אתה עושה חסד עם בעלי הדו"ג והטרקטרונים.
להערכתי, מעל 80% מבעלי כלים אלו אין להם ביטוח, לבד משבוע ימים(וה'מחמירים' עושים לחודש) לזמן חידוש רשיון הרכב(טסט).
Printable View
היתה להן תקופת "ברוך" נדמה לי ב2014 או 15 אז היה אסור שום שינוי בכלל בכלל - כי מישהו שאל בקול רם "מה עם המחשב esp ואיך הוא יתמודד עם שינוי?". עבר להם כשהבינו ששינוי כזה לא משמעותי יותר מנסיעה עם נגרר או ההבדל בין מצב ריק לעמוס.
ויצויין שבחלק מהמדינות באוסטרליה שינוי מבנה שעדיין בתחום המותר, כלומר לא ערכת הגבהה אלא שינוי בחלקי הרכב ממש - כמו החלפת משולשים או לונג ארם - מותנה בלא פחות ולא יותר מחתימה של מהנדס.
אסף.
למה להרחיק עד אוסטרליה?
נכון שהם כבר בארווזיון אבל אפילו בתחומי אירופה יש מדינות מקלות - למשל איסלנד.
היה עדיף ליישר איתם קו כי ממילא התקנות שלנו נשענות אל התקינה האירופית ולא על APEC הרחוקה.
תאר לעצמך שגם זה עלה.
לחץ ציבורי כמו הקבוצה של אורן גל ביחד עם הצעה קונסטרוקטיבית לפתרון שיעלה פנל מכובד של מהנדסים ומשפטנים יפתור את הבעיה לדעתי.
אני לבד לא אצליח לעשות דבר אבל אהיה מוכן להירתם לו יהיו מתנדבים לפנל.
עורך דין אחד כבר התנדב אבל למשל כל המהנדסים עדיין בטריבונה משיאים עצות.
הכדור לא במגרש שלי כרגע
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
רק שבאוסטרליה המהנדס חותם ולא מפחד מהצל של עצמו.
אני גם מוכן לחתום. כי אני יודע ששינוי סביר שמבוצע טוב עוד לא גרם לתאונה. אולי אני טועה, אבל במקרה זה הבורות שלי מגנה עלי.
בועז, ביום שתאמר לי שיש לזה סיכוי אמיתי - אני בא. אבל תהיה מאוד זהיר.
בפעם הקודמת שקפצתי ראש לתוך מהלך בסגנון דומה מול רשויות דומות - היו מי שראו עצמם "מחוץ לקטגוריה" ובחרו ללכלך ולהכפיש אישית, ולפגוע במאמץ המשותף.
אסף.
+1.
שינוי סביר שמבוצע כמו שצריך.
אבל בישראל כמו בישראל ברור לך שכל השאר כנראה יחפפו ויקמבנו מה שאפשר לקמבן כי "אנחנו" הרי אלופים בזה ופה קבור הכלב וזה כנראה למה לא מאשרים שום שינוי לאף אחד באופן גורף או בשום אופן אחר, כי או אז יתחילו עם השגעת שלא תיגמר והכאוס יחגוג.
כן רצוי שיהיה אפשר להגביה רכבים, ולהגדיל צמיגים וכו' וכו' בבדיקות ובחינות שצריכים לעבור, אבל בסוף אחרי כל ההשקעה גם לקבל חתימה ולא להתרוצץ סתם...
אסף,
אני לא יכול לומר שיש סיכוי סביר.
אני יכול לומר לך שאת ה״לא״ כבר יש לנו בוודאות.
אני יכול להבטיח לך שעשייה ציבורית לרוב מאוד מתסכלת ולא מוערכת כראוי.
מי שבוחר בעשיה ציבורית אלו המעט שחולמים מאמינים ומוכנים ללכת נגד הסיכויים.
אחו האנשים שעושים את השינוי כשכל האחרים רק מפטפטים.
אתה מוכן?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
עניין ביטוח החובה המאד יקר לרכבים דו גלגליים / טרקטורונים וכו' , לטעמי יש לו הצדקה ובכלל לא קשור לתאוות הבצע של המדינה ובטח שזה לא יכול לשמש כמשל למה שקורה בתחום התקינה בעניין שינוי המבנה ברכב.
אין טעם לפרט למה אמרתי זאת מפני שזה מסיט את הדיון הדי חשוב הזה.
אכן אין טעם לפרט ולהסיט את הדיון (לדיון מעניין לכעצמו) למרות שדעתי שונה לחלוטין מדעתך.
אבל זה מזכיר וזה דומה, כי זהו עוד מקרה מובהק שבו הציבור לא יכול לעמוד בגזירה ובוחר להיות עבריין.
בנושא מידות הצמיגים יקרה אותו דבר בדיוק. רבים יבחרו לקחת סיכון ויסעו על גלגלים במידות שאינן רשומות ברשיון. בוודאי בכלי רכב שמשמשים לטיולים בלבד והסיכוי שלהם לפגוש בבוחן-משטרע או בניידת-בדיקה של שודדי משרד-התחבורע, קלוש למדי.
בפינת המחסן ימתין סט גלגלים ישן במידה המקורית לכבוד הטסט בלבד.
ככה זה, כששלטון רע וטיפש וצר-מוחין, רוצה רק להדק את עניבת החנק, להחמיר ולהחמיר, הוא משיג תוצאה הפוכה.
ועל זה כבר נאמר מזמן, עוד בימי יוון העתיקה - "ככל שתגבר השחיתות במדינה, כן ירבו חוקיה" (וזה עובד מצוין גם אם כותבים את זה הפוך)עודף מופרע ברגולציה הזויה, עוד ועוד חוקים, תקנות, הגבלות ואיסורים, מייצרים רק יותר ויותר עבריינים.
אני רוצה להאמין שכולנו נתעשת, נתארגן ובדרך חוקית נשים סוף לפארסה הזו.
דרור, עם הפסקה האחרונה מסכים בהחלט.
מתוך סקרנות - בדקתי בעזרת גוגל מה קורה בגרמניה - הרי כפי שנאמר כאן בשירשור אנו בארץ מסתמכים על תקינה אירופאית או יותר נכון גרמנית - נחשו....כן כן ניתן לשנות מידת הצמיגים בגרמנהי באופן חוקי כמובן ובהליך פשוט יחסית....
https://www.toytowngermany.com/forum...he-wheel-size/
שלמה, התקינה שם מתירה למכון הרישוי שינוי מידות, אבל לא שינוי קוטר מעבר לאחוזים בודדים.
אסף.
אסף
מקריאה חטופה לא מדובר על אחוזים בודדים אלא עד 7% ולצורכי הגיפאי הממוצע כאן בארץ זה מספק בהחלט - כך למשלר רנגלר שמגיע עם צמיג המקביל ל- 32" יוכל לעלות למידה של 34.3" שזה בעצם כמעט המידה המטרית של של צמיג 35..
רכב שמגיע עם 29 יוכל להחליף ך-31 וכו'...
אז כן גם שם אי אפשר להגיע סתם כך למידות של המפלצות שכבר מסתובבות אצלנו עם צמיגי 40 ויותר אבל כמו שאמרתי לצורך שפוי דיי בתקנות הגרמניות.
תכלס עכשיו ובמחשבה שנייה אחרי שהסברו לי התקנות הגרמניות - לא הבנתי למה הסתבך תהליך התקינה הפרטנית שניסו לעשות ברנגלרים.
דורון כתבתי - בגרמניה מותר עד 7%
אתם מבינים למה פנל של עורכי דין ומהנדסים יכול לעשות מהלך?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כדי להמחיש -
הנה השוואה בין שתי מידות נפוצות ברנגלר שכאמור בהרבה מקרים הגיע עם 255/75/17 (מקביל ל- 32") ושינו ל- "35":
https://tiresize.com/tyre-size-calculator/
כפי שכתוב שם השינוי בקוטר הוא 7.2%
תקישו את השינוי מידות הצמיגים שהייתם רוצים לשנות וניחוש מושכל שלי שהם כולם יצאו סביב שינוי של 7% בלבד.
אולי אולי יש סיכוי קטנטן שיאמצו התקנות הגרמניות כאן בלבנט?
אבל כבר אימצו את התקן הגרמני, לא?! לא על זה מדובר?
אבל גם אם מאמצים את התקן הזר, הם דואגים להשמיט את ההיתרים ולהחמיר את האיסורים.
לדוגמא נושא אישור הגבהה עד 50 ממ שהתקינו על סמך התקן הגרמני, אלא מה, שלפי התקן הגרמני עד 50 מ"מ כלל אין צורך באישור כלשהו!! ואילו כאן תרגמו את זה למקסימום 50 ורק עם אישור...
מבחינתי בעלי תפקידים במגזר הציבור שהוסמכו על פי חוק לקבל החלטות ובכל זאת נמענים מלקבל החלטות רק משום הפחד לשאת באחריות כלשהי, הם בעיניי חדלי אישים ותו לא. פקידונים קטנים ופחדנים גדולים.
טל.
יש כלים משפטיים לאכוף על הרשות לקחת אחריות להחליט החלטות וכו' החל בעתירה מנהלית וכלה בבג"צ
הבעיה שמדובר בעלות לא קטנה לממן ההוצאות המשפטיות - לצערי איני מומחה המשפט מנהלי ועל אף שאני מוכן להירתם לעניין ללא עלות אני חושש שבגלל חוסר הבקיאות שלי במשפט מנהלי אעשה שירות דוב לקהילת הג'יפאים.
בכל אופן עדיין בודק היתכנות ומה הדרך הטובה\ הנכונה ביותר להביא לשינוי בעניין הזה.
אם יש משהו בתקינה הארופאית/גרמנית שטוב לנו אני די משוכנע שיהיה ניתן לגייר אותו בלי התנגדות גדולה של משרד התחבורה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כמובן שקראתי, והתייחסתי לשני הכלים שציינת. אני מסכים שאלה שני הכלים המשפטיים לנושאים כאלה אבל חושב שהבעיה היא לא בדיוק משפטית.
מצד שני, אני גם לא חושב שזה נכון להצביע בבחירות למפלגת הצמיגים או משהו כזה (גם לא למפלגת נהגי המוניות, הגימלאים וכו׳) זה נושא צר מדי מכדי להוות תשתית למלפגה...
אולי צריך ללחוץ על הפקידים במשרד התחבורה שכאנשי מקצוע בכירים, ילחצו על השר לשנות את התקנות. כמו שהשינוי בתקנות של ההגבהה לא הגיע כתוצאה מעתירה או כוח פוליטי ממוקד, גם כאן נראה לי שהכי חשוב זה ליצור תקשורת בינינו לבין המשרד, לא במטרה שייקחו אחריות על משהו שהם לא יכולים לקחת עליו אחריות, אלא כדי שיפעלו בשביל לעדכן את החוק והתקנות לסטנדרט שקיים במדינות מתקדמות אחרות.
עד עכשיו נראה לי שלבעז היוףיתה לפחות הצלחה אחת כזאת, למשל בנושא יבוא החלפים, אני חושב שזאת הדרך.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
פחחחחח.
סיפור קטנטן.
דברים שהיו בקנה במשרד התחבורה על שלוחותיו, כבר סיימו את כל ההכנות וכבר היו אמורים להתחיל לפני חודש וחצי, "הוקפאו" עקב שינוי הנסיבות במשרד.
כשלעצמי, ואני בקיא קצת בפרטים, אינני רואה אם או מתי זה ימשיך או יתחיל מחדש.
מוגש ללא פרטים, פיקנטריה ופוליטיקה. בכוונה.
ושכל אחד יחשוב לעצמו מה שהוא רוצה.
אחרי 18 עמודים יש מסקנה....
צריך שר תחבורה ג׳יפאי!
אני בבחירות מזמן מצביע רק למפלגה עם שיעור הג'יפאים הכי גדול במקומות ריאליים.....
הבעיה שבמבחן 'מיהו ג'יפאי' כבר אין מועמדים....
אסף.
לישראל כץ היה טרקטורון והוא היה נוהג לגרור אחריו את המאבטחים לטיול טרקטורונים באזור מ.א באר טוביה.
מצבם של הטרקטורונים רק הורע אעפ שכשר תחבורה הוא היה אחד הטובים מאז קום המדינה
כמו שמי שמצביע לימין צריך לזכור שרק הימין החזיר שטחים.
בפוליטיקה אתה לא מקבל מה שהבטיחו לך. לרוב הפוך
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אמנם בחירות עוד מעט אבל אל תהפכו את זה לדיון פוליטי
אסף.