תגובה: אחריות לנזק (רכוש או גוף) במהלך טיול בשטח - שרשור מתגלגל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הראת יפה עד כמה הדיון אבסורדי...
בהנחה שבפוליסה של משה כתוב כל נהג מעל גיל 40, וחיים בן 50. הביטוח משלם או לא?
תאורטית, משלם !
אבל בשביל 300 אלף ש"ח ששווה הרוביקון, יחקור ויעשה ככל שביכולתו כדי להפיל על הנהג חלק מהתשלום דרך רשלנות תורמת ועוד.
והחוקר גם ישאל: איזה מידה הצמיגים? מה כתוב ברשיון? ובאוטודאטה? רגע.. כמה ההגבהה? רק 50ממ? קיט מאושר? מי אישר? רגע, אבל הוחלף ניתק המייצב החשמלי באנטירוק? והמייצב האחורי? כמה עמוס היה הרכב? ועוד כנהנה וכהנה שאתם לא תמיד תרצו לענות...
אז אתה אומר שאם חיים "המוביל" במו ידיו השלומיאליות דרדר את הרוביקון של משה לתהום, הביטוח המקיף מכסה מלא, אבל אם משה דרדר את הרכב של עצמו, וכל חטאו של חיים הוא שהוא נסע שם שתי דקות לפני משה ברכב שלו, אז יש לביטוח איזושהי עילה לבוא בטענות לחיים?
(*הרוביקון של חיים חדש, מפרט ארופאי, נקנה מסמלת בלי הנחה, כל בורג אורגינל)
בלי קשר למי נהג, אם נהג ברכב באישור הבעלים וע"פ חוק, הביטוח (כמו שכבר נכתב פה) הוא עסק. שכמו כל עסק מנסה להגדיל הכנסות ולהקטין הוצאות. 300 אלף ש"ח זאת חתיכת הוצאה. הביטוח ינסה להקטין אותה בכל דרך אפשרית. דרך חיים, דרך משה, דרך הרכב עצמו, גם אם ימצא בקבוק בירה פתוח ברכב זה בשבילו קצה חוט... (יכול היות גם שילוב של גורמים)
לביטוח יש הרבה יותר נסיון בזה מאשר לחיים ומשה. זה המקצוע שלו. כל יום הוא מקבל עשרות תביעות וחלק מהמודל העסקי של הביטוח זה לדחות חלק מהתביעות, להגיע עם חלק לבית משפט ולסיים חלק בפשרה. כן, חלק משולמות בלי שאלות, אבל סטטיסטית ובייחוד בטיול ג'יפים בשטח, כנראה שזה לא יהיה אתה....
לביטוח יש נסיון, אבל הם עובדים בשיטת מצליח.
מכיר אישית מקרה שבו נהגת לא נכנסה לצומת מכיוו שהצומת היתה חסומה. מישהי נכנסה בה מאחורה. חברת הביטוח (שירביט) לא רצו לשלם ושלחו נציג "מנוסה" לתביעות קטנות (כביכול לא עו"ד). יתכן וזה היה הליך מהיר והבחור כן היה עו"ד. לא זה העניין.
סופו של דבר, הטענה ההזויה של חברת הביטוח היתה שהיה ירוק ולכן הגיוני שהלקוחה שלהם תיסע, ודווקא הבחורה שעצרה ולא נכנסה לצומת (אפילו לא עצרה עצירת חרום סתם התחילה להתדרדר לצומת ועצרה באיטיות כי היתה חסומה) היא בעלת אשם תורם.
מיותר לציין שהשופט זרק אותם לכל הרוחות וגם חייב אותם על כל ההוצאות הנלוות, כולל אבדן יום עבודה.
אז כן, הם ינסו להתחמק מתשלום, אבל זה לא קשור לסיטואציה, ובתור לקוח, כמו שלא תיתנו למישהו לבוא ולקחת מכם כסף ברחוב, אין סיבה שתנהגו אחרת רק כי "הוא מנוסה".
בקיצור.
מי שרוצה לחיות בחברה מנוכרת שיחתים ויבטח וישב בבית כי בחוץ מסוכן. יש היום אחלה דילים לאינטרנט וטלוויזיה.
פסקי דין כנראה שלא יהיה בתחום הזה. אני מעריך שכל עורכי הדין מבינים זאת היטב.
אותי מטריד התביעות הפחדה שבהם אזרחים יעדיפו לסגור בפשרה שתהיה זולה ממחיר ניהול ההגנה.
אני חושד שדרך הפרסום הזה נשתלים זרעי פחד שישרתו פרנסה של עורכי דין שלא בהגינות אלא בדרך של סחיטה והפחדה.
והחתמה על מסמכים היא ההוכחה ששיטת ההפחדה מצליחה.
ואגב, אין כאן שום טענה כלפי שלמה חס וחלילה. הוא מביא ידע משפטי חשוב,
רק שאת הידע הזה צריך לשים בפרופורציה הנכונה, אי שם בחלק האחורי של הגולגולת באיזו פינה.
ג'יפאי שמארגן לעצמו "ביטוח מוביל טיולים" או איזשהי הנפצה כזאת, במו ידיו ובאותו רגע מייצר את ההגדרה המשפטית של "מוביל טיול" (במילים שכתובות בפוליסה שלו) ומכיל אותה על עצמו. ואז ברור לו, לחבריו וגם לשופטים שידרשו לעניין אי פעם, שהוא אכן אחראי למה שמתרחש באותו טיול. אם הוא עושה את זה, שלפחות יגבה תשלום, ויתפרנס בצורה מכובדת כמדריך טיולים בשכר - כי זה מה שהוא. אחרת הוא פשוט אידיוט גדול ונפוח מחשיבות עצמית.
קראתי את כל 8 עמודי הפוסט/תגובות פה והתרשמתי שמי שמעוניין לישון בשקט כדאי ורצוי שיכסה עצמו בביטוח מתאים להובלת שיירה, ללא קשר לבחירת חברים/החתמה על טפסים ושאר ירקות, רק לא מצאתי שום פרט מידע על סוג הביטוח או סוכן/סוכנות רלוונטית... אשמח לקבל פרטים בתור מוביל שיירה בסיכון 🤔
ברוך הבא לפורום,
אם אתה מוביל בתשלום מטעם חברה - אני מניח שיש לכם סוכן ביטוח שיכול לתת לך תשובות טובות יותר.
אם אתה מוביל קבוצת חברים, לדעתי תדאג לבחור חברים מתאימים ותדאג להדגיש בפניהם את הנושאים הרלוונטיים כפי שראית בשרשור.
נכתב מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ברוך הבא לפורום,
אם אתה מוביל בתשלום מטעם חברה - אני מניח שיש לכם סוכן ביטוח שיכול לתת לך תשובות טובות יותר.
אם אתה מוביל קבוצת חברים, לדעתי תדאג לבחור חברים מתאימים ותדאג להדגיש בפניהם את הנושאים הרלוונטיים כפי שראית בשרשור.
נכתב מהנייד
לא שייך לחברה אלא עצמאי ולכן חשיבות מציאת הביטוח המתאים והמבטח המתאים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafok
קראתי את כל 8 עמודי הפוסט/תגובות פה והתרשמתי שמי שמעוניין לישון בשקט כדאי ורצוי שיכסה עצמו בביטוח מתאים להובלת שיירה, ללא קשר לבחירת חברים/החתמה על טפסים ושאר ירקות, רק לא מצאתי שום פרט מידע על סוג הביטוח או סוכן/סוכנות רלוונטית... אשמח לקבל פרטים בתור מוביל שיירה בסיכון 🤔
למיטב ידיעתי אם אין תעודת מדריך טיולים מוכרת כל שהיא לא תמצא בארץ ביטוח שיבטח אותך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
למיטב ידיעתי אם אין תעודת מדריך טיולים מוכרת כל שהיא לא תמצא בארץ ביטוח שיבטח אותך.
ואללה שלמה, אז אחרי כל ההטרלה הזאת, זה בכלל לא רלוונטי?
"ההטרלה" רלבנטית למען אלו הממהרים להוביל טיולים בשכר או שלא בשכר שיהיו מודעים לסיכונים וידאגו למזער אותם אבל בהכרח דרך ביטוח אם אין להם תעודת מדריך טיולים
לפני שנה, החלטתי שאני רוצה להוביל טיולים בצורה מסודרת, גם של קבוצות חברים וגם בשכר. למה לא?
הלכתי ועשיתי קורס בוינגייט וקיבלתי תעודה רשמית ממוסד אקדמי שאני "מדריך מקצועי לרכבי שטח".
שמח וטוב לב, הלכתי לעשות ביטוח.
אם היתה לי תעודה של "מורה דרך", ביטוח שנתי היה עולה לי 1000-1200 ש"ח אצל חברה שמבטחת מורי דרך.
כיון שאין לי תעודת של "מורה דרך", בדקתי עם כמה סוכנים וסוכנויות ביטוח. מצאתי רק סוכן אחד שמוכן לבטח. ביטוח שנתי יעלה לי 8000-9000 ש"ח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
לפני שנה, החלטתי שאני רוצה להוביל טיולים בצורה מסודרת, גם של קבוצות חברים וגם בשכר. למה לא?
הלכתי ועשיתי קורס בוינגייט וקיבלתי תעודה רשמית ממוסד אקדמי שאני "מדריך מקצועי לרכבי שטח".
שמח וטוב לב, הלכתי לעשות ביטוח.
אם היתה לי תעודה של "מורה דרך", ביטוח שנתי היה עולה לי 1000-1200 ש"ח אצל חברה שמבטחת מורי דרך.
כיון שאין לי תעודת של "מורה דרך", בדקתי עם כמה סוכנים וסוכנויות ביטוח. מצאתי רק סוכן אחד שמוכן לבטח. ביטוח שנתי יעלה לי 8000-9000 ש"ח.
את הביטוח היקר היו מוכרים לך גם בלי הקורס של וינגייט ככל הנראה. אין בקורס הזה כפי שכבר נכתב ודובר אינספור פעמים שום הסמכה אמיתית. זה כנראה קורס מעניין ומעשיר ומלמד וטוב - אבל חבל לצפות שיהיה מה שהוא לא.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זלמן 1
שלחתי לך הודעה פרטית
תודה!
עניתי לך בפרטי ;)
Sent from my Pixel 7 using Tapatalk