-
חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
חזרתי עכשו מהמפעל (2200) אחרי יום שיפצורים של 14 שעות עבודה רצופות.הספקנו אני והבן שלי לפרק את שני המושבים של הפאסט ולבצע את ההתאמות הנדרשות בכדי להכניס אותם לדיסקו.לאחר מכן ציפינו את הרצפה בפי.וי.סי והרכבנו עליה את מיכל המים - 72 ליטר ואת שלושת המגירות הארוכות = 1200 מ''מ.על כל המשטח הנחנו לוח בירצ' 12 מ''מ , ומעליו שכבה שניה של פי.וי.סי בצבע כסף. על הציפוי הזה הרכבנו פסי אלומיניום למניעת החלקה.למחר מתוכננים פינישים שלא הספקנו היום ,אחרי שנפלנו מעייפות.
יש גם להרכיב את משאבת המים למיכל וכמובן להתחיל בסידור הציוד במגירות.
לאחר מכן יש למלא את תא חלקי החילוף בכל מה שנצבר עד היום, ולהשלים בהקדם את החסר.
לפי הסדר , יש להרכיב קומפרסור עם יציאת אוויר שתגיע לכל גלגלי הרכב וכן מיכל אוויר להפעלת כלים פנאומטיים.
בנוסף אין לשכוח את הפגוש החדש שהשבוע נצטרך לשכלל אותו כרדיאטור נוסף לרכב.
אני נופל מעייפות ומסיים יום עמוס לעייפה עם תוצאות טובות.
-
יש לציין חיימק'ה כי אתה משתפר בניסוחים,
ומשתמש , בפיסק,נקודה
ואנטר ,
איש , אני נהנה כל יום לקרוא מחדש את מעשיך,
אתה גדול מהחיים,
קפה עליך בהזדמנות
-
מאיר - הקפה עלי תביא את המים...........
היום אני נאלץ לנוח פיזית לפחות עד הצהריים בגלל העבודה המטורפת מאתמול.אחר הצהריים אתחיל לעשות פינישים למיטה ולארגזים ולמיכל המים - כולל הרכבת משאבה.יש לי שתי משאבות ישנות בנות 5 שנים שאחת מהן ארכיב והשניה תהיה רזרבית.את המקרר החלטתי לשים במרכז הרכב מאחור .בלילה המקרר יתרומם לגג באמצעות כבל הנפה שיהיה רתום ל-4 פינות המקרר. כבל אבטחה ימנע נפילתו בלילה כשאני ישן מתחתיו.המטבח הנייד הגדול שכולל כיור ישודרג בעבודת יד ויותאם לרכב הזה. הוא יוכל לצאת לעבר הציליה משמאל /צפון - ולהיות צמוד ל'סלון' בבחינת ''אופן-ספייס....''.
בקיצור - יש עוד המון עבודה.
-
בקצב הזה...
אם לא תקבל ממייקל ביי הזמנה חגיגית ל"רובוטריקים 2" זה מחדל המילניום.
מת לראות את זה כבר גמור.
בהצלחה!
-
מה זה ''רובוטריקים''???????????????? מי המייקל הזה???????? תן תרגום עברי בשבילי.
-
היום היה גשום ולא ניתן לעבוד על הרכב, אבל כשהלכתי לצלם את התוצאה הסתבר לי שכל משטח הפי.וי.סי התמלא בבועות גז בגודל אגרופים. הגעתי למסקנה כי עקב מהירות הביצוע בגלל הכניסה ללילה, לא המתנתי לייבוש מושלם של הדבק ולאחר הכיסוי הדבק המשיך לשחרר גזים שגרמו לבועות האלה.נראה מה לעשות בעינין כדי לתקן את המשטח.
השבוע אני צריך לסיים את הטסט לאחר שאחליף תפוחי הגה ואז אפשר לצאת לשטח לצורך הכרות.
-
היום הצלחתי לגנוב כמה שעות ולעבוד על פינישים ברכב. אחרי כל ההתנפחויות שהיו על משטח הפי.וי.סי ציפיתי את כולו בשטיח ,ומחר אצלם את המערכת גמורה.היות והברקסים שלי מפוקפקים עקב הבוסטר יצאתי לסיבוב ראשון בשטח הדיונות שמאחורי המפעל בפארק חדרה.רציתי לבדוק אותו בתנאי אמת ולו לעשר דקות. אין מה לומר על העוצמה שלו ועל העבירות במיוחד שהוא לא עמוס בכלום - חוץ מהמערכת הריקה של האיחסון, ולאחר שהורדתי ממנו כ-400 ק''ג לפי תוצאות המשקלים שנעשו בטסט.הקלות שהוא מדלג על שיפועים מאוד תלולים בדיונות מאפשרת להגדיר אותו כרכב של נשים. צריך פשוט לשבת במושב הנהג והדבר הזה עושה זאת בלי כל מיומנות מיוחדת. מצד אחד ירד גשם רציני והדיונות ממש לחות ומצד שני לא הורדתי אוויר כך שהנתונים מאוזנים מבחינת הבדיקה שערכתי.ביום חמישי אני אמור לסיים את הטסט ולהיות מוכן לטיול הראשון בשבת. יום שישי יוקדש להעמסת הציוד וחלקי החילוף לאחר אריזתם וכן לפתור את בעיית ההרמה של הרכב בשטח שזה לא יהיה בשום מקרה עם היי-ליפט. מקרר ומטבח נייד יספקו את העבודה של השבוע הבא.
-
חיים, מה ההתנגדות לעניין ההיליפט ?
מעניין יהיה לראות אילו רעיונות תביא בתחום הזה...
-
נו באמת. הייליפט? חיים הוא חסיד של הענתיקה שקרויה בפי העם "ליבר"... אני טועה?
-
"ליבר מכיר" :mrgreen:
אבל אני מקווה שהוא ישכלל גם בתחום הזה , כמו ג'ק מובנה (כמו כזה שארז אוברלנד הראה בזמנו על רכב מירוץ) או פטנט אחר שהמוח הקדחתני שלו יחשוב עליו.
-
דרור כרגיל האיש שמאחורי הפרטים הנכונים.
יש לי ליבר 5 טון ויש לי אחד של 2.5 טון.עד היום השתמשתי ב-5 טון היות והוא תמיד הרים מאחור או מלפנים את שני הגלגלים ביחד בקלות, לאחר ההצבה במקום. אך הכובד שלו והסירבול עד ההצבה, הביאה אותי למחשבה שאסתפק ב-2.5 טון שהוא ממש קל ונייד.ברור שהוא יעבור מקצה שיפורים רציני בכדי שיתאים לרכב ובמיוחד לרכב הזה.הוא יחולק לשלושה חלקים ניפרדים שיורכבו במקום רק באמצעות הצבתם אחד בתוך השני ללא חיבורי ברגים. הבסיס התחתון שיהיה מפלטת ברזל רחבה, מנגנון הליבר המתרומם, ווו ההרמה שאולי יהיה מורכב משני ווים שונים ושיהיה מושחל על עמוד הליבר.לזה תתווסף פלטת עץ בירצ' להרחבת הבסיס בעת הצורך על משטחים רכים.(למדתי את הפלטות האלה ממנופאים שמייצבים עליהן את רגלי המנוף - הן ממש לא נשברות, מכסימום מתכופפות וחוזרות למצבן הראשוני לאחר שחרור הלחץ).שתי פלטות כאלה בעובי 9 מ''מ (זה בסדר - שתיים - אחת על השניה מספיק מאוד מבחינת העובי- בדוק) כל אחת, יכולות להיות הבסיס של שני שרפרפים לישיבה בשטח ביום יום,שאליהם יחוברו רק רגליהם המתקפלות.
אני חושב שבנוסף לליבר יש לשאת גם את הג'ק של 2 טון ההידראולי הקטן הקל והשימושי שעולה 100 שקל ומתאים להרמה קלה מאוד על הכביש וכבר הוכיח את יעילותו בהרבה מצבים.גודלו וקלותו ,ובטח מחירו הופכים אותו לידידותי מאוד.
לגבי ההיי-ליפט יש לי דיעה מוצקה מנסיון רב ועגום לגבי מוראותיו האפשריות תאורטית, ולגבי התוצאות בשטח.כל שימוש בכלי הזה הוא מפחיד ממש,מסוכן למשתמש ולרכב ,ורק לעיתים רחוקות מסתיים טוב.
זה מתחיל בזה שהמנגנון שלו רגיש מאוד לחול ,אבק, חלודה,ולאנשים שאינם מהנדסי רכב.זה ממשיך ביציבות מפוקפקת בעת הפתיחה המחייבת דיוק אנכי בעת ההצבה ונטייתו לאבד כיוון בעת ההעמסה לכיוון קדמת הרכב או לאחוריו.והגרוע מכל כשהוא מתכנס לתוך הרכב כשהוא משאיר עליו שקע דקורטיבי על הכנף,אם אתה בר-מזל והוא לא התחלק לגמרי לאחור.זה כלי שמתאים מאוד להצבה על כביש ,אך בשטח, עם שיפועים לכל כיוון אפשרי- אני ממש לא אוהב אותו.
זה עוד לפני שדיברנו על נטייתו להפליק את מכת החזרה למעלה בצורה מאוד מסוכנת לחסרי נסיון.
לעינייננו. אתמול קניתי את הבוסטר החדש (ממש חדש) מחבר באתר הצהוב במחיר של 300 שקל,ובכך פתרתי את הבעיה של הברקסים. היום אהיה אצל ג'קי לקנות את ארבעת תפוחי ההגה,ובכך אני מחליף את כל הסט ומיישר קו להרבה טסטים בעתיד. שני תפוחים אחד שמאלי ואחד ימני שיפורקו מהרכב יוכנסו לתא חלקי החילוף למקרה הצורך.גם הצלב הקדמי שלא עבר טסט יפורק וימצא את עצמו בתא הזה למקרה של חירום כדי לצאת מהשטח.אני מניח שכל הצלבים בדרייבשפטים זהים והוא ישמש את כולם.(לך תדע בחברה הזו אם כולם זהים....אצל הרוסים לפחות זה לא יקרה לעולם.בוואז הרוסי יש בוסטר של נגמ''ש - העיקר הזהות בחלפים)
אני לא מבין יצרן מפורסם של רכב שטח שעושה עבודה כל כך דפוקה בפרטים הקטנים.הרי הרכב הזה אמור לכאורה - ממש לכאורה - לנוע במקומות הכי נידחים בעולם ואם הוא זקוק למצבר חדש - עינין סופר טריוויאלי - למה הכבלים האורגינליים של הרכב הזה לא מאפשרים שימוש בכל מצבר זמין, מבחינת מיקום הקטבים - עקב חיסכון של שני שקל באורך הכבלים שיאפשר הגעת כל כבל חיובי/שלילי לכל ארבעת פינות המצבר.בהזדמנות הראשונה אני בונה שני כבלים חדשים ונכונים יותר ומחליף את האורגינליים ''החסכוניים'' של ל.ר. בינתיים עבדתי שעה מיותרת בהארכה זמנית של הכבלים האורגינליים.
ככל שאני מתקדם בהכרת הרכב הזה אני מבין שהוא בנוי לסוג אחר של אנשים,שגריז הוא בשבילם שם של להקת רוק.
-
חיים ל"ר לא הם שטעו!!! אתה טעית ברכב...
דיפנדר הוא הרכב לאנשים שיודעים ורוצים להסתדר לבד בשטח. הרכב הוא רכב שטח אמיתי וקשוח עם מעט מאוד פינוקים (אם בכלל). הרכב בנוי בשיטת הלגו כך שהכול עם מספר ברגים מתפרק. אין לו בידודים או חיפויים ולכן קל מאוד להגיע לכול מקום לתיקונים.
רק לשם דוגמא, המצבר נמצא בתא מתחת לנהג. הכבלים המקורים יכולים להתאים באורך לכול סוג של מצבר שרק בא לך, כנל גם המקום שיש באותו תא יעודי.
אני קניתי דיפנדר סטנדרטי שרק החליפו לו קפצים ובולמים (מטעמי נוחות לא עבירות). התקנתי לו שני נעילות וקיבלתי מפלצת עבירות עם מהלכי מתלה מדהימים. עבירות שמתחרה בקלות עם סופות משופרות בהרבה מאוד כסף. ועם זאת הכול נגיש וניתן לתיקון ברכב. עוד לא מצאתי מכלול ברכב שאי אפשר לפרק אותו תוך חצי שעה. הכול מברזל או אלומנים שגם אם מתעקם או נשבר ניתן לתיקון בקלות באמצעים ביתיים.
את הדיסקו בנו ל"יפים" שבעים ומדושנים שלא רוצים לראות גריז מקילומטר. שרוצים שקט בתא הנוסעים ולא מענין אותם שצריך לפרק חצי אוטו כדי להגיע לרדיטור החימום. העיקר שהקונסולה תהיה יפה ועגולה ושחס ושלום אסור שידעו מה יש מתחת...
לפני שקנית דיסקו הזהירו אותך מה היתרונות והחסרונות של הרכב, הסבירו לך שלצרכים שלך דיפנדר עדיף בהרבה. בכל זאת הלכת נגד הזרם וקנית דיסקוהמחיר הקרן.
אז בבקשה לא לקרוא לו "הומו" או "יפי מדושן" ככה בנו אותו לקהל יעד מסוים. זב"שח שהוא לא מתאים לצרכים שלך.
-
אני נהנה כל יום לקרוא את מה שמתחדש ברכב שלך חיים פשוט כיף.
ולעצם העניין אני חושב שאתחיל לדרוש מאשתי לקרוא כאן באתר!!
שאולי תתחיל להעריך איזה דג רקק יש לה שלא באמת מוציא הרבה כסף ו/או זמן
על השיגעון שלו.
אני בעד לפתוח פורום חדש תמיכה לנשים בגיפולוג.
בברכה יואב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
מה זה ''רובוטריקים''???????????????? מי המייקל הזה???????? תן תרגום עברי בשבילי.
שכחתי שאתה מודל ישן , חפש בגוגל TRANSFORMERS , מייקל ביי הוא במאי הסרט.
ומצטרף למאיר , סוף סוף כיף לקרוא מה שאתה כותב , יש מרווחים והכל ברור.
-
מוני - אתה צודק ,רציתי דיפנדר אך אין לי אפשרות לשלם סכום מתאים לרכב הזה שהוא מינימום 70K ש''ח.הדיסקו הוא פשרה בין רצונות לאפשרויות.היות ומתחת לפלסטיק יש דיפנדר אני מחזיר אותו למצב הצבירה האמיתי שלו. זה לוקח זמן ואני נהנה אך בסוף הדרך הוא יהיה דיפנדר אם ירצה או לא.
היום מצאתי שעתיים לסדר את מחסן החלפים המיועד לכלי הזה.יש לי כרגע במחסן הרכב את המלאי הבא.סטרטר,פאן-קלאצ',דיסטרבוטור,מכסה דיסטרבוטור,חוטי הצתה,שתי ציריות אחוריות,כל צינורות הגומי של המים. (3 חדשים באריזה),תפוחי הגה, צלבים (אחד חדש),אלטרנטור,רצועת מנוע,בוסטר,(כשיחזור משיפוץ),מותחן רצועה,נורות למינהן,פיוזים למינהם,משאבת מים למיכלי המים.
חסר לי למלאי קויל,משאבת דלק טבולה,משאבת מים,משאבת ברקס,ומצבר רזרווי.
כשכל הציוד הזה יהיה עלי ארגיש הרבה יותר טוב.
מחר אני מתכנן את הרכבת משאבת המים למיכל הגדול שבתוך הרכב. זה יהיה זמני עד להתקנת המיכל שבפגוש שיעבוד על אותה משאבה עם בורר זרימה.
ביום שישי אני מתכנן לייצר ולהרכיב פסי אלומיניום מרוג בגובה 220 מ''מ בתחתית הדלתות והכנפיים משני צידי הרכב.
אני בודק עכשו ציפויים פלסטיים של מדבקות בצבע שחור - מט לחיפוי כל הרכב במקום צביעה מחדש. אם למישהו יש נסיון בעינין אשמח ללמוד.
בתכנית יש לבצע ציפוי עם בידוד מתחת למכסה המנוע לבידוד רעשים ועוד לו החלטתי ממה לבצע את זה. אני נוטה לחיפוי מאלומיניום שהוא ממש פשוט לביצוע והחומרים שלו זמינים עבורי מחלקים שפורקו בעת חידוש זיוודים.
בעקרון אני משתמש בכל מיני שאריות של חומרים שנמצאים במפעל במקום לקנות חומרי גלם יקרים.
היום למדתי את עיקרון ההפעלה של הקומפרסור שפרקתי מהפאסט ומיקמתי אותו בחלל שיש בארגז המטען בפינה האחורית מימין. שם יש גם נקודת חשמל שמתאימה לקומפרסור.
יש לי מספר מכשירי רדיו שאת אחד מהם אתקין ברכב ,אך מה עושים אם השטקר של הרכב לא מתאים לנקבה שברדיו? יש מתאמים לזה??
הגיע הזמן לארוחת בוקר, ואמשיך כנראה הלילה לאחר חצות.
-
ציטוט:
סטרטר,פאן-קלאצ',דיסטרבוטור- מיותר ,מכסה דיסטרבוטור,חוטי הצתה,שתי ציריות אחוריות,כל צינורות הגומי של המים. (3 חדשים באריזה),תפוחי הגה, צלבים (אחד חדש)- מיותר ,אלטרנטור,רצועת מנוע,בוסטר,(כשיחזור משיפוץ)- מיותר ,מותחן רצועה,נורות למינהן,פיוזים למינהם,משאבת מים למיכלי המים
לדעתי- אל תיקח דברים שהסיכוי שייכשלו קלוש עד אפסי, אל תיקח חלקים שלא "משביתים". זה תופס מקום, יש לזה משקל, והוא, בזמנו, יתנקם בך.
ציטוט:
יש לי מספר מכשירי רדיו שאת אחד מהם אתקין ברכב ,אך מה עושים אם השטקר של הרכב לא מתאים לנקבה שברדיו? יש מתאמים לזה??
יש מתאמים, עולים כמה עשרות שקלים בד"כ.
אסף.
-
ציטוט:
מוני - אתה צודק ,רציתי דיפנדר אך אין לי אפשרות לשלם סכום מתאים לרכב הזה שהוא מינימום 70K ש''ח.הדיסקו הוא פשרה בין רצונות לאפשרויות.היות ומתחת לפלסטיק יש דיפנדר אני מחזיר אותו למצב הצבירה האמיתי שלו. זה לוקח זמן ואני נהנה אך בסוף הדרך הוא יהיה דיפנדר אם ירצה או לא.
ענק, חיים אתה מלך הפורום - אם תרצה או לא :p
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
לדעתי- אל תיקח דברים שהסיכוי שייכשלו קלוש עד אפסי, אל תיקח חלקים שלא "משביתים". זה תופס מקום, יש לזה משקל, והוא, בזמנו, יתנקם בך.
אסף.
אסף,
בתשובה שלך פסלת גם צלבים-בטעות או שאתה לא מאמין שזה חלק "משבית" במיוחד למישהו כמו חיים שנוסע לבד לא מעט.
זה החלק שיעשה את ההבדל במשקל המצטבר?
-
דורון, צלב מתוחזק הסיכוי שיתקע אותך בשטח הוא אפסי ותמיד תישאר עם זוג גלגלים מניע.
על אותו המשקל אפשר גם להוסיף דרייבשפטים.
אני באופן אישי מחזיק ברכב 2 דריבשאפטים עם צלבים חדשים, מוט הגה עם תפוחים, מוט רדיוס אחורי, ציריות קד' + פעמון ובטח שחכתי עוד הרבה, כמובן שמבחינת חלקי חילוף למנוע אני מחזיק כמעט כל משאבה או חלק מתבלה אחר (רק לדיזל)
בסה"כ המשקל הוא זניח ועוד 100 ק"ג לא יעשו את ההבדל ולא ישפיעו על צריכת הדלק (פעם אחרונה שעליתי עם הרכב על משקל הוא דגדג את ה2800 ק"ג)
-
אסף, מרשימת החלקים הלא מומלצים על ידך אני מוריד את הבוסטר בגלל שיקולי עלות/תועלת עקב ניפחו הגדול מול סיכויי השרידות.כבר נסעתי מחוסר ברירה בלי בלמים בכלל בשעת מצוקה,ולצאת מהשטח בלעדיהם לא ניראה לי מסובך למרות שיש בו גיר אוטומטי.אם לא שמתם לב הבעיה ברכבים האלה היא בדרך כלל הנפח ולא המשקל ולכן חשוב לצמצם באריזות מיותרות וגופים ניפחיים.אחרת הרכב ניראה כמו משאית להעברת דירות שאם לא פרקת הכל אתה לא מגיע למה שאתה צריך.
דריבבשאפט ניראה לי מיותר למרות שבוואז לקחתי אותם וגם שם בדיעבד זה היה מיותר.מכסימום מנתקים אותו ויוצאים ב-2X4.
מוט הגה הוא חלק חשוב אך סיכויו להישבר ממכה רצינית בסלע מבלי לפגוע ולעקם את הזרועות
מימין ומשמאל ובכך לסכל תיקון שטח ניראים לי קלושים. במיוחד שהנהיגה שלי בשטח היא מאוד נטולת סיכונים ומחושבת ככל הניתן,אפילו על חשבון הזמן ועמידה בתכנית הנסיעה.
חשיבות מוטות הרדיוס אינה ברורה לי למרות שהוזהרתי מרופפותם ועדינותם.בג'יפים שנהגתי עד היום לא היו קפיצי סליל - חוץ מהיונימוג שהוא לא כל כך ג'יפ -ואני לא מכיר את ההשפעה של נהיגה עם מוט שבור. הפתרון לזה הוא חיזוק המוטות או ייצור של מוטות מחוזקים. שתי האפשרויות קלות לביצוע ואחת מהן תבוצע בכל מקרה ,ע''פ סדרי עדיפויות השיפורים.
לגבי ציריות קדמיות אין לי תשובה ברורה היות וניתוק ההנעה הוא פתרון קלסי קל ולפי תחושתי הבעיה מאוד נדירה. אולי היותר נכון לקחת רק את הציריות הארוכות שבכל סרן ולהתעלם בכלל מהקצרות, שלפי הגיוני שרידותן הרבה יותר גדולה מהארוכות. למישהו נשברה ציריה קצרה כשלכוח השובר יש אלטרנטיבה ארוכה וחלשה בהרבה?
לגבי כלי עבודה מצבי קצת מורכב. עד היום לא הכנסתי למפעל ובטח לא היו לי ברכב ברגים אינצ'יים. ניראה לי שהתקופה הזו עומדת לחלוף היות ומפעם לפעם אני נאלץ להשתמש ברכב הבריטי הזה במפתחות משונים כגון 11 מ''מ, 14 מ''מ 15 מ''מ שהם בוודאי תירגום של משהו אינצ'י.
היות ויש לי סט ''בטא'' של בוקסות ''1/2 אינצ'י ומילמטרי אז חצי הבעיה נפתרה, אך האם אני זקוק גם למפתחות רינג/פתוח אינצ'יים או שמספיק מילמטריים בלבד.
איזה כלים אני צריך שיחודיים לרכבים האלה. מוט דק לחילוץ הציריה כבר רשום, ואני מתכנן מוט טרנסמיסיה 8 מ''מ שקצהו - 300 מ''מ יהיה חרוט לקוטר 4 מ''מ לסילוק הגדם. זה בסדר??
היום אני פותח את חבילת המתנות שקניתי אתמול אצל ג'קי ושכולל כפתור צופר חדש עם הסמל הירוק.(ככה גם יהיה לי צופר רזרבי.........)קניתי אותו כי הדבר הזה כל זמן הנסיעה לפני הפרצוף שלי והיות והוא ללא הסמל הוא ניראה פגום ועושה לי רע. הסמל עצמו לא אומר לי כלום כל עוד האלומיניום הזה לא מביא קבלות ולא תוקע אותי בסוף העולם.כרגע אין לי טיפת בטחון איתו עם כל חיישני הלמבדא ומנועי הצעדים למינהם. עם הוואז היה לי בטחון מוחלט שאגיע הביתה וזה תמיד קרה ,אך נגמרו לי שעות העבודה האין סופיות להשאיר אותו בכשירות יומיומית.
ניראה היום איך אוכל לקדם משהו, במיוחד תמונות פנימיות של העיצוב החדש.
-
משאבת הדלק הטבולה עושה לי המון כאבי ראש.הפתרון הזה ממש דפוק מבחינתי.גם המיקום שלה מתחת לכל הזיווד כבר גרם לי עבודה רבה. נאלצתי למקם מגירה שלימה בדיוק מעליה ולאפשר הגעה לצורך פירוקה בשטח ללא פירוק מערכת הזיווד. לשם כך פיניתי מתחתית המגירה חומר ברדיוס 300 מ''מ ואותו כנ''ל גם מחיפוי הפי.וי.סי שעליו יושבות המגירות. עכשו אם קורה ואני צריך לפרק את המשאבה, עלי רק להוציא את המגירה ומתגלה החיפוי שעל טנק הדלק. לייתר בטחון פתחתי את זר הברגים בנוחיות לפני הרכבת המגירה וסגרתי בחזרה עם WD להקלת העבודה בשטח.
יש רק בעיה אחת קטנה - אין לי משאבה רזרבית, ובטח לא כזו שכבר מורכבת ברכב ומספיק לנתב אליה את הדלק והיא מתחילה להחליף את המקולקלת.
חשבתי להוסיף משאבה מורכבת בתא המנוע שתינק את הדלק ישר מהמיכל ואני משקיע בכך מחשבה היות והיא חייבת לעבוד בלחץ כמו המקורית. עוד אין ליפתרון לזה ובטח לא אוכל לסמוך על הטבולה הזו שתמיד תעשה את העבודה. אם מישהו פתר את העינין הזה אשמח להשתתף איתו בידע.
-
חיים - כמה תשובות לשאלותך וכמה הערות בונות.
כלים:
1. אך ורק מילימטרי! . הרכב כולו מילימטרי. הבעיה היא שהאנגלים חיבים להרגיש מיוחדים ולכן הם משתמשים במידות "מוזרות" ולא 4 המידות הקלסיות של היפנים.
2. למערכת ההינע אין צורך בשום דבר יוצא דופן. לגבי המנוע, לא מכיר את הבנזין. לדיזל צריך מפתח פתוח דק כדי לפתוח את המניפה.
חלפים יתירים:
לדעתי ואם אתה לא הולך לעשות עבירות אקסטרים. צריך צלבים, תפוח הגה. למנוע אם אתה ממש מתעקש אז צריך משאבת מים, הגה כוח אלטרנטור. כול זה נובע מכך שחגורה אחת מניעה את כולם. ואם אחד מהם הולך כול האחרים גם מתים. יש אפשרות לקחת חגורה מתכווננת או ליצור איזשהו מותחן שיוכל למלא את תפקיד המיכלול שנפגם. לדעתי גם מיותר. כול אחד מהמכלולים האלו נותן סימני אזהרה לפני שהולך ואדם מיומן יכול בקלות לזהותם. רצוי גם לקחת צינורות מים חילופיים וצינורות קירור של הגיר. גם זה מיותר בתחזוקה נכונה.
בכלל עם השנים הפילוסופיה שלי בנושאי אחזקת חלקים ספר השתנתה. פעם היתי גודש את הרכב בחלקים יתירים. רק שיהיה. היום הבנתי שעם תחזוקה נכונה (ולא תחזוקת שבר) אין צורך בהם. הסיכוי שמשהו ילך ללא התראה קטן מאוד, רק צריך להקשיב לרכב. וגם אם ילך, אז מה?! אנחנו מדינה קטנה מאוד, אפילו בנגב אתה לא יכול להתרחק יותר מ 15 קילומטר מהכביש. מעטות מאוד הם התקלות שימנעו ממך לנסוע 15 קילומטר.
אגב מוטות הרדיוס השברים הם בולשיט !!!
בנושר חשמל הרכב וחישנים. מציאת בעיות ברכב מחושמל יותר קלה מלא ממוחשב. כי יש לך את המחשב שיגיד לך מה הבעיה. דאג לחלפים יתירים בתחום החישנים ואתה מסודר.
משאבת הדלק:
אתה יכול להוציא אותה מהמיכל באמצעות מיכל קטן שיהיה מלא דלק שבו היא תהיה. יוזרם אליו דלק מהמיכל המרכזי באמצעות משאבת דלק קטנה ללחץ נמוך (של סוברו או כול רכב אחר). ראה מה שחנן עשה בגיפ שהיה לו
-
מוני, האינצי היחדים שאני מכיר ברכב הם: הברגים של הדריבשאפט (מקביל ל14 מ"מ) והמחבר של הצינורות ברקס הקשיחים.
מניפה- 32 מ"מ דק (משויף) גם בבנזין וגם בדיזל
בעיקרון אין סוף לכמות החלפים שאתה יכול לקחת אבל כמו שמוני כתב עם תחזוקה נכונה ולא תחזוקת שבר אין סיבה שמכלול יקרוס ללא הודעה מוקדמת.
אני נוסע עם כל מלאי החלפים הזה כי פשוט יש לי אותו ולא הייתי צריך להשקיע ולקנות חדש, מעדיף שישכבו ברכב ולא במחסן בבית.
מוט רדיוס לפני שהוא נשבר הוא מתעקם, בדרכ אפשר להמשיך לנסוע עם העקום עד הכביש אבל אי אפשר לנסוע בלי מוט רדיוס בכלל
-
ציטוט:
משאבת הדלק הטבולה עושה לי המון כאבי ראש.הפתרון הזה ממש דפוק מבחינתי.
כשהתקנו הזרקה בCJ של נימי עשינו את זה במספר שלבים.
בשלב הראשון טבלנו את המשאבה במיכל, ובדקנו האם המשאבה המאכנית מצליחה לשאוב דרכה.
התשובה: זה עובד ובגדול, הרכב נסע ככה במשך שבועים ללא תופעות לואי.
לכן תוכל לשים במקביל משאבה חשמלית חיצונית עם שני ברזים, אם וכאשר תהיה בעיה, תוכל לפתוח ברזים, להפעיל מתג ולהמשיך בדרכך.
תשתדל רק למצוא משאבה עם לחץ דומה, לא יודע איך זה ב ל"ר אבל למערכות GM יש ווסת לחץ בבית המצערת, אצלך זה כנראה רב נקודתי אבל עדיין יש סיכוי שקיים ווסת.
חן.
-
חיים,,
לא חשוב כמה חלקים תיקח,
תמיד יהייה חסר לך החלק שהתקלקל !!!!!!!!!!!!!!!
-
התחלת עם זה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoni 110
דורון, צלב מתוחזק הסיכוי שיתקע אותך בשטח הוא אפסי ותמיד תישאר עם זוג גלגלים מניע.
על אותו המשקל אפשר גם להוסיף דרייבשפטים.
והמשכת עם זה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoni 110
אני באופן אישי מחזיק ברכב 2 דריבשאפטים עם צלבים חדשים, מוט הגה עם תפוחים, מוט רדיוס אחורי, ציריות קד' + פעמון ובטח שחכתי עוד הרבה, .
אתה סותר את עצמך,
מצד אחד אתה אומר שהסיכוי שצלב מתוחזק יתקע אותך נמוך ועל אותו משקל ושאפשר להוסיף גל הינע ומצד שני אתה כן לוקח את שניהם?!?
אני חושב שבשביל המשקל הזניח של צלב ביחס לשאר החלקים והעניין שחיים נוסע הרבה לבד בשטח בכל זאת מכוון לחלפים מעט שונים מאשר מי שנוסע עם עוד רכבים ויכול להרשות לעצמו להשתמסך על יכולת החילוץ ההדדית שבן הזוג נותן.
כשאני מטייל לבד אני בהחלט לוקח יותר חלפים ויותר ספיירים ממה שאני לוקח כשיש עוד אנשים איתי בטיול-עניין של על מה אפשר לותר ומה באמת יפריע לי לצאת לכביש.
-
הצלב היה רק דוגמה. כן, המקום הזניח שהוא תופס והמשקל הקטן- אפשר לוותר עליהם. אבל אז סוחבים חצי אוטו בחלפים, ובשביל מה? חלק "משבית טיול" הוא חלק שכדאי לקחת וקל להחליף, וצלב אינו כזה. צלב מגורז ותקין לא יישבר בטיול (ואני מדגיש טיול, קשה ככל שיהיה- לא מסע עבירות), הצלבים בלנדרובר גיבורים. גם התפוחים. בדומה להם, רוב חלקי הרכב לא נשברים בלי אזהרה. אם מוט שפור מתעקם, מיישרים, אם מוט רדיוס אחורי יוצא מהמקום, זה בגלל שלא בדקת את האום שלו בטיפול התקופתי. ציריה נשברה? זה בגלל שלא החלפת בזמן למחוזקת. רכב מטופל לא צריך חלפים, ובעיקר בגלל מה שיחיעם כתב-
ציטוט:
תמיד יהייה חסר לך החלק שהתקלקל !!!!!!!!!!!!!!
זה נכון, ואתה תמיד לוקח את החלק שהתקלקל לך בפעם הקודמת. יודע מה? סביר שהוא לא יתקלקל שוב, כי החלפת לחדש (הבוסטר הוא דוגמה טובה).
אני הייתי סוחב חלקים, ויום אחד פשוט הפסקתי כמעט לחלוטין, פרט לדברים שעונים על הכלל "משבית טיול" וגם על הכלל "אפשר לתקן בקלות בשטח". יודעים איזה חלפים כן סחבתי בלנדרובר? פלסטיקים של הפנסים הקטנים- אחד אדום, אחד לבן, אחד כתום. הם נשברים, ושוטרים מתים על זה. חוטי חשמל בכל מיני צבעים, וקונקטרים, וכלים מתאימים. צינורות מים (סט מלא של הרכב). רצועת מנוע. רצועת מזגן. גלגל ספייר. צינורות דלק גמישים. צינור בלם גמיש (הארוך יותר- אני חושב שהאחורי). ארגז שמנים, ערכת תיקון מהיר (פרופוקסי שיחיעם גמר לי פעם אחת, אבקה לסתימת חורים ברדיאטור, דאקט-טייפ, טייפ אלומיניום, חוטי ברזל, בנדים, אזיקונים, רצועות קשירה וכו'), וכמובן ציוד חילוץ וכלים. לבנזין כדאי להוסיף גם חלקי מערכת הצתה ומשאבת דלק קווית.
ואם אחרי כל זה יש תקלה משביתה שאני לא מסוגל לתקן- זה הזמן לגרור לכביש והביתה.
בסופו של יום, החלפים שוקלים המון. והמשקל העודף הזה יגרום לתקלות.
אסף.
-
ציטוט:
אולי היותר נכון לקחת רק את הציריות הארוכות שבכל סרן ולהתעלם בכלל מהקצרות, שלפי הגיוני שרידותן הרבה יותר גדולה מהארוכות. למישהו נשברה ציריה קצרה כשלכוח השובר יש אלטרנטיבה ארוכה וחלשה בהרבה?
הפוך גוטה, לציריה הארוכה יותר יש יכולת פיתול עדיפה, לפני שהיא נשברת. הקצרה, כנראה, תישבר קודם.
בעז
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
התחלת עם זה:
והמשכת עם זה:
אתה סותר את עצמך,
מצד אחד אתה אומר שהסיכוי שצלב מתוחזק יתקע אותך נמוך ועל אותו משקל ושאפשר להוסיף גל הינע ומצד שני אתה כן לוקח את שניהם?!?
אני חושב שבשביל המשקל הזניח של צלב ביחס לשאר החלקים והעניין שחיים נוסע הרבה לבד בשטח בכל זאת מכוון לחלפים מעט שונים מאשר מי שנוסע עם עוד רכבים ויכול להרשות לעצמו להשתמסך על יכולת החילוץ ההדדית שבן הזוג נותן.
כשאני מטייל לבד אני בהחלט לוקח יותר חלפים ויותר ספיירים ממה שאני לוקח כשיש עוד אנשים איתי בטיול-עניין של על מה אפשר לותר ומה באמת יפריע לי לצאת לכביש.
דורון, אני סותר רק בגלל שקיבלתי כויה מצלב שהיה צריך להחליף ובגלל עצלנות החלטתי לתת לו צאנס לטיול נוסף- וכמובן וחוק מרפי נכנס לתמונה ואותו צלב כשל.
מה לעשות יותר קל להחליף דריבשאפט באחר במקום להחליף צלב כמו שיותר קל להחליף מוט שפור מאשר לישר את המוט שהתעקם.
-
הבן שלי טוען שלהיות טיפש זו קאריירה.והוא צודק. רק עכשו נפל לי האסימון בנושא המקרר או הצידנית. המקום הנכון , היחיד וההגיוני ביותר להניח/להרכיב את המקרר הוא על הדלת האחורית מבפנים כמשקל נגדי לצמיג הרזרווי כשהוא מוגבה ככל האפשר מעל משטח המיטה לגובה המכסימלי, והוא נשען על אותם הברגים המסיביים של הצמיג. היות והפתיחה במקררים שלי היא מלפנים ולא מלמעלה כמו במקררי הפלסטיק - הדלת שלו תהיה ממש מול העיניים.בכדי להוציא משהו פשוט פותחים את הדלת האחורית ומיד את דלת המקרר. אם ישנים ברכב עם דלת סגורה המקרר מוגבה מהמשטח כ-30 ס''מ והוא לא מפריע . אם ישנים עם דלת פתוחה הוא בוודאי לא מפריע. גם החשמל נמצא בצד ימין בסמוך למנוע כך שהכל מסתדר כמו פאזל.תוך שעה עבודה אפשר להכין את כל הדרוש בכדי למקם אותו שם.
אם צד ימין של הדלת יתפס על-ידי המקרר (הצד הקרוב לצירים) , צד שמאל יתפס על-ידי פינת קפה שתכלול כירת בישול מתקפלת עם שולחנון קטן ,בלון גז פינג'אן ומספר כוסות. זה הכל. פתיחה של הדלת ולאחריה פתיחת השולחנון מאפשרים הכנת קפה מיידית. המים נמצאים ממש בסמוך,בפגוש האחורי הן לטובת הקפה והן לטובת שטיפת הכוסות. בתוך החללים שבדלת יוכנסו הקפה הסוכר הכוסות והפינג'אן. בקיצור מטבח בילד-אין על הדלת מבפנים.הפינה הזו היא רק לקפה ,בישול בשטח ייעשה באמצעות המטבח הנייד הגדול שכולל כירה וכיור. יהיו גם צילומים תוך שבועיים.