודת המדחס.
בדיקה של צריכת החשמל בחניון לילה מייצג
7. ביום שישי בערב המשך מדידות כנ"ל כל שעתיים, תיעוד הצריכה.
8. במהלך הערב, פתיחה של המקררים למשך חמש דקות (לדמות זמן בישול), תיעוד הצריכה המצטברת, הוצאת בקבוק אחד
9. אחרי שעה, הוצאת שני בקבוקים ובדיקת הטמפרטורה (לוודא התאוששות מהפתיחה), הוצאת בקבוק נוסף והחזרת שני בקבוקים בטמפרטורת החדר (לדמות הכנסת שאריות מזון או שתייה חדשה למקרר), בדיקה של הצריכה המצטברת.
10. בבוקר שבת, בדיקה של הצריכה המצטברת
בדיקת קצב התאוששות מפתיחה והחלפת תכולה כאשר גוף המקרר נשאר קר וצריכת החשמל עבורו (למשל אחרי ארוחת צהריים בשטח)
11. בשעות אחה"צ, הוצאה של כל הבקבוקים מהמקררים למשך שעה (המקררים נסגרים למשך שעה זו), והחזרתם לאחר שהתחממו. מדידת צריכה מצטברת לפני ואחרי.
12. אחת לשעה במהלך השעות הבאות, פתיחה של כל אחד מהמקררים, הוצאת בקבוק מהמיקום הכי פחות קר במקרר, מדידת טמפרטורת המים שלו והחזרתו למקרר באותו המיקום. בנוסף רושמים את צריכת החשמל המצטברת וזרם בזמן עבודת המדחס.
בדיקה של צריכת החשמל בחניון יום מייצג
13. במהלך יום שבת, פתיחה כל שעתיים החלפת בקבוק קר בפושר ובדיקת הצריכה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
באיזה מוד קירור אתה בסנו מאסטר ?
לפי הנתון אמפר אתה בגבוה, לא?
בכל המקררים שאפשר, את הקירור הראשוני אני מפעיל בעוצמה גבוהה ואת המשך המבחן על נמוכה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אז בדקתי, לא עם מדחום בינתיים, את זה אעשה מאוחר יותר, והנה ממצאי הביניים:
לסנומסטרים 3 מצלעות המדרגה כוללות פלטות קירור, מורגשות היטב.
ב- ARB וב- Indel-B יש דופן משותפת עם התא הראשי ובדופן הזו יש פלטת קירור, אבל היא מורגשת בצורה חזקה הרבה יותר בתא הראשי מאשר במדרגה.
ב- Colku החלל משותף ויש פלטת קירור רק בדופן אחת של המדרגה.
-
תקלה ראשונה במבחן: הסנומסטר 35 נכנס להגנת מצבר שלא באשמתו (נשאר מכוון על מצב בינוני במקום נמוך). נתון הטמפרטורה שלו מסומן שם באדום ובסיכום יש להוריד לו שעה מזמן הקירור בפועל.
חוצמזה יש מוביל מפתיע בקצב קירור המים וגם ביחס שבין קצב הקירור לצריכת החשמל - הפרטים בגליון ניהול המבחן :)
-
תמונת מצב אחרי כ- 3 שעות:
מבחינת קירור מקרר המגירה הפתיע והיה הזריז ביותר בקירור הראשוני, אחרי כשלוש שעות הסנומסטר 40 סגר את הפער, אבל בתמורה לכ- 30% יותר חשמל. לא מבוטל... שני המקררים מופעלים בעוצמתם הגבוהה.
מבחינת צריכת חשמל, שני האינדלים מובילים בפער ניכר לעומת כל האחרים, אך בעוד העומד הוא ה"עצלן" שבחבורה, מקרר המגירה מפתיע ומוביל (כרגע בצמוד לסנומסטר 40) בקצב הקירור.
המשך יבוא ..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מבחינת צריכת חשמל, שני האינדלים מובילים בפער ניכר לעומת כל האחרים, ..
אמפר בודד.. זה ניכר?
Slowly..
-
התכוונתי לצריכה המצטברת באמפר-שעה.
-
ערך cal value זה הצריכה הכללית?
אחרת אני לא מבין את הטבלה..
Slowly..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ערך cal value זה הצריכה הכללית?
אחרת אני לא מבין את הטבלה..
צודק, זה לא מספיק ברור.
הערך Cal. Value הוא הערך שהציג כל מודד כאשר כולם מדדו את אותו הצרכן בזמן הכיול הראשוני.
אני משתמש בערך הזה כדי "לנרמל" את הקריאות, כך שעמודות בשם "AH Norm" מציגות קירוב של ערך AH אם היה נמדד במודד הראשון משמאל, כדי להשוות עד כמה שניתן ערכי צריכה מצטברת על אותו סרגל. קיזוז ההבדלים בין המודדים.
בינתיים הסנומסטר 40 נותן עבודה והוא באמת הכי מהיר בשלב הזה, עקף את המגירה בסיבוב...
-
נדב,
לפי ידעתך, למי מהמקררים יש הספק משתנה (מהירות משתנה)?
אני זוכר שאצלך הוספת יכולת לשינוי ידני, אתה משתמש בזה בניסוי?
-
נדב,
לפי ידעתך, למי מהמקררים יש הספק משתנה (מהירות משתנה)?
אני זוכר שאצלך הוספת יכולת לשינוי ידני, אתה משתמש בזה בניסוי?
-
לסנומסטרים, לקולקו ולמקרר שלי (שינוי/תוספת בתמיכת היבואן)
הורדתי את המקררים לעוצמת קירור נמוכה לטובת חסכון באנרגיה בלילה, הוצאתי בקבוק מכל אחד שיתחמם לו בנחת, ולא פותחים את המקררים עד הבוקר.
לפני שנאמר לילה טוב, יש לנו אנדרדוג חדש שהפתיע את המתמודדים בראש המירוץ לקירור :)
(הפרטים, כמובן, בגליון..)
לילה טוב :)
-
אם הייתי מבין מה כתוב שם ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
משהו לא ברור לי בשיטה..
אמרת שהחל משעה 18:00 זה מדמה חניון, אבל התחלת את החניון עם טמפ גבוהה מאד במקררים שלא תואמת מצב סטנדרטי בו נסענו עד לחניון ובזמן הזה המקרר הגיע לטמפ יציבה.
כלומר, המספרים הרלוונטיים לדעתי לדימוי חניון הם רק לאחר הייצוב טמפ.
Slowly..
-
הוא הסביר שזה חניון אחרי ארוחת הערב. שבה הוצאו והוחזרו פריטים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הוא הסביר שזה חניון אחרי ארוחת הערב. שבה הוצאו והוחזרו פריטים.
זה יותר מדמה החלפת תכולת מקרר, לא הוצאה והחזרת פריט.
שים לב שהטמפ של המקרר כמעט שווה לטמפ חיצוני.
ממה שאני רואה בשימוש בשטח, פתיחה וסגירה, כולל החלפת בקבוק קר באחד שצריך קירור, מעלה את הטמפ הכללי במקרר במעלות בודדות, לא 20 מעלות.
20 מעלות אומר המון עבודת מדחס מחדש והמון אנרגיה.
שים לב כמה מעט נצרך בשלבים שהטמפ יציב ביחס לשלב הקיטור הזה.
זה כמעט מכפיל את המספרים.
Slowly..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה יותר מדמה החלפת תכולת מקרר, לא הוצאה והחזרת פריט.
שים לב שהטמפ של המקרר כמעט שווה לטמפ חיצוני.
ממה שאני רואה בשימוש בשטח, פתיחה וסגירה, כולל החלפת בקבוק קר באחד שצריך קירור, מעלה את הטמפ הכללי במקרר במעלות בודדות, לא 20 מעלות.
20 מעלות אומר המון עבודת מדחס מחדש והמון אנרגיה.
שים לב כמה מעט נצרך בשלבים שהטמפ יציב ביחס לשלב הקיטור הזה.
זה כמעט מכפיל את המספרים.
Slowly..
זה גם יקטין את ההבדל (המשמעותי, לתחושתי) בין המקררים העומדים למקרר המגירה שכל הקור נשפך ממנו בפתיחה.
זה צריך לבוא לידי ביטוי במבחן...
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
-
דורון,
בחצות, נדב סגר את המקררים ל 8 שעות, בזמן שהבקבוקים היו על בין 7.5-10.5 מעלות.
המקרר עצמו כבר היה קר מזמן (הוא עבד מ 17:15 אחה"צ).
זה מדמה די טוב, סגירת מקרר אחרי ארוחת ערב, שמחזירים מוצרים למקרר.
הממוצע לשעה (ללילה) היה בסביבות 1AH.
מה שכביכול חסר, זה כל הזמן מעצירה ועד חיסול ארוחת ערב, זמן שלדעתי פותחים וסוגרים לא מעט.
ומי שאוכל ארוחת בוקר לפני תזוזה, נכנס בבוקר לעוד שעה של צריכה גבוהה (נגיד עוד 1-1.5AH ללילה).
אני מסכים אתך שהחלפת בקבוק אחד בשטח מעלה במעלות בודדות (בהנחה שהמקרר מלא בתכולה קרה), אבל השאלה, כמה זמן יעבוד המקרר ע"מ "לתקן" את הטמפ' הזו בחזרה. זה הזמן שהצריכה הממוצעת שלו תעלה מסביבות 1AH לעבר ה 2AH+.
צריך לתת לנדב לסיים (עוד לא הבנתי איך הוא ישן בין הבדיקות האלו), וצריך לראות את הסימולציה של היום (פתיחה והחלפת בקבוק).
-
אתה אומר בדיוק מה שאני אומר רק במכפלות טקסט..
Slowly..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
(עוד לא הבנתי איך הוא ישן בין הבדיקות האלו)
עם שעון מעורר כמובן ..
בשעה 11 החלפתי בכל מקרר 2 בקבוקים קרים בבקבוקים שהיו בחוץ בצל.
במדידה הבאה אוציא את כל הבקבוקים לשעה-שעתיים ואז אחזיר אותם אחרי שיתחממו, אבל כל המקררים יישארו במצב חסכון הפעם.
-
ארבעים מעלות בצל בחוץ, כל המקררים פועלים והמאזן גבולי למרות 5 מטענים ו-3 פאנלים סולריים.
המתח על המצברים ירד ל- 12.8 וולט, כצעד מניעתי התנעתי את הצ׳רוקי לתת "השלמת הכנסה" זמנית כדי שלא תהיינה עוד תקלות ...
-
חומר למחשבה למי שבונה על פאנלים למחנה :-)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
צודק.
אם אתה מפעיל ארמדה של מקררים בשטח אכן יש אתגר באספקת אנרגיה.
Slowly..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
חומר למחשבה, אבל לא לפסילה ...
הפאנלים שלי מספקים בשעות היום החם 7-8 אמפר, שזה יותר מהצריכה של רוב המקררים, והם עושים את זה ברצף ולא בהפסקות כמו שעובד המקרר. מצד שני הם לא תורמים כלום בלילה, ובין לבין יש להם תרומה צנועה יותר.
בראייה הכוללת של המבחן, יש הרבה מטענים אבל רובם מספקים 3-4 אמפר כל אחד, והמאזן כולו היה גבולי.
בראייה של מחנה, צריך לדאוג שהמאזן יהיה חיובי במשך היום, ושהמצבר יוכל לספק את הצריכה בלילה. היו על זה ויכוחים אין-ספור, עכשיו גם יהיו לנו מספרים מדודים, ומכאן שכל אחד יבחר לעצמו את מארג הפתרונות שמתאים לו :)
-
כמה שעות יש לך 7-8 אמפר?
או יותר פשוט, כמה AH, ביום אתה מצליח לקבל מהפנלים?