ברכות, טל. בשביל מה שזה - נסיעה ראשונה בלי תקלה אמיתית - מרשים.
אני מחכה לסיבה טובה לחזור לצפות במירוצים ....
אסף.
Printable View
ברכות, טל. בשביל מה שזה - נסיעה ראשונה בלי תקלה אמיתית - מרשים.
אני מחכה לסיבה טובה לחזור לצפות במירוצים ....
אסף.
אם כבר נגענו בתקלות ( עתידיות…).
לאחר הסיבוב הקצר מדדתי טמפ׳ של ה c.v 934 בגל ההינע האחורי- הגל הזה, בשיא מהירות הרכב עולה מעל 10000 סל״ד.זה משהו שחששתי ממנו עוד ממזמן , נמדדה טמפ של 86 מעלות , אני חושש שלאורך מרוץ ארוך ומהירויות יותר גבוהות משמעותית , הגריז שם ילך קיבינימט די מהר וגם הc.v בעכבותיו. להשוואה - טמפ ה c.v בגלגל היתה 40 מעלות.
חשבתי לעצמי שאם תהיה בעיה בבדיקות הבאות ,לא יהיה מנוס מלפרק אותם ולרתך להם צלעות קירור… מחשבות.עתידיות.
מקור החום הוא הגיר? אם כן - יש פתרונות.
האפשרות השניה היא שהוא עובד בזווית מוגזמת.
אסף.
טמפ' הגיר והדיפ' האחורי הגיעה לסביבות ה 40 מעלות שזה רחוק מטמפרטורת ה C.V המדוברים, הזווית שהם עובדים בה היא 11 מעלות .
הרבה פחות מומנט עובד עליהם ביחס ל C.V בגלגלים, אבל בכל זאת מהירות סיבוב משמעותית בזווית הנ"ל.
אגב, לכל אחד מהם בנפרד,לגיר ולדיפרנציאלים יש מצננים ומניפות ,כמו כן סירקולציית שמן קבועה.
(עכשיו הבנתי שמדובר על הכניסה לדיפרנציאל)
הוא לא אמור לעבוד בסלד כזה גבוה..... יש לו גירסה 'קלה' כלומר חרוטה עם צלעות קירור ופחות חומר. אתה בטח מכיר. זה למומנטים נמוכים.
אפשר גם כדי לא להחליש אותו להלביש בוט 'אירודינמי' שהוא מתכתי בעיקר (ומוליך חום) ומיועד ליישומים ששינויי הזווית מעטים.
יש מי שמוסיף צלעות קירור על ההיקף החיצוני (טבעת נוספת שדוחפים בכוח) לדעתי פתרון מאוד לא אלגנטי, ויש מי ששם ספייסר בין המפרק לבין הפלאנג' והוא זה עם הצלעות קירור ובלי להוריד מהחוזק - כשיש מקום זה לטעמי הפתרון הכי נכון. עדיין אני חושש שאולי המפרק הזה לא מתאים לסלד הזה לאורך זמן.
אסף.
אכן בגל הקדמי הרשיתי לעצמי להתקין את הcv החרוטים כי שם ממילא יש מגביל מומנט ביציאה מהגיר.
ואכן השתמשתי בבוטים שמיועדים למהירות סיבוב גבוהה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d3483d0f9d.jpg
נתת לי רעיון לחבר איכשהו לבוט הנ״ל צלעות קירור…
הקדמת תרופה למכה -בתקווה שהאלומיניום ישתה את החום מה C.V ויפנה אותו עם הכנפיים הקטנות שלו...
קובץ מצורף 142852
קובץ מצורף 142853
קובץ מצורף 142854
קובץ מצורף 142855
קובץ מצורף 142856
קובץ מצורף 142857
קובץ מצורף 142858
קובץ מצורף 142859
קובץ מצורף 142860
קובץ מצורף 142861
קובץ מצורף 142862
קובץ מצורף 142863
מדידות חום בסיבוב הבא.
מרשים.
מאוד מרשים
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
מאיפה כל הידע והיכולות, מאיפה?? (צועק אני בתסכול ;))
מטורף ומרשים. באמת כל הכבוד
קצה... מדהים פשוט.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
היה היום חם ונגמרו פחות או יותר התירוצים, כמו כן השלוליות והבוץ באזור. סופסוף יש הזדמנות לצאת לגיחת שטח לאחר החלפת הקפיצים הקדמיים לקבוע גבוה יותר . זו הפעם השניה שהירבוע יוצא לאחו. כי צריך לעשות את זה בנחת ,בלי אבנים בראש.
מדידות טמפ' ,איתור תקלות ולימוד הדדי -שלי ושל המכונה.
אז ככה.
טמפ' נוזל קירור המנוע לא עוברת את ה 85 צלזיוס ,לא משנה תחת איזה עומס- מעולה.
טמפ' גיר ודיפ' קדמי 50 מעלות
דיפ' אחורי 60 מעלות
פעמונים בכל הציריות, פרט לאחוריים צד גלגל - 50 מעלות
פעמונים אחוריים צד גלגל 60 מעלות
פעמונים בגלי ההינע (דרייבשאפטים..) 70 מעלות - מעולה- כנראה שצלעות הקירור עושות את העבודה.
לדבר הזה צריך להתרגל וייקח זמן לימוד ארוך יחסית ,סיבובים הדוקים נלקחים בצורה מדהימה עד כדי מפחידה ,מרווח הטעות צר מאוד, רגל אחת על דוושת התאוצה ורגל שמאל מתקנת תוך כדי, ארבעה גלגלים 35" מפרפרים בסיבוב -פחד אלוהים. תאמינו לי ,יש לי ניסיון עם SBS ,הירבוע הרבה יותר מדויק וצמוד לקרקע. כוח אימים מושך אותך לאיפה שתכוון את גלגל ההגה. משוגע לגמרי. בישורות עם מהמרות הדבר הזה מגהץ יפה מאוד, לא כמו הצרעה אבל עדיין מעל ומעבר לייעוד שלו. הילוך שישי מגיע מהר מאוד-חלוקת היחסים בין ההילוכים מושלמת-אין בורות של איבוד האצה-מטורף ,ישורת אספלט איפשהו בין שם לכאן ,ולשמונים קמ"ש נוספו עוד מאה בשניות בודדות, הזוי. אפילו גלגל ההגה נותן תחושת בטחון.
עכשיו צריך לישון על זה, לרשום הכול ,להתחיל לפרק חיפויים בכדי לאתר כשלים . ונראה אח"כ מה הלאה.
קובץ מצורף 143407
קובץ מצורף 143408
קובץ מצורף 143409
קובץ מצורף 143410
הילד שלי היה אומר על זה oooo my god!
נשמע ונראה מפחיד...
מת לשבת לידך בקוקפיט.
תענוג לקרוא. תודה.
זה נראה מרשים מאוד. מרתק!!!
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
יפיפה!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
תודה
היום חם פחות אז ניצלתי את המומנטום ופרקתי חיפויים בכדי להביט מה מצב המכלולים הנסתרים מהעין, חוץ מהזעת שמן מוזרה מאטם פילטר שמן המנוע הכול נראה תקין ,יבש ובמקום.
כאבי הגב התחתון אפשרו לי להמשיך עוד קצת , משחתי את ציריות הגלגלים בגריז וליפפתי אותן בפריקשן טייפ לסגירה הרמטית.
קובץ מצורף 143420
קובץ מצורף 143421
ציריות 35 שיניים 300M -חזקות מאוד ועמידות למומנטים גבוהים ,חשוב מאוד לסמן אותן בימין או שמאל בכדי לא להתקין אותן בצד הנגדי בטעות מהסיבה שקיבלו לחומר מומנט פיתול לכיוון אחד ,הפיכת מומנט הפיתול מחלישה מאוד את הגל, כמו כן ,בכדי למנוע קורוזיה שתתפתח בהמשך לפיטים בחומר וטריגר להתחלת סדק -עדיף מראש למרוח עליהן חומר סיכה וללכוד אותו על הגל בעזרת טייפ עמיד.
גירוז כל הפטמות.
בדיקת מפלס שמנים ונוזלים.
הגב מתחיל לדבר איתי דרך רגל ימין וזה הזמן לסגור את הבסטה ,לא לפני שאנעל את מנוף חלוקת המומנט לבלמים קדימה אחורה.
בהרכבה של הירבוע כיוונתי מראש את המנוף למומנט מוגבר לגלגלים האחוריים על חשבון הקדמיים - בשטח בו האחיזה נמוכה ,לא רוצים שהגלגלים הקדמיים ינעלו לפני האחוריים, עד גבול מסוים, כי אחרת אין הגה. עד כמה כוח בלימה יעבור אחורה על חשבון קדימה הוא העדפה אישית של כל אחד בתלות תנאי האחיזה בשטח. נעילת האחוריים קודם גם עוזרת להיגוי יתר למצבים מסוימים, ושוב, זו העדפה אישית ולא נושא לויכוחים אין סופיים.
בתמונה רואים את זרוע הרגלית באמצע ,צילינדר ימין לאחורי ,שמאלי לקדמי וציר המנוף המקשר בניהם, הניתן לכיול, שלא מחולק בשווה .
קובץ מצורף 143422
זהו לבנתיים.
יוס ידוע בכישוריו האומנותיים , הוא החליט שהירבוע נראה כמו טנק קטן והבטיח לעצב לו גרפיקה שתשבור את הלוק הזה. מי אני שאשפוט? כל מה שקשור לצבע,עיצוב פחים וגרפיקה זה לא אני ,זה יוס. אני רק מפריע.
אז הוא קפץ לסככה השבוע ובידו חבילת מדבקות . "עשינו" חלק וניפגש שוב לסיים כשיהיה זמן.
הוא אומר שצריך להוסיף עוד צבע אחד ופסים נוספים פה ושם. אמרתי לו שכן...
קובץ מצורף 143546
קובץ מצורף 143547
קובץ מצורף 143548
קובץ מצורף 143549
רכב מגניב לאללה!
אתמול בסביבות צאלים-אשלים ,בחום גהני גהנם , טבילת אש (תרתי משמע)ראשונה לירבוע, מרוץ של האחד והיחיד דן קטנוב ולהקתו , היה אמור להיגמר בכ 300 ק"מ חד יומי אך מפאת החום קוצר ל 240 . לנו הספיקו ה 150 הראשונים לפני ההזנקה לקטע האחרון של ה90 ק"מ האחרונים - נשרף הנתיך של אחת ממניפות הראדיטור-נתיך של 60 אמפר- לא לקחתי צ'אנס בלהחליף אותו ,למרות שהיה לי מספיק זמן לעשות זאת- דברים כאלה בודקים בבית ,בשקט בלי הלחץ מסביב-נתיך כזה לא נשרף סתם.
בכל זאת ,ולמרות שהיינו צריכים לעקוף חצי להקה באבק נוראי בגלל שהוזנקנו בין שלושת האחרונים מתוך 40 ,הירבוע קבע את הזמן המהיר ביותר ל 150 ק"מ הללו, נחמד בשביל הפעם הראשונה.
חטפנו פצצות לגוף ולצוואר ,הירבוע חד משמעית לא מתאים לסגנון ראלי רייד מדברי כמו הצרעה ,קפיצות -נחיתות -נחיתות אף -חריצים וסלעים מפתיעים, שברו לנו את הצורה,גם הירבוע חטף כהוגן במיגונים- הוא מתאים, ולשם זאת נבנה ,לכיוון שבילים שטוחים יותר.עם הרבה סיבובים.
בשבוע הבא ,כשהצלזיוס קצת יירגע, אתחיל בפירוקים בכדי לבדוק מי נגד מי...
קצת תמונות מהצלמים הנהדרים שבאו בחום הזה לתעד. תודה גם לכם.
קובץ מצורף 144906
קובץ מצורף 144907
קובץ מצורף 144908
קובץ מצורף 144909
קובץ מצורף 144910
קובץ מצורף 144911
קובץ מצורף 144912
קובץ מצורף 144913
קובץ מצורף 144914
https://www.youtube.com/watch?v=IoBhujsD7h8
מרשים מאוד.
תודה חנן, לצערי לא הפעלתי את מצלמת ה GOPRO . שם היה אפשר לראות את האינטנסיביות של המרוץ ,קצת קשה להעביר זאת בתמונות סטילס. הנה עוד כמה שהצלחתי לדוג.
קובץ מצורף 144916
קובץ מצורף 144917
קובץ מצורף 144919
קובץ מצורף 144923
קובץ מצורף 144920
קובץ מצורף 144921
קובץ מצורף 144922
נראה חלומי! אחלה תמונות!
אולי כדאי לעשות ידית אחיזה לנווט?
אני קומפקטי יחסית.. (;
אתה גם טיפוס של נהג, יהיה לך קשה לשבת לא מול ההגה.
הנה משהו קצר שצילמו מהצד שממחיש קצת מה עובר עלינו עשרות ומאות קילומטרים ברצף.
https://www.youtube.com/shorts/OHXLG6h4Esg
זה נראה ונשמע טוב. כל הכבוד.
מדהים!
דן קטנוב שלח לי סרטון קצר מאחד הרחפנים, אז אני משתף.
https://www.youtube.com/watch?v=gOlZndWGCdM
לא שאני מבין בזה משהו, המירוץ האחרון שהייתי בו היה באשקלון בשנות ה-80 עם מישל גדז' והוויזה 4×4 [emoji28],
אבל המהירויות בשני הסרטונים שהעלית על גבול המפחידות [emoji16].
נראה פרוייקט מקצועי ומדהים ברמות סחתיין
Sent from my SM-J710F using Tapatalk