-
תגובה: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5
גם בג׳ילי תיקון הנתיב זה די דראק
-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד שנתיים ו180000ק"מ)
עברו 180000ק"מ. הצמיגים הקדמיים המקוריים עוד תקינים. נתון בריאות הסוללה SOH ירד ל98.9%. על הבלמים יש סימני שחיקה קלים.
הקלבר האחוריים שהחליפו את האחוריים המקוריים ב140000ק"מ מאכזבים מאוד. המרחק לסמן השחיקה הוא כ1.5מ"מ בלבד. יותר שחוקים מהקדמיים המקוריים. כנראה שהסט הבא שארכיב יהיה כמו המקורי- מישלן פריימסי 4.
באופן כללי ניתן לומר שהרכב נראה מצוין מבפנים. שום דבר לא שחוק. לא ההגה ולא הדוושות, ולא ידית ההילוכים, ולא כפתורים אחרים, כמו שאפשר לראות בחלק מהרכבים האחרים בקילומטראז' כזה. הוא נוסע טוב ושקט כפי שהיה חדש. תובעני בטיפול שוטף הרבה פחות מהI10 שלנו (של הבנות, למעשה) , למשל, שב155000ק"מ כבר הספיק לעבור כ30 החלפות שמן, לפחות שניים-שלושה סטים של צמיגים, שני מצמדים, רפידות בלם, ליטושי פנסים ועוד, שלא לדבר על השמן שהוא התחיל לשתות לאחרונה- מה שמחייב בדיקה ומילוי כל שבועיים. האיוניק יעבור עכשיו טיפול שלישי משמעותי שכולל החלפת נוזלי קירור, החלפת נוזל בלם והחלפת מסנן מזגן. חוץ מזה הוא עבר עוד שלושה טיפולים קטנים שכללו החלפת נוזל בלם ומסנן מזגן.
-
למה החלפות נוזל בלם כל כך תכופות?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
תגובה: Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד שנתיים ו180000ק"מ)
שנתיים או 30000ק"מ, המוקדם מביניהם. זו הנורמה.
- - - Updated - - -
לדעתי, זה בוודאי לא תואם למתאר השימוש שלי. זה יוצא כל חצי שנה, ואני לא משתמש בבלמים בכלל, אז זה כנראה מיותר, אבל זה מה ששימר לי את האחריות, וסייע לי לקבל סיוע של "אחריות ברצון טוב" כשהיה לי תיקון מחוץ לטווח האחריות, אז אני מבצע כמו ילד טוב.
-
גם החלפת נוזל קירור סוללה כל 60,000 ק"מ נראית צפופה קצת.
החדשות הטובות הן שבמתיחת הפנים של האיוניק מודל 2025 איחדו את שתי מערכות הקירור (כמו שהיה מההתחלה באיוניק 6 וב EV6). מעניין איך זה משתקף בטבלת הטיפולים.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
תובעני בטיפול שוטף הרבה פחות מהI10 שלנו (של הבנות, למעשה) , למשל, שב155000ק"מ כבר הספיק לעבור כ30 החלפות שמן, לפחות שניים-שלושה סטים של צמיגים, שני מצמדים, רפידות בלם, ליטושי פנסים ועוד, שלא לדבר על השמן שהוא התחיל לשתות לאחרונה- מה שמחייב בדיקה ומילוי כל שבועיים.
יותר משזה מלמד על איכותה הגבוהה של איוניק 5, האם זה מלמד על איכות נמוכה במפתיע של ה-i10?.....
30 החלפות שמנים ב-155,000 ק"מ? אתם מחליפים שמן כל 5,000 ק"מ במכונית מודרנית שנרכשה חדשה?.... למה?....
הוראות היצרן הן כל 15,000/שנה או 10,000/שנה? אם אתה מחליף כל 5,000 מיזמתך זה כבר עניין שלך, לא שהרכב באמת דורש את זה.
או שכמויות השמנים החריגות שאתה משקיע באוטו הזה היא בגלל צריכת שמן גבוהה - נו, יונדאי-קיה "מככבים" לאחרונה בכל נושא בלאי מהיר וכשל של מנועים, אבל הטענות היו בעיקר למנועי ה-1.6 טורבו וה-2.0 האטמוספרי. אז עכשיו גם מנועי 1.0-1.2 דפוקים?.... מותגים שבישראל הם במעמד של "כמעט טויוטה" בכל מה שקשור למוניטין אמינות עם תדמית שגובלת בסגידה.... נו, שויין.... 155,000 ק"מ ברוב המנועים האטמוספריים המודרניים זה בשליש-רבע הראשון של החיים עם צריכת שמן אפסית/לא קיימת. למעשה, מנועים צורכי שמן באופן "טבעי" אני מכיר רק מ-VAG (מנועי TSI) ומנועי סובארו FB וגם שם זה לא עקבי.
שני סטים של צמיגים בק"מ כזה זה סביר, אבל שלושה סטים, כלומר כ-50,000 ק"מ לסט על מכונית מיני קלה יחסית ועם הספק לא גבוה, זה כבר בשכונה של צמיגי שטח מלא על ג'יפים. וזה כבר מוזר. הרכב הזה חונה בשמש והצמיגים מתייבשים? הבנות שלך משחיזות סיבובים? איזה צמיגים? אני מאמין שאתה לא מתקמצן ולא מתקין על האוטו הזה צמיגים סיניים.
שתי החלפות מצמדים?.... מלמד רק על סגנון נהיגה. אני מכיר מצמדים שעובדים הרבה יותר קשה ומחזיקים 200,000 ויותר (המצמד אצלי בסופה נושק ל-300,000 ועדיין תקין ובריא)
ליטושי פנסים - האוטו חונה בשמש? כל המכוניות עם פנסים מחופי פלסטיק סובלות מזה. גם יקרות ויוקרתיות ואין לזה פתרון. אני יכול להמליץ על עוד תרופת סבתא/רפואת אליל לעניין הזה שגם הפורד שלי סובלת ממנו - חצי לימון/תפוז עם הרבה סודה לשתייה ולשפשף חזק. זה באמת משפר מאוד, ייתן חודש-חודשיים של פנס הרבה פחות עכור ומאיר טוב יותר, עד שזה יחזור... וחוזר חלילה.
-
טעיתי. כ20 החלפות שמן. כן, אני מחליף בכל הרכבים הפרטיים שלי שמנים כל 7500ק"מ. בהיילקס זה יוצא כל כ2000ק"מ ובDR כל 1000, למרות שהיצרן הגדיר כל 6000.
הרחבנו על זה בשרשורים אחרים, אז אין טעם גם כאן.
לגבי צמיגים, אני לא עוקב במדויק ברכבים האלה. זה לא ממש מעניין אותי. כשנשחק אני מחליף. אבל אם למשל החלפתי ב75 וב150, אז ב155 אני בסט השלישי.
זה שהI10 התחיל לצרוך שמן, זה אירוע חדש. לא נכנסתי לעומקו עדיין ולא בטוח שאכנס. הילדות יעקבו וימלאו. זה מנוע ה1000סמ"ק שלוש בוכנות, שמעולם לא נחשב לטוב. לא תמיד הוא עובר אפילו את ה100000ק"מ לפני החלפה.
מצמד ראשון הלך ב90000ק"מ, והוחלף במוסך. המצמד השני הוחלף על ידי בתי האמצעית בחנייה ב133000ק"מ, טרם גיוסה לצה"ל. מרשה לך להוריד את הכובע על זה. הוא לא היה שחוק אלא ספוג שמן, אז להערכתי מה שגרם גם להחלפה הראשונה זו נזילת שמן שהמוסך לא דאג ברשלנותו לתקן בזמן החלפת המצמד.
אז אם זו נזילת שמן אז אין קשר לרמת נהיגה וגם אם כן, אז? אז אתה נהג משכמך ומעלה ואצלך זה לא הולך וכשהבנות שלי נוהגות מהרגע שקיבלו רשיון וגם החברים שלהן, אז זה כן הולך. האם זה חריג סטטיסטי ביחס למכוניות קטנות כאלה בשימוש כזה? אני ממש לא בטוח. רוב החברים שלהן לכתה אפילו בלי רשיון לידני.
האמת? אני לא ממש מבין את התגובה הזו.
-
מה שמרשים מאד זאת העמידות של המישלן,
צמיגים ברמה גבוהה מאד.
לגבי עכירות וסידוק הפנסים, יש שיטה יותר טובה ממה שדרור כתב, גם פותרת את הסידוק וגם מחזיקה מעמד לפחות שנה, וגם יותר. שיטת הטרפנטין והיאכט-ורניש.
אבל זה לא קשור לשרשור הזה, אם תרצו אפרט.
-
אתה משווה למכונית שנדרשה לרמת תיקונים/תחזוקה חריגה.
אם בא לך, אתה יכול גם להחליף בכל המכוניות שלך שמנים כמו באופנוע - כל 1,000 ק"מ.
אבל זה רק עניין שלך, לא שהאוטו באמת דורש את זה.
אני בעד קיצור מועדי תחזוקה וגם אני עושה את זה ברכבים שלי שהם ישנים ועם ק"מ גבוהים מאוד (347,000 בפוקוס, 454,000 בג'יפ שהם יותר בכיוון של 480-490,000. אבל תסכים איתי שקיצור כזה, מ-15,000 המקובלים ל-7,500 הוא לא נפוץ כי זו בעצם הכפלת עלויות התחזוקה. ותסכים איתי שהרוב לא עושה את זה ואולי זה גם לא נחוץ, מעבר להעדפה ולתחושה האישית שלך. אם משווים, אז תשווה בין דרישות רשמיות - מה היצרן דורש.
מנוע מודרני של יצרן בעל מוניטין אמינות, שלא מחזיק אפילו 100,000?.... אפילו אני לא חשבתי שהוא עד כדי כך לא מוצלח. בהחלט חידשת לי וכן, רשמתי לי כדי שיהיו לי תשובות מדויקות יותר למי שישאל בעצתי.
אז במקרה שלך, המנוע מחזיק כבר יותר מ-50% מעל לנורמה?..... גם זה יפה.
בלאי מצמדים - אין לזה רף מחייב, כי יש כאן עוד משתנים כמו סגנון נהיגה וגם רמת ההקפדה של מי שמתקן, כשצריך. אם התרגלתי "לדרוש" ממצמד להגיע לק"מ 6 ספרתי בשימוש רגיל ושפוי, כמובן בתנאי שהוחלף כמו שצריך ולא היו פשלות של המוסך בדרך - זה מוגזם?....
שלא תטעה - אני בהחלט מוריד את הכובע על עבודת החלפת המצמד שהבת שלך ביצעה. אני גם לא אתפלא אם היא ביצעה עבודה טובה ומוקפדת יותר מהמוסך שביצע את אותה עבודה לפניה - למרות שכבר הורדתי והרכבתי כמה גירים בחיי (כולל סיפור מור"ק על החלפת הגיר בצוללת הצהובה של הלל סגל באחד הראלים בבלקן. וגם בסופה שלי כשהורדתי גיר והבאתי סט של מצמד קומפלט, אבל בסוף לא החלפתי אותו פשוט כי מצבו היה טוב ולא הצדיק), אבל זה היה בג'יפים שבסופו של דבר, למרות שהכל גדול וכבד, הם מאוד פשוטים ואני מודה שבהחלט הייתי מתעצל/חושש לבצע את זה במכונית כזו שהכל בה צפוף ומורכב יותר.
אבל עם כל ההערכה לחינוך המוטורי הראוי של הבנות שלך (כבוד!) ולנורמה של רוב הנוער כיום שאין להם אפילו רשיון לידני, אנחנו מדברים כאן על מכונית מודרנית מיצרן בעל מוניטין, שאמורה להיות מאוד זולה בתחזוקה ובפועל, אפעס, נו, קצת חריגה לרעה בכמות התחזוקה שנדרשת. או לפחות ככה נראה לי. אני טועה?
ראוי לדיון נפרד. לא בפורום EV.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
מה שמרשים מאד זאת העמידות של המישלן,
צמיגים ברמה גבוהה מאד.
פתחתי פעם שרשור על צמיגים לחשמליות.
אולי כאן קבור הכלב? המישלן פרימסי שמגיעים על האיוניק 5 הם ייעודיים לחשמליות או גנריים?.... הקלבר דיינקסר HP4 שחנן הרכיב הם ייעודיים לחשמליות או גנריים?....
החשמליות מאוד כבדות, עם המון מומנט מסל"ד 0. שילוב תובעני שהצמיגים צריכים להתמודד איתו. במקרה הזה - הדגם הבסיסי של איוניק 5 הוא בעל הנעה אחורית ומאוד טבעי לי שצמיגים אחוריים במכונית חזקה וכבדה יתבלו מהר יותר. אולי אפילו מהר הרבה יותר. בג'יפ על BF אותה בעיה ובנוסף גם נעילה אוטומטית, הבלאי של האחוריים מהיר בהרבה (כבר אחרי 4,000 ק"מ ניכרת בהם התחלה של בלאי, הקדמיים עדיין נראים חדשים לחלוטין עם "שיערות" והכל). גם עם הטויו והמקסיס היה ככה. ואני מצריח צמיגים אחורה-קדימה בכל טיפול (כל חצי שנה, זה בערך כל 7,500 ק"מ) כדי להשוות בלאי.
-
אני לא מחליף שמנים כל 7500ק"מ כי אני נהנה מזה, או כי זו העדפה אישית שלי. זו תוצאה זה לקיחת עשרות דגימות שמנים למעבדה ובחינת התוצאות, וגם של בחינת עשרות/מאות מנועים הרוסים.
זה מה שצריך. זו לא העדפה של משוגעים. זו דעתי, ואם תשאל בארה"ב אז זו גם דעתם. זה שמחלקות השיווק של היצרנים ניצחו ומכתיבות תדירות החלפה מזיקה? בעייה של מי שקונה את זה.
זה לא מכפיל עלות תחזוקה כי זה עולה לי רק בשני ליטר שמן ורבע שעה עבודה, אבל זה תובעני. אין לזה כל קשר למותג או למוצר, כי עשיתי את זה בכל דגם של רכב דלקי שהיה לי.
בכל מקרה, ובהתייחסות לרכב דלקי והשרידות שלו עד 200000ק"מ, נעזוב כרגע אגדות בצד (ואכן יש כאלה, אמיתיות. אני מכיר) , אפשר לומר באנדרסטייטמנט שאני די מנוסה בעניין. כל חיי עברתי בין 50 למעל 100 אלף ק"מ בשנה, וזה כבר 37 שנות נהיגה. על מה נדבר? על הסיריון שלא עבר 10000ק"מ עם אותן רפידות? על הברלינגו שב140000ק"מ המוסך של הרץ התייאש מלתקן לי אותו כל יומיים ופשוט לא החזיר אותו, לצמיתות? על הקנגו והמגאן שלא עזבו את המשטח של הגרר? על הסיאט שכל פלסטיקת הפנים שלו התקלפה ב40000ק"מ? האמת היא שחמשת היונדאי (I30, איוניק) שהיו לי מהעבודה היו סבאבה עד שהזדכיתי עליהם לאחר כשנה- שנה וחצי. כל הנ"ל רכבים שהגיעו אלינו חדשים. גם הקורולה 97 של טלי היתה בסדר, בגדול. גם בה הוחלפו מצמד ובלמים.
הקו המנחה שלי מאז ומתמיד היה לא להחזיק רכבי ICE עם יותר מ150000ק"מ שכן אז הם מתקרבים להגדרת נבלה סרוחה. גם את האיוניק5 ניסיתי למכור עקב הקילומטראז' הגבוה, אבל בין המחיר שרוצים לשלם לי עליו ובין המחיר של איוניק5 חדש יש פער שאני לא רוצה לשלם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
לגבי עכירות וסידוק הפנסים, יש שיטה יותר טובה ממה שדרור כתב, גם פותרת את הסידוק וגם מחזיקה מעמד לפחות שנה, וגם יותר. שיטת הטרפנטין והיאכט-ורניש.
אבל זה לא קשור לשרשור הזה, אם תרצו אפרט.
השיטה שלי היא שיטת ה"בחינם" ומאוד בפשטות.
עצי הדר עמוסי פרי יש כאן בחצר בלי סוף.
אבקת סודה לשתיה יש בכל מטבח.
תוצאה מרשימה ביחס לעבודה של דקות ספורות.
בסוף הכל חסר תכלית ויחזיק מעמד רק עד אחרי הטסט....
לא הייתי מציין את עכירות הפנסים כבעיה כרונית של מכונית כזו או אחרת. כולן סובלות/יסבלו מזה, כי השמש הישראלית תנצח ואנחנו לא נימלט מהחלפת הפנסים. אולי רק נדחה אותה בעוד שנה ואם יהיה מזל, נעביר את הבעיה לבעלים הבא.
-
150,000 ק"מ זה כבר נבלה סרוחה? לא הגזמת קצת?
אני לא מתיימר להשוות לרקע המקצועי שלך, אבל נסיון יש לי וכנראה הסטנדרטים שלנו שונים.
אין לנו ויכוח ששגרת טיפול של 30,000/שנתיים בלחץ אנשי השיווק, היא הזויה ומזיקה.
אבל גם 15,000/שנה זה רע?
אני ירדתי ל-10,000/חצי שנה וזה במכוניות ישנות עם ק"מ גבוה מאוד שנוסעות לא מעט. לא קילומטראז' של מונית כמוך, אבל עדיין ק"מ גבוה מהממוצע - ומגלות אמינות מופתית שבמקרה של הפוקוס הישן היא משהו מופלא וחריג אפילו בעיני.
רבע שעה עבודה? כן. נגיד. בג'יפ.
אבל זה לא שני ליטר שמן אלא 4 וקצת בפורד 1.6 וכ-6 ליטר בג'יפ עם מנוע 4.0.
בג'יפ זה קל ומהיר כי אפילו אני יכול כמעט לשבת מתחתיו.
אבל במקרה של הפרייבט הנמוך זה כבר סרט שלם של הרמת האוטו על ג'קים ובוקים רק כדי שאוכל להשתחל ולשכב מתחתיו כדי לפתוח בורג קרטר ולהוריד מסנן שמן וכמה שאני מקפיד, ואני מקפיד! אני תמיד מתלכלך.
אז כן, אני מסכים איתך - זה תובעני וזה ניג'וס. במיוחד ככל שמזדקנים וכואב הגב...
ולנוכח הקילומטראז'ים שאתה מדווח עליהם גם תדירות הטיפולים היא משהו שהופך לתובעני. ללא ספק.
-
קנה רמפות בכ250-300ש"ח. זה ממש מאיץ ומקל על התהליך. כשאני מכפיל את תכיפות החלפת השמן אני לא מתעסק עם המסנן. שמן בלבד, ואם אני זהיר אני מצליח לא להתלכלך. אני עם כפפות חד פעמיות.
אני מסכים שההגדרה של "נבלה סרוחה" זה עניין של פוזיציה. כשהייתי סטודנט נסעתי עם נבלות סרוחות של 300000ק"מ ו11 ידיים ונשאתי בגבורה בהשלכות.
לשמחתי, אני לא שם פיננסית, וברגע שיש לרכב תקלה שהיא לא במסגרת הטיפול השוטף, זה מקרב אותו מאוד בעיניי להגדרה של נבלה סרוחה, ואם זה קורה לטלי, אז בכלל אכלתי אותה. היא לוקחת את זה קשה, נפשית, עם דמעות וכל מה שמסביב.
אז כן, 150000ק"מ הם הגבול העליון כדי שבסבירות מספיק גבוהה לא תזדקק כמעט לכלום מלבד השוטף.
-
נעזוב את הדעה שלי שהיא מבוססת על מה שציינתי.
שאלתי את גוגל מהו אינטרוול החלפת השמן הרצוי.
בסקירה שטחית, התשובות הן בין 3000 ל5000 ויש גם כמה של 7500 מייל.
- - - Updated - - -
נזכרתי עכשיו: הוחלף בI10 גם ממיר קטליטי. עוד קטע של ICE.
להרחיב על העובדה שחלק מהממירים שהולכים לוקחים איתם את המנוע?
-
חנן מבחינתך הכלל של ה7500קמ תופס גם לטורבו דיזלים גדולים?
אני מחליף בדיסקו כל 10000, כולל פילטר, שזה פי שלוש יותר תכוף מהגדרות היצרן.
מדובר בכמעט 9 ליטר שמן..
-
תופס בנחיצות אפילו יותר גבוהה מבבנזין. אם זה היה שלי הייתי מחליף ב5000.
-
ב-1996 בוצע ניסוי מוניות גדול בניו יורק.
75 מוניות, 20 סוגי שמן, ואינטרוול החלפת שמן של 3000 ,6000, ו-12000 מייל (נדמה לי שאלה היו המרווחים, אבל צריך למצוא את הנתונים המדויקים)
הניסוי התבצע במשך שנתיים , בתחילת הניסוי הוחלפו כל המנועים לחדשים, ובסופו (לאחר 60k מייל בשנתיים) כל המנועים פורקו ונבדק בלאי.
התוצאות היו:
1) שאין חשיבות לאינטרוול החלפת השמן כל עוד לא עוברים את ה-7500 מייל בין החלפות שמן.
2) אין הבדל בין סוגי השמן ובין אם סינטטי או לא. אבל, לסינטטי יתרון בתנאים קשים (קור או חום קיצוניים).
3) אם אני זוכר נכון הייתה גם התייחסות לתוספי שמן ואי נחיצותם.
התוצאות מעניינות, גם אם צריך להסתייג מהן בגלל תנאי הניסוי.
אשמח אם מישהו יכול לאתר את המאמר המקורי, אני לא מצאתי את זה.
-
יש לי יונדאי i30 מודל 2011 בבית שהיה של אישתי ועבר לשימוש הבנים. המצב החיצוני שלו נורא, היו לא מעט שריטות ודפיקות מהנהגים הצעירים ומישום מה גם הרבה קילופי צבע (והרכב לבן) שכיסיתי עם ספרי צבע (לא בונה על מכירה שלו).
לא היה חף מכל מיני בעיות קטנות כמו ידיות דלת שנשברו, מנוע קיפול מראות שהשתולל וגמר מצבר עד שנותק, תותב חיבור של ידית הילוכים וכו'.
אבל גם לאחר 240k ק"מ מצב המנוע והגיר תקין בהחלט וזה עם טיפול כל 20k לפי הגדרת היצרן.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
-
ב96 יכולת לזהות את הנוף במרווח בין הבוכנה לצילינדר וזה לא היה כואב לאף אחד. ב2016 כבר ב7 מאיות מרווח ביניהם המחשב מזהה מיספייר וחותך את החגיגה.
דברים השתנו, אבל מאז ועד היום האמריקאיים היו חזקים בענייני החלפת שמן.
-
נכון המנועים השתנו, אבל הם מדדו שחיקה, שמייצגת ירידה ביכולת הסיכוך.
השאלה כמה הפרמטר הזה תלוי במרווחים ובשאר ההבדלים במנועים המודרניים.
-
לא יודע אם יש חוקיות מסויימת. יש מנועים שגורמים לשמן לסבול יותר ויש שפחות .באופנוע שטח שחולק מצמד עם אותו השמן אני מחליף כל 1000 ק״מ(כולה ליטר שמן).בכל אופנועי כביש ספורט שהיו לי שחיים בסביבות ה 11000 סלד בממוצע הייתי מחליף כל 4000-5000 ק״מ. ברכבים הפרטיים של הבנות מחליף כל שנה שזה פחות מ 10000 קמ . ברכבי מרוץ- כל מרוץ - סביבות ה 300 קמ . ככה מנסיון אישי אני יודע שטוב לעשות.
-
אני יש לי אוטו די דומה לשל חנן, סוזוקי אלטו 2011 עם מנוע 1000 סמ"ק.
קניתי אותו לפני שש שנים ב48 אלף קילומטר היום הוא ב 180 אלף
המצמד עדיין מקורי, טיפולים עושה כל עשר אלף, המנוע לא אוכל טיפת שמן.
התקלות היחידות שהיו לי זה מאורר עם מנוע פחמים שהלך באזור מאה אלף, פעמיים מיסב מאחורה (באותו צד) דליפה מהשסתום של המזגן וזהו.
רפידות קידמיות החלפתי שלוש פעמים. סטים של צמיגים, מקדימה עכשיו צריך להחליף פעם שלישית. מאחורה פעמיים.
- - - Updated - - -
וכמובן פעמיים החלפתי מצתים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
ב-1996 בוצע ניסוי מוניות גדול בניו יורק.
75 מוניות, 20 סוגי שמן, ואינטרוול החלפת שמן של 3000 ,6000, ו-12000 מייל (נדמה לי שאלה היו המרווחים, אבל צריך למצוא את הנתונים המדויקים)
הניסוי התבצע במשך שנתיים , בתחילת הניסוי הוחלפו כל המנועים לחדשים, ובסופו (לאחר 60k מייל בשנתיים) כל המנועים פורקו ונבדק בלאי.
התוצאות היו:
1) שאין חשיבות לאינטרוול החלפת השמן כל עוד לא עוברים את ה-7500 מייל בין החלפות שמן.
2) אין הבדל בין סוגי השמן ובין אם סינטטי או לא. אבל, לסינטטי יתרון בתנאים קשים (קור או חום קיצוניים).
3) אם אני זוכר נכון הייתה גם התייחסות לתוספי שמן ואי נחיצותם.
התוצאות מעניינות, גם אם צריך להסתייג מהן בגלל תנאי הניסוי.
אשמח אם מישהו יכול לאתר את המאמר המקורי, אני לא מצאתי את זה.
אשמח שתמצא את הכתבה כי להבנתי זו אגדה אורבנית עם זקן.
עובדתית, יש הבדל בין שמנים.
לא רק בין סינטטי למינרלי אלא גם בתוך הקטגוריות.
גם ביכולת הניקוי, גם בסיכוך, וגם ביכולת זרימה בטמפ שונים.
מה גם שכל השמנים האיכותיים מתוספים.. ברמה זו או אחרת.
-
מה שחנן רצה להדגיש זה רק כמה הרבה צריך לטפל במכונית ICE וכמה מעט מטפלים בחשמלית. אני לא מכיר חשמליות מקרוב ולכן לא מתווכח על פחות התעסקות שהן דורשות. רק שהדוגמא שלו מה-i10 הפרטית שלו נראתה לי קצת חריגה.
ממיר קטליטי, DPF, EGR וכל שאר הפקקים שתוקעים למכוניות באגזוזים כדי לחנוק את המנועים שלהן ולהפריע להם לפעול, על מנת לייצר להם תקלות, לקצר את חייהם ולשדוד את בעליהם, זה ממש לא קטע של ICE - אל תתבלבלו! זה אך ורק קטע של רגולטורים ורגולציה. ממש כמו מס בלו על דלק, מס על קילומטראז' ומע"מ על הכל.
ובאמת לא נגנוב את השרשור עוד, בויכוח על "אויר נקי - חארטה או לא" ובכלל האם כל הענישה הזו נעשית בצדק או שלא.
החלפת שמן (איכותי) תכופה עושה רק טוב למנוע. כל מנוע.
השאלה היא רק איפה עובר הגבול שמעבר לו כבר אין בזה שום תועלת ממשית וזה הופך לבזבוז כסף. וכמובן - מתי זה הופך לניג'וס תובעני.
האינטרוולים אצלי הם כל 10,000/חצי שנה שמן+מסנן בפורד (יצרן: 15,000/שנה, מסנן כל 30,000) ו-7,500/חצי שנה בג'יפ (יצרן: 10,000, מסנן כל 20,000)
משתמש במסננים מקוריים בלבד ובשמנים של קסטרול.
הפורד עם 347,000 ק"מ. הג'יפ עם 454,000 ק"מ (על השעון. בפועל כנראה 480-490). שניהם במצב מכני מעולה. ללא אכילות שמן, התחממויות, רעשים ושאר תופעות של זיקנה. במקרה של הפורד הזו - לא רק המכניקה במצב מעולה - כל האוטו. נסיעה חלקה ושקטה, חשמל במצב מעולה וכו'. הכל פועל ותקין. אין כל מיני התקנות חיצוניות ולכן גם אין תקלות. ראש שקט באמת, ברכב בן 14 שנוסע בכל שנה כ-20% מעל לק"מ שנתי ממוצע של רכב פרטי בישראל - גם אם צריך פתאום לרדת לאילת וירד כבר כמה פעמים. וכל הטוב הזה שווה סכום ארבע-ספרתי... מפנה את הכסף לצרכים חשובים יותר ממכוניות. זה חומר למחשבה על תרבות הצריכה ועל "קיימות" אמיתית, בלי מרכאות.
חפשו את הפוסט של רון אוחנה (מוסך רון. לטעמי המוסך הפרטי הטוב בישראל ואחד מאנשי המקצוע המעולים בענף) בפייסבוק על האיביזה 1.0T שרכש מלקוח שלו - רכב שנת 2016 עם 400,000 ק"מ ובאיזה מצב מעולה ומלוקק הוא - איך בעלים אוהב ומטפח, תחזוקה מסודרת לפי הספר ונהיגה שפויה שומרים על מכוניות במצב כמו חדש למרות ק"מ אסטרונומיים.
-
כן, ספרו לי עוד על אחזקת רכב ICE ותיק. נלמד משהו חדש. :D. זה לא שיש לי היילקס עם חצי מיליון ק"מ, וMF35 מודל 61, חוץ משלושה רכבי ice צעירים יותר.
-
זה שרשור של חנן על האיוניק החשמלי שלו... רוצים לספר על השמן שאתם ממלאים ברכב הבנזין שלכם? אפשר בשרשור אחר...
נכתב מהנייד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אשמח שתמצא את הכתבה כי להבנתי זו אגדה אורבנית עם זקן.
עובדתית, יש הבדל בין שמנים.
לא רק בין סינטטי למינרלי אלא גם בתוך הקטגוריות.
גם ביכולת הניקוי, גם בסיכוך, וגם ביכולת זרימה בטמפ שונים.
מה גם שכל השמנים האיכותיים מתוספים.. ברמה זו או אחרת.
לא אגדה,
אפתח בשרשור חדש.
-
חנן, לפי ניר בן זקן הגיע הזמן להחליף את האיוניק 5.
"...זו בעיקר התחושה חסרת התקדים של חיבור בין נהג למכונה שעד היום לא פגשנו בעולמות החשמל. וכאילו שלא קיבלה מספיק, הנה לסיום עוד מחמאה לאיוניק 5N: זו כנראה הראשונה בתעשייה שמוכיחה כי גם לטהרני נהיגה יש תקווה בעידן החשמל..."
https://www.icar.co.il/test_drive/hkhwp2r0a/
-
181500ק"מ. משהו לא טוב עובר על הסוללה בשבוע האחרון. הטווח התקצר משמעותית, ומצב הבריאות שלה, SOH, בקריאה בסורק ירד ל69.1 אחוז. עוד לא הספקתי לסרוק לעומק מצב כל תא כדי להבין אם מדובר בתא בודד שקרס ומצבו לא מאפשר לקיבול התקין של שאר התאים לבוא לידי ביטוי, או שיש שחיקה אמיתית של כל המערך- פחות סביר, להערכתי. צריך בשביל זה סורק מקצועי של יונדאי ולא הOBD הצ'וקו שיש לי, ואני לא פנוי להגיע למוסך.
במקרה הראשון, זה לא סוף העולם וניתן להחליף מודול בודד בכ10000ש"ח. במקרה של שחיקה כוללת זה להחליף סוללה ב145000ש"ח, ואז האוטו הולך לגריטה (אם אני לא מצליח להוציא GOODWILL מכלמוביל) או אולי סוללה מפירוק. אין לי מושג. הרכב כמובן כבר לא באחריות.
באסה.