עוד קצת בכחול
Printable View
עוד קצת בכחול
וכמה אחרונות להיום
אתה חי?ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אתה קורא לזה חיים?
ברוך, כל הכסף שאתה שופך על הברזלים האלה ולשים 100 דולר בשביל מצלמה דיגיטלית נורמלית אין לך ?
תמשיך לצלם עם הסלולרי, עוד בסוף יחשבו שאתה בונה פיאט אונו במקום טנדר אמריקאי :twisted:
מדהים כרגיל
מדוע הצירים של זרוע המתלה העליונה לא נמצאים על קו אחד?
איך אתה ממקם את כל החלקים במרחב לפני הריתוך?
נראה לי שעם כל הנסיון המצטבר הגיע הזמן לתת מעט תשומת לב לאסתטיקה.
ארז
1. למה אתה מתכוון ב"קו אחד"? קו מאיפה לאיפה? אולי אתה מתכוון לכך שצירי המשולש העליון אינם בדיוק מעל צירי המשולש התחתון מבחינה אנכית?ציטוט:
נכתב במקור על ידי erezjack
2. אסתטיקה - השלב של אסתטיקה עוד יבוא. זה שייך לפינישים. אבל, כל מי שראה את היצור הזה בעיניים בסדנא, אמר שהוא יפהפה וכך גם אני(בתור האבא הגאה...) חושב. העיצוב הוא קודם כל פונקציונאלי ואח"כ אסתטי, אבל אני חושב שהצלחתי לשלב יפה בין השניים. מכל מקום, המצב כרגע הוא מצב של אמצע עבודה וקשה לשפוט.
3. מיקום החלקים במרחב הוא אכן קשה ומורכב, וכל אחד עם השיטות שלו. מה שחשוב להקפיד הוא על המידות החיוניות שקבעת לעצמך מראש - אתה יודע באיזה גובה צריך המשולש להיות; באיזו זוית; כמה הציר הקדמי גבוה או נמוך מהאחורי(למשל אם אתה רוצה anti dive מסויים); ועוד לפחות 3-4 פרמטרים שממקמים לך גם את הנאבה והגלגל וגם את המשולש ולמעשה נועלים אותם במרחב.
איך אתה מייצב את המשולש במרחב ותופס אותו על מנת לודא מיקום נכון, זה כבר ענין של
שיטות עבודה ושל נסיון.
לא פחות חשוב לודא מיקום זהה במשולש השני אחרי שכבר מיקמת את הראשון, למרות שזה נשמע טריויאלי - אם יש לך ממילא את המיקום העצמאי, מה ענין ההשואה? המיקום של השני נותן אינדיקציה גם לגבי הראשון וגם לגבי קלות ההתקנה.
חוץ מזה, לפני שמגיעים למיקום, צריך גם לודא ששני הצדדים, הנאבות, האפרייטים והמשולשים זהים לחלוטין לא רק בשלב התכנון אלא גם ובעקר בשלב היצור. גם כשאתה חותך בלייזר ומייצר חלקים ב CNC, אתה עדיין צריך לודא ריתוך ובניה זהה, כאשר ריתוך יכול לעוות ומיצוב החלקים בסטיות קטנות יכול לגרור סטיה גדלה והולכת הלאה, וכו' וכו'.
4. אם עוד פעם תעיז לרמוז שהרכב הזה הוא במשהו קטנטן אפילו, פחות מנסיך יפה תואר, אני אשיג כבר את הכתובת שלך....
עוד כמה תמונות ששכחתי...
כאן רואים את מהלך הסגירה של המתלה הקדמי. הוא עומד על 38.5 ס"מ, אפילו קצת יותר.
מדובר על מהלך של יותר מ - "15, דבר שהוא לא מקובל אפילו ברכבי באחה.
אומרים שמהלך כזה גורע מיציבות הרכב בסיבובים, אם כי לא אדע עד שאנסה את זה בפועל,
ואז גם אוכל להגביל אותו למידה הרצויה, שאני מנחש שתהיה עד בערך "13, כלומר כ - 33 ס"מ.
חוץ מזה, אם בנחיתה שני הגלגלים נסגרים, המהלך הנוכחי קרוב מאד לכך שהגחון יפגע בקרקע.
הנה תמונות של הסגירה - תסתכלו ותתארו לעצמכם איך הענין ייראה עם שני הגלגלים סגורים
בתמונה השלישית אפשר לראות שהבאמפסטופ של הקוילאובר אפילו לא נסגר ויש לו למעשה עוד כניסה של 3-4 ס"מ.....
לא שיש מה לעשות עם מהלך כניסה של 42"ס"מ = "16.5 :shock: :shock:
עוד כמה תמונות
ועוד 4 אחרונות להיום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
כן, זה נכון, התפוחים האלה לא יושבים בניצב לשילדה אלא בזוית, אבל התושבות גם הן בזוית כך שהמיסב עצמו יושב בתוך התושבת כמעט באופן ניצב.
גם אם המיסב היה עובד בזוית גדולה אבל בתוך טווח הפעולה שלו, לא היה בזה כל רע, כל עוד המיסב לא משפשף או נוגע בקצה התחום.
לכן שמתי שם את ה - high nisalignment spacers, שמגדילים מאד את זוית העבודה של המיסבים
ומאפשרים התקנה בזויות כאלו.
זה נכון שהמיסב, בגלל המהלך העצום וזוית ההתקנה, עובר ממצב ניצב למצב "זויתי", אבל בדקתי שהוא בשום מקרה לא מגיע קרוב לקצה הטווח.
אשמח לקבל הערות ספציפיות לגבי עיצוב אלמנט כזה או אחר ובכלל כל הצעה לשיפור - כל עין נוספת, כל דיעה ורעיון יתקבלו בברכה, בהערכה ובתודה.
ברוך לצורה שבה התקנת את המיסבים בזרועות הקדמיות העליונות יכול להיות יתרון בהעברת כוחות, אבל בטוח יש חסרון אחד מהותי - אתה ויתרת על יכולת הכיוונון הנפרדת של קסטר וקמבר. מתקינים אותם בצורה המקובלת כך שהארכה של שני המיסבים במקביל משנה רק קמבר, בלי לשנות קסטר, ואת הקסטר אפשר לשנות על ידי הזזת שני המיסבים קדימה ואחורה על הצירים בעזרת ספייסרים במידות שונות (או סתם שייבות) בלי לשנות את הקמבר.
ברוך שלום!
ראשית כל הכבוד בין הרעיון לבין המוצר הכמעט מוגמר לא עבר זמן רב וההתקדמות שלך מדהימה
המשך כך ואני מקווה שבנסיעת הבכורה אוכל להיות !!!!
בקשר להערה לגבי "הפינישים" שלך אגיד רק דבר אחד בתור אחד שבנה כלי אחד או שנים.....
במקרה של התהפכות הכלוב שלך הוא המקום המועדף עלי י:) אני אוהב את שיטת הבניה שלך(כמעט ללא כיפופים)לפי דעתי זה יותר חזק.
שאלה:מדוע במהלך המתלה הקידמי הגלגל מקבל נטיה פנימה והחוצה?האם יש לכך סיבה מיוחדת?
בכול מקרה פרויקט יפה ומקצועי(אולי תחליף מקצוע)!!!
נתראה בהמשך דודי!
תודה רבה. יותר ממה שאתה היית רוצה להיות בנסיעת הבכורה, הייתי אני רוצה שאתה תעשה את נסיעת המבחן.ציטוט:
נכתב במקור על ידי dudibagi
אין לי נסיון בנהיגת רכבים כאלה(לא שלמישהו בארץ יש נסיון על טרופי טראק או באגי קלאס 1), אבל לי אין בכלל נסיון במירוצים.
אני מקווה שהכל יסתדר לך ובאמת אפשר יהיה לצאת לנסיעות היחד.
אני מקווה שהבנתי את השאלה שלך על "נטיה פנימה והחוצה" - אם הכוונה לכך שחלקו העליון של הגלגל, בסגירה או בפתיחה, נוטה לכוון מרכז הרכב וחלקו התחתון נוטה החוצה, אז התשובה היא שזה מכוון כחלק מתכנון המתלה. הגלגל מקבל זוית כזאת(שינוי זוית הקאמבר) בכדי שבסיבוב הוא למעשה יעמוד ישר, כלומר בניצב לקרקע ותהיה לו לכן אחיזה הרבה יותר טובה = הוא יאבד אחיזה בסיבוב, יותר מאוחר מאשר רכב שהגלגל שלו לא מקבל את השינוי הזה בזוית.
האם לזה התכוונת?
לא כל כך מדוייק.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
זה נכון שבמצב הנוכחי, שינוי הקאסטר נותן גם שינוי בקאמבר, אבל זה לא אומר שלאחר שינוי הקאסטר אתה לא יכול לכוון את הקאמבר.
נכון, זה יותר מורכב ומסובך ודורש יותר עבודה, כאשר קודם מכוונים את הקאסטר ורק אח"כ את הקאמבר, אבל זה משהו שאפשר לחיות איתו.
נראה לי גם שבקאסטר של 4.5-5 מעלות, כמו שהכנסתי כאן, לא יהיה לי צורך בשינוי בפרמטר הזה.
אני חושב שיש יתרונות לתצורה הזאת, וכמו שאמרת יתרון די ברור של חוזק, אבל איך אתה תמיד אומר?
הכל ענין של פשרות - אין תכנון שהוא מושלם בכל האספקטים, יש הטוב ביותר המשותף האפשרי ולפעמים אפשר לקרוא לזה הרע במיעוטו.......
היי ברוך!
ידעתי שלכול דבר שאתה עושה יש תיכנון מדויק ולכן שאלתי (ולחשוב שלקח לי יומים "לשבור" ת'ראש כדי להשאיר את הגלגל מקביל לכול אורך המהלך.....)
עוד שאלה(נהייתי נודניק):בשיונוי הזוית של הגלגל לא משתנה בגלל זה אורך מוט ההגה ולכן הוא ישנה את רדיוס הגלגל??
תגיד ברוךציטוט:
נכתב במקור על ידי רפאל
אתה רוצה להגיד לי שעם הפזילה הזו בנית את האוטו ? :grin:
רדיוס הגלגל לא משתנה בגלל תנועת זרוע ההיגוי אלא בגלל שינוי זוית הקאמבר. אי אפשר בכלל לומר שהרדיוס משתנה, אלא שהנטיה של הגלגל כאילו מקטינה את הרדיוס "האפקטיבי" של הגלגל.ציטוט:
אם אני מבין נכון את מה ששאלת, אז הכוונה היא לענין ה bumpsteer, כלומר למצב שבו בזמן כניסה של המתלה ועליית הגלגל למעלה עקב כניסה בבאמפ, התנועה של זרוע ההיגוי איננה תואמת במאה אחוז את תנועתם היחסית של שני המשולשים(בגלל אורכה, זויתה, ובכלל מיקומה של זרוע ההיגוי), ואז הגלגל נע פנימה(toe in) או החוצה(toe out). התנועה הזאת של הגלגל מתרחשת בלי שההגה מסובב ע"י הנהג, ולמעשה למרות שההגה מוחזק ישר.
כשהתופעה חריפה, כלומר כשיש הרבה תנועה יחסית של זרוע ההיגוי, הרכב פונה בלי שליטה של הנהג בכל פעם שהגלגל/ים עולה/ים על באמפ, וזאת יכולה להיות צרה צרורה.
החוכמה היא לבנות את מערכת ההגה כך שתתאים באופן הכי אופטימאלי לתנועת המשולשים, ואז הבאמפסטיר ממוזער ואין לו השפעה גדולה.
זה דורש הרבה ניסוי וטעיה, והרבה עבודה של הג'ק במוסך(או של המחשב והתוכנה, אם אתה יכול לבצע הדמיהה נכונה של מערכת ההיגוי על כל המשתנים שלה, ויש הרבה).
אני בדיוק עכשיו מתקין את ההגה, ואני מקווה מחר ומחרתיים להגיע לתוצאות טובות שיקטינו את הבאמפסטיר קרוב לאפס, ואז אעלה תמונות.
אני מקווה שלא פספתי בתשובה והבנתי למה התכוונת.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=7922
הגדלתי מסגרתי ותליתי בסלון!!!!!!!!!:oops: :oops: :oops:
לא אמרתי כזה דבר, כתבתי "יכול להיות יתרון בהעברת כוחות", אבל זה בסדר, מדי פעם העורך דין המניאק המומחה בהוצאת דברים מהקשרם וניפוח מילים יוצא מאחורי המסגר הנחמד... :-) האמת שהתלבטתי אם לכתוב את זה, והתנסחתי בזהירות. אם אתה רוצה ניסוח בוטה יותר - לי אין מושג למה עשית את זה כך, מלבד זה שתמיד כשיש משהו שכולם בעולם עושים בדרך מסוימת, אתה צריך לעשות אחרת...ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
וואללה שמוליק, תאמין או לא, אבל מאז הצילום הזה נתקעתי עם הפזילה ואני חושב שכל האוטו זז לי לצד שמאל.....ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
טוב תודה.אחכה לתמונות ונהיה בקשר לילה טוב!
נו, אני שואל אותכם עכשיו מי העו"ד המניאק??ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
עם ניסוח כזה, יכול להיות ספק שאתה העו"ד ואני המסגר??:p ??
אח, איזו מחמאה!!ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
לא יכולתי לצפות לאמירה יותר משקפת, מוצלחת ומפרגנת(גם אם לא התכוונת לפרגן....;) )
[QUOTE=הצפרדע]
קאמבר
השתנות קאמבר
זוית קאסטר -
זוית קינגפין רדיוס - QUOTE]
גם לי כפי שניתן לראות בצילום יש בעיות קשות עם כל הזויות הללו וגם ובמיוחד עם האקרמן..............:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
דודיציטוט:
אם תשלח את התמונה לשופטים שיש לברוך דיונים אצלם תפתור לו הרבה בעיות :idea:
חנן,
אחרי שראיתי את התמונה שלך, נרגעתי לגמרי.
על ידך, גם כשאני פוזל אני נסיך :lol: :p
ראיתם אותי בפזילתי, ניחא, אבל מה תגידו על רכב מירוץ פוזל?!?
הנה הטרופי טראק שבדרך בפזילה קשה.
התמונה מראה מה יקרה לו בפול באמפ אם אני אתן לו להגיע למהלך כניסה חולני כזה, ואני לא.
דרך אגב, אם לא היה הג'ק למטה, המתלה היה סוגר עוד יותר והתפוח העליון באפרייט היה נפגש עם השילדה.
שם בדיוק ישב הבאמפסטופ הקדמי.
עוד שתי תמונות -
באחת רואים את התקדמות הסגירות של חלקי הפח בכמה מקומות, כמו הכסאות והפתחים הקדמיים,
ובשניה יש מבט מבפנים כשהמתלה הקדמי סגור כולו בשני הגלגלים.
ברוך הנה מהלך מתלה של 50 ס"מ(20 בפתיחה ן30 בסגירה)ללא שינוי הקאמבר האם לשנות???
יתרונות , חסרונות