וזאת בדיוק מהות האתר הזה .. בשנים האחרונות.
Printable View
ואווו , כמה שאתה צודק, הזכרת לי נשכחות.
לפני עשור ויותר, מס' אנשי קבע (עם ידע טכני עצום בתיקון מערכות אלקטרוניות יקרות ביותר)
הזמינו נופש במלון חוף גיא שבטבריה (עוד שהיה נחשב)..
ירדו לטבריה דרך פוריה ולקראת סוף הירידות אחד מהם לא הצליח
לבלום ופגע ומעך את הרכב של האיש קבע שלפניו.
מסתבר שירד את כל הדרך על D "ועל" הבלמים.
לא ידע על כל נושא בלימת מנוע ושיש מה לעשות עם הידית ...
(והוא בעל רשיון נהיגה שנים רבות רק שהוא גר באשדוד ונסע רק במישור לפלמחים)
רענן
לכל מי שדאג כל כך לאתר ובעלי האתר, אתם רוצים לעזור, תפסיקו את השרשור הזה.
חבל על המקום שהוא תופס על השרת.
רק מתמטיקה (פשוטה):
מחירון שעת מוסך (לרכב גרמני/שוודי/בריטי) 340 ש"ח לפני מע"מ.
מאחר ורובנו שכירים, אנחנו משלמים גם את המע"מ ולא מזדכים עליו.
לכן אנחנו משלמים למוסך 397ש"ח לשעת עבודה.
כידוע לכם במוסכים המורשים (לא חאפרים) יש להם שעות עבודה קבועות מראש לכל טיפול ולתחזוקה שוטפת.
השעות הקבועות האלו הן תמיד יותר מאשר באמת לוקחת העבודה. טיפול קטן למשל לוקח פחות משעה אבל מחוייב שעתיים.
אבל בואו נחזור למתמטיקה הפשוטה: 397, נעגל ל400 כפול 8 שעות ביום נותן 3200ש"ח.
נניח שלא עובדים ימי שישי אלא רק 22 יום בחודש, אז זה נותן 22X3200= 70,400 ואל תשכחו אנחנו ברובנו שכירים ומשלמים את זה מהנטו.
תקנו אותי אם אני טועה, אבל אין כאן הרבה שכירים שמרוויחים 70 אלך שקל נטו בחודש.
אז כנראה שיותר זול לנו לטפל לבד... אם רק היינו יודעים.
וכמובן שכל זה עוד לפני הרווח של 100% ויותר של המוסך על החלקים, ולפעמים (בלי להאשים ספציפית) גם כל מיני דברים שדוחפים לנו מבלי שבאמת צריך אותם.
אני לא בעד צד זה או אחר בשרשור פה, רק טוען שלהגיד שהזמן שלנו שווה יותר מהטיפול במוסך זה לא תמיד נכון.
רוב בעלי הפרייוטים עושים טיפול אחד בשנה.
החלפת רפידות בלמים ודיסקים לא צריך לעשות כל טיפול. ברכב היברידי עוד פחות (שלא לדבר על חשמלי).
החלפת טיימינג זה כבר משהו עוד יותר נדיר.
רוב האנשים יראו בעבודת התחזוקה של הרכב כעבודה מלוכלכת ולא מעניינת במיוחד שבוודאי שמעדיפים לשלם למוסך שיתעסק עם זה גם אם המחיר השעתי גבוה מהמשכורת השעתית האישית.
החיסכון ביבוא אישי של החלפים בטל בשישים מול ירידת הערך של הרכב ושאר ההוצאות.
החזקת רכב שטח כבר הרבה יותר יקרה ושם כבר יש היגיון בניסיון להורדת עלויות בחלפים שבעצמם גם יותר יקרים. גם הג'יפאים כנראה באחוזים יותר גבוהים מהאוכלוסיה הכללית אוהבים את ההתעסקות בתחזוקת הרכב.
זה לא הופך את מי שמעדיף לבלות את זמנו בבית הקפה או על חוף הים מאשר לחרוש את האינטרנט בחיפוש חלפים לטיפש.
בהמשך לאותה מתימטיקה אני מבין שלמסעדות לעולם אתה לא יוצא אלא רק מבשל בבית. ירקות רק מגדל בגינה בבית ולא קונה שום דבר בסופר. לא נופש במלונות אלא אך ורק באוהל. עבודות בית עושה אך ורק בעצמך ולא מזמין אף פעם אינסטלטור או חשמלאי. לא הולך לספר. וכך הלאה...
למה שאחרים ירוויחו?
אפילו הסולידית כבר נעשתה פחות קיצונית מבעבר.
קלעת בול למטרת השרשור,
שאני הולך למסעדה אני בוחר מברירה, כמה להוציא, מתי והיכן. גם יודע שלא ידפקו אותי מחוסר ברירה שלי.
שאתה הולך למוסך אתה בידיים של אלה ששמו חסמי יבוא בשביל לגזול ממך שלא בצדק. אותי זה מרתיח לשלם פי כמה ממה שסביר וצריך.
אני משלם במוסכים באהבה, כי אני בוחר, מה, כמה ואיך. כל המוסכים שלמדו לכבד אותי נהנים ובחיוך.
אז בוא נראה כמה חסכת באמת.
הפער יצא 690 שח.
נניח שאתה מרוויח ״רק״ 200 שח נטו לשעה.
שעתיים נסיעה למוסך הלוך חזור כולל הטיפול עצמו?
400 שח
עוד שעה על הקניות כולל ביטול זמן על הזיכוי?
200 שח
דלק 20 שח.
חסכת את הסכום המופלא של 70 שח!!!
בלי לכמת את שווי שעות הפנאי הספורות שהפסדת.
באמת שאני לא יודע מתמטיקה. זה היה רק חשבון. ועוד פשוט.
סחטיין עליך דן חסכן!
על ירידת הערך באוטו כזה אתה מפסיד סכומים גבוהים בהרבה.
קנה אוטו פשוט אם אתה רוצה לחסוך.
האוטו הזה לא בשבילך.
אם היית בודק כמה עולות רפידות מראש בארץ היית באמת חוסך. טלפון קטן לחנות חלפים הסמוכה
כמה חמוד זה.מוסכים שלמדו לכבד...ממש דמעות בעיניים
זה בסדר גמור לטפל ברכב במוסך מקצועי. אם אתה יכול להרשות לעצמך לשלם את התעריפים העורפים שלהם ואתה סומך על מקצועיותו של המוסך, הכל טוב. גם כאן הייתי ממליץ לך על מוסך שמתמחה ב-VAG ולא פחות מקצועי ממוסכי היבואן, אם לא מקצועי יותר מהם, אבל המחירים שלו נמוכים בהרבה....
גם רוב החכמולוגים כאן שפותחים מנועים, גירים וטרנספרים... בינינו? זה ממש לא חוכמה לטפל לבד בסופה או ב-CJ. סך הכל לפתוח ולסגור ברגים. אבל נראה אותנו פותרים בעיות של רכב מודרני... נראה אותנו פותחים גיר DSG...... יודעים מה? סתם נורת צ'ק אנג'ין נדלקת ואנחנו בצרות, כאשר רק מוסך מקצועי ומצוייד בציוד מודרני יקר יוכל להתחבר, לאבחן ולתקן מה שצריך ולא בשיטת ניסוי וטעייה. אבל מצד שני, גם אם בסוף נוותר ונפנה למוסך, אנחנו מודעים יותר ואי אפשר לעבוד עלינו עם סיפורי מעשיות במוסך בנוסח "הרדיאטור נפל לתוך הקרבורטור".
במקרה של מכוניות יוקרה מזדקנות, הערך אולי התדרדר לקאנטים (יחסית למחיר רכב זהה חדש) והרכב כבר נגיש לרכישה לתפרנים, אבל מחירי החלפים והטיפולים נשארים בקטגוריית היוקרה - ומי שרוצה להחזיק יגואר/וולבו/מרצדס וכו' בזול, לא תהיה לו ברירה - יצטרך ללמוד איך להביא את החלקים מחו"ל בעצמו וללכלך את הידיים בטיפול עצמי.
אנחנו מעדיפים להאמין/לקרוא לזה "לתחמן את המערכת".... אבל את מי אנחנו מתחמנים בדיוק? בפועל גם זמן הוא כסף. אף אחד כאן לא מכמת בכסף את הזמן שהוא משקיע בזה.... אז הכי קל לנו להתייחס לזה כ"תחביב" ולהכריז כמה אנחנו נהנים מזה...
אין כאן תיחמון. מדובר בדרך מסויימת - לגיטימית וחוקית - לעשות דברים.
חשוב שכל מי ששוקל לייבא לבד חלפים ישים לב שגם האחריות עליו. כל מי שמרגיש שהוא דופק את המערכת - כמה פעמים הגיעו חלקים לא נכונים? כמה חלקים חסרי שימוש שוכבים לכם במחסן? כמה כסף שהלך לפח? כמה פעמים הרכב עמד כשצריך אותו כי החלק לא הגיע? כל זה מתקזז עם החיסכון. ובינינו..... יש כאן חתיכת קיזוז רציני על גבול מחיקת החיסכון לפעמים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
גם זה נכון.
לגבי הדרך הלגיטימית החוקית?.... אכן חוקי ולגיטימי לייבא חלקים לבד. כמובן שיש חוקים ונהלים גם לזה. בועז מכיר טוב את הכללים האלה, אחרים קצת פחות, ומכאן מתחיל הויכוח...
כנראה שאין ויכוח שהחוקים והנהלים האלה מסבכים את העניין - אילן רואה בזה, ובצדק גמור לדעתי, סוג של "חסם" ונסיון של המערכת להקשות עלינו את החיים (כי אני באופן בסיסי ואוטומטי מתנגד למערכת, שגם אני משוכנע שהיא פועלת חד משמעית לטובת בעלי ההון והיבואנים ונגד הציבור הרחב).
בועז טוען, בצדק גמור גם כן - שכמו בכל תחום, כדאי קודם כל לדעת את כל הכללים לפני שמחליטים להתמודד עם זה.
ומכיוון שאנחנו בענייני חסכון, אי אפשר שלא לציין שייבוא עצמי של החלקים אולי חוקי ומותר, אבל בישראל לא בדיוק חוקי לבצע את העבודה בעצמנו. אנחנו בהחלט "מעגלים פינות" כאן.
נחזור רגע למספרים, בשביל החברים כאן שמנסים להצדיק את המוסכים, או שטוענים שבסוף עולה יותר לעשות דברים לבד.
אני מחזיק חשבונית של מוסך שכתוב עליה "מומחים לרכבי יגואר", אני לא אכנס לפירוט של כל החשבונית, רק אתאר שזה רכב חדש שנכנס למוסך והחשבונית סה"כ 15,000 ש"ח.
נתחיל עם זה שהרכב היה עם 30,000 ק"מ, ברכב הוחלפו:
צלחות בלם קדמיות בעלות של 1,600 ש"ח
צלחות בלם אחריות בעלות של 1,500 ש"ח
רפידות בלם קדמיות בעלות של 750 ש"ח
רפידות בלם אחוריות בעלות של 650 ש"ח.
סה"כ 4,500 ש"ח, בתוספת מע"מ 5,265 ש"ח.
טיפול בברקסים ברכב חדש מעל 5,000 ש"ח. זה מרתיח רק לראות את זה
זה לפני עבודה, שם לא יכל לדפוק את בעל הרכב כי זה היה טיפול אז יש תעריף קבוע.
מי שיבוא ויגיד לי שיגואר חדשה צריכה בלמים (צלחות) קדימה ואחורה ב 30,000 ק"מ כנראה באמת לא מבין ברכב. הייתי מבין אולי רפידות קדמיות בלבד שזה גם נראה לי לא סביר. אז קודם כל דפקו את בעל הרכב (לא אני) שדחפו לו בלמים.
אחרי זה המחיר, לדוגמא לקחתי מסביון השבוע רפידות ליגואר ב 180 ש"ח כולל מע"מ.
אז איך אתם רוצים לקרוא לבעל הרכב הזה, טיפש? שדפקו אותו ב... בלי ווזלין כמו שדרור כותב.
תפסיקו לנסות לחשב לי את הזמן (כל החישובים שגויים שנעשו כאן), או לנסות להצדיק את החסמים, מוסכים, בעלי הון ושלטון. דופקים אותנו כל יום בהכל. אנחנו טיפשים ומונהגים על ידי רשעים!
וכן אני נוסע על רכבי יוקרה חדישים יחסית. בחיים לא אשלם סכומים כאלה. להביא חלקים, לשים הרכב במוסך שמכבד אותי, לא מתקרב לסכומים המוטרפים שאנשים משלמים לגזלנים במדינה שלנו.
מחירים לגיטימים לגמרי
רשת מוסכים זה גוף פרטי,עם מטרות רווח.
לא טוב לך.יקר לך,וואטעבר.תעשה סקר שוק ולך למישו זול.או תעשה לבד או סע באוטובוס.
או תקנה אוטו שאחזקה שלו זולה יותר.
יש לך מיליון אופציות
אין ספק שידע זה כוח.
ממליץ לקחת את הסדנא של גיתאי "סוויץ' בראש".
כך,
כשאומרים לך להחליף בלמים באוטו עם 30 אלף ק"מ, אתה יודע לשאול מה עובי הצלחות לעומת מה שמתיר היצרן, ולהסתכל על הרפידות כדי לראות אם עושים עליך סיבוב, או שבאמת אתה מנצל את היגואר שלך כמו שצריך לנצל אותו, וגומר ברקסים.
במאמר מוסגר,
בקורולה 2008 שלנו, היה צריך להחליף צלחות אחרי 50 אק"מ בשימוש שמרני, כך ששילוב של מתכת רכה בצלחת (פחות מאמין על יגואר, אבל הם בכ"ז קשורים ללנדרובר, אז לך תדע), עם שימוש אגרסיבי, אולי אולי אולי, במקרה קיצון, זה הגיוני. כאמור,מי שלא מבין לא יוכל לאתגר את המוסך בשאלות.
תעזוב
עדיף שיחליפו במוסך
95 אחוז ממשתמשי הדרך לא מבינים כלום ברכבים.
עוד 3 אחוז מבינים בערך מתוך עצות באינטרנט וקבוצות והשאר אולי באמת יודעים משו ועשו משו ברמה טכנית יותר מסובכת מלהחליף פילטר אוויר ולהחליף מנורה או להדליק obd סיני כחול דרך בלוטוס
לתת לנהג ממוצע להחליט על מערכות קריטיות זה סכנת נפשות.
כמו כן מוסכים מפוקפקים שהאחריות שלהם נגמרת ברגע שהרכב יצא משער המוסך.
ואם אתם כל כך בטוחים שהיצרן עובד עליכם עם השגרת טיפולים אז אל תיהיו לקוחות שלו.
אני לא יכול להצדיק אנשים חמדנים וגזלנים.
אני גם מטפל בעצמי עם חלקים שהבאתי לבד - וגם במוסך כשמתאים לי. זה מבחירה. אני יכול להעיד ש350 שח לשעת עבודה של מוסך זה סכום הוגן.
החוכמה היא למצוא את המוסך שאתה סומך עליו גם מקצועית וגם בחיובים.
אני מביא לטויוטה חלקים מקוריים לבד. המחיר בערך חצי מהמחיר בארץ..טיפולים שוטפים אני מבצע לבד מבחירה. אבל כשיש תקלה אני סומך.על סער שיעשה עבודה טובה וגם יביא חלפים מקוריים מטויוטה והמחיר יהיה הוגן והגון. כי כשיש תקלה אני לא יכול להרשות לעצמי שהרכב יעמוד.
על שסתום שהבאתי לבד שילמתי חצי ממה שעולה בחברה. אבל בדרך קיבלתי שני חיקויים סיניים שעלו אפילו פחות וסה"כ כל הסיפור יצא לי כמעט כמו חלק בארץ. על העבודה סער לקח שעת עבודה וכיוון שזו עבודה שעשיתי גם בעצמי פעם אחת -נזה הוגן כי לי לא לקח פחות זמן. אז מה חסכתי? כלום.
בפיאט גיליתי שמחיר החלפים בארץ לא יקר יותר מהמחיר בחו"ל + משלוח. בעצם גם בלי המשלוח זה בערך אותו מחיר. חלפים מקוריים בלבד, כמובן. אז למה לשבור את הראש? וכשהייתי צריך עבודה יותר מורכבת מהחלפת שמן נכנסתי לאוטו איטליה - על גיא אני יכול לסמוך לחלוטין- וגם כשהוא החליף זוג בולמים המחיר + עבודה היה כזה שלא שווה לי להתעסק עם זה לבד.
הטרנספורטר לעומת זאת- יש שני מוסכים שאני נכנס אליהם. אצל בני הכנה לטסט וטסט זה סיפור של חצי יום לפחות של עבודה רצופה על הרכב. והתשלום בהתאם. מגיע לו. חלקים אין מקוריים באמת ואכלתי אותה יותר מפעם אחת החל שהזמנתי פעמיים כי הראשון לא היה באיכות הרצויה או לא מתאים. זה רכב אספנות אז הוא יכול לעמוד ולחכות שהחלק יגיע או שיתפנה לי זמן. אני עושה לבד מה שאני יכול כי בניגוד לטנדר או הפיאטורבו - זה תחביב. מתחתיו לא אכפת לי לבלות זמן. אני נהנה מזה.
אז בסוף אני קצת חוסך וקצת לא. השורה התחתונה היא שיקר פה. ממש יקר פה. אבל דווקא בתחום הזה לא צריך להיות לקוח סופר מתוחכם שיודע להבין מלבד חלקים. מספיק למצוא את המוסך העצמאי ההוגן והמקצועי ואת חנות החלפים הנכונה. וכן. יש מותגים ויבואנים שבהם ההפרש מרגיז - זה חלק מהבחירה של הרכב. לדעת עם איזה שוק חלפים אתה מתחתן. וקרסו במקרה הזה דוגמה מצויינת לרעה אם כבר הזכרתם דצ'יה.
אסף.
אם נרד לפרטים אסף, אז דווקא בעניין המסעדות אתה טועה.
קצת קטנוני החישוב אבל בכל זאת:
ראשית אני לא בשלן אז האוכל שאכין כנראה יהיה פחות טעים מהמסעדה.
שנית, נניח שאני יודע להכין אוכל, יקח לי כשעה להכין את האוכל, לפנות ולשטוף כלים אחרי
שלישית, קשה להכין אוכל במדויק לצריכה שאני רוצה אז ישאר עודף ויזרק.
עכשיו: נכנסתי למסעדה, ישבתי שעה, שילמתי 100ש"ח, קבלתי ארוחה יפה במחיר הזה, לא הכנתי, לא פיניתי ולא שטפתי.
ואם אני באמת רוצה אני יכול בו זמנית גם לעבוד קצת דרך הסלולארי בזמן ההמתנה.
אז מה חסכתי: שעה של להכין אוכל (פחות טעים) ולפנות אחרי ובערך 30ש"ח של הרכיבים אם אקנה לבד.
מה הרווחתי: שעה של שקט במסעדה, אוכל טעים, אפשרות לעבוד בו זמנית.
וההוצאה האמיתית היא בערך 70ש"ח. לא נורא כל כך יחסית לתמורה ולמה שרובנו מרוויחים.
כמו שכתבתי, קצת קטנוני, קצת מתעמק בפרטים, אבל אי אפשר להשוות את זה להוצאות של אלפי שקלים במוסך.
אגב, הסיבה שמסעדות אפשר, ירקות אפשר וגם סופר היא בעיקר בגלל שיש תחרות. וזו אחת הבעיות (כמו שכבר נכתב) בתחום חלפי הרכב. המדינה והחוקים מונעים תחרות אמיתית ואפשרויות בחירה ללקוח ולכן המחירים בשמיים.
אבל ההנחה הבסיסית שממנה מתחיל הדיון - והיא השורה התחתונה שלך - המחירים בשמים ואין תחרות - פשוט לא נכונה.
סט טיפול גדול לפיאט עולה לי בחנות חלפים ישראלית אותו דבר כמו לקנות בחנות אירופאית + משלוח. ובלי לחכות. ולפני שהתחלתי בכלל לברר על חלפים תחליפים. קצת מוזר שהמותג ג'יפ של פיאט לא נהנה מאותה תחרות בייבוא חלפים מקוריים.... אבל זה כנראה עניין של אירופה מול ארה"ב.
אם בחרת ברכב שהחלפים שלו בישראל יקרים בגלל תמחור של יבואן ואין ייבוא מקביל - אז אולי ההנחה נכונה - אבל רק בחלקה - כי האופציה לתחליפים קיימת וזמינה. כלומר יש תחרות.
אז המחירים לפעמים בשמיים ולפעמים לא. ויש תחרות מוטה איכות ומוטה מחיר. ומכאן לכל אחד יש בחירה. מה לקנות. איזה חלפים ואיזה רכב.
כשבחרתי בטויוטה היה ברור לי שזה אומר למלא ארון בפילטרים ובולג'וינטים ועוד - כי ככה זה בטויוטה. כשבחרתי בפז'ו או בפיאט על פני רנו או טויוטה - זה כדי לא לבזבז זמן והתעסקות עם ייבוא. כי ככה זה בפיאט ובפז'ו.
אסף.
אסף אם זה היה נכון אז החסמים שקיימים לא היו כלכליים למישהו והיו נעלמים עם הזמן. זה שיש חסמים מראה שמישהו מרוויח מזה.
אני חושב שכבר אפשר להסיק שבשוק מכוניות היוקרה, ששם יש יותר אדישות בקרב הצרכנים, דופקים מחירים מופרכים על חלפים.
יתכן ובמכוניות של הרוב אכן המרווחים קטנים יותר. למרות שכמו שאמרת גם ברנו יש התנהגות גזלנית.
עולם כמנהגו נוהג, הרשעים ימשיכו להרוויח על חשבון הטפשים, כמו שאמר פרופ' ליבוביץ ז"ל.
נכון. ולכן אנחנו צריכים להיות לא רשעים ולא טיפשים.
אסף.
זה שיש אנשים, גם כמו בועז, כאן או במדיות אחרות, שמשקיעים למען החברים, בתרומת ידע, זמן ועזרה, ללא בקשת תמורה, מראה אולי שרשעים אנחנו לא.
טיפשים כנראה שכן...
אנחנו לא טיפשים, להפך...
בועז לדוגמא מייצר שינוי במעגלים רחבים ממה שהוא מכיר, בחצי שנה האחרונה עזרתי ליותר מעשרה חברים להתמודד בהצלחה עם שיטת המצליח של חברות השילוח.. וכל זאת עקב זה שבועז השקיע בי זמן ועזרה.. לכמה אחרים בגיפולוג הוא עזר .. אני לא באמת יודע.. אבל נראה שעזר וגם בינינו עוזרים. אז מי שבוחר לא להיות טיפש או קוטר.. מצליח להשפיע/לתחמן/לקבל תמורה לשקל.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
מסעדה טובה = מוסך יבואן/מורשה.
אתה משלם על הדקורציה, והמלצריות/ים, והבחורה בכניסה שמנהלת את רשימת ההמתנה, ואת השכירות ההזויה והארנונה המטורפת ואת משכורות השף והטבחים שלו ואת עלויות תעודות הכשרות המטורללות (למי שזה חשוב) ואת... ואת... ואת...
זה לא מבטיח שיהיה טעים/משובח לטעמך האישי, אבל בדרך כלל הארוחה תהיה טובה, ממש כפי שמוסך יבואן אמור לטפל באוטו שלך לפי הספר. וגם תשלם הרבה. זו ההקבלה.
אבל לא מוכרחים לאכול אצל אסף גרניט או חיים כהן. יש גם מסעדות פועלים טובות. בלי דקורציה/פלצנות, כלים פשוטים, האוירה לא פורמלית = מוסך מורשה קטן עם ליפט אחד ובעל בית שגם עובד בעצמו.
אפשר גם לאפה ופחית קולה בעמידה, וסגרת עניין ב-50-60 שקל. מקביל למוסך קטן במשולש או בנצרת. לא תמיד מורשה, כן מקבל גם מזומן בלי מע"מ = המדינה לא שותפה ברווחים, לכן זה עולה עוד פחות. וזה לא אומר שהעבודה לא תהיה טובה, אבל מומלץ ובד"כ גם אפשר לשים לב למה שהוא עושה.
ואפשר גם לבשל לבד בבית. אתה הולך לסופר (חנות החלפים) וקונה את הפרודוקטים בעצמך. אפשר גם יותר בזול בשוק (הזמנת חלקים מחו"ל) זה אמנם לא קרוב, צריך קצת לטרוח ולנסוע ולסחוב סלים (לדעת להתנהל מול חברות השילוח והמכס וכו'). במחיר של ארוחה אחת במסעדה טובה, אתה יכול לאכול שבוע שלם בבית. ייצא טעים או לא?... עניין שלך. אתה גם תשטוף את הכלים.
שורה תחתונה - בסוף הכל יוצא יקר. יקר פחות או יותר, אבל עדיין יקר. וזה כי יקר להחזיק כאן רכב, והאוכל כאן יקר, ויקר לגדל כאן ילדים ובכלל יקר לחיות פה, ויקר שבעתיים בהשוואה לכוח הקנייה שלנו שהולך ונשחק מול זינוקי המחירים. יוקר מחיה מטורלל הוא מדיניות של ממשלות ישראל לדורותיהן, לאו דווקא ממשלה כזו או אחרת ספציפית. כולן כאחת הפכו את החיים כאן ליקרים באופן בלתי נסבל כי המדינה הזו נרקומנית של מיסים ומקדשת את מעיכת החלשים לטובת החזקים וזה לא כוח עליון וזה לא קרה מעצמו - זו מדיניות של שוד וגזל יזומים שמוכתבים מלמעלה מלפני שנים רבות. אבל זה דיון נפרד שכנראה יגלוש למחוזות שלא רצויים כאן.
מה הבאסה.
במוסך כזה שהוא לא מורשה ואין לו גישה לציוד דיאגנוסטיקה יעודי (הכי הרבה איזה לאונץ' שלא קורא חצי מהדגמים או משו כזה ),גישה לפורטל היצרן,המון פעמים גם אבחנה אונליין דרך מומחים של היצרן בחיבור לרכב ברחוק, וכלים יעודים, אין אפילו סיכוי שיעשו לך כמו שצריך בצורה איכשהו קונבנציונלית.
אם אפילו הגדיל ראש וראה איך סוגרים את הברגים של הראש מנוע או כל האלה שהם TORQUE TO YIELD ,אם היצרן עדכן את המנואל אכלת אותה וגם תשלם על הטעות.
אז נכון שמוסכים מורשים המון פעמים מתקמצנים לשכיר כלי מהיבואן ,או להיכנס לאיזה פורטל TIS לבקש עזרה מחו"ל או איזה פינפויינט טסט עם רב מודד ,אבל לפחות יש לו אופציה כזאת,
אולי טיפול שווארמה עם פחית יתאים לאיזה רכב דראק בן 30 שמניע בדחיפה ולנגמ"ש זלדה.אבל לא לרכבים עכשיווים.ממש לא.
אז נכון שיש מוסכים עם ציוד יעודי שהכי הרבה יודעים לעשות עדכון תוכנה,אבל עולם הרכב כבר מזמן לא בשלב של תיקון ואבחנה באמצעות ג'אבקה.
נגעת בנקודה
אממה?
בעולם הפרייבטים, בהם כל המנועים והגירים מגיעים מאותם שניים וחצי תאגידי על, הכל דומה.
בנוסף,
צר לי על המכונאים הזקנים שלא מצליחים להתקדם עם הטכנולוגיה. אבל מכונאי שמתקמצן לקנות כלי דיאגנוסטיקה של הביוקר, כנראה גם יתקמצן לי על החלקי חילוף.
כנ"ל לגבי אותו אחד שלא טורח להתעדכן בספרות יצרן. אתה לא חייב להיות מוסך יבואן בשביל זה, רק לקחת את עצמך ברצינות. קח לדוגמה את גרשון, הוא אפילו לא מוסך .
עכשיו בתור בעלים של לנדרובר, שלאורך שנים נחשב כרכב עם אג'נדה משלו, אני יכול להגיד שבדיוק בשביל זה יש מוסכים שמתעסקים עם הרכבים הללו בלי להיות מוסך יבואן. יש הקוראים להם "גורואים", אני לא אוהב את הכינוי גנאי הזה. חלקם יקחו יותר כסף בגלל שהם "גורו" אבל הרבה מהם- לא.
וכמעט תמיד, הם יהיו הרבה יותר טובים ממוסך היבואן, שמחליף חלקים על עיוור לפי הוראות היצרן, בלי לנסות להבין את מהות הבעיה.