-
תגובה: טנדר כרכב יום-יום וטיולים?
שאלה:
האם המסקנה היא שכריות אוויר לקיפיצי עלים לא מומלצות?
אני דווקא חשבתי שזה פתרון לא רע לרכב שיכול מצד אחד לסוע ריק ומצד שני להצמודד יפה גם עמוס.
כך אפשר לבחור בקפיצי עלים למשקל קבוע נמוך (נגיד 0) ולקבל רכב שנח לנסיעה כאשר ריק וכאשר מעמיסים אותו לטיול לפצות בעזרת הכריות.
-
מה זה משנה דורון?
הנתונים הבסיסיים ידועים מהקטלוג - היילקס בלי הגבהה ובלי וו גרירה, 26 מעלות עזיבה. דיסקברי 2 שבעיני רבים הוא ה SUV האולטימטיבי למסעות ולעבירות - 21 מעלות בלי הגבהה ובלי וו גרירה.
את שניהם מילא מגביהים, מתקינים פגושים וכו' ואז הנתון משתנה.
אצלי למשל - אני אלך למדוד מתישהו - יש לפי העין סביב ה 30 מעלות, אפילו קצת יותר.
מצד שני יש טנדרים עם זוית עזיבה פחות טובה. מי אמר מיצובישי לדורותיהם...?? וגם אז המספרים לא כאלו גרועים, אפשר בהחלט ללמוד לחיות עם זה, אנחנו מדברים על רכב לטיולים, לא לעבירות.
הבעיה האמיתית עם טנדרים, ושלמה נגע בזה באופן מושלם - היא בראש, לא במספרים. אבל יש מקומות בעולם שזה נראה אחרת.
בארה"ב היום הטנדרים בגרסאות המאובזרות נספרים בסגמנט רכבי היוקרה ונתח השוק שלהם עולה ועולה בכל הסגמנטים שהם נספרים בהם - גם על חשבון רכבי עבודה וגם על חשבון רכבי יוקרה וגם על חשבון מכוניות משפחתיות גדולות. אפילו הטנדרים הקטנים שנמכרים בכמויות ענקיות (קטנים זה טויוטה טאקומה ופורד ריינג'ר, לא F150 שהוא נחשב פולסייז) הולכים ועולים גם בסגמנטים של מכוניות וגם בתור רכבי שטח - טקומה נחשב מתחרה ישיר לג'יפ רנגלר וגלדיאטור.
באוסטרליה היילקס וריינג'ר הם המכוניות הנמכרות ביותר, תשאלו אותם הם לא מבינים איך יכול להיות שלא יהיה בבית UTE - בעיני אוסטרלים רבים אוטו זה טנדר.
באירופה לעומת זאת הסיבה היחידה לקנות טנדר הביתה אם זה לא רכב לעבודה - היא כדי לגרור קרוואן. SUV עם שלדה אמיתית כבר לא נמכרים באירופה, וכדי לגרור משקלים כבדים של קרוואן, סירה, או קרון סוסים, צריך רכב עם שילדה, מנוע דיזל עם מומנט וכושר גרירה משמעותי. אז מתוך החוסר, האירופאים גילו פתאום את הטנדרים הקטנים, ועדיין הם נחשבים רע הכרחי ולא משהו שרוצים.
עכשיו נשאלת השאלה איפה אנחנו בסיפור הזה? באירופה - שעורך דין נחשב לא יכול להגיע בטנדר של קבלנים, או בארה"ב, שקבלנים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות טנדר פרימיום של עשירים? אז זה תלוי לדעתי גם כן באלטרנטיבות. ותכלס, בשוק רכבי השטח של היום, אין אלטרנטיבות. כי SUV שמתאים לשטח - עולה המון. עבור רוב הגולשים כאן לנדקרוזר בחצי מיליון ש"ח זה יותר ממה שאפשר להוציא על רכב חדש. ולעומת זאת טנדר במחצית מהסכום - לא קל, אבל אפשרי. ואחרי ירידת הערך של 3 השנים הראשונות - המחיר כבר בהחלט סביר בשביל רכב שטח משפחתי, ושל לנדקרוזר המחיר עדיין מחוץ לתחום. האלטרנטיבה השניה שהיא רנגלר - קטן מדי כרכב טיולים משפחתי, ויקר מדי ממש כמו לנדקרוזר.
אז "נדחקנו" לבחירה בטנדר 'קטן'. אבל אז מגלים שהאמריקאים והאוסטרלים יודעים מה הם עושים. זה לא רע בכלל, אפילו טוב. ובתור בונוס - יש לך טנדר בבית, למשל כשמפיקים ברת מצווה וצריך לנייד ציוד ואוכל ולא יודע מה ועוד כמה בנות משפחה מפה לשם ומשם לפה. או כשבימי קורונה אפשר להעמיס ארגזי מזון ולחלק לנזקקים רבים בסיבוב אחד. בקיצור, טנדר זה לא רע, וכשהטנדרים של 2020 ו2021 כבר נראים ומרגישים מבפנים כמו מכוניות ואפילו כמו מכוניות יקרות - עם המסכי 8 אינצ' ויותר, ועם פלסטיקה איכותית מאוד - אולי אפשר לשנות להם גם את התדמית.
אסף.
-
הניתוח של אסף מדויק למדי ונראה שיצרניות הטנדרים אכן מזהות את פוטנציאל פלח השוק החדש שכולל גם שימושים משפחתיים. הטנדר נתפש בעיני כרכב לא גדול, עם מנעד שימושים רחב שבאופן יחסי למורכבות של כלי הרכב שמיוצרים כיום, עדיין נשאר פשוט יחסית ועם פוטנציאל קיסטום גדול בדומה לרכבי השטח המיתולוגיים.
לכן אני לא פוסל מעבר לטנדר ולהערכתי אוכל לשפצרו כך שישמש אותי כרכב מסעות פנטסטי.
(עדיין זכורים לי הימים שכילד דהרנו עם גלדיאטור עמוס מזרנים ודלק אדום בפיראן בואכה אבו רודס :))
-
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
שאלה:
האם המסקנה היא שכריות אוויר לקיפיצי עלים לא מומלצות?
אני דווקא חשבתי שזה פתרון לא רע לרכב שיכול מצד אחד לסוע ריק ומצד שני להצמודד יפה גם עמוס.
כך אפשר לבחור בקפיצי עלים למשקל קבוע נמוך (נגיד 0) ולקבל רכב שנח לנסיעה כאשר ריק וכאשר מעמיסים אותו לטיול לפצות בעזרת הכריות.
הפוך גוטה, הפוך.....מומלץ מאוד, ואני הראשון להמליץ (גם לשים תמונות ולספר איזה רכב ואיזה כריות שמתי :-) ).
מאחר ונושא היועץ \ טרול מוצא, וכולם הבינו גם את האמירה על החתול... אז ניגש לענינים.
ארבעת רכבי השטח האחרונים שהיו \ יש לי, כולם עם כריות אוויר. לדעתי, במיוחד למי שנוסע עם טנדר ריק ביום יום ורכב עמוס בטיול, זה פתרון אולטימטיבי.
אבל יש בעיה קטנה - הכריות שנראות כך (כמו בסרטון של דויד) -
קובץ מצורף 129774
לא מיועדות לרכב שטח, הן מיועדות לחוואי שמעמיס או איזה אמריקאקי שגורר קרוואן.
אז מצד אחד, הן יהיו למשקלים גדולים, אבל.... רובן עם מהלך קטן (בפועל עד 5" ולפי המלצת היצרנים 2-3.5").
אחד היתרונות הכי גדולים של סרן חי (ושל הטנדרים בהם עוסק הדיון הזה) הוא במהלך מתלה הארוך של הסרן האחורי.
ולכן הסוג של הכריות בקישור שדויד שם, פשוט לא נכון! מי שישים אותן יגמור לעצמו את המהלך של המתלה האחורי, ואם הוא לא יגביל את המהלך, הוא יקרע את הכריות.
אז עכשיו יבוא איזה מתחכם ויציע איזה התקנה בסגנון drop kit...... אז אני אשלח אותו לאתר של הייצרנים המובילים (Air Lift ו Firestone) , ותראו שהם ממש אוסרים על התקנה כזו.
בקיצור זו לא כרית לרכב שטח.
אז מה כן -
אפשרות אחת, יש כריות שיצרנים קוראים להן Sleeve והן מזכירות במבנה שלהן את הכריות שאנחנו מכירים מהדיסקו למינהם (חלקן ישרות וחלקן טרפזיות)קובץ מצורף 129773
https://www.amazon.com/LIFT-58130-Ta.../dp/B0021R3DKO
הסוג הזה כבר מגיע למהלך של 10" (כל המספרים מתייחסים לכריות במשקלים הרלוונטים לדיון שלנו. למשקלים גדולים, כמו משאית, יש כריות גדולות בהרבה, ואז גם המהלך גדול יותר, אבל זה לא רלוונטי לדיון שלנו).
אפשרות אחרת, מי שיש לו קפיצי סליל (עם או בלי קפיצי עלים) יכול להשתמש בסוג יותר פשוט וזול , סדרת ה 1000 של Air Lift.
זו כרית שמוכנסת לתוך הקפיץ סליל, ובניגוד למה שמקובל לחשוב, העבודת תמיכה שלו לא במישור האנכי. כל הפטנט הוא בכלל על הרעיון שהכרית לוחצת לרוחב על הקפיץ מבפנים, מה שגרום להקשחת הקפיץ.
זה פטנט מענין, שאני מוכרח להודות שעד היום אני לא בדיוק מבין איך הוא עובד, אבל הוא עובד, ועובד טוב!
https://www.youtube.com/watch?v=tmcKIJo1D8g
חשוב להבין, סדרת ה 1000 לא מנסה להתנהג כמו מתלים מתכווננים של רכבים מודרנים, זה לא מיועד לניפוח מיידי לפני מכשול והורדה אחרי המכשול. זה מיועד להתאמה לפי משקל הרכב.
אצלי בטרופר, ביום יום אני נוסע בלחץ של 7-10PSI, אם אני מעלה את הלחץ ל 25-30PSI ונוסע כ 5 דקות, הרכב יעלה (מאחור) ב 3-4 ס"מ.
אבל זו לא המטרה, המטרה היא למנוע שקיעה ולהגדיל יציבות שהרכב (בזמן שמעמיסים את הרכב).
כאמור, ביום יום אני על לחץ נמוך, בתחילת טיול, לפי כמה שהרכב עמוס (אנשים ציוד), ועל סמך הניסיון, אני מעלה לחץ, הרכב נשאר גבוה ומתנהג טוב יותר .
לכל היצרנים, יש בנוסף לכריות "נטו" גם כל מני קומבינציות של בולם+ כרית או דגמי סטרטס למיניהם, לא חקרתי , אז אין לי מה להוסיף על זה.
מבחינתי , זו אניגמה כמעט כמו ליתיום, ואפילו יותר...... לא מבין למה אנשים לא מתקינים ??? מה אתם מפחדים שזה פצצה מתקתקת? :-)
רוב הקיטי הגבהה שבשוק, מקשיחים את הרכבים, קונים SUV מפונפן, ומקשיחים אותו כמו עז הרים , לא מבין.
אני תמיד בוחר בקפיצים רכים, ואת השאר משאיר לכריות.
כאמור, אני כבר עם רכב רביעי עם כריות, שאני שוקל לקנות רכב שטח, הנושא של כריות הוא שיקול משמעותי.
אני יכול רק להמליץ.
מי שרוצה, מוזמן לבוא ולהתרשם מהתקנה אמיתית :-)
-
Zivo,
למיטב ידיעתי בכל התקנה של כרית אויר יש להתקין מגביל שימנע פתיחה גדולה יותר מאורך הכרית, בדרכ זה הבולם. אני סומך ב 100% על האוסטרלים שבחרו בכרית מתאימה שמשתלבת טוב עם הקפיץ של ההילקס..ראיתי גם דיפנדר עם כרית אויר בפורמט זהה...ולא עם Sleeve..
מעניין אם במקרה של ההילקס יש לשנות את הבולם כי תכל'ס אתה מחבר קפיץ לקפיץ הקיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מה זה משנה דורון?
הנתונים הבסיסיים ידועים מהקטלוג - היילקס בלי הגבהה ובלי וו גרירה, 26 מעלות עזיבה. דיסקברי 2 שבעיני רבים הוא ה SUV האולטימטיבי למסעות ולעבירות - 21 מעלות בלי הגבהה ובלי וו גרירה.
את שניהם מילא מגביהים, מתקינים פגושים וכו' ואז הנתון משתנה.
אצלי למשל - אני אלך למדוד מתישהו - יש לפי העין סביב ה 30 מעלות, אפילו קצת יותר.
.
זה משנה כי שוב-ושוב מישהו מעלה אמירות גוועאלד חסרות גיבוי, ומשתמש בהן כאקסיומות לטענות המשך בהתייחס לנושא השרשור.
כפי שציינת בעצמך, ואתה אוהב לבקש מידי פעם, מה שקובע הם מספרים.
-
זה משנה לשים על השולחן את המספרים - ולא את של הרכב של מגיב זה או אחר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
Zivo,
למיטב ידיעתי בכל התקנה של כרית אויר יש להתקין מגביל שימנע פתיחה גדולה יותר מאורך הכרית, בדרכ זה הבולם. אני סומך ב 100% על האוסטרלים שבחרו בכרית מתאימה שמשתלבת טוב עם הקפיץ של ההילקס..ראיתי גם דיפנדר עם כרית אויר בפורמט זהה...ולא עם Sleeve..
מעניין אם במקרה של ההילקס יש לשנות את הבולם כי תכל'ס אתה מחבר קפיץ לקפיץ הקיים.
אתה מתעקש להיות צודק, וממשיך להטעות. הדיון הוא לא על סוג הרכב, הדיון הוא על סוג השימוש ברכב.
לא אמרתי לרגע, שאי אפשר להתקין כרית כזו על היילקס, ולא אמרתי שהאוסטרלים לא מבינים מה הם עושים.
אוסטרלי (או אמריקאי, או כל אחד אחר) שגורר קראוון על כביש, פחות מתעניין במהלך מתלים, ולכן, כן יכול להשתמש בכרית כזו, ובהחלט יכול להיות שזה הפתרון המומלץ עבורו (מבחינת מחיר ומשקלים).
לעומת זאת, בשימושים שלנו, של האשכול הזה, של האתר הזה, מצד אחד מהלך מתלה ארוך מאוד חשוב, ומצד שני, העומס על הסרן האחורי קטן יותר, ואז צריך לבחור בהתקנה שונה.
לא במקרה היצרנים מייצרים יותר מסוג אחד. אתה פשוט שמת קישור לסוג הלא נכון לשימושים שלנו.
אם זה היה סתם קישור עקרוני לרעיון של כריות לא הייתי מגיב כמו שהגבתי.
אבל מאחר ואמרת שזה מניסיון, ואני לא מאמין לך (בכל ההצגה שלך פה), אז טרחתי להסביר למה זו טעות .
עכשיו, כל מה שנשאר לך, עם עצמך, להחליט- אם באמת יש לך כריות כאלו, אז לך ותחליף, ואם אין לך, אז תוכל להגיד לעצמך, מזל שסתם חירטטתי.
מאחר ואתה מסרב לשתף אותנו ברכב ובהתקנה שלך, אז הדיון הזה, על הכרית הזו ישאר תאורטי.
אם באמת היתה לך התקנה כזו, הייתה יכול למדוד את המהלכים, ואולי להוכיח שאני טועה, וההמלצה שלך היתה נכונה :-)
לגבי המשפט "בכל התקנה של כרית אויר" , אתה גם טועה, הסברתי פה, ושמתי סרטון התקנה של כרית מסדרת 1000 Air Lift, לא תראה שם שום מילה על הגבלת מהלך.
יום טוב.
-
יש בעיה בחיבור כרית רק בצד אחד?
כך שהיא תומכת במשקל, אבל לא מגבילה מהלך פתיחת מתלה?
אם כן, זה כיוון מעניין.
-
ואני רק שאלה כי הכיוון של הכריות מעניין כיוון שמחליף טנדר בחודשיים הקרובים.
מעבר ליעילות כמו שמתאר זיוו, האם חוקי?
Sent from my LM-V405 using Tapatalk
-
זיו, הכריות בתצורת sleeve נימצאות רק בדיסקו 2 ורק מאחור במקום הקפיץ ובניפרד מהבולם(ראית כבר), הבעיה איתן שהן חשופות לפגעי השטח, להזכירך מתי ניתקעתי עם אחת כזו שהחליטה להתפנצ'ר(הוחלפה בכרית ספייר חדשה שהיתה לי שגם לא היתה תקינה מהיצרן ויבואן בארץ שלא לקח אחריות אבל זה כבר סיפור אחר)במסע משפחות באחד החגים ואתה ולביא הייתם איתי על הקו, איכשהו יצאנו מיזה וקיצרנו את הטיול אחרי 3 ימים בשטח...
אז הכריות האלה לדעתי לא יתאימו לשימוש הזה, יש שידרוג לכריות של פיירסטון שהם עם יותר ply ויש כמה חברים שנוסעים איתן בדיסקו 2 אבל זה כבר עולה הון לא קטן וגם להם יש בלאי כל כמה שנים וגם הם מתפנצ'רות. החלטתי לוותר ולהסב לקפיצים, המדד לבדיקה זאת אישתי, אם היא נסעה על הרכב ואמרה שאין לה הבדל מי אני? 😂
הכריות בדיסקו 2 זה פטנט נהדר, הרכב כל הזמן מאוזן לא משנה תעמיס או תוריד ציוד, אבל למי שמטייל לא רק בשבילים לדעתי זה באמת פצצה מתקתקת, כי אם אין לך ספייר(וגם לך תסמוך על זה)... זה כמו לנסוע בלי גלגל ספייר בכלל.
בדיסקו 3/4 זה כבר בתצורה אחרת לגמרי והם הרבה יותר חזקות ועמידות.
אין לי ניסיון עם כריות בתוך קפיץ או עם airlift אבל נראה שזה פתרון יותר פרקטי ויותר טוב למי שחושב בכיוון, או בתצורה של טנדר כרית בנוסף לעלים.
-
זיו, היצרן האוסטרלי אייר בג מן מצהיר באתר שלו שהכריות לא מגבילות פתיחה/סגירה של המתלה.
אני יכול להבין את מה שאתה אומר כי בניגוד לכריות בקפיצי סליל כאן הכרית מחוברת בשני הצדדים ולכן בתאוריה יכולה להגביל את מהלך הפתיחה.
בכל מקרה שלחתי שאלה ל airbag man.
נחכה לתשובה.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אם כן, זה כיוון מעניין.
כרית לא מגבילה מהלך מתלה.
-
1 קבצים מצורפים
אני חוזר לנושא הדיון - טנדר חדש.
היתרון הגדול של חדש - זה שהוא חדש. הסגירה הראשונה של בורג חדש בתבריג חדש על ידי רובוט במפעל של טויוטה, היא פסגת האיכות בסגירת ברגים. הבורג הזה לעולם לא יסגר יותר טוב. הצינור, והבנד, ונוזל הקירור המקורי, ברדיאטור המקורי החף מאבק, ב100,000 הקילומטר המקוריים, זה לעולם לא יחזור.
יש מינימום של שינויים שדי הכרחיים כדי שרכב חדש יהיה גם רכב שטח ראוי, וזה החלפה של קפיצים ובולמים, אבל גם אלו, אם בוחרים מערכת מוכרת ובשלה ממפעל אוסטרלי רציני, ויש כמה כאלו, זה הכי קרוב לחדש שיש.
בחשיבה כזאת, רכבי השטח המשפחתיים החדשים שאפשר לקנות בארץ באמת מצטמצים ללנדקרוזר מצד אחד ורנגלר מצד שני - שניהם יקרים מאד. והטנדרים היפאניים, הזולים משמעותית (ג'ימני כמובן לא במשחק בגלל הגודל, וכל שאר היצירות מהמותגים הארופאיים עוד יותר יקרים).
יש לי טנדר מהדור האחרון, וחוץ מהחלפה של מערכת מתלים למערכת אוסטרלית bolt on וכמובן צמיגי שטח, לא נגעתי בכלום. לא במכאניקה, לא בחשמל. טוב, בעצם כן התקנתי שקע USB כפול. אני מטפל לפי הספר ואפילו יותר מאשר לפי הספר (שמן + פילטר כל 10K כמו פעם, ולא כל 15K כמו שהספר החדש אומר).
אתם מסתובבים כאן סביב נושא הנוחות והמתלים, כשבפועל, זה non-issue. טנדר מודרני על מערכת קפיצים-מתלים טובה - ואני מדבר על נניח על קיט אולדמן רגיל, עזבו את הבולמים העוד יותר משוכללים שאני בחרתי להתקין - נוסע מצויין כשהוא עמוס וכשהוא לא עמוס. המחשבה על כריות אויר או כל דבר אחר אפילו לא עוברת את רף הסינון הבסיסי ביותר שלי. בשביל מה??
אני רואה את עצמי כאדם בינוני לחלוטין, אני ההגדרה של ממוצע, אני יושב בפסגת פעמון הגאוס ושותה בירת גולדסטר ממוצעת. ואם זה טוב בשבילי כנראה שזה טוב עבור רוב מי שקורא את השורות האלו. ומי שבספק, יכול לבקש ולקבל סיבוב ממישהו שנוסע על טנדר מוגבה עם קיט אוסטרלי זה או אחר. לא חסרים כאלו. מצד שני אני לא מכיר אף אחד שנוסע עם כריות אויר בין השלדה לעלים.
נ.ב. אפרופו שינויים הכרחיים. אני בהתלבטות גדולה מאד, האם לפצח את הדיפרנציאל הקדמי ולהתקין נעילה. יש לי כבוד אמיתי לכל בורג שנסגר עם כמות מדודה של דבק הברגות טרי על ידי רובוט במפעל טויוטה, למומנט מדויק ברמה של עשירית ניוטון-מטר. ומצד שני, מעלה זיק עדיין מבקש נעילה קדמית כדמי מעבר :rolleyes:
קובץ מצורף 129781
-
מדוע כריות הן NON ISSUE?
אני מסתובב ביום יום עם טנדר כמעט ריק (נגיד 100 קג) ואז יוצא לטיול ומוסיף 500 קג.
האם כריות לא יחזירו את הגובה האבוד?
-
לא מצליח להבין אם זה No issue
או
Known issue
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אם כן, זה כיוון מעניין.
תסתכל בטקסט המקורי -
אז עכשיו יבוא איזה מתחכם ויציע איזה התקנה בסגנון drop kit...... אז אני אשלח אותו לאתר של הייצרנים המובילים (Air Lift ו Firestone) , ותראו שהם ממש אוסרים על התקנה כזו.
:-)
הם במפורש מזהירים לא לעשות את זה. האם אפשר לאלתר משהו? בטוח שכן.
אבל למה לבחור כרית שגויה ולאלתר ולא לשים פשוט כרית נכונה???
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
זיו, היצרן האוסטרלי אייר בג מן מצהיר באתר שלו שהכריות לא מגבילות פתיחה/סגירה של המתלה.
אני יכול להבין את מה שאתה אומר כי בניגוד לכריות בקפיצי סליל כאן הכרית מחוברת בשני הצדדים ולכן בתאוריה יכולה להגביל את מהלך הפתיחה.
בכל מקרה שלחתי שאלה ל airbag man.
נחכה לתשובה.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
נמתין לתשובה, מקווה ששאלת מדוייק, כמו למשל איזה מהלך אתה מצפה שיהיה ברכב שלך...
דרך אגב, האוסטרלים, אייר בג מן, הם לא "היצרן", תסתכל טוב גם בעמוד הבית שלהם (תגלול למטה) וגם תחפש בפרטים, הם מוכרים מוצרים של FireStone ו Dunlop/
הקיט הספציפי בסרטון ווידיאו שדויד שם, הוא קיט של Firestone.
כל המידע שכתבתי פה, מגיע מהאתרים של Firestone ו Air lift .
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
אתה ממשיך לנפנף במשפטים לא בדוקים, לא נכונים וסתם מטעה.
בדיוק כמו הקביעה על זוויות נטישה, שלא הייתה מבוססת על כלום (ועד עכשיו דורון מחכה שתראה את הזווית אצלך ברכב).
איזה מהלך? איזה כרית?
פעם אחת תביא דגם ומספר מדוייק!
לעזרתך מצורף הקטלוג של Air Lift.
שים לב לשלוש עמודות - Design High, Comp. High, Max Ext. High.
בבקשה, תבחר איזה כרית, ,שבא לך (מהסוג שיש בסרטון ששמת - Bellow), ותגיד מה לדעתך המהלך שהיא מיועדת עבורו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
זיו, הכריות בתצורת sleeve נימצאות רק בדיסקו 2 ורק מאחור במקום הקפיץ ובניפרד מהבולם(ראית כבר), הבעיה איתן שהן חשופות לפגעי השטח, להזכירך מתי ניתקעתי עם אחת כזו שהחליטה להתפנצ'ר(הוחלפה בכרית ספייר חדשה שהיתה לי שגם לא היתה תקינה מהיצרן ויבואן בארץ שלא לקח אחריות אבל זה כבר סיפור אחר)במסע משפחות באחד החגים ואתה ולביא הייתם איתי על הקו, איכשהו יצאנו מיזה וקיצרנו את הטיול אחרי 3 ימים בשטח...
אז הכריות האלה לדעתי לא יתאימו לשימוש הזה, יש שידרוג לכריות של פיירסטון שהם עם יותר ply ויש כמה חברים שנוסעים איתן בדיסקו 2 אבל זה כבר עולה הון לא קטן וגם להם יש בלאי כל כמה שנים וגם הם מתפנצ'רות. החלטתי לוותר ולהסב לקפיצים, המדד לבדיקה זאת אישתי, אם היא נסעה על הרכב ואמרה שאין לה הבדל מי אני? 😂
הכריות בדיסקו 2 זה פטנט נהדר, הרכב כל הזמן מאוזן לא משנה תעמיס או תוריד ציוד, אבל למי שמטייל לא רק בשבילים לדעתי זה באמת פצצה מתקתקת, כי אם אין לך ספייר(וגם לך תסמוך על זה)... זה כמו לנסוע בלי גלגל ספייר בכלל.
בדיסקו 3/4 זה כבר בתצורה אחרת לגמרי והם הרבה יותר חזקות ועמידות.
אין לי ניסיון עם כריות בתוך קפיץ או עם airlift אבל נראה שזה פתרון יותר פרקטי ויותר טוב למי שחושב בכיוון, או בתצורה של טנדר כרית בנוסף לעלים.
נדב,
אתה קצת מבלבל בין המקרה הפרטי של דיסקו 2, לבין הרעיון של איך כרית כזו עובדת (מתקפלת כלפי פנים, בניגוד לכרית שקורסת החוצה).
אני לא אמרתי שזו אותה הכרית, וגם לא אותה התקנה, רק ניסית לעזור לאנשים להבין איך זה נראה.
עובדתית זה מה שהיצרנים (כולם) ממליצים.
מסכים אתך שבזמן ההתקנה צריך לחשוב על בעיה של פגיעה מכנית מאבנים.
כריות בתוך קפיץ - אכן פתרון מאוד אמין ואני מזכיר לך שדיברנו על זה באחד הטיולים, ואפילו זחלת מתחת לטרופר ע"מ לראות.
כל המנגנון לאיזון של הרכב, זה בכלל ליגה אחרת, ולא שייך לדיון הזה, גדול עלינו :-).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני חוזר לנושא הדיון - טנדר חדש.
היתרון הגדול של חדש - זה שהוא חדש. הסגירה הראשונה של בורג חדש בתבריג חדש על ידי רובוט במפעל של טויוטה, היא פסגת האיכות בסגירת ברגים. הבורג הזה לעולם לא יסגר יותר טוב. הצינור, והבנד, ונוזל הקירור המקורי, ברדיאטור המקורי החף מאבק, ב100,000 הקילומטר המקוריים, זה לעולם לא יחזור.
יש מינימום של שינויים שדי הכרחיים כדי שרכב חדש יהיה גם רכב שטח ראוי, וזה החלפה של קפיצים ובולמים, אבל גם אלו, אם בוחרים מערכת מוכרת ובשלה ממפעל אוסטרלי רציני, ויש כמה כאלו, זה הכי קרוב לחדש שיש.
בחשיבה כזאת, רכבי השטח המשפחתיים החדשים שאפשר לקנות בארץ באמת מצטמצים ללנדקרוזר מצד אחד ורנגלר מצד שני - שניהם יקרים מאד. והטנדרים היפאניים, הזולים משמעותית (ג'ימני כמובן לא במשחק בגלל הגודל, וכל שאר היצירות מהמותגים הארופאיים עוד יותר יקרים).
יש לי טנדר מהדור האחרון, וחוץ מהחלפה של מערכת מתלים למערכת אוסטרלית bolt on וכמובן צמיגי שטח, לא נגעתי בכלום. לא במכאניקה, לא בחשמל. טוב, בעצם כן התקנתי שקע USB כפול. אני מטפל לפי הספר ואפילו יותר מאשר לפי הספר (שמן + פילטר כל 10K כמו פעם, ולא כל 15K כמו שהספר החדש אומר).
אתם מסתובבים כאן סביב נושא הנוחות והמתלים, כשבפועל, זה non-issue. טנדר מודרני על מערכת קפיצים-מתלים טובה - ואני מדבר על נניח על קיט אולדמן רגיל, עזבו את הבולמים העוד יותר משוכללים שאני בחרתי להתקין - נוסע מצויין כשהוא עמוס וכשהוא לא עמוס. המחשבה על כריות אויר או כל דבר אחר אפילו לא עוברת את רף הסינון הבסיסי ביותר שלי. בשביל מה??
אני רואה את עצמי כאדם בינוני לחלוטין, אני ההגדרה של ממוצע, אני יושב בפסגת פעמון הגאוס ושותה בירת גולדסטר ממוצעת. ואם זה טוב בשבילי כנראה שזה טוב עבור רוב מי שקורא את השורות האלו. ומי שבספק, יכול לבקש ולקבל סיבוב ממישהו שנוסע על טנדר מוגבה עם קיט אוסטרלי זה או אחר. לא חסרים כאלו. מצד שני אני לא מכיר אף אחד שנוסע עם כריות אויר בין השלדה לעלים.
נ.ב. אפרופו שינויים הכרחיים. אני בהתלבטות גדולה מאד, האם לפצח את הדיפרנציאל הקדמי ולהתקין נעילה. יש לי כבוד אמיתי לכל בורג שנסגר עם כמות מדודה של דבק הברגות טרי על ידי רובוט במפעל טויוטה, למומנט מדויק ברמה של עשירית ניוטון-מטר. ומצד שני, מעלה זיק עדיין מבקש נעילה קדמית כדמי מעבר :rolleyes:
בלבלת אותי לחלוטין -
אתה אומר שעדיף לא לגעת בכלום (כי טויוטה יודעים לסגור ברגים הכי טוב בעולם), ממשיך ואומר, "אתם מסתובבים כאן סביב נושא הנוחות והמתלים, כשבפועל, זה non-issue. " .....
ואז מספר שההשקעה היחידה! שעשיית ברכב זה מתלים ????? וכולנו יודעים שהשקעת בהם, יותר מכל אחד פה בדיון הזה.
אז יש בעיה או אין? צריך להשקיע במתלים או להשאר עם המקוריים?
-
נמרוד טועם שזה "מספיק" כמו שזה מגיע,
מומלץ לשדרג בקטן,עם סט דומה, בלי להנדס את כל הרכב מחדש.
ושאפשר לשדרג בגדול, כנ"ל עם סט אפ מכאני זהה.
בלי הנדסה של כל מערכת המתלים מחדש.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
לא מצליח להבין אם זה No issue
או
Known issue
אני כתבתי והתכוונתי Non-issue
כלומר, אני לא רואה רלוונטיות לכריות אויר בהקשר של דיון שכותרתו "טנדר כרכב יום-יום וטיולים". מצד שני יתכן שהנסיון המעשי שלי עם טנדרים ככלי רכב ליום-יום וטיולים, מערפל את שיקול דעתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני כתבתי והתכוונתי Non-issue
כלומר, אני לא רואה רלוונטיות לכריות אויר בהקשר של דיון שכותרתו "טנדר כרכב יום-יום וטיולים". מצד שני יתכן שהנסיון המעשי שלי עם טנדרים ככלי רכב ליום-יום וטיולים, מערפל את שיקול דעתי.
נמרוד,
אלו שתי שאלות נפרדות -
1- האם יש מקום לשיפור במתלים (קפיצים, בולמים, מהלך, זרועות בלה.. בלה... בלה...
2- אם משפרים, מה בוחרים?
בתשובה שלך מסתתרת ההנחה שכריות אוויר זה פרוייקט יקר ומסובך (ולכן לא שווה להתעסק איתו).
אני מנסה להגיד, (כמו בדיונים על הליתיום, כבר אמרנו) - אל תפחדו, זה לא מסובך, ובסופו של יום זו תמורה טובה יותר לכסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
נמרוד טועם שזה "מספיק" כמו שזה מגיע,
מומלץ לשדרג בקטן,עם סט דומה, בלי להנדס את כל הרכב מחדש.
ושאפשר לשדרג בגדול, כנ"ל עם סט אפ מכאני זהה.
בלי הנדסה של כל מערכת המתלים מחדש.
מוטי הבין אותי נכון.
היילקס מודרני צריך החלפה של קפיצים+בולמים לאחד הסטים האוסטרלים הנפוצים איך שהוא יוצא מהסוכנות. ממש כמו שמיצובישי עשו עם החבילת PRO לטרייטון, כמו שעשו לפאג'רו, לדעתי גם לנדקרוזר צריך בדיוק את אותו דבר. העשרת-אלפים שקלים האלו זה מבחינתי חלק מהעסקה בלי לחשוב פעמיים.
אני יכול להמליץ בלב שלם על קיט הגבהה אולדמן הסטנדרטי הן להיילקס והן ללנדקרוזר, אני יודע שגם הקיטים האחרים טובים. הבולמים שמותקנים אצלי, BP-51, זה באמת הוצאה נוספת שלא מצדיקה את עצמה עבור כל אחד. את נושא כריות האויר אני לא מבין, דנים פה על בעייה שאני פשוט לא נתקלתי בה. אבל זה רק נסיוני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אתה ממשיך לנפנף במשפטים לא בדוקים, לא נכונים וסתם מטעה.
בדיוק כמו הקביעה על זוויות נטישה, שלא הייתה מבוססת על כלום (ועד עכשיו דורון מחכה שתראה את הזווית אצלך ברכב).
איזה מהלך? איזה כרית?
פעם אחת תביא דגם ומספר מדוייק!
לעזרתך מצורף הקטלוג של Air Lift.
שים לב לשלוש עמודות - Design High, Comp. High, Max Ext. High.
בבקשה, תבחר איזה כרית, ,שבא לך (מהסוג שיש בסרטון ששמת - Bellow), ותגיד מה לדעתך המהלך שהיא מיועדת עבורו.
Zivo, מציע שתפתח שירשור בנושא כריות אויר.
-
טנדר כרכב יום-יום וטיולים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
מדוע כריות הן NON ISSUE?
אני מסתובב ביום יום עם טנדר כמעט ריק (נגיד 100 קג) ואז יוצא לטיול ומוסיף 500 קג.
האם כריות לא יחזירו את הגובה האבוד?
אני עם קפיצי הגבהה של אולדמן HD המיועדים למשקל קבוע בארגז של 400קג.
כלומר, שומר את ההגבהה עם המשקל הזה.
במשקל מירבי הרכב יורד כ-4-5 סמ ומתייצב על גובה מקור, כלומר יש הרבה מהלך סגירה.
(לא מגיע עדיין לעלי העומס).
הרכב ביום-יום עם חצי מהמשקל המיועד לקפיצים, ועדיין, עם בולם איכותי, הוא נוח יותר מקפיצי המקור.
הקפיץ HD לא מתרגש מהמשקל במצב עמוס, ולהיפך, הרכב הופך להיות ממש נוח.
היתרון בכרית כמו שאני רואה הוא יותר פילוס, ולא פיצוי.
או אם אתה רוצה קפיץ רך מאד ביום-יום, מתחת למקור, ואז בהעמסה אתה מפצה עם כרית.
וכאן נכנס פקטור נוסף.
קפיץ עלה במתלה אחורי של טנדר, מהווה גורם מרסן לפיתול הסרן על צירו בנסיעה, בהאצה ובבלימה.
בהתקנה עליונה, זה עוד יותר משמעותי.
קפיץ רך מידי מתעוות עד כדי שבירת עלים.
אז הרעיון של כרית עם קפיץ רך יכולה לייצר בעיה לא מבוטלת במתלה כי הכרית מפצה על המשקל אבל לא על הפחתת יכולת ריסון הפיתול.
הדיון על הכרית מעניין אותי טכנית.
בפרקטיקה, אני מרוצה מאד מהסידור המכני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
היא לא תגביל אבל אם היא מעוגנת ב 2 הצדדים והפתיחת מתלה גדולה יותר מגובה הכרית היא פשוט תיקרע.
-
פתחתם דיון על כריות אויר - ואני עדיין לא רואה סיבה טובה לזה. במיוחד בדור הנוכחי של הטנדרים שבהם ממש השקיעו בשיפור נוחות הנסיעה. ועדיין קיט מתלים סטנדרטי או אפילו עם בולמי על בשיסתום מיוחד - נותן איכות נסיעה שלא מצריכה לטעמי האישי יותר מזה.
ההבדל בין מצב ריק למצב עמוס הקבינה מלאה + חצי טון ציוד - זה בדיוק מה שקפיץ עלים מצטיין בטיפול בו, ובמיוחד הערכות הייעודיות של קפיצים ובולמים לטנדרים האלה.
אצלי קיט אולדמן סטנדרטי עושה את העבודה. וכשהטנדר קופצני מדי זה רק בגלל שמילאתי יותר מדי אוויר. הלחץ בספר הוא לרכב עמוס. הטיפ שאני יכול לתת לכם הוא שטנדר ריק שוקל בערך טון קדימה טון אחורה, אפשר במצב ריק למלא אותו לחץ אויר מאחור כמו מלפנים ולהרוויח המון בנוחות הנסיעה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
היא לא תגביל אבל אם היא מעוגנת ב 2 הצדדים והפתיחת מתלה גדולה יותר מגובה הכרית היא פשוט תיקרע.
ואתה באמת חושב שמי שתכנן את האבזור הזה לא בדק מה הפתיחה המכסימאלית של הקפיץ ביחס לאורך הכרית?