-
תגובה להודעה: דיון מרוכז - מערכות מים אפורים בבתים פרטיים.
דורון,
זה נכון רק שלמי ביוב יש את הערך המוסף של העשרת הקרקע שאין למים אפורים.והמכון שמבצע את הסינון גם אם ראשוני בלבד,ביצע ומבצע בדיקות איכות למים ועומד בתקן מסויים מה שאדם פרטי בביתו אינו יכול לעשות.
מי הביוב של גוש דן למשל משמשים לאחר סינון(שיקוע בחולות ראשון ושאיבה מחדש)כעיקר מי ההשקייה באזורים רבים בארץ.
עם מים אפורים בלבד לדעתי אין נסיון רב לכן אי אפשר לשלול נזק אפשרי.לי נראה שהרבה תלוי באחוז ובסוג החומרים במים-במי כיור רחצה או מקלחת אין אחוז סבון גבוהה כמו במכונת כביסה או מדיח.
דרור הראל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
דורון,
זה נכון רק שלמי ביוב יש את הערך המוסף של העשרת הקרקע שאין למים אפורים.והמכון שמבצע את הסינון גם אם ראשוני בלבד,ביצע ומבצע בדיקות איכות למים ועומד בתקן מסויים מה שאדם פרטי בביתו אינו יכול לעשות.
דרור הראל
דרור,
אני אגיד שוב,
אין שום מכון סינון, נאדה, גורנישט.
בריכת שיקוע לא יותר מתוחכמת ממה שהנבטים השתמשו- כלומר מקטע שהג'יפה הצפה לא מגיע ישירות לפתח השאיבה.
אם חתיכת חרא עוברת למשאבה היא עפה עליך מהממטרה..
ביוב גולמי בימטבו (אם אפשר לקרוא לזה מיטב..).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
צר לי לנפץ את תיאוריות הרס הקרקעות והצמחיה,המצב לא כזה קיצוני, ואם עץ הלימון בחצר מת אחרי עשר שנים זה כנראה לא בגלל המים.
יש בארץ כמה וכמה חוות שמשקות גידולים עם ביוב גולמי שעוברים רק שיקוע, לא מים אפורים עם סבון ריחני מהכביסה או האמבטיה, והצמחים רק נהנים.
במשך שנים לא מדשנים כמעט כי הכל מגיע מהג'יפה שבמים.
הסייג היחידי הוא שלא מגדלים גידולים לצריכה של בני אדם אלא לזרעים או מספוא.
עם מערכות השיקוע והניקוי הבסיסיות שתוארו כאן אני לא הייתי מהסס להשתמש במים להשקייה.
דורון,
1. איזה חוות? אתה יכול לתת שני שמות לפחות?
2. כמה זמן החוות קיימות?
3. אני מציע שתעשה חיפוש ותקרא על אנשים מהפורום הזה ממש, שהשקייה במים אפורים שלא עשו טיפול הרגה להם את הגינה. אין צורך ללכת רחוק... יש לך אולי הסבר אחר על הנזקים שלהם?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואבי37
דורון,
2. כמה זמן החוות קיימות?
3. אני מציע שתעשה חיפוש ותקרא על אנשים מהפורום הזה ממש, שהשקייה במים אפורים שלא עשו טיפול הרגה להם את הגינה. אין צורך ללכת רחוק... יש לך אולי הסבר אחר על הנזקים שלהם?
1. חוות ר"מ, היתה פעילה כ-30 שנה בהצלחה לא קטנה, עד שמערכת סילוק השפכים של באר-שבע עבר למקום אחר ולא השתלם להמשיך להשקות עם מי ביוב.
אני זוכר שהיו עוד חוות דומות, לא עולה לי כרגע שמות.
2. אני קורא את השרשור מיומו הראשון, אני לא מצליח להשתכנע שמי שהגינה שלו נפגעה באמת יודע ממה היא נפגעה.
זה שכתב על עץ הלימון לדוג', אם היה זיהום במים, העץ היה נפגע בטווח קצר בהרבה מאשר שנים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואבי37
דורון,
2. כמה זמן החוות קיימות?
בגבכת ברנר גידלו 20 שנה דשא לצרכים מסחריים.
הדשא הושקה 20 שנה עם ביוב גולמי, שעבר שיקוע וחימצון בלבד. הביוב לא עבר שיפעול כלל.
במשך 20 שנה בוצעו בעקביות בדיקות קרקע.
לא נמצאה כל עליה בתכולת המלחים בקרקע! לא נמצאו כל סימנים לאטימת הקרקע, וזאת למרות שגידול דשא מנע ביצוע חריש בכל התקופה.
מסתבר שגשמי החורף שוטפים את הקרקע.
הדרים הם עץ רגיש ללא קשר לסוג המים, ואינן מייצגים את כלל הגינות.
מנסיוני האישי, זיתים ודקלים חיים בגינתי כבר 10 שנים על מי מכונת הכביסה, וכמות הפרי שהם מוציאים מדהימה. זה בהחלט לא אומר שעץ הלימון היה מצליח לסבול את הבורון מאבקת הכביסה.
בברכה,
קיד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קיד
בגבכת ברנר גידלו 20 שנה דשא לצרכים מסחריים.
הדשא הושקה 20 שנה עם ביוב גולמי, שעבר שיקוע וחימצון בלבד. הביוב לא עבר שיפעול כלל.
במשך 20 שנה בוצעו בעקביות בדיקות קרקע.
לא נמצאה כל עליה בתכולת המלחים בקרקע! לא נמצאו כל סימנים לאטימת הקרקע, וזאת למרות שגידול דשא מנע ביצוע חריש בכל התקופה.
מסתבר שגשמי החורף שוטפים את הקרקע.
הדרים הם עץ רגיש ללא קשר לסוג המים, ואינן מייצגים את כלל הגינות.
מנסיוני האישי, זיתים ודקלים חיים בגינתי כבר 10 שנים על מי מכונת הכביסה, וכמות הפרי שהם מוציאים מדהימה. זה בהחלט לא אומר שעץ הלימון היה מצליח לסבול את הבורון מאבקת הכביסה.
בברכה,
קיד.
אתה סותר את עצמך, כנראה מחוסר ידיעה!
אני מצטט מה שכתבת:
"..הדשא הושקה 20 שנה עם ביוב גולמי, שעבר שיקוע וחימצון בלבד " "...לא נמצאה כל עליה בתכולת המלחים בקרקע! לא נמצאו כל סימנים לאטימת הקרקע, וזאת למרות שגידול דשא מנע ביצוע חריש בכל התקופה.
ואני אומר:
אף אחד כאן לא עושה שיקוע וחימצון עם המים האפורים!
גם רוב המערכות שאני ביקרתי אותן כדי להתרשם, לא עושות שיקוע ולא עושות חימצון!
גם החבר'ה כאן בפורום לא עושים שיקוע ולא עושים חימצון!
מסקנה:
הדוגמה שהבאת מהדשא של גבעת ברנר דווקא מוכיחה את מה שאני חושב. צריך לעשות טיפול רציני שכולל חימצון ושיקוע למים האפורים לפני שמשקים איתם את הגינה, אחרת היא תהרס!!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואבי37
ואני אומר:
אף אחד כאן לא עושה שיקוע וחימצון עם המים האפורים!
גם רוב המערכות שאני ביקרתי אותן כדי להתרשם, לא עושות שיקוע ולא עושות חימצון!
גם החבר'ה כאן בפורום לא עושים שיקוע ולא עושים חימצון!
נקראה לי שלא קראת את כל השרשור, יש כמה אנשים שתיארו מערכות עם סינון בסיסי דרך חצץ ויש תיאור על שימוש בחול, שניהם סוג של שיקוע וסינון.
השפד"ן הסינון העיקרי של השפד"ן מבוצע על ידי חול..
-
חברים,אתם מבלבלים את עצמכם לדעת.
מים אפורים לא שווה ערך מי ביוב גולמי.
מים אפורים-מי מקלחת,כיור,מדיח,מכונת כביסה,מזגן וכו-מכילים מים שפירים+חומרי רחצה(כימיקלים)
מי ביוב גולמי-כל הנ"ל+מי גשמים ןניקוז,שפכים תעשיייתים,ביוב ביתי גולמי.
ההבדל-בביוב גולמי יש גם חומרים בעלי ערך לקרקע,עיקר שימוש מים אצל הצרכן הפרטי הוא מיכל ההדחה בשירותים,ובמידה ואין באזור מפעלים מזרמי שפכים תעישייתים מסוכנים,ניתן להשקות במי ביוב גולמי שעברו שיקוע-להלן טיפול ראשוני.
חוות ר"מ-דורון אין שם ברמד או מגוף זקף של אני מכרתי , ביקרתי או שלחתי אליו איש שירות.ולמרות קירבתה לעמק שרה,שפכים תעשייתים למיטב ידיעתי אינם מגיעים אליה-כל הרעיון של החווה היה,קרקע חינם+מים בחינם מעיריית באר שבע על מנת לרוקן את בריכות השיקוע-לכן נושא איכות וכמות היבול היה ניתן לפשרה.
אני שב ואומר רק מתוך הגיון בריא-מי אפורים אינם שווה ערך למי ביוב והנסיון בהשקייה שנצבר איתם-לדעתי בכל בית תהיה תוצאה אפשרית שונה בגלל השימוש וההרכב השונה החומרי סבון למינהם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
חוות ר"מ-דורון אין שם ברמד או מגוף זקף של אני מכרתי , ביקרתי או שלחתי אליו איש שירות.ולמרות קירבתה לעמק שרה,שפכים תעשייתים למיטב ידיעתי אינם מגיעים אליה
שפכים תעשייתיים- רחובות המוסכים של באר-שבע למשל שאינם בעמק שרה, חלק לא מבוטל מהתעשייה הזעירה של העיר לא ממוקם בעמק שרה- בה ממוקמים חלק קטן וחדש יחסית.
למיטב זכרוני, גם לאחר הקמת א"ת עמק-שרה, למעט בריכות השיקוע מהן השקו את השטחים, לא היה מפעל ביוב אחר בבאר-שבע, כולל לאזור מכתשים.
לגבי איכות הגידולים, היו שנים בהם החווה הוציאה יבולי שיא ביחס לכל קנה מידה, להיך, באו בטענות שבגלל כמויות והרכב המים אי-אפשר להשוות לצורות אחרות של השקיה מדודה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואבי37
אתה סותר את עצמך, כנראה מחוסר ידיעה!
....גם החבר'ה כאן בפורום לא עושים שיקוע ולא עושים חימצון!
מסקנה:
הדוגמה שהבאת מהדשא של גבעת ברנר דווקא מוכיחה את מה שאני חושב. צריך לעשות טיפול רציני שכולל חימצון ושיקוע למים האפורים לפני שמשקים איתם את הגינה, אחרת היא תהרס!!
תגיד אתה עושה צחוק? מים אפורים מהמקלחת ומכיור הרחצה מכילים מים + כמות זניחה של סבון + כמות זניחה של שומן מהגוף. על 150 ליטר מי מקלחת בכל יום יש כף של סבון?
ביוב גולמי = ביוב מאזור התעשייה קרית עקרון + מפעל הסוללות של תדיראן + ביוב של מפעל מזון + ביוב של מטבח תעשייתי בקיבוץ עצמו + ניקוז מכון חליבה של הרפת + ניקוז מכבסה תעשייתית של הקיבוץ.
במערכת המים האפורים אשר בביתי, אין צורך לבצע חימצון. החבית מתרוקנת של 3 שעות, ואין מה לחמצן. ביוב גולמי עובר חימצון בכדי לפתור את מטרד הריח.
במערכת המים האפורים אשר בביתי אין מה לשקע! אין חומרים מומסים למעט סבון, ואין הסעת אבקות, ואין פסולת אורגנית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קיד
במערכת המים האפורים אשר בביתי, אין צורך לבצע חימצון. החבית מתרוקנת של 3 שעות, ואין מה לחמצן. ביוב גולמי עובר חימצון בכדי לפתור את מטרד הריח.
במערכת המים האפורים אשר בביתי אין מה לשקע! אין חומרים מומסים למעט סבון, ואין הסעת אבקות, ואין פסולת אורגנית.
עפ"י התיאור של המערכות כאן, באף אחת מהמערכות ממה שהאנשים תיארו כאן לא מתבצע חימצון ו/או שיקוע - בדיוק מה שאמרתי!
לא מבוצע חימצון בגלל כל מיני תירוצים: כי לא צריך/לא יודע/כמות קטנה/המים נקיים (מחק את המיותר)
לא מבוצע שיקוע גם כן בגלל כל מיני תירוצים: כי לא צריך/לא יודע/כמות קטנה/המים נקיים (מחק את המיותר)
הערה:
סינון, איזה שלא יהיה, הוא לא שיקוע והוא לא חימצון.
-
בימים אלו אני שוקד על תוכניות לבית חדש שאנו מתעתדים להתחיל לבנות בקרוב.
יועץ האינסטלציה קיבל הנחיה לתכנן מערכת כפולה לביוב, לצורך מערכת מים אפורים.
הסתבך קצת, אבל אחרי ישיבה משותפת זה הסתדר.
הסוגיה שאני מתלבט בה נוגעת למי המזגנים. כרגע הם מתוכננים להתנקז למערכת המים האפורים.
לאור מה שקראתי בסוגיית המים האפורים ובחינה של תוכניות האינסטלציה עולה השאלה האם אין טעם להפריד גם את מי המזגנים.
לפי מה שאני מבין, כמות מי המזגנים שבית באזור החוף "מייצר" עשוייה להגיע ללמעלה ממאה ליטר ביום. חלק מהדעות נוקבות במספרים של למעלה מ 200 ליטר ביום. חבית שלמה (נראה לי מוגזם).
לאור ההבדלים בין איכותם והרכבם של מי המזגנים לעומת המים האפורים הרגילים, האין היא מצדיקה הפרדתם מהם?
בעד:
מים אפורים רגילים לשימוש חוזר בשרותים ומי מזגנים להשקיה / בריכות דגים/...
נגד:
אם מי שעושה מערכת אינסטלציה כפולה הוא משוגע, מה נגיד על מי שחושב על מערכת משולשת?
דעתכם המלומדת?
להבהרה: כשבונים בית חדש מי המזגים אינם מתוכננים להתנקז בצינור לאורך הקיר אלא מנוקזים לביוב. אין מצב להוציא את צינור הניקוז במורד הקיר החיצוני, כי אפילו רק העלאת הרעיון יביא למצב שבו הפרחים היחידים שיושקו יהיו פרחי קברי.
בברכה,
יוני5
*
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
מצב שבו הפרחים היחידים שיושקו יהיו פרחי קברי.
בברכה,יוני5 *
אני לא רואה שום בעיה בהצעה שלך... איזה פרחים חביבים עליך.
מי מזגן הם עונתיים, אמנם העונה ארוכה אבל צריך לשים את הגבול מתי שהוא.
לדעתי ניקוי המצפון יכול להתבצע בצורה טובה במערכת כפולה.
-
לא צריך להוציא את צינור הניקוז מהקיר,תתכנן מערכת רגילה שזורמת לביוב עם ברז תלת דרכי עם אל חוזר במורד שאתה יכול להרכיב בשוחה קטנה ליד הקיר וממנו חיבור למערכת המים האפורים-כשתרצה לשנות את יעד זרימת המים מהביוב למיכל המים האפורים יסיק סיבוב הברז וכל זאת ללא תכנון מערכת שלישית-רק מעקף קטן.
כמו כן,חבל על הפרחים אף אחד לא יבוא להשקות אותם.
דרור הראל
-
בהחלט כדאי להפריד את מי המזגנים מהמים האפורים.
אצלנו אני מוסיף את מי המזגנים יום יום לבריכת הדגים במיוחד בקיץ שבו האידוי גדול אני חוסך בכך מים רבים.
-
יוני
עכשיו תיקח את זה 2 צעדים קדימה....
1. - שתי מערכות השקיה - אחת מבוססת מי מזגנים לעלים ירוקים שאוכלים (תבלין \ תה) השניה מים אפורים לנוי, ואם מה משקים את הדשא? ואיך?
2. מערכת למילוי הניאגרות במים אפורים כמו אצל חנן.....
מצד אחד מפתה
מצד שני - אנחנו על סף תהום בנושא המים בארץ ואנו עושים צעד גדול קדימה....
-
כבר חשבת איך אתה הולך להשתמש במים האפורים? אתה הולך לאגור/לסנן/לטפל? מערכת אוטומטית או "אגנים ירוקים"? או לא כלום? מהו גודל החצר? עצי פרי? מדשאות או צמחי נוי ותבלין?
1. בהנחה ותרצה להשקות באופן ישיר ללא אגירה - סביר שתרצה להתקין מערכת סינון אוטומטית ואז מי המזגן רק ישפרו את איכות המים.
2. במידה ותרצה לאגור או לטפל ב"אגן ירוק" - כמות המים שתגיע מהמזגנים בעייתית, או מבחינת הנפח או בכך שתהרוס איזון באגן הלח.
בכל מקרה הרעיון היותר נכון יהיה להכין מערכת נפרדת (משולשת) אם אפשרות לחיבור (או כמה חיבורים).
בימינו קיימות מערכות אוטומטיות טובות שיתנו לך פתרון הגיוני יעיל והכי חשוב גם כלכלי (באופן יחסי).
מחיר מערכות כאלו יכול להגיע (ללא ההתקנה) למספר אלפים (בארבע ספרות) בודדים.
אני לא מוכר, לא משווק ואין לי מניות באף חברה שכזו.
אם אתה (או מישהו אחר) מעוניין, אני יחזור על ההזמנה שלי מלפני כמה וכמה הודעות לבוא ולהתרשם מבית שממחזר מי מקלחות, כיורים, מטבח ומכונת כביסה ומשקה איתם.
שאוגר מי גשמים וממלא איתם את הג'קוזי ומוריד אותם באסלות.
קשר בפרטי.
Nash
-
דרור,
מי שלא עונה להודעות פרטיות (ובטח לא העביר את הד"שים לבילי ולילדים) לא ראוי להשקות את המים על קברי (אם כי אני בטוח שאתה תשמח להשתמש במה שמתחת למצבה כחומר בעירה).
אם אתה רוצה שאני ארשה לך להתענג מעל קברי, מה דעתך להתקשר?
לכל השאר,
מצטער אם לא הייתי מובן. אנסה שנית.
מים אפורים להדחת אסלות. לא גינה, לא עלים ירוקים וכיו"ב.
מי המזגנים מיועדים להתנקז לתוך המים האפורים (ומשם להדחת אסלות).
לאור מה שחנן מתאר על המערכת בבית שלו, אני משער שהמים האפורים מהמקלחת, מכונת הכביסה והכיורים יספיקו להדחת האסלות.
אז היכן לשפוך את מי המזגנים? במערכת המים האפורים (כפי שמתוכנן עכשיו) או ליצור מערכת ניקוז שלישית (הראשונה מהשרותים שהולכת לביוב השכונתי, השניה אפורים שהולכת להדחת אסלות השרותים ושלישית, ממי המזגנים - נקרא לה "אפור בהיר" - שתשמש למילוי בריכת דגים, השקיה וכיו"ב.
דעתכם?
-
יוני,
מי מזגן הם כמעט ב100% מים מזוקקים,
להשקייה תכופה זה לא מאוד טוב (אלה אם משקים בנוסף גם מים "רגילים" באותו אזור)
לבריכת דגים אני לא מומחה גדול מה יקרה לדגים אבל האידוי ביממה הוא בליטרים ספורים.
וכמות של 200 ליטר ביממה היא דמיונית למזגן ביתי, כמה עשרות ליטר למזגן מיני מרכזי גדול נשמע סביר יותר גם פה במישור החוף ההביל...
אני באופן אישי הייתי מוסיף אותם לדילול של מיכל המים האפורים.
אצל השכנים שלי יש בריכה שאוספת מי מקלחת, כיור ומכונת כביסה, אחרי כמה חודשי שימוש
הריח שעולה משם הוא לא נפלא (כשהמכסה פתוח, רוב הזמן אין בעית ריחות בכלל), דילול עם מים
נקיים שגם יורידו את חומציות המים בבריכה לדעתי תעשה למים רק טוב.
ואני בכלל שוקל אם שווה לשים טבלית כלור של בריכות שחייה בתוך המיכל...?*
איתי
-
סוגיה נוספת שמטרידה אותי:
במי המקלחות והכיורים יש מעבר למים וסבון גם שאריות של שערות, חלקיקים קטנים שנשטפים בכיור, חול מהרגליים של הילדים ודברים נוספים.
לא הבנתי איך בדיוק מתבצע הסינון של הדרעק הזה לפני המיכל של המים האפורים?
רק באמצעות הרשת הגסה והטוף?
ובאגף הגועל נפש: לפני חודשיים הבת שלי חטפה וירוס והקיאה לתוך הכיור. כשמי הכיור הולכים למיכל המים האפורים, אחרי כל הקאה צריך לרוץ ולנקות את הרשת והטוף?
מגעיל, מגעיל, אבל ?thats life, isn't it
בברכה,
יוני5
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
לפני חודשיים הבת שלי חטפה וירוס והקיאה לתוך הכיור. כשמי הכיור הולכים למיכל המים האפורים, אחרי כל הקאה צריך לרוץ ולנקות את הרשת והטוף?
יוני5
לא העברת לה תדריך "מבוא לשימוש במערכות מים אפורים בביתנו"?
בפעם הבאה שתתאפק עד לאסלה.. או שתקיא ישר בגינה, לפחות תדשן את הצמחים.
:cool:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
במי המקלחות והכיורים יש מעבר למים וסבון גם שאריות של שערות, חלקיקים קטנים שנשטפים בכיור, חול מהרגליים של הילדים ודברים נוספים.
רק באמצעות הרשת הגסה והטוף?בברכה, יוני5
כן. פעם בשבוע אני מנקה את הרשת, עם היד , תהליך שלוקח 5 דקות ובערך פעמיים בשנה אני מפרק את הרשת ושוטף אותה .
בפעם הבאה אצלם את התהליך המסובך...:rolleyes:
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
ובאגף הגועל נפש: לפני חודשיים הבת שלי חטפה וירוס והקיאה לתוך הכיור. כשמי הכיור הולכים למיכל המים האפורים, אחרי כל הקאה צריך לרוץ ולנקות את הרשת והטוף?
בברכה,
יוני5
אהלן יוני,
אצלי המים עוברים דרך מיכלים בהם שתולים צמחי גדה, העסק פועל כמסנן ביולוגי מצוין, והכי חשוב, ללא כל טיפול.
דן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DanK
אהלן יוני,
אצלי המים עוברים דרך מיכלים בהם שתולים צמחי גדה, העסק פועל כמסנן ביולוגי מצוין, והכי חשוב, ללא כל טיפול.
דן.
דן אתה יכול להסביר בדיוק עם צילומים קרובים איך המערכת בנויה ?
תודה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
בברכה,
יוני5
כתשובה, הרשה לי לשוב ולהפנות אותך להודעה קודמת שלי, #156 בשירשור זה .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואבי37
כתשובה, הרשה לי לשוב ולהפנות אותך להודעה קודמת שלי, #156 בשירשור זה .
יואבי שלום,
קראתי את תגובתך לפני שהעליתי את השאלה.
בעקבות תגובתך, קראתי אותה עוד פעם.
כנראה שאני מפספס משהו. אנא האר את עיני.
על מנת שיהיה ברור, אני מייעד את המים האפורים לשימוש באסלות השרותים, לא להשקיה.
המים האפורים יתנקזו למיכל קבור באדמה, בו תהיה משאבה שתעלה את המים למיכל אגירה על הגג, ומשם לאסלות (הזנת המים לאסלות מתוכננת לגג).
1. מתוכנן overflow גם למיכל הקבור וגם למיכל על הגג.
2. מתוכננת כניסת מים שפירים למיכל על הגג.
השאלה מופנית לנקודה בכניסה למיכל הקבור (זה שאליו מתנקזים צינורות המים מהמקלחות והכיורים). איזה פילטר? ואיפה?
-
יוני , זה לא יסריח את השרותים ( המים האפורים שישבו בניאגרה ) ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
יואבי שלום,
קראתי את תגובתך לפני שהעליתי את השאלה.
בעקבות תגובתך, קראתי אותה עוד פעם.
כנראה שאני מפספס משהו. אנא האר את עיני.
על מנת שיהיה ברור, אני מייעד את המים האפורים לשימוש באסלות השרותים, לא להשקיה.
המים האפורים יתנקזו למיכל קבור באדמה, בו תהיה משאבה שתעלה את המים למיכל אגירה על הגג, ומשם לאסלות (הזנת המים לאסלות מתוכננת לגג).
1. מתוכנן overflow גם למיכל הקבור וגם למיכל על הגג.
2. מתוכננת כניסת מים שפירים למיכל על הגג.
השאלה מופנית לנקודה בכניסה למיכל הקבור (זה שאליו מתנקזים צינורות המים מהמקלחות והכיורים). איזה פילטר? ואיפה?
תשובה של "בערך" כי אני לא יודע בדיוק מה אתה עושה:
1. אתה צריך פילטר ראשון שיסנן את כל הלכלוכים. איך הוא יהיה בנוי זה לשיקולך. חול, חצץ, טוף, בד, רשתות - הכל הולך.
2. לדעתי אתה צריך גם פילטר שני ותהליך ביולוגי כדי שלא יצטברו לך לכלוכים בניאגרה. איך הוא יהיה בנוי זה לשיקולך.
מקוה שעזרתי.
-
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
דן אתה יכול להסביר בדיוק עם צילומים קרובים איך המערכת בנויה ?
תודה.
מתנצל על התשובה המאוחרת (תקופה קצת לחוצה). מצ"ב איור מבנה המערכת + מבנה יחידת הסינון. הכל כמובן בתכנון ובניה עצמית.
יוני - אני מניח שאפגוש אותך בצאלים בחודש הבא, אשמח לנסות ולסייע.
דן.