איזה כלים מדויקים משמשים לבדיקת איכות הקפיצים בסיום ההתקנה?
נעים בטוסיק?
סגירה בנהיגה מהירה?
שקיעה אחרי שנה?
זה הרי מדע כל כך לא מדוייק והתשובה תהיה כל כך לא מדעית או מדוייקת שאין משמעות גדולה לנוסחאות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
Printable View
איזה כלים מדויקים משמשים לבדיקת איכות הקפיצים בסיום ההתקנה?
נעים בטוסיק?
סגירה בנהיגה מהירה?
שקיעה אחרי שנה?
זה הרי מדע כל כך לא מדוייק והתשובה תהיה כל כך לא מדעית או מדוייקת שאין משמעות גדולה לנוסחאות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נתתי מוקדם יותר את המתכון.
באמת קל ופשוט - ובועז האמן לי מי שקובע את קבוע הקפיץ בשיטה הזו - נוח לו.
זיו לשאלתך - קפיץ רב שלבי - כל שלב לינארי בפני עצמו. אבל כיוון שהרכב של נדב תמיד עמוס אין טעם לדעתי בקפיץ רב שלבי. גם אם יהיה כזה הרי שזה יהיה קפיץ שרוב הדרך שלו היא שלב אחד, וכלה העומס מצטרף לקראת הסגירה בלבד, כך שהחישוב לא לוקח אותו בחשבון.
לגבי הסיבוך בהוספת סליל במקביל.... הגיאומטריה לא משחקת תפקיד כי הסליל מעל הסרן. זה חישוב של קפיצים במקביל. אבל אני לא מוצא טעם להתייחס לקוריוז הזה מעבר להיותו קוריוז....
אסף.
הערה: לא תמיד אני נוסע עמוס.
אסף,
נגיד ואתה צודק לגבי הקביעה של נסיעה במשקל כבד כל הזמן, והקפיץ נמצא עמוק בתוך המהלך שלו (ולצורך השאלה, כי אני באמת רוצה להבין, אני מתעלם מההערה של נדב), האם זו לא סיבה לקפיץ חזק יותר?
מה ההגיון בלנסוע שקוע כל הזמן ?
ושאלה נוספת, הקפיצים האלו, שאנחנו אומרים רב שלבי, זה בעצם עלים תחתונים שמעורגלים פחות מהעליונים ( כך שמעל לשקיעה מסוימת הם מצטרפים למאמץ), האם ההצטרפות קורת בנקודה מסוימת, או שזו הצטרפות מדורגת?
את קבוע הקפיץ אני מחשב ככה שבמשקל העמוס הקפיץ יהיה שקוע חצי מהמהלך.
כלומר הקבוע בהחלט מתכוונת בל מתוך העומס.
כשהרכב ריק תהיה שקיעה קטנה יותר מן הסתם
אסף.
... לא הבנתי.. לא הזמנת עוד אולדמן hd?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ב high level הכל ברור, אני פשוט לא יודע איך לחשב את זה בכזו קלות כמו שאסף כותב.
מבלי להבין בזה (תכנון קפיצים) יותר מדי, ברור לי שככל שהקפיץ שוקע, הוא נשען על יותר שטח של "העלה עומס" (או העליון מתוך 2-3).
ולכן, לדעתי, קבוע הקפיץ לא יכול להיות קבוע, והוא לא מתחלף בנקודה מסוימת (קפיצה לקבוע אחר) אלא זה משהו משתנה.
יתרה מזאת, בנוסף לכל ההבנה של הפיזיקה של הקפיץ, ברור לי שגם לנדנדות (בעיקר אם מאריכים אותן) יש השפעה (זווית הלחיצה משתנה ולכן הכח גם משתנה).
בקיצור, לא מאמין שזה מעשי לחשב ולתכנן לבד (לעשות לבד, זה פשוט ניחוש), צריך לחפש קיטים שחוכמת ההמונים כבר בחרה.
העלה עומס מצטרף בנקודה מסויימת עד אז הוא לא לוקח חלק.
זה לא קפיץ פרוגרסיבי.
אסף.
אני חושש שהתמונות להמחשה בלבד. אפשר גם לראות שבתמונה אחת יש military wrap ובשניה אין.
לא לכל הקפיצים יש. לא יודע מה יש בקפיץ של ה-XJ, בקטלוג זה לא מפורט.
נדב, אם זה רלוונטי - אברר לך.
לא עבור כל רכב. יש רכבים (כמו ה-XJ) שעבורם רק מופיע Light load ו-Medium load ואז לך תדע למה הם מתכוונים. דרוש הנסיון של המתקין או חוכמת ההמונים באיזה פורום אמריקאי...
הדיון שאתה מפנה אליו הוא בן שלוש שנים. אני לא מכיר את המק"ט הזה. הוא לא מופיע בקטלוג העדכני בשומקום.
-----
אני גם לא מהנדס ולא מתכנן.
אני בטח לא קפיצאי.
אני טוב בלקרוא קטלוגים ויש לי קצת נסיון בהתאמת קפיצים מהקטלוג לרכבים.
נדב,
קפיצי עלה הם גדולים וכבדים ויחסית יקרים. חבל להשקיע בקפיץ לא נכון.
לדעתי, בכדי לעשות ניחוש מחושב בבחירת קפיץ אתה צריך להגדיר את נקודת האפס שלך.
בחצי יום עד יום עבודה אתה מפרק קפיץ מהרכב ומודד אותו כדי שתוכל להשוות לנתוני ספקי קפיצים אפטרמרקט מכובדים שכמו שכבר צויין כאן, עבור הרכב שלך - לא חסר.
פרק את הקפיץ והעמד אותו הפוך, על העיניים, על משטח ישר. מדוד את המרחק מהרצפה/משטח לראש הקשת. זה ה-free camber של הקפיץ.
העמס עליו משקולת בריאה בעלת משקל ידוע ובדוק כמה הוא שקע. כך תדע את קבוע הקפיץ הקירוב. היחידות הן ניוטון למ"מ.
עכשיו Do you math
לאולדמן 4 קפיצים. הנה הנתונים
קובץ מצורף 126956
משמאל לימין,
גובה (או עובי) חבילת העלים, מספר עלים, קוטר העיניים - קדמית ואחורית, משקל הקפיץ, גובה חופשי-free camber במ"מ, קבוע קפיץ בניוטון/מ"מ ובליברה/אינץ.
אלה קפיצים שמיועדים לספק הגבהה של 2 אינץ לרכב סטנדרטי חדש.
אולדמן גם מציעים תוספת עלה לקפיצים האלה במידת הנידרש. (מעלה קצת את קובוע הקפיץ. אין לי נתון בכמה).
וחוץ מזה ... הדעה שלי נוטה לכוון של אסף ודורון
- - - Updated - - -
נכון.
זה קפיץ דו-שלבי.
יש לו שני קבועי קפיץ
וואוו, קודם כל המון תודה על המידע [emoji846]
החלפת הקפיצים על הפרק, אז כן, זה רלוונטי.
חשבתי על דרך קלה יותר למדידה, תקנו אותי אם אני טועה: בבוקסות של הנדנדות יש חופש גדול. אם אני מרים מהמרכב עם הייליפט עד שאני מרגיש שהבוקסות חופשיות ואפשר להרגיש בקלות את החופש, האם זה שקול לפירוק של הקפיץ ואז אפשר למדוד על הרכב ?
ולגבי קבוע הקפיץ - נניח שאני מעמיס 100 ק"ג והרכב שוקע בסנטימטר, איך אני מחשב מתוך זה את קבוע הקפיץ ?
אתה מפרק את הסלילים
שוקל את הרכב כמו שהוא, מודד כמה הקפיץ שקוע.
עושה חצי מהמשקל על הסרן האחורי חלקי השקיעה, ויש לך קבוע קפיץ.
אסף.
לא צריך להפחית את משקל הסרן האחורי כולל נוזלים וחצי דרייבשאפט ?
ואז באיזה יחידות אקבל את קבוע הקפיץ המחושב ?
ביחידות שתכניס.
למשל קילוגרם לסנטימטר.
משקל הסרן כמעט זניח. פחות מ 10 אחוז . ברזולוציה שיש לך לבחירת קפיצים זה משנה מעט מאוד - אתה יכול לקחת את זה בחישוב או פשוט לבחור את הקפיץ בשורה מתחת ולא את זה בשורה מעל מה שיצא לך .
אסף.
"זה לא הייתי אני" ...
לדעתי, והנה אני פותח פה התערבות, אתה סתם מבזבז את הזמן, ולא יצא לך מהכיוון הזה שום דבר (לא מספרים ברורים ולא מה לעשות איתם).
בתור התחלה, תחזור על המדידה 2-3 פעמים עם אותו המשקל, ואח"כ עוד 2-3 פעמים עם משקל שונה מהותית (כפול).
לדעתי כל מדידה על משקלים של פחות מ 100-150 ק"ג בכלל לא רלוונטית.
שים פה את המספרים (הגולמיים - משקל ושקיעה), נראה מי עושה מזה משהו מעשי.
עדיף-
לך תמצא משקל טוב ותבדוק איזה עומס יש לך על הסרן האחורי (או שאתה סומך על המספרים ששמת פה בעבר), ותחפש קיט שמיועד למשקל הזה (וקצת פחות, כי אתה רוצה להוסיף קפיצי סליל) ולגובה שאתה מחפש.
My two cents
טיפ - תזכור מה היה עם המקררים :-)
מה היה עם המקררים ?
לא הבנתי אותך זיו.
אתה מציע לנדב - במקום לשקול כמה עומס יושב על הסרן האחורי ולמדוד כמה המתלה שוקע, לשקול כמה עומס יושב על הסרן האחורי ולמדוד כמה המתלה שוקע?
אסף.
בגדול נכון. אין לך מה לעשות עם מספר שכיביכול מייצג איזה מקדם של הקפיץ הקיים.
אני טוען שאי אפשר לצאת מהסיפור הזה של מדידות וחישוב מקדם קפיץ.
ע"מ להדגיש כמה אני חושב המספרים האלו לא שווים כלום (למקרה שלו), הצעתי שאם מודדים, כדאי לחזור על זה כמה פעמים, ואם משקלים שונים.
אני מוכן להתערב, בכל משקל יתקבל מקדם קפיץ אחר, או במילים אחרות, לעשות מדידה אחת עם משקל אחד, זה סתם נקודה במרחב שניתן להעביר דרכה אין סוף קווים.
אי אפשר אפילו להקיש מזה איזה קפיץ יש היום על הרכב .
אני משוכנע, שעם הזווית המשתנה של הנדנדות, ההצטרפות המדורגת של העלים, הבושינגים, החלודה, הלכלוך...... חייבים למדוד במשקל גדול (ע"מ לנטרל כמה שיותר את "ההפרעות).
ברור לי, שגם עם כל אחד מהעלים בפני עצמו מתנהג כקפיץ "קלאסי", לינארי, השילוב המלא, וכל המנגנון של הנדנדות, גורם לכך שהשקיעה של הרכב היא לא לינארית קבועה.
ובסופו של דבר, זה מה שמענין את נדב, מרחקי המרכב מהסרן , יחסית למשקל רכב.
ודרך אגב, זה באמת נוסחה פשוטה :-(
https://new.hindawi.com/journals/mpe/2016/5169018/#
ומקריאה מהירה, כל מי שהציע לעשות את הניסוי על הרכב עצמו ולבדוק את המרחק בין הבודי לסרן - אתם זוכרים איך הקפיץ מחובר לגוף???
בהצלחה
סליחה שאני שואל שוב באמצע כל החישובים... פשוט עונת הטיולים זה עכשיו... הזמנת כבר קפיצי אולדמן hd?
באמת שלא מבין את החישובים והתבחבשות.
הרכב עמוס לעייפה... קונים קפיץ מחברה איכותית hd.
אם לא תהיה מרוצה מהגובה.. .אפשר לעשות תיקונים קלים עם שאקלים/בלוקים ושאר מרעין.
אבל הבסיס צריך להיות עלה לעומס גבוה מחברה איכותית ומוכרת.
עונת הטיולים לא קשורה, אין בעייה לנסוע גם ככה ...
ובכל הכבוד, אולדמן היא יצרן מכובד אבל לא היחיד. אין סיבה להילחץ ולהחליט באופן חפוז.
ממש לא חפוז... דעתי שהמדידות והחישובים מיותרים.
מנק מבטי הכי חשוב לאור המשקל הרב והקמ המכובד בהחלט שהרכב עושה.. שיהיה קפיץ אמין ומוכח. שום בעל מקצוע בארץ לדעתי לא יוציא תחת ידיו קפיץ שיתן תמורה גבוהה יותר ממוצר מדף אוסטרלי/אמריקאי שנוסה ונבדק.
ולגבי אולדמן ... לא חושב שיש לך מבחר גדול .. אולי עוד יצרן אמריקאי עם הmil wrap בקצה לגיבוי שאתה רוצה.
ואם לא תהייה מרוצה מהגובה (נמוך מדי...)
יהיה נכון יותר לרכב/תושבות/מונוקוק/נוחות/התנהגות כביש ושטח.. יהיה לקצץ בספייסרים הגם ככה מיותרים מקדימה.
בכל מקרה לתכנן קפיץ עלה לרכב אמריקאי נפוץ ועמוס .... זה בזבוז זמן וכסף ..
אלא אם כן כמובן תגיד שאתה נהנה מהאתגר התכנוני...
יש גם איירון-רוק וראף-קאנטרי עם military wrap.
עוד לא מצאתי את הזמן לאסוף את כל הנתונים ולהשוות.
נראה לי שבזה כדאי להתרכז .. פחות מדידות. אפשר לבצע מהבית גם ביום סוער.
להשוות נתונים שניתן, מס ' עלים. עובי. קבוע קפיץ.. תגובות מאמריקאים שרכשו וreviews...
לגבי הסרטון משרשור האחר:
url]https://www.youtube.com/watch?v=B1Kt6Dnm3Ug[/url]
אם הרכב יאבד מהספייסרים ... או מהגבוה לצורך העניין הוא עדיין יצליב באותה פוטוגניות (:
רק הבוקסות יחיו יותר ויהיה נעים, נהיג, צפוי ואפילו עביר יותר ללא הספייסרים.