נעים, נעים להגיד. פורד עשו בחוכמה כשנפטרו מלנדרובר. זה גרם להם לפתח רכב שטח כמו שצריך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
נעים, נעים להגיד. פורד עשו בחוכמה כשנפטרו מלנדרובר. זה גרם להם לפתח רכב שטח כמו שצריך.
אסף.
הוידאו הכי מרשים כרגע שאפשר להתרשם מברונקו בשטח קשוח, למרות ה37 והבולמים...
https://www.youtube.com/watch?v=L7aa...nnel=LiteBrite
נהג מעולה
ממש קשה להתרכז ככה
באמת נוהג יפה והרכב נראה טוב ( בשביל ifs [emoji2])
2 פרטים טכניים שהעלו לי שאלות
1. הבנתי שהבולמים לפני הסרן האחורי ? זה תכנון תמוה או שיש לזה יתרון כלשהו ?
2. התקנת כננת מצריכה פגוש חדש וגם עוד הארכה שלו קדימה כך שפוגעת בזוויות גישה לעומת הזווית מהמפעל ?
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
הד מבין לליבך בעניין הבלונדית..גם לי זה קורה.
בכל אופן, לגבי הכננת - הם בחרו לשים כננת "מפלצת" - את הכי גדולה של וורן אם אני לא טועה דגם ה -ZION. לא אמורה להיות בעיה עם כננת נורמאלית.
אני כל פעם מוריק מקנאה...הפשטות שהם מדברים על שיפור רכב - מבחינתם זה כמעט שיפור סטנדרטי והכרחי - הגבהה 2 אינצ' וצמיגי 37...ואצלנו אללה יוסטור...
הסרטון מעניין ובאמת נותן פרספקטיבה טובה יותר על היכולות הממשיות של הברונקו במסלול עבירות קשוח כמו הרוביקון אקספרס (בטח לעומת הסרטונים של החנון ההוא מ-TFL עם העיגולדים שהולך להתעלף כל פעם שהוא נוהג והרכב עולה על קצת "חצץ")
אני הייתי רוצה לראות את היכולות של ברונקו "סטנדרטי" עם חבילת הסאסקווטש נהוג על ידי הבחור הזה במסלול הזה או דומה...זה היה מעניין ומאד רלבנטי לנו בארץ הקודש שאוהבים עבירות קשה.
אהבתי גם את טיפוח דור ההמשך...הבת 15 שנהגה בפורד ריינג'ר...
סלחו לי, הבלונדית הזו לא עושה לי את זה, היא מפריעה לראות רכב מדהים בעבודה.
לדעתי הוא אמר בין 2 ל3 אינטש הגבהה.
אגב, אלו כנפיים מקוריות? כי הרדיוסים מתאימים בול לצמיג 37, יפה.
היא אמרה משהו על נוחות נסיעה עם IFS מול סרן חי, אם אינו טועה היא אמרה שהוא נוח יותר גם בשטח, אבל לדעתי סרן חי קדמי משרה אווירה "אמינה" יותר כי אין את הנפילת אף.
חיב להאמר, זה אחד הנהכים הטובים ביותר שאני ראיתי.
גם ניסיון גם כישרון.
הוא הוציא מהברונקו כל מה רק אפשר ויותר.
הוא פשוט לא הגיעלמצבי קיצון, ממש מדהים בהתחשב בשטח.
כך שזה לא ממש היה מבחן קשה לברונקו.
בקשר לבלונדינית, פשוט צריך ללמוד לצזר
זה אכן אחד מנהגי השטח מהטובים ביותר שיש שם בארה"ב - הוא נהג שטח מקצועי וזכה פעם או פעמיים בתחרות מרוצי השטח הכי קשוחה שיש - קינג אוף דה המרס.
הוא גם סוג של פרזנטור/ נהג מבחן של חברת פורד..
בסרטון קודם שלו עם הצמד חמד הזה הם היו במואב והוא הדגים לזוג את יכולות הברונקו והפיצ'רים היחודיים שיש לברונקו כמו מנתק המייצב הקדמי שעובד גם תחת עומס של הצלבה חזקה ואת ה"טורן אסיסט"...
בלי הבלונדינית הערוץ הזה לא היה מתרומם.
הגירודים על המיגונים עושים צמרמורת, אבל הברונקו עבר יפה, מסלול לא פשוט, אך תכלס.. לחובבי הבלונדינית שווה לצפות בסירטונים הנוספים מאותו ארוע, שם היא נוהגת האמת לא רע בכלל בבאגי מפלצתי אחרי בעלה ברוביקון, במסלולים חדשים לא הגיוניים ופחות פופולארים ברוביקון טרייל, לצערי נראה לי שהברונקו לא היה שורד אותם.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
אין ספק נהיגה מרשימה.
מעניין איך המכלולים ( בעיקר מלפנים) ישרדו את ה 37" לאורך זמן.
אבל אם הם מחזיקים ולא מתפרקים, הקומבינציה הזו נראת מאוד מבטיחה.
( במיוחד עם התאוריה של הבלונדה שמסבירה למה בשטח עדיף IFS על פני סרן חי).
אחד הדברים המעניינים שרואים בסרטון, זה השימוש שהוא (הנהג) עושה במערכת הסיע לפניות הדוקות בכדי לעבור מכשול.
רואים את זה בערך ב25:30 בשביל לאפשר לרכב לטפס את המכשול הוא מפעיל את מערכת הסיוע (דורשת הגעה לנעילת היגוי באחד הקצוות וביטול נעילה אחורית) ומאלץ את כל הכח לעבור לגלגל הימני - מה שאמור לאפשר לרכב לטפס את המכשול.
זה לא הצליח לו והוא עבר בסוף עם הנעילה...
סרן קדמי נעול, דיפ׳ מרכזי נעול- גלגל אחורי אחד מפרפר למוות במהירות כפולה מהקדמיים… גלגל אחורי שני בולם במקום- לא מנסה לעזור לשלושת החברים שלו- להיפך - רק מכביד עליהם. זו הסיטואציה המתוארת במקרה הנ״ל.
Cutting brake נולד לצורך הידוק פניות ברכבים עם חלוקת משקל אחורית,אבל לא רק- כאלה שרצים בשטח וסיבוב הגה פתאומי לא תורם רבות לפניה ההדוקה. משתמשים בנ״ל רבות במרוצי שטח. פורד לקחו את הקונץ והפכו אותו לגימיק וזה סבבה, אבל כאמור ,התרומה לא לכל מצב.
מה שלי תפס את העין זה המגיני סף \ מדרגות צד של הברונקו.
שרואים את התחתית של הברונקו, רואים שאין שם מיגון מסיבי, לעומת זאת יש מדרגות צד צמודות וקרובות שמתפקדות כמגיני סף.
יש מקרים שהם נוגעים והוא מחליק על הסלע (באמצעות המדרגה הזו), זה ממש נראה חלק "מתורת הלחימה" והנהג לא מתרגש.
זיו
זה לא רק אצל הנהג הזה - לפי מיטב הבנתי זה נוהג מקובל שם למי שעושה עבירות קשה - כל זמן שמדובר בפגיעות במיגונים - "לוחות החלקה" בלעז (כולל מגיני סף) או פגושי הברזל - הם לא מתרגשים מפני שזה בדיוק תפקידם אבל הם בהחלט יתרגשו/ יתבאסו מפגיעה בגוף הרכב גם אם זה כולה בקליט שבור בפנס אחורי..
כי אצלנו סט מיגונים עולה 5,000-8,000 שקל ופגשתי אנשים שאשכרה מצחצחים את לוחות האלומיניום האלה עד שיבריקו ("אחי, זה חדש, יודע כמה זה עלה?...") ומתאבלים ברצינות על שריטות במיגון.....
החלקה של ברזל על הסלעים זה אכן חלק מתורת הלחימה המקובלת שם, ומדובר על סלעים שאף רכב שנוסע כאן באופן חוקי לא היה יכול לחלום אפילו לנסות לעבור.
מה שהם יע אותי לרעה הוא המשולשים התחתונים מלפנים.
הבולם מחובר בשני ברגים שבולטים למטה מהמשולש. רע מאוד ודורש הפיכת הבורג.
אסף.
סף שמאפשר לחטוף ולהתגלח.. כדי לשמור על מומנטום ולעבור מכשול זה חלק מהארסנל של רכב שטח אמיתי.
בדיוק כמו שלדת סולם, סרן חי, יחס זחילה... ועוד ועוד כלים בשטח שהולכים ונעלמים וטוענים שאפשר להסתדר בלעדיהם... על חשבון אלקט...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לא יודע.
אני אעדיף לעשות אחורה פנה ולך סביב (גם עיקוף גדול), מאשר לשמוע מתכת על סלע. וזה לא משנה אם זה מיגון או שלדה גיבורה. נכוןזאת רק מכונה, אבל לא מסתדר לי. כשהראו כאן סרטונים של חברה שמתעללים בקיצוניות באיזו נבלה מסכנה, היו הרבה שחשו לא נעים? אז לי זה מרגיש ככה. את טיולי המלחמה שלי סיימתי לפני כמעט עשרים שנה.
מיגונים זה בעיקר למתלים נפרדים , לא רואה המון צורך בזה ברכב מוגבה עם שלדת סולם
מסכים שאולי התפיסה הזו מקבלת בארץ חיזוק בגלל המחירים כמו שרשמו
בהסתייגות לגבי מגן סף למרכב הרכב.
מעבר לנזק אסטטי שתופס גם לסופות הכי רקובות, לשלמות המרכב יש חשיבות לחוזק המרכב.
מצאתי שמגיני סף הם אותו שומר אפרורי ונשכח שברגע שלא שמת לב או היית צריך, זה בדיוק מה שחוסך לך כאב לב וכיס.
לכל רכב, מוגבה ככל שיהיה, יש את נמסיס הסף שהוא יפגוש.
הינה התחלנו .....חוזר ואומר - לא קונים רכב בשנת יצור ראשונה
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39151300
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
היה כאן באחד השרשורים דיון על אינסוף האפשרויות והדגמים. לא מוצא אותו (לכל מי שלא משתמש בחיפוש ופותח עוד שרשור- 😡).
החברה מtfl עושים קצת סדר(?):
https://www.youtube.com/watch?v=2GGaeAsJJ-A
https://www.youtube.com/watch?v=2GGaeAsJJ-A
אני רק ישים את זה כאן….https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...07645e18ce.jpg
אשים ..
וזה בטח של טויוטה.
מהפכני גם בזוויות הגלגלים