-
תגובה: מחר ההשקה של הדיפנדר החדש, לא נפתח לכבודו שרשור?
הדיפקברי אכן מרשים בכל השכלולים ופרטי השופוני.
הבעיה שהם יצרו רכב שמיועד לעכברי עיר עשירים שמעוניינים לצאת אל האחו פעם ב... (או להרגיש שהם יכולים...).
הרכב הזה פשוט חוטא לכל מה שהדיפנדר היה וייצג.
אם שופטים אותו עפ״י אמות המידה של דיפנדר הקודם, מדובר פה בלא פחות מאכזבה קולוסלית וברכב ממש לא מרשים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
הדיפנדר היה מכונה שצריכה לעבוד בשטח.
הדיפנדר החדש הוא מכונית שצריכה לנסוע בשטח.
לכן לא מדובר באכזבה - הציפיות שלך היו שגויות.
אסף.
-
להסביר ללקוח שהציפיות שלו שגויות זה בהחלט מעניין...
ה CVM פה לא מנוהל.
-
https://youtu.be/rg9inpnrWkI
הכתבה השלישית מאותו טיול.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
הדיפקברי אכן מרשים בכל השכלולים ופרטי השופוני.
הבעיה שהם יצרו רכב שמיועד לעכברי עיר עשירים שמעוניינים לצאת אל האחו פעם ב... (או להרגיש שהם יכולים...).
הרכב הזה פשוט חוטא לכל מה שהדיפנדר היה וייצג.
אם שופטים אותו עפ״י אמות המידה של דיפנדר הקודם, מדובר פה בלא פחות מאכזבה קולוסלית וברכב ממש לא מרשים.
זה רכב שפונה לנישה (כבר לא נישה..) של מגמת ה-overlanding בצד העליון של הלקוחות.
לא ללקוחות הדיפנדר המקורי.
״דיפקברי״.. חזק!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
ה CVM פה לא מנוהל.
זה אחרת.... אתה או אני - מי שיש לו ציפיות שזה יהיה דיפנדר.... בכלל לא לקוח פוטנציאלי
אסף.
-
בדיוק. הרכב הזה מיועד לעשירון או אפילו למאיון העליון. הוא יראה הרבה יותר ילדים בחזרה מחוגים מאשר סלעי מדבר. כל ההוויה שלו כלכלית נטו ואם הוא היה מוצג פה לפני עשור למעט התלהבות מגאג'טים שאפשר להוסיף לכל רכב, הוא לא היה מעניין אף אחד.
Sent from my H3123 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
ה CVM פה לא מנוהל.
אתה לא הלקוח.
אגב, ברצינות, מי שמחפש תחליף מהותי לדפנדר - זה לא יבוא מלנדרובר, וזה גם לא רנגלר. התשובה לא מסובכת ואפילו די ברורה מאליה. טנדר, דיזל, ידני בשביל הנוסטלגיה, גלגל 32' כמו של דפנדר, יכולת העמסה כמו של דפנדר. היילקסים מחליפים דפנדרים לא רק כרכבי טיולים אלא גם כפלטפורמות צבאיות במקרים רבים בעולם וגם בצה"ל.
-
1 קבצים מצורפים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה לא הלקוח.
אגב, ברצינות, מי שמחפש תחליף מהותי לדפנדר - זה לא יבוא מלנדרובר, וזה גם לא רנגלר. התשובה לא מסובכת ואפילו די ברורה מאליה. טנדר, דיזל, ידני בשביל הנוסטלגיה, גלגל 32' כמו של דפנדר, יכולת העמסה כמו של דפנדר. היילקסים מחליפים דפנדרים לא רק כרכבי טיולים אלא גם כפלטפורמות צבאיות במקרים רבים בעולם וגם בצה"ל.
ואני חשבתי שזה הג'יפ גלדיאטור... 😂
-
לא רואה איך ג'יפ של 40000 דולר ומעלה הולך להיות רכב שטח לחקלאים. גם לאמלנדרוברנשל 50000 דולר.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
לגמרי
-
רק הסולם?? האוטו הזה מגניב רצח מאיזה כיוון שלא מסתכלים עליו.
אז הוא לא טרקטור, אז מה.
-
לדעתי זה אחלה רכב פנאי שטח ואולי הטוב שברכבי הפנאי שטח. אבל, רכב מסעות (אוברלנד) זה לא!
הדיפנדר החדש לא יכול להיות רכב מסעות משני טעמים עיקריים.
האחד - חוסר האפשרות לשיפצור והתאמה אישית של הרכב לצורכי המטייל הספציפי - אחד הדברים שהכי קוסמים לאנשי השטח בכלל ולאוהבי רכבי המסע הוא האפשרות לבנות את רכב המסע שלהם לטעמם עם מוצרי אפטר מרקט או מוצרים בעבודה עצמית. הדיפנדר הישן, הרנגלר, לנדקרוזר סידרה 70 ועוד מהווים בסיס נהדר לבניית רכב המסעות האישי שלך ולטעמך - הדיפנדר החדש גם אם יש לו את כל מה שצריך כביכול מהיצרן (כולל גגון מותאם, סולם, אוהל גג ייעודי וכננת ייעודית וכו') אין לו את את אפשרויות הבנייה והשיפצור שיש לרכבי מסע אחרים.
הטעם השני והחשוב יותר הוא שרידות/ אמינות, אני לא רואה איך הדיפנדר החדש עם כל המערכות המורכבות והמשוכללות שלו ועם שפע המיחשוב והאלקטרוניקה שורד מסע בן כמה חודשים באפריקה או מקום מרוחק אחר - משהו מתקלקל (מחשב - כרית אויר במתלים וכו') מי ידע לתקן את זה האיזה חור נידח באפריקה??
אפילו בכתבות המסע בנמיביה שזה מבחן דרכים אמיתי כביכול ליכולות המסע של הדיפנדר - היצרן לא סמך על שרידות צמיגי השטח עם חישוקי 18 וצייד כל רכב בשני צמיגי ספייר.
אכן הדיפנדר החדש יפנה לעשירון העליון שמחפש עוד צעצוע "שטח" סטייל המרצדס G ושלא ינצל יכולות הרכב- אבל הוא לא יהיה להיט בקהילת האוברלנדינג.
-
שלמה, לא כל כך הבנתי את הטענה שלך שהדיפנדר החדש לא יכול להיות רכב מסעות. מה הבעיה להוציא ממנו את הכסאות האחוריים ולהכניס את כל הזיווד שצריך (או להשאיר אותם ולזווד)? לראיה, יש המון רכבי מסעות על פלטפורמות חדשות שמסתובבים באפריקה, אוסטרליה וארה"ב, כולל טויוטות, פורדים וג'יפים. מה ההבדל?
מסכים שמחשוב יתר יכול להיות תורפה, אך לדעתי לא מגבלה מוחלטת.
-
ההתייחסות של היצרן לנושא תקלות המחשבים בחור נידח - הם נותנים שירות איבחון גלובלי דרך הטלפון הסלולרי או הלווייני. זה אמור להרגיע את מגלי העולמות בעיני עצמם. חוץ מזה הם מבטיחים שמוד הצליעה של הרכב משאיר את כל מערכות העבירות פעילות.
אותי זה פחות מרגיע כשאני זוכר שאת מחשב ה4x4 בדיסקברי 3/4 זיוודו בתוך קופסת פלסטיק חד פעמית ולא ממש אטומה, אותה מיקמו מתחת לקאול - המקום הזה שכל הגשם ממסגרת החלון הקדמי ומכסה המנוע מתנקז אליו.
מחשב ששוחה במים אי אפשר לתקן מרחוק וגם צליעה לא ממש אפשרית. אני מקווה שהשתפרו שם ביגואר לנדרובר בשנים האחרונות...
אסף.
-
חושב שאפשר לסכם את זה במילה אחת.
אמינות (או יותר חשוב mtbcf).
קשה לי להאמין שיש שיפור דרמטי בנושא (בטח ובטח עם בעל בית כמו טאטא ההודית).
האם לדעתכם מישהו יסתכן בלקחת דיפקברי בן 10 למסע אמיתי באפריקה? אתם יודעים מה, גם דיפקברי חדש ללא שיירת לוגיסטיקה וגיבוי?
עושה חום רק לחשוב על כמות האלקטרוניקה המתקלקלת והמשביתה שיש ברכב הזה.
איך או עם מה בדיוק יטפלו בו המוסכים המקומיים?
אז חלאס עם ההתיפיפות. אפשר לאנוס כל דבר להיות מה שהוא לא. וכמו שכבר הוסבר, אנחנו לא קהל היעד של היצירה הזו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mor Gurevich
יש המון רכבי מסעות על פלטפורמות חדשות שמסתובבים באפריקה, אוסטרליה וארה"ב, כולל טויוטות, פורדים וג'יפים. מה ההבדל?
.
מתי ראית רכבי מסעות מתוצרת פורד וג’יפ במקומות נידחים באמת?
המון?.. איפה?
צפון אמריקה זה לא נידח באמת.
אף פעם לא היו ״המון״ ולדעתי גם לא יהיו.
באוסטרליה ואפריקה אין כמעט ייצוג לג’יפ.
ההארדקור זה דיפנדרים, סדרה 70, פטרול דור קודם, וטנדרים.
-
דורון
מסירטוני יוטיוב שאני רואה יש בהחלט ייצוג לרנגלרים באוסטרליה לא המון אבל יש.
יש אפילו זוג יוטיוברים אוסטראליים שבנו רנגלר רוביקון כרכב אובר לנד כולל אוהל גג וחורשים אתו את היבשת.
-
מחר ההשקה של הדיפנדר החדש, לא נפתח לכבודו שרשור?
וכמה זה באחוזים?
פרומיל.
יש גם אחד עם רוביקון שחצה את אפריקה, אבל זה אחד.
-
דורון, אין לי מספרים מדויקים ואפילו לא סטטיסטיקה. אני מבין שנתפסת על המילה "המון", אך היא מתארת את מה שיצא לי לראות בטיול שעשיתי באפריקה + סרטונים של משוגעים מאוסטרליה וצפון אמריקה. מדגם מייצג? לא. מדעי? בטוח שלא. בכל זאת, יש אנשים שמטיילים עם כלים חדשים.
עובדה.
אם הייתה לי אפשרות, הייתי שמח מאוד לקחת את הדיפנדר הזה למסע חוצה יבשות. מאוד!
לוקח את הסיכון שאאלץ "להתקע" באיזה מחוז נידח בנמיביה עד שיגיע חלק שאני צריך.
בנוסף, הייתי עוד יותר שמח לסייר בארץ עם כלי כזה... חלום רחוק.
-
לא הייתי ממהר לקפוץ למסקנות.
גם על דיסקברי 3 ו-4 אמרו אותו דבר, בינתיים הם כבר בני 15 כוחם במותנם ועדיין נוסעים, רובם עם 300k ומעל. התקלות ידועות זה לא חדש, והכל נימצא ברשת ולא מוחבא, מי שרוצה יותר אמינות וחושש מהכריות יבטל אותם, יש קיט הסבה מוכן על המדף.
מציע לכולם קצת לחפור(יש הרבה זמן קורונה עכשיו) ולעקוב ברשת וביוטיוב, תמצאו לא מעט דיסקואים שמשמשים אוברלנד כמעט בכל העולם, גם באפריקה.
אולי זה לא הרכב האידיאלי למקומות האלה לפי התפיסה שעדיף רכב טיפש ששובר את הגב בלי שום טכנולוגיה והמנוע שלו יכול להתחבר לבאר ולשאוב מים גם, אבל עובדה שיש כאלה שכן בוחרים ברכב "חדיש", וכן, לא מעט.
-
מחר ההשקה של הדיפנדר החדש, לא נפתח לכבודו שרשור?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mor Gurevich
דורון, אין לי מספרים מדויקים ואפילו לא סטטיסטיקה. אני מבין שנתפסת על המילה "המון",
אני נוטה להניח שאנשים מנסים לדייק כשהם מגיבים.
אז אם כתבת ״המון״, זה לא ״להתפס למילה״ אלא להתייחס למה שכתבת לאחר מחשבה (אני מקווה).
באפריקה הייתי, ביותר ממדינה אחת.
ג’יפים ופורדים בשטח נדירים.
מנוי לכמה וכמה ערוצים אוסטרלים וצפון אמריקאים, וגם עיתונות כתובה (יש עדיין דבר כזה).
הרכבים מאד דומיננטיים ושונים ביבשות השונות.
בגדול,
האמריקאים מקטרים על מה שאין להם, דיפנדרים דיזל, סדרה 70/פטרולים/היילקס במפרט אפריקה/אוסטרליה/מזה״ת.
האוסטרלים מבסוטים מעצמם בלי קשר לכלום.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
רק הסולם?? האוטו הזה מגניב רצח מאיזה כיוון שלא מסתכלים עליו.
אז הוא לא טרקטור, אז מה.
אם היו קוראים לו "משה" עוד מילא, רק הייתי "בוכה" שהרגו אייקון ואיך נפלו גיבורים. אבל גם להרוג וגם לרשת את השם? אני צריך שיבוא אולי בתחנת דלק ויספר לי איזה שניצל שגם לו יש דיפנדר גיבור רק כדי לגלות שהוא מדבר על הסקודה יטי הזאת?
קובץ מצורף 128249
מה כל כך מדהים בו? ה"מציאות הווירטואלית" עם המצלמות? המערכת אוויר שכל אחד שיש לו כזה יספר לך שאכל קצת קש מזה? המד מים האקטיבי שעובד אם תיסע לאט? מראה אחורית דיגיטאלית? שוב לסקודה יטי - מדהים. ללנדרובר "משה" - מהמם. הדבר הזה זה לא דיפנדר ותנו לנו לבכות בשקט. אפשר לבנות רכב שטח מדהים שהוא לא "טרקטור" ועדיין נאמן לקווי היסוד של רכב שטח טהור. היו צריכים ללכת גם לשם בנוסף לדגם הזה.
-
אולי הם משאירים את זה ל"דיפנדר" ספורט[emoji27]
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
-
Land Rover says the Defender’s chassis is three times stiffer than the next best in market, and can withstand a 6.5-tonne recovery load and 7.0-tonne vertical load through the suspension.
It can support 300kg of weight on its roof when static or 168kg when on the go. The Defender has a tow rating of 3.5-tonnes.
https://www.caradvice.com.au/791472/...r-engineering/
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אם היו קוראים לו "משה" עוד מילא, רק הייתי "בוכה" שהרגו אייקון ואיך נפלו גיבורים. אבל גם להרוג וגם לרשת את השם? אני צריך שיבוא אולי בתחנת דלק ויספר לי איזה שניצל שגם לו יש דיפנדר גיבור רק כדי לגלות שהוא מדבר על הסקודה יטי הזאת?
מה כל כך מדהים בו? ה"מציאות הווירטואלית" עם המצלמות? המערכת אוויר שכל אחד שיש לו כזה יספר לך שאכל קצת קש מזה? המד מים האקטיבי שעובד אם תיסע לאט? מראה אחורית דיגיטאלית? שוב לסקודה יטי - מדהים. ללנדרובר "משה" - מהמם. הדבר הזה זה לא דיפנדר ותנו לנו לבכות בשקט. אפשר לבנות רכב שטח מדהים שהוא לא "טרקטור" ועדיין נאמן לקווי היסוד של רכב שטח טהור. היו צריכים ללכת גם לשם בנוסף לדגם הזה.
הבנתי, השם שלו זו הבעיה.
אני מניח שלו אתה מנכ"ל לנדרובר היית קורא לו 'משה' ומשאיר על המדף שם מותג ששווה מליונים במכירות.
מה שמדהים בו זה שלנדרובר חזרו בענק לקונספט של SUV מפנק ובטוח בכביש, אבל בו זמנית רב יכולות בשטח. אני רוצה כזה.
-
כל השנים היית נותן לי לבחור דיפנדר מול רנגלר- הייתי בוחר דיפנדר (בואו לא נפתח דיון, זה לאו דווקא מסיבות נורמליות).
היום- לא דיפנדר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אם היו קוראים לו "משה" עוד מילא, רק הייתי "בוכה" שהרגו אייקון ואיך נפלו גיבורים. אבל גם להרוג וגם לרשת את השם?.
לנדרובר משה.. חזק.
++
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
הבנתי, השם שלו זו הבעיה.
אני מניח שלו אתה מנכ"ל לנדרובר היית קורא לו 'משה' ומשאיר על המדף שם מותג ששווה מליונים במכירות.
מה שמדהים בו זה שלנדרובר חזרו בענק לקונספט של SUV מפנק ובטוח בכביש, אבל בו זמנית רב יכולות בשטח. אני רוצה כזה.
לא ברור לי למה אתה מתעלם אבל שוב... אם אני מנכל לנדרובר אז; "אפשר לבנות רכב שטח מדהים שהוא לא "טרקטור" ועדיין נאמן לקווי היסוד של רכב שטח טהור. היו צריכים ללכת גם לשם בנוסף לדגם הזה."