תגובה: מחריף המאבק בין מטיילים לרשות הטבע והגנים - כתבה בהארץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
הגישה לחופי הים בחולות נסגרו ל4X4 , פעם היה איסור 100 מטר מהים , היום 200 מטר ,
איפה ראית דבר כזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מה אתה בעצם טוען? שזה מה שמונע מאנשים ללכלך את המקום?
אז בוא אני יתן לך דוגמה אחרת, עין יזרעאל לא סגור(עדיין... אבל כידוע לנו כל מעיין ואטרקציה ג'יב יומו), שופץ לאחרונה גם, וכמוהו עוד כמה, יש חניה מסודרת צמודה ואפילו חניית נכים, פחי אשפה ושולחנות צמודים, צפרדעים לזריקת אשפה, כל השבוע כולל סופ"ש יש אנשים, כולל אוטובוסים, והמקום נשאר נקי ומסודר.
אז מה קורה פה בעצם?
מיד בהתחלת הקורונה לקחתי את ההורים של אשתי להתאוורר בפארק עתיקות בית שאן. נפלא.. היה כמעט ריק. ( חוץ מאוטובוס של תיירים יוונים מלאי קורונה .. ) בדרך חזרה לחיפה רציתי לפנק אותם בתה צמחים .. עצרנו בעין יזראל. הרגשתי בושה כל כך גדולה ... היה לא פחות טינופת מאשר בחיריה שם. כולל חבורה של בני דודים ששטפו את ה SBSים שלהם במימי המעיין. מכל הזבל שצולם בקורונה .. ובין הסגרים ... המקום הזה היה אחד הגרועים.
דוגמה גרועה מאוד.
וזה אפילו שיש שם צפרדעים ... ואפילו ששמו סלעים לחסום את הגישה למעיין ... ואפילו שיש צורך להתגדעג'ע כמעט קילומטר מהכביש ..
הייתי שם בשבת לפני שבוע, התופעות של sbs אין מה לדבר פשוט גועל נפש אחד גדול. ומעצבן חבל"ז. פשוט פושעים וחוליגנים.
לגבי הזבל זה כנראה בא ב"גלים", לפעמים נקי ולפעמים ג'יפה, לא יודע מי מנקה אבל שאפו מגיע לו/להם.
מישהו ממכרי ניקה את עין יזרעאל לפני כמה חודשים. זה החזיק בדיוק סוף שבוע אחד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מחריף המאבק בין מטיילים לרשות הטבע והגנים - כתבה בהארץ
אני חושב שהכתבה מטעה.
אני משוכנע שהכוונה של מרבית ישראלים שיהיו פחי אשפה שאליהם יהיה ניתן לפנות את הזבל בסיום הבילוי.
הרשויות המקומיות/ אזוריות לא טורחות להציב פחי אשפה ואם טורחות אז לרוב הן לא מפנות אותם בתדירות הראויה ו/או פחי האשפה לא מתוחזקים כראוי.
אני די משוכנע שאם הרשויות היו משקיעות מעט יותר רצון טוב אז הישראלי הממוצע שכיום משאיר אחריו שקיות זבל היה משקיע גם הוא.
לו אני המחוקק הייתי כופה עליהן להקים נקודות פינוי אשפה מתוחזקות ומצד שני נותן להם כלי אכיפה דרקוניים כנגד מלכלכים.
אני משוכנע שלא.
ביותר מדי מקומות אתה רואה זבל שנשאר בדיוק איפה שהמשפחה ישבה. גם כשיש במרחק של 20-30 מטר פח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני משוכנע שלא.
ביותר מדי מקומות אתה רואה זבל שנשאר בדיוק איפה שהמשפחה ישבה. גם כשיש במרחק של 20-30 מטר פח.
אכן
מצד שני, הרבה פעמים כן אוספים אבל לא עולה בדעתם להוציא את זה מהשטח אז משאירים שקיות שחיות הבר פותחות והכל מתעופף לכל עבר.
פה חינוך היה עוזר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אכן
מצד שני, הרבה פעמים כן אוספים אבל לא עולה בדעתם להוציא את זה מהשטח אז משאירים שקיות שחיות הבר פותחות והכל מתעופף לכל עבר.
פה חינוך היה עוזר.
אמת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני חושב שהכתבה מטעה.
אני משוכנע שהכוונה של מרבית ישראלים שיהיו פחי אשפה שאליהם יהיה ניתן לפנות את הזבל בסיום הבילוי.
הרשויות המקומיות/ אזוריות לא טורחות להציב פחי אשפה ואם טורחות אז לרוב הן לא מפנות אותם בתדירות הראויה ו/או פחי האשפה לא מתוחזקים כראוי.
אני די משוכנע שאם הרשויות היו משקיעות מעט יותר רצון טוב אז הישראלי הממוצע שכיום משאיר אחריו שקיות זבל היה משקיע גם הוא.
לו אני המחוקק הייתי כופה עליהן להקים נקודות פינוי אשפה מתוחזקות ומצד שני נותן להם כלי אכיפה דרקוניים כנגד מלכלכים.
כמה פחים? בכל שביל? מתי זה הופך לאחריות של המטייל?
אני מסכים שמקומות מאוד מרכזיים ראוי שיהיו פחים, אבל אי אפשר לתחזק מערך פינוי אשפה של עיר על ידי מועצה אזורית. מישהו צריך לשלם על זה.
ואני אומר חינוך !
וחינוך מתחיל בילדים .
עזבו עכשיו , תקופת קורונה ,
אבל מתי שמעתם על שיעור בנושא שמירת טבע , שפקח בא והסביר , נתן שיעור בבית ספר , לטובת הנושא?
ציטוט מתוך החזון של רשות הטבע והגנים :
רשות הטבע והגנים מאמינה בקשר של האדם לערכי הטבע, לנופי הארץ ולמורשתה, ופועלת לקירוב, שיתוף וחינוך הציבור לשמירה על ערכי הטבע, הנוף והמורשת .
מתי שמעתם ראיתם חוויתם משהו מהרשות בהקשר הזה ?
להזכירכם זה גוף שממומן על ידנו ..
אם הצליחו לחנך לא לקטוף פרחי בר , ולחגור חגורת בטיחות , אין שום סיבה שלא יצליחו לחנך לאסוך את האשפה.
להרגשתי , אין לי הוכחה חותכת , אך נוח לרשות עם הזוהמה , זו עילה בשבילם לסגור עוד ועוד מקומות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניב151
ואני אומר חינוך !
וחינוך מתחיל בילדים .
עזבו עכשיו , תקופת קורונה ,
אבל מתי שמעתם על שיעור בנושא שמירת טבע , שפקח בא והסביר , נתן שיעור בבית ספר , לטובת הנושא?
ציטוט מתוך החזון של רשות הטבע והגנים :
רשות הטבע והגנים מאמינה בקשר של האדם לערכי הטבע, לנופי הארץ ולמורשתה, ופועלת לקירוב, שיתוף וחינוך הציבור לשמירה על ערכי הטבע, הנוף והמורשת .
מתי שמעתם ראיתם חוויתם משהו מהרשות בהקשר הזה ?
להזכירכם זה גוף שממומן על ידנו ..
אם הצליחו לחנך לא לקטוף פרחי בר , ולחגור חגורת בטיחות , אין שום סיבה שלא יצליחו לחנך לאסוך את האשפה.
להרגשתי , אין לי הוכחה חותכת , אך נוח לרשות עם הזוהמה , זו עילה בשבילם לסגור עוד ועוד מקומות.
חינוך של ילדים מתחיל ותלוי בהורים (שלהם).
אני אולי קצת מכליל, אך למיטב שיפוטי בית הספר מזניח את תפקידו כגורם מחנך (בנוסף להורים), לטובת מבחני שקר כאלו ואחרים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
חינוך של ילדים מתחיל ותלוי בהורים (שלהם).
אני אולי קצת מכליל, אך למיטב שיפוטי בית הספר מזניח את תפקידו כגורם מחנך (בנוסף להורים), לטובת מבחני שקר כאלו ואחרים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
החינוך בד"כ מתחיל בהורים , אבל שאתה רוצה לשנות את דור ההורים אתה עושה זאת דרך הילדים.
שאנחנו היינו צעירים לא חגרנו חגורות בטיחות ברכב .
נהגנו גם אחרי ששתינו .
בעזרתך חינוך שהילדים קיבלו מהמערכת , גם אנחנו הושפענו מכך.
אין מצב שהם יהיו ברכב לא חגורים או שינהגו אחרי ששתו .
זה תבוע בהם הרבה יותר מאשר בי .