באמת הלכנו את כולו ברגל ובכמה נתיבים.
איפה שנסענו בסוף השפצ לא משמעותי.
לגבי נעילות, לא חובה. לא נעלתי (אני עם הרנגלר בסרטון)
גיא
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Printable View
1. קשה יש רק בלחם
2. יש פה נעילה במחסן אצלי במחסן
3. נראה לי שיש לי יותר מוטיבציה
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
תודה על השיתוף והתיעוד המפורט. בהחלט עוזר לכל מי שמתעניין באופציית המעקף.
ביום שישי טיילנו כדי לחגוג משהו גדול לחבר, הוא נתן שתי דרישות - גב שרף ולינה בחצבה החיבור בין שניהם דרך מרזבה בירידה היה טבעי.
עוד לפני שהגענו אמרתי למוביל שיש מעקף למדרגה ובא לי לראות אותו, אז אם יש שם תור שיגיד לי ואכנס למעקף.
כשהגענו היו כמה רכבים שהתחרקשו במדרגה (בירידה), החבר'ה וידאו שהם לא צריכים עזרה ועליתי למעקף.
במשפט אחד: הכל עביר לרכב שטח סביר ונעול או נהג מיומן ורגוע, אבל ברוב הדרך טעות יכולה להגמר בגילגולים מצוקים ומדרונות.
בהרבה משפטים:
בכיוון הירידה זה מתחיל בשתי אופציות עליה, אחת עם שפץ לא נעים, אבל אני מאמין שעם נעילה וקצת יכולת הוא בסדר.
ואחת שבה עלינו דרדרתית יותר אבל בלי שפץ.
בכיוון ירידה יש בהתחלה שפץ ממש לא נוראי על שביל צר, קצת מלחיץ אבל לא בעייתי לרכב ברוחב סטנדרטי. (נסע איתי פרמדיק שהוא גם מומחה שיקום, הוא טוען שנפילה מהצוק הזה זה כבר לא גובה שיקומי).
אחר כך עליה קטנה שבסופה רואים שמיים, גם אחרי שמתיישרים כמעט לגמרי זה עדיין שמיים.
אחרי זה ירידה חדה, לא מטורפת, עדיף מכוון, אבל יש הרבה מרווח טעות וגם טעות תגמר בפח ואגו. (ובמקרה הממש גרוע, שיקום קצר, לטענתו)
ואז מגיע הקטע היחיד בירידה שבאמת צריך התייחסות.
אחרי הירידה יש עליה בשפץ לשמאל, שבסופה צריך לפנות מעט ימינה. זה שפץ שעושה קצת בלו בלו בבטן, בעיקר בגלל שמשם מתגלגלים המון למטה כולל צוק קטן ועוד קצת למטה.
זה לא שפץ משוגע לגמרי, אבל לא נעים כי אתה בצד הנמוך ופונה הפוך לשפץ, קצת מחליק, ונהג לא מיומן עלול לעשות שם טעות קטנה עם מחיר גדול. ( גובה לא שיקומי, אבל הוא לא התחייב)
היינו תמהיל רכבים מאוד מגוון :
אני בלנד קרוזר 90 ארוך נעול מקורי
ג'פאי מתחיל אבל מבין עיניין בלנד קרוזר 120 ארוך נעול
נהג מאוד טוב אבל משוגע ב120 ארוך לא נעול (הטקרשן לא עובד טוב אצלו)
נהג מאוד טוב בלנד קרוזר 150.
נהג מאוד טוב בהיילקס ויגו.
ומישהו שלא הכרנו וראה אותנו נכנסים למעקף והחליט לנסוע אחרינו ב120 קצר- לטענתו עם מעט מאוד נסיון, אבל בשביל אחד כזה.... לדעתי יש לו אחלה עתיד.
כולם מוגבהים, כולם על 50/50.
מכולם רק 120 אחד בלי נעילה, (משוגע אמרנו) בא לא טוב והרים גלגל ימני קדמי בשפץ המפחיד, עשינו לו מפרשית, כמה דפיקות לב והוא עבר.
צחי, בשפץ הזה, בטח שבנסיעה מזרחה, לא הייתי רוצה להיות בתוך ונדורה, ואם כן אז לשים רכב בירידה ממול מוכן עם רצועה לאיבטוח.
זה לא שאין סיכוי לעבור, אבל בהחלט יש סיכוי גבוה להתגלגל והרבה. (ונדורה זה רכב חזק, אז אני מאמין שזה נחשב שיקומי)
אחר כך יש עליה שלא הייתה זוכה להתייחסות אם היא לא הייתה חלק מהמעבר הזה, יש בה שתי מדרגות קטנות שגם מי שלא נסע איפה שכיוונתיהו עלה אותן יחסית בקלות, רכב בלי נעילות או טרקשן עלול להכשל, ולרדת אותה ברוורס זה כבר מפחיד, כי למטה אין הרבה מקום לעצור לפני המדרון. (שיקום ארוך לכל הפחות)
בסופה יש הרבה שמיים אבל אין ממש סכנה כל עוד ממשיכים לאט וישר.
וירידה שגם היא לא מרגשת רכב שטח סביר.
בסך הכל אם אין פקק מטורף במדרגה המעקף לא חוסך זמן בשום צורה שהיא. (בנסיעה מזרחה)
היה ממש כיף לנסות נתיב חדש, שדורש קצת ריכוז וקצת ניפנופי ידיים, אבל לאט ובזהירות אמור להגמר בלי נזקים.
לנהגים לא מיומנים בלי נעילות, לדעתי גם כיוון הירידה יכול להגמר רע. בגלל השפץ והעליה האחרונה.
הרבה שנים לא נסעתי על טרקטורון, ואני מניח שיש המון גם המון הבדל בין טרקטורונים מדגמים וגדלים שונים.
למיטב זכרוני היתרונות הכי גדולים של טרקטורון זה היכולות לבחור מאוד מדויק את הנתיב והיכולת להשען הצידה בשפצים עד זוויות הזויות לחלוטין.
לאור שני אלו, לדעתי אין שום בעיה לעבור שם עם טרקטורון.
אומי, הייתם בכיוון חצבה, נכון?
ברגע שהגעת לשיא הגבעה, פנית שמאלה האיגפת את הכיפה או המשכת ישר למטה?
התיאור שלך מתאים לאיגוף הפסגה. גם אני עשיתי אותו בגלל סימני גלגלים אבל הוא שגיאה. הקו הנכון הוא דוך למטה. שמתי מפה עם מעקב אחר הנתיב וציור לתיקון הנדרש בשטח.
בהזדמנות צריך לחסום עם אבנים את המעקף הזה.
בלעדיו אין שפצים.
גיא לדעתי הקליט את הנתיב הנכון
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא הגעתי לשיא הגבעה, באוכף דוך למטה, ראיתי את הסימנים של אלו שעלו לשיא הגבעה והקיפו וזכרתי שדובר על עיקוף מיותר אז ירדתי דוך למטה, בסוף הירידה פונים ימינה ואז יש שפץ.
בסרטונים שעלו פה (בכיוון ההפוך) נראה שהם לא יורדים בדיוק בקו שעלינו בו, יכול להיות שניתן היה לבחור קו קצת אחר, אני נסעתי איפה שנסעו לפני.