תגובה: דיון בניית שולחן ריתוך
מישוריות אני יכול להבין אם כי החשיבות שלה לא כל כך כמו בעיבוד שבבי לדוגמא.
לא הבנתי את המשפט הראשון. לא הבנתי למה חשוב דיוק החורים.
הדיעה שלי ששולחן הוא רק כלי להניח עליו דברים. הוא לא סרגל ולא פלס. את העבודה שלך אתה מודד ומפלס בלי שום קשר לשולחן. כלומר, יכול להיות מצב שעל מנת להגיע למישוריות מלאה, בטווח הטולרנסים כמובן, אתה תשתמש בשימסים וכדומה.
אני מודע לזה שזו לא דיעה נפוצה ובאמת אולי הגישה שלי מוטעית אבל המשמעות שלה היא שאתה לא חייב שולחן ברמת דיוק של עיבוד שבבי.
עדכון, הבנתי למה התכוונת אבל אני כמו שכתבתי, אני לא חושב שזה נכון להשתמש בשולחן בתור אמצעי מדידה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
4 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 123369קובץ מצורף 123370קובץ מצורף 123371קובץ מצורף 123372
לבקשתו של אלון אני מעלה את התמונות של השולחן שלי. לא ברמת הדיוקים בעשיריות שמדברים עליהם פה- אבל בניתי עליו כבר כמה מסבכי צינורות שיצאו מדוייקים.
חצי מהשולחן פלטת ברזל שחור 6 ממ וחצי פרופילי יוניסטראט. הפרופילים באותו גובה עם הפלטה.
על הפרופילים אפשר לחבר כלים- מלחציים, חותך פחים וכו וכן לייצר תמיכות מחלקי יוניסטראט- זויות ופרופילים שמתחברים אחד לשני עם ברגים ואומים ייעודיים.
עגלת הריתוך נכנסת אצלי מתחת לשולחן כדי לחסוך מקום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זיף
קובץ מצורף 123369קובץ מצורף 123370קובץ מצורף 123371קובץ מצורף 123372
לבקשתו של אלון אני מעלה את התמונות של השולחן שלי. לא ברמת הדיוקים בעשיריות שמדברים עליהם פה- אבל בניתי עליו כבר כמה מסבכי צינורות שיצאו מדוייקים.
חצי מהשולחן פלטת ברזל שחור 6 ממ וחצי פרופילי יוניסטראט. הפרופילים באותו גובה עם הפלטה.
על הפרופילים אפשר לחבר כלים- מלחציים, חותך פחים וכו וכן לייצר תמיכות מחלקי יוניסטראט- זויות ופרופילים שמתחברים אחד לשני עם ברגים ואומים ייעודיים.
עגלת הריתוך נכנסת אצלי מתחת לשולחן כדי לחסוך מקום.
ניראה מצויין! תודה על השיתוף
איפה אתה קונה את האביזרים ליוניסטראט?
תודה!
אני ספציפית ניזון משאריות. סקופ מחזיקים את הפרופילים והאביזרים.
וילונות ליד שולחן ריתוך (והשחזה)? (סמיילי מגרד בראש)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
וילונות ליד שולחן ריתוך (והשחזה)? (סמיילי מגרד בראש)
צודק. אל חשש. הוילונות לא כל כך קרובים וזזים כשצריך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
הדיעה שלי ששולחן הוא רק כלי להניח עליו דברים. הוא לא סרגל ולא פלס. את העבודה שלך אתה מודד ומפלס בלי שום קשר לשולחן. כלומר, יכול להיות מצב שעל מנת להגיע למישוריות מלאה, בטווח הטולרנסים כמובן, אתה תשתמש בשימסים וכדומה.
אני מודע לזה שזו לא דיעה נפוצה ובאמת אולי הגישה שלי מוטעית אבל המשמעות שלה היא שאתה לא חייב שולחן ברמת דיוק של עיבוד שבבי.
מיכה, הדעה שלך היא נכונה והיא בהחלט הנפוצה - שולחן ריתוך צריך להיות ישר, עבה ויציב ואת המדידות והפילוסים עושים עם כלי מדידה.
אבל שולחן ג'יג אמיתי, כמו שיש לעידו, הוא אכן כלי מדידה לכל דבר ועניין.
אם המטרה של אלון היא "שולחן עבודה +" ולאו דווקא כלי מדידה מדויק כמו שולחן ג'יג גרמני, אז זה ממש בסדר גמור. השולחן של זיו גם לא כלי מדידה אבל נראה נהדר, מאד שימושי ונוח לעבודה.
2 קבצים מצורפים
תתחדש
הרקע מוכר משום מה [emoji4]
עידו
אז כולם בנו שולחנות ועכשיו הגיע הזמן שאני מתחיל לחשוב על זה. שולחן עבודה יש, מסגרות עשיתי עד היום על מסגרת ברזל לא הכי ישרה.. חושב על בניית שולחן. נייד.
מתלבט ושואל מנסיונכם - האם מטר על מטר יהיה מספיק. ואם מסגרת קלה יחסית של פרופיל 40 עם משטח עליון של 8 מ''מ שזה סוג של סטנדרט כאן - מספיק.
אסף.
אצלי עם פרופיל מגולוון 40 עובי 3.25. פלטת 10 ממ.
לא חושב שצריך יותר מזה.
לצערי בשל מגבלת מקום אני עם 70/140 ס''מ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אז כולם בנו שולחנות ועכשיו הגיע הזמן שאני מתחיל לחשוב על זה. שולחן עבודה יש, מסגרות עשיתי עד היום על מסגרת ברזל לא הכי ישרה.. חושב על בניית שולחן. נייד.
מתלבט ושואל מנסיונכם - האם מטר על מטר יהיה מספיק. ואם מסגרת קלה יחסית של פרופיל 40 עם משטח עליון של 8 מ''מ שזה סוג של סטנדרט כאן - מספיק.
אסף.
למה רק מטר על מטר? יש לך הרבה מקום ליד הבית. בכיכר רבין.
יותר ממטר על מטר יהיה קשה להחנות ולהזיז. אני חושב מה יש לי לבנות יותר גדול מזה - גגון או מדרגות צד - לא נורא אם יהיו חצי באוויר או על תמיכה בצד.
השאלה היא אם בסיס די קטן עדיין יהיה יציב.
וגם - בגודל הזה - ובגלל שהשולחן חונה בחוץ - אולי כבר ישתלם לקחת פלטת אלומיניום 20 במקום לוח פלדה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
- ובגלל שהשולחן חונה בחוץ - אולי כבר ישתלם לקחת פלטת אלומיניום 20 במקום לוח פלדה.
אסף.
האלומיניום לא יהיה יותר אטרקטיבי לציידי גרוטאות?
השולחן שלך יהפוך בקלות לדוכן מכירת אביזרי סלולרי ש״נפלו ממשאית״ באזור התחנה הישנה..
Slowly..
אני לא באמת עובד על הגרוטאות בעיר, אל דאגה.
אסף.
אני גם חלמתי על שולחן מתקפל יש לי פלטה 500/1000 עובי 6 אם מסדרת של 40X40 עובי 2 במטרה שאוכל ליצור נכפים ולהרכיב אותו.
הבעיה היחידה שהוא די כבד בשביל להרים בן אחד אחד את הרגלים לא שימתי אני שם אותו על חמורים בניתם. חשבתי בזמנו גם להשקיעה הפלטת אלומיניום אבל אז אני לא יכול לרתך אילה פרופילים מפלדה הוא בכלל לרתך אלומיניום ואני חושב שאלומיניום יש יותר נתעה להתעבות.
וחוץ מזה שלחן קטן מכריח אותה להיות מסודר אין הלב סתם כלי עבודה הצלחתי לעשות הלב אכלה של דברים כמו מנגל יפה.
מטר על מטר יכול להספיק. אם אתה מתכונן לעבוד ליד קיר, מטר זה עמוק מידי מכדי להגיע, שולחן כזה צריך גישה מכל הצדדים.
אתה יכול לבנות זרועות שיחזיקו חומר ארוך יותר, בתכלס אתה יכול זרוע של מטר מכל צד אז אתה כבר יכול לשים חומר של 3 מטר.
אלומיניום זה אחלה אבל יקר, מאוד יקר. אם אתה יכול להשיג, לך על זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yscheiner
https://www.youtube.com/watch?v=IbJaOn7K7bM
ראיון דומה ואם יש לכה Mig אז בכלל מגניב לאחד לה עגלה